11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

SB Vantaa - Miehet edustus (9 - 5)

Aika: 26.1.2006 20.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

Torstai-illan jännitysotteluun lähdettiin varsin mielenkiintoisista lähtökohdista. Sarjajohtaja LoSBilla oli allaan seitsemän ottelun voittoputki, ja kotijoukkue oli myös kovassa nousukiidossa, viidestä viimeisestä pelistä neljä voittoa ja yksi tasapeli. Tasapelikin oli hankittu Lohjan pahimmalta uhkaajalta, Indianssilta. LoSBin vahvuudesta armeija söi Savelan, Henu Urosen ja Nikke Koistisen, loukkaantumiset Jeba Ståhlbergin ja Pekse Raskin, lisäksi puolustuksen liideri Juvonen oli kotona toipumassa, ja ykkössentteri Sinkko työkiireineen pois kokoonpanosta. Iso rinki mahdollisti silti sen, että pelaajalistalla oli miehiä riittämiin. Lisäksi taitava voimalaituri Juuso Jolkkonen (-85) teki debyytin tämän kauden peleihin sotimisen jälkeen. Aloittavat ketjut olivat Sobott(C)-Hägg-Norrby, Aaltonen-Metso-Backman, Jolkkonen-Ojamo-Lajunen. Pakkiparit Rosenvall-Tukiainen ja Pekki-Åström. Maalissa Alen ja varalla Koivula. Reservissä Mattila, Siltala ja Juutinen, penkin takana Jone Tukiainen oikeana kätenään Ståhlberg.

Ottelutapahtumat

Peli alkoi hermostuneesti ja sekavasti, LoSBin kohdalta johtuen osittain huonosti sujuneesta alkulämmittelystä. Kylmä suihku tuli heti alkuun, kun Vantaan roikkupallo maalille pomppi lattian kautta maaliin. Heitto oli tarkoitettu ilmeisesti 1-1-tilanteeseen, mutta menikin suoraan maaliin. Lisää lunta tupaan tuli alivoimalla, kun debytantti-Jolkkonen istui boksissa. Viidessä ja puolessa minuutissa peli oli 2-0. LoSB kuitenkin piristyi ainakin numeroiden valossa, ja ajassa 7.28 Jussi Rosenvall valoikin uskoa lohjalaisille tehden puolustajan jaloista lähteneellä laukauksella kavennusmaalin, Sobottin toimiessa syöttäjänä. Ja kun pelikello ehti juuri yli yhdeksän minuutin, Jolkkonen pääsi jälleen tilastoihin tekemällä ylivoimamaalin raataja-Metson syötöstä. Vajaassa neljässä minuutissa 2-0 johto oli muuttunut 2-2 tasatilanteeseen ja kaikki näytti taas paljon paremmalta. LoSB sai pyörittää yhden ylivoiman erän puolivälin jälkeen. Erän lopusta tuli kuitenkin sysimusta, sillä kahdessa minuutissa Vantaa takoi kolme maalia, alkaen ajasta 17.24. Reilu minuutti tästä kotijoukkue pyöritti peliä kuudella viittä vastaan siirretyn rangaistuksen aikana, ja päätti myllyn maalin. Taas siirrettiin vajaa minuutti pelikelloa, ja verkko heilui vierailijoiden päässä jälleen. Tässä vaiheessa maaliin tuli Jarno Koivula. Kuin kruunuksi, sai LoSB vielä jäähyn erän loppuun.

Toiseen erään LoSB teki vaihdoksen, eli Jolkkosen paikan otti Mattila. Kentälle tarvittiin jalkoja, sillä LoSBin karvaus oli hiukan jumissa ison kentän takia. Tämä oli yksi iso ongelma läpi ottelun. SB Vantaan karvaus oli ?LoSB-tyyppinen?, mutta jotenkin onnistui paremmin aiheuttaen yllättäviä ongelmia lohjalaisten avauspeliin. Erä alkoi LoSBin osalta sisukkaasti, ja jäähy tapettiinkin melko vaivattomasti. Kun vajaa viisi minuuttia erää oli mennyt, iski Tommi Tukiainen Jukka Häggin loistavasta syötöstä maalin. LoSB oli saanut sisäänlyönnin kulmasta, Hägg vapautti Tukiaisen poikkikentän syötöllä, ja one timer upposi maaliin. Nopeasti tämän jälkeen LoSB sai jälleen komennuksen jäähylle, jonka joukkue vielä selvitti, mutta reilu minuutti tämän jälkeen iski SB Vantaa. Hiukan ennen puoliväliä peli oli 6-3. Ajassa 32.38 vastustaja pyöritti jälleen siirrettyä rangaistusta, ja iski taululle 7-3 luvut. Marko Norrbyn istuessa jäähypenkillä maalivahti Koivula koppasi pallon ja avasi sen keskellä Metsolle. Metso lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Vantaan puolustuksen ja saikin upotettua pallon verkkoon hienolla henkilökohtaisella panoksella ajassa 35.58. Jo useamman osuman ottelussa (ja edellisessä pelissä puujalan) saanut Åström jäi sivuun kolmannen erän alussa, ja Petteri Juutinen korvasi hänet. Petsku kiittikin vastuusta, ja upotti pallon puolesta kentästä sisään, tilanne 7-5 ajassa 43.03. Osumaa seurasi Juutisen jopa ylimielinen ?patsastuuletus?. LoSB jatkoi tiukkaa takaa-ajoaan, ja yrittikin aggressiivisesti karvata palloa pois, mutta pillimiesten toiminta alkoi muuttua. Jo läpi ottelun oli vihellyksiä tullut melko herkästi, painottaen vartalokosketuksia ja jättäen mailaanlyömiset huomioimatta. Kun panokset alkoivat joukkueilla nousta, alkoi myös linja heitellä. Ajassa 48.56 LoSB saikin jäähyn jatkuvasta rikkomisesta, ja kun puolitoista minuuttia oli ylivoimaa kulunut, sai Vantaa jo ratkaisevantuntuisen 8-5 maalin. Päät alkoivat laskea, ja suut soida, tunteet siis saatiin pintaan. Ehkä siitä syystä, kului edellisestä vain reilu minuutti, ja lohjalaisten maalivahdin takana heilui verkko jälleen. Eroa oli nyt jo neljä maalia, ja sinetin ottelu sai, kun ajassa 53.08 Tukiainen otti vastustajalta pallon pois, ja tämän jälkeen Vantaan pelaaja astui Tukiaisen lavan päälle, siihen kaatuen. Pilli soi, ja Toukka sai kaksiminuuttisen mailaanlyömisestä. Tätä lohjalaiset protestoivat voimakkaasti, ja torikokouksen jälkeenkään Tukiainen ei ollut vieläkään ehtinyt jäähyaitioon. Pari sanaa tuomareille liikaa, ja punainen kortti nousi ulosajon ja törkeän ottelurangaistuksen merkiksi. Näin ollen LoSB sai pelata pitkään alivoimaa, ja SB Vantaa sai pyörittää rauhassa palloa. Kotijoukkue ei lähtenyt laukomaan, vaan piti palloa mahdollisimman tarkasti itsellään, menettäen sen tosin muutamaan kertaan vaarallisesti. Lopun parhaat paikat olivatkin LoSBilla, mutta yhden miehen alivoimalla neljän maalin takaa ei enää nousta. Loppuun vielä pari melko kiihkeää kahakkaa, joista mitään ei kuitenkaan seurannut, ja summerin soidessa taululla olivat kotijoukkueen voittoisat 9-5 numerot.

Jälkipelit

Ottelu oli yksi LoSBin kauden huonoimmista. Alku oli tahmeaa, ja epälosbilaiseen tapaan päästettiin vastustaja 2-0 johtoon. Hyvä nousu, mutta sitten jäätiin jälkeen, lähinnä ensimmäisen erän lopun mustan hetken takia. Missään vaiheessa lohjalaiset eivät saaneet peliään normaaliin muottiin. Osa syy oli iso kenttä, joka ei sopinut joukkueelle. Ennen kaikkea suurin syy oli kuitenkin käsite ?huono peli?, eli LoSB ei saanut tarpeeksi onnistumisia. Positiiviseksi asiaksi voidaan laskea kauden avausmaalit Rosenvallilta ja Jolkkoselta. SB Vantaa oli hyvä, parempi jopa mitä osasi sarjataulukon pohjalta olettaa. Selvä noususuhteinen kausi heillä menossa. Tuomarilinja oli vähintään sekava, heikko ehkä kuvaa paremmin asiaa. Kuten sanoin, aluksi pilli soi jokseenkin helposti, mikä oli ok, mutta sitten linja alkoi heitellä, eikä enää ollut tietoa mitä kentällä sai tehdä. LoSB alkoi hermostua kun oma peli ei sujunut ?ei kentällä eikä taululla. Kumpi sitten oli syy ja kumpi seuraus, on vaikea sanoa, mutta molemmat varmasti ruokkivat toisiaan pitäen oravanpyörää yllä. Kaikki päättyi Tukiaisen ulosajoon, joka oli sekä pelaajalta itseltään turha, mutta myös tuomarilta onneton ja ns. miehetön suoritus. Tuomaritoimintaan ei LoSBin peli kuitenkaan kaatunut, hankaloitti kylläkin, mutta itse LoSB ottelunsa hävisi.

Maalissa Alen sai nopean takaiskun, torjui perusvarmasti, mutta ei saanut kaikkea irti. On kuitenkin sanottava, että jos kenttäpelaajat päästävät vastustajan laukomaan poikittaissyötöstä parhailta paikoilta, ei maalivahtia todellakaan voi syyttää. Koivula paikkasi oikeastaan sen, mitä tarjolla oli. Puolustuksessa Tukiainen oli liideri ulosajoonsa asti. Hyökkäyspäässä LoSB vyörytti tasaisella kolmen ketjun leveydellä, paikkojakin tuli jonkun verran. Norrby otettiin jälleen kerran melko tarkasti kiinni, nuoriso jaksoi paahtaa, mutta selkeitä johtohahmoja ei massasta erottunut. Katsomossa oli muutamakymmen katsojaa, jotka elivät maalien aikaan, muuten oli sielläkin rauhallista.

Toivottavasti tämä oli vain pakollinen ?tilastotappio?, joka oli parempi ottaa tässä vaiheessa, kuin lopuissa peleissä.

Seuraava peli LoSBilla on sunnuntaina 5.2. klo 19.30 Kirkkonummen väestösuojassa PoRea vastaan, eli luvassa on tärkeä "paikalliskamppailu"!

1 - 001:28Lahtinen JonnePyykkö Janne
2 - 0 (yliv.)05:35Lahtinen JonneLeinonen Sami
2 - 107:28Rosenvall JussiSobott Eddy
2 - 2 (yliv.)09:09Jolkkonen JuusoMetso Tero
3 - 217:24Pirinen ToniRautio Keni
4 - 2 (yliv.)18:31Knuutila MikkoRautio Keni
5 - 219:25Heltimoinen MattiRautio Keni
5 - 324:48Tukiainen TommiHägg Jukka