Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Sobott-Sinkko-Lajunen, Rask-Pekki.

Aaltonen-Metso-Bergholm, Küttel-Juutinen.

Palenius-Mattila-Reijonen, Nivukoski-Uronen.

Maalissa Antti Herlevi.

1.erä: Pelin taso ei alkuminuuteilla päätä huimannut, sen verran hermostunutta oli molempien joukkueiden peli. Pallo poltti jokaisen pelaajan lavassa ja harhasyöttöjen määrä oli valtava. LoSB jatkoi edelleen tuttua puolikorkeaa 1-2-2 karvausta ja Hatsina otti hieman korkeammalta kiinni joko 1-2-2, tai 2-1-2 karvauksella tilanteesta riippuen.

Ensimmäiset 10 minuuttia mentiin hyvin tasaväkisissä merkeissä. Kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan laatupaikkoja maalintekoon. Erän jälkimmäisellä puoliskolla kuitenkin jälleen pirteästi pelannut Samuli Reijonen seurasi hienosti oman laukauksensa reboundin loppuun asti ja iski taululle lukemat 1-0. Tästä ehti aikaa kulua vain 12 sekuntia, kun Mikko Sinkko laittoi Pertti Pekin syötöstä heti perään soimaan Tennarissa Sata Salamaa- maalilaulun ja näin kotijoukkue siirtyi nopeassa tahdissa jo 2-0 johtoon. Erän jälkimmäinen puolisko olikin LoSB:n selvää hallintaa ja paras paikka viedä kotijoukkue jo 3-0 johtoon osui Mikko Mattilalle, joka ei maalin edessä saanut nostettua palloa maassa makaavan maalivahdin yli tyhjään maaliin aivan avopaikasta. Sitten erän lopulla komennettiin molemmista joukkueista mies jäähylle samanaikaisesti ja pelin painopiste kääntyi välittömästi kohti LoSB:n maalia. Tämä 4-4 tasavajaapelaaminen oli selkeästi paremmin Hatsinan pelaajilla hallussa ja 1-2 kavennus tulikin Jarno Liikasen toimesta ajassa 18.07. Erittäin lähellä oli myös Hatsinan tasoitusmaali, kun edelleen jatkettiin tasavajaalla pelaamista. LoSB kuitenkin kesti Hatsinan rynnistyksen ja näin erätauolle lukemista 2-1.

2.erä: Heti erän toisella minuutilla nähtiin illan komein maali. Pertti Pekki avaa alhaalta pallon keskelle kenttää Eddy Sobottin lapaan, joka jatkaa sen tyhjään laitaan Mikko Sinkolle, joka etenee kohti vastustajan maalin etutolppaa ja ahdistettuna siirtää pallon takaviistoon Pekka Raskille, joka pääsee "naatiskelemaan" pallon tyhjään maaliin. Hieno hyökkäys kerta kaikkiaan ja näitä nopeita pallonsiirtelyjä toivoisi näkevän huomattavasti enemmän LoSB:n pelissä.

Kotijoukkue sai nauttia kahden maalin johdosta vajaat kaksi minuuttia, kunnes Hatsinan Henri Strengell toi vierasjoukkueen jälleen maalin päähän. LoSB jatkoi kuitenkin taisteluaan ja se toikin tulosta reilun minuutin päästä vieraiden kavennuksesta, kun asialla oli kotijoukkueen paras pelaaja tänään - Mikko Sinkko. Sinkko toimitti pallon maaliverkkoon hienosta Markus Lajusen poikittaissyötöstä ja näin LoSB oli jälleen siirtynyt kahden maalin johtoon. Ylivoimaakin päästiin pelissä kokeilemaan molempien joukkueiden osalta kolme kertaa, mutta ylivoima oli tänään luvalla sanoen todella heikkoa sekä kotijoukkueella, että vierasjoukkueella. Pelikellon näyttäessä 32.49 Hatsinan Klaus Tanttu kaventaa tilanteeksi 4-3, joista numeroista lähdettiin myös viettämään erätaukoa.

3.erä: Kotijoukkue esitteli yleisölleen myös yhden "uuden kasvon" edustusjoukkueessa, eli Tommi Paleniuksen ja hän antoikin erän alkuminuuteilla hienon syötön Mikko Mattilan 5-3 johtaneeseen maaliin ja tässä vaiheessa kaikki näytti todella hyvältä LoSB:n osalta. Valitettavasti tätä iloa kesti vain 20 sekuntia, kun Strengell iski illan toisen osumansa ja näin Hatsina nousi jälleen kerran maalin päähän. Ajassa 47.29 vierasjoukkue nousi ensi kertaa pelissä tasoihin, kun Matti Pöyry toimitti pallon LoSB:n maaliin Karri Häkkisen toimiessa syöttäjänä. Tämä selvästi lamaannutti jonkin verran LoSB:n peliä ja jokainen katsomossa ollut tiesi, että seuraavan maalin tekijä on henkisesti vahvoilla pelin lopussa. Valitettavasti se oli vierasjoukkue, joka sen seuraavan maalin teki ja näin Hatsina siirtyi johtoon 10 minuuttia ennen pelin loppua.

Erän loppupuolisko oli selvää LoSB:n hallintaa ja tasoitusmaalia haettiin kaikin keinoin, mutta tänään ei ollut onnikaan kotijoukkueen puolella. Maalivahti otettiin pois kaksi minuuttia ennen pelin loppua ja sisäänlyönti oli LoSB:n hyökkäyspäässä kulmapisteeltä. Palloa kyllä kierrätettiin hyvin LoSB:n pelaajien toimesta viimeiset kaksi minuuttia, mutta laatulaukaukset jäivät puuttumaan ja Hatsinan puolustus pelasi erittäin uhrautuvasti ottelun loppuhetket. Tosin se LoSB:n tasoitus oli todella lähellä, kun maalinedushässäkässä useampikin pelaaja pääsi yrittämään monta kertaa palloa maaliin, mutta tällä kertaa ei vaan mennyt millään. Näin Hatsina vei sarjapisteet mennessään Mikkeliin lukemin 5-6.

Loppukommentit:

Tappio oli karvas LoSB:lle, sillä taas tuli maalin tappio kotikentällä. Totuuden nimissä on sanottava, että Hatsina oli täysin lyötävissä tänään Tennarissa. Vierasjoukkueen peli ei millään tavoin vakuuttanut allekirjoittanutta ja hieman huolellisemmalla pelillä LoSB olisi ottanut pisteet tänään. Kotijoukkuetta ei voi missään tapauksessa syyttää yrittämisen ja taistelun puutteesta, siitä asiasta homma ei todellakaan jäänyt kiinni. Joukkue yritti viimeiseen sekuntiin asti tasoitusta ja paremmalla onnella se olisi tullut myös tänään.

Asia on vain niin, että joukkue maksaa kovia oppirahoja kokemattomuudesta tällä sarjatasolla, ja kun marginaalit ovat erittäin pienet, niin yleensä ne kääntyvät kokeneemman joukkueen eduksi pelin loppuhetkillä.

Yhden ison puutteen näen tällä hetkellä LoSB:n pelissä ja se on oman maalin edustan (keskustan) vapaaksi jätetyt vastustajan pelaajat kerta toisensa jälkeen. En näe sitä niinkään pelitavasta johtuvana ongelmana, vaan näkemäni perusteella väittäisin sen johtuvan siitä, että kokemattomat pelaajat seuraavat liikaa palloa sensijaan, kun pitäisi keskittyä ottamaan oma mies kiinni omalta tontilta. Tiedän varmasti, että valmentaja Kari Ritvanen on tiedostanut tämän ongelman ja hän tekee kaikkensa opettaakseen asian nuorelle joukkueelle.

Taistelu kuitenkin jatkuu kiivaana ja mitään ei ole menetetty vielä, vaikka kolmesta ensimmäisestä pelistä ei ole pinnoja tullutkaan. Pisteitä on kuitenkin vielä jaossa runsaasti ja jos/kun kova työ jatkuu LoSB:n osalta, niin ennemmin, tai myöhemmin se kova työ palkitaan pisteidenkin muodossa. Seuraavaksi sitä voi yrittää lauantaina 21.10 Jyväskylässä, kun vastaan asettuu SC Blues