Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Miehet edustus - PSS (7 - 6)

Aika: 17.11.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko


Huh huh, olipahan peli! LoSB-PSS tarjosi varsinaisen spektaakkelin perjantai-illan kunniaksi. Ottelu tarjosi kaikki draaman ainekset, ja mikä tärkeintä, kotijoukkue sai vihdoin kaipaamansa voiton tämän kauden sarjassa. Nyt on pistetili avattu ja apina pudotettu selästä, joten ei muuta kuin täysillä eteenpäin!

LoSB lähti otteluun seuraavilla kentällisillä:

Pakkiparit:
 
Nivukoski-Rask
Juvonen-Uronen

Hyökkäysketjut:

Sobott-Sinkko-Lajunen
Aaltonen-Metso-Mononen
Savela-Palenius-Reijonen

Maalissa Jani Malmelin.

Avauserä tasaista vääntöä

Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti ja erittäin aggressiivisesti. PSS yritti pelin alussa horjuttaa kovilla otteilla ja jälkitilanteissa tökkimisellä nuoren kotijoukkueen itseluottamusta, mutta se ei tehonnut lohjalaisiin millään tavalla. PSS kuitenkin siirtyi erän alussa 0-1 johtoon viininpunaisten pienen nukahduksen seurauksena. Kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin koko ajan paremmin mukaan ja eipä mennyt kauaakaan, kun LoSB käänsi tappioaseman 2-1 johdoksi. Varsinkin LoSB:n 2-1 johtomaali oli Henri Urosen hieno tyylinäyte. Upean nousun puolustuksesta läpi kentän tehnyt Uronen viimeisteli pallon kylmän viileästi pienestä kulmasta aivan yläpesään!

PSS tasoitti kuitenkin jo heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 2-2 ja porvoolaisilla oli henki päällä. PSS oli selkeästi teknisempi joukkue kuin LoSB, mutta liian usein vierasjoukkue jäi hieromaan palloa ja hakemaan syöttöä laukauksen sijaan. Viininpunaiset sen sijaan jatkoivat tutulla puolikorkealla 1-2-2 karvauksella ja joukkueella oli selvästi kova halu voittaa tämä ottelu, sillä sen aisti katsomoon asti.

LoSB:n valmennusjohto oli hienosti hereillä tässä 2-2 tilanteessa, sillä kotijoukkueen kolmosvitja Savela-Palenius-Reijonen oli ottanut molemmat takaiskut kontolleen ja muutenkin tämä ketju oli jatkuvissa vaikeuksissa omassa päässä. Valmentajat ottivat Janne Savelan pois ja laittoivat Mikko Mattilan penkiltä sentteriksi, mikä osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi pelin edetessä. Erän lopulla kotijoukkueen Mikko Sinkko siirsi ylivoimalla viininpunaiset 3-2 johdossa erätauolle.

PSS hallitsee toista erää, LoSB tekee maalit

LoSB tuli hienosti toiseen erään ja kotijoukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä koko ottelussa. Seuraavat kaksi viininpunaisten maalia olivat illan komeimmat. Ensin 4-2 maalissa Petri Aaltonen antoi vasemmasta laidasta poikittaissyötön maalille ja Tomi Mononen pääsi siirtämään pallon käytännössä tyhjään maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi vastaiskuun ja puolittaiseen 2-1 ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi taas vasemmasta laidasta annettuun syöttöön (Lajunen) ja Sinkko pääsi viidestä metristä laukomaan suoraan syötöstä jälleen tyhjään maaliin tilanteeksi 5-2.

Kun peli oli edennyt ottelun puoliväliin, niin LoSB oli siirtynyt jo 6-2 johtoon ja kaikki näytti jälleen kerran todella hyvältä. Maalivahti Jani Malmelin esitti jälleen huikeita otteita maalilla ja vierasjoukkueen pelaajat joutuivat kerta toisensa jälkeen toteamaan Malmelinin paremmakseen. Puolustuksessa peliä teki ja aika-ajoin rauhoitti Mika Juvonen, joka teki debyyttinsä edustukseen tämän kauden osalta. Toinen konkari Tommi Tukiainen ei ollut vielä toipunut täysin sairaudestaan ja hän seurasi peliä kotijoukkueen penkin takana.

LoSB:n ykkösketju Sobott-Sinkko-Lajunen oli tänään huikeassa vedossa. Pallo liikkui mieheltä toiselle lyhyillä syötöillä huomattavasti nopeammin kuin kertaakaan tällä kaudella ja kyseinen ketju esitti tänään sellaisen määrän "rintamahyökkäyksiä" kohti vastustajan maalia, että siinä olisi jo Urheilulehden kaikkitietävä asiantuntija Petteri Sihvonenkin hykerrellyt tyytyväisyyttään, vaikka eri lajista onkin kysymys. Toiselle erätauolle siirryttiin viininpunaisten 6-3 johdossa.

Päätöserä tuttua Hitchcockia

Sitten siirryttiin LoSB:n kohtalon erään tällä kaudella. Peli hieman passivoitui taas kotijoukkueen toimesta, mutta ei lähellekään niin paljon kuin aiemmissa peleissä. PSS antoi entistä enemmän painetta Lohjan alakerralle, mutta paketti pysyi suhteellisen hyvin kasassa. Vielä kun LoSB pääsi 7-3 johtoon ylivoimalla Samuli Reijosen toimesta, niin ensimmäinen voitto sarjassa oli lähempänä kuin koskaan.

Mutta se paljon parjaamani musta minuutti tuli tällä kertaa aivan pelin viime hetkille. Tosin rehellisyyden nimissä on sanottava, että erotuomaripari oli myös osasyyllinen tähän linjattomilla vihellyksillään ottelun loppuhetkillä. Joka tapauksessa PSS iski 42 sekunnissa kolme maalia (osan ylivoimalla ja ilman maalivahtia) ja peli oli yhtäkkiä 7-6 ja peliaikaa vielä puoli minuuttia jäljellä. Ja se puoliminuuttinenkin oli porvoolaisten valtaisaa painetta LoSB:n maalilla, mutta tällä kertaa taivaan kappaleet olivat kerrankin viininpunaisten puolella ja näin erittäin arvokas 7-6 voitto kotijoukkueelle.

Yleisö eli hienosti mukana pelissä ja antoi vankan tukensa kotijoukkueelle. Tällaista tunnelmaa kun saisi jatkossakin Tennariin, niin siinä olisi hienot puitteet pelaajien pelata kaukalossa ja myös pelin viihdearvo nousee tällöin aivan uudelle asteelle. Eli myös kotiyleisö on ansainnut tästä pelistä suuren kiitoksen.

Loppukommentit


Kova työ palkittiin viimein ja tämä antaa valtavasti uskoa LoSB:n seuraaviin peleihin. Itseluottamusta ja osaamista tarvitaankin seuraavissa peleissä, sillä vastaan asettuu kahdessa seuraavassa pelissä vieraskentällä Loviisan Tor ja Kirkkonummi Rangers, jotka kuuluvat molemmat nousijasuosikkeihin tässä sarjassa.

Näkisin kolme asiaa tämän voiton takana. Ensimmäinen on ehdottomasti maalivahtipeli. Jani Malmelin on nostanut maalivahtipelin sille tasolle, jolla on mahdollista voittaa pelejä myös jatkossa. Sen lisäksi se tuo muihin kenttäpelaajiin valtavasti itseluottamusta, kun maalissa torjuu luotettava ja taitava maalivahti.

Toinen asia on kokeneiden pelaajien, eli Mika Juvosen ja Tommi Tukiaisen, paluu joukkueeseen. Vaikka Tukiainen ei vielä pelannutkaan, niin tämä kaksikko pystyy tekemään peliä ja rauhoittamaan, kun sen aika on. Ylivoimaan nämä molemmat kaverit tuovat lisää vaihtoehtoja, sekä henkistä johtajuutta pukukoppiin.

Kolmas asia on ehdottomasti usko omaan tekemiseen. Täällä on allekirjoittanutkin toivonut välillä hiukan aggressiivisempaa karvausta, mutta kokenut päävalmentaja, Kari Ritvanen, on pitänyt päänsä ja jatkaa sitä systeemiä, mihin hän uskoo ja näin se pitää ollakin. Haluan myös sanoa, että peluutus oli tänään huippuluokkaa, eli kuumat kaverit kentälle ja heille enemmän peli-aikaa pelin ratkaisuhetkillä.

Lopuksi pakko mainita myös vierasjoukkueesta muutama sana. Niistä joukkueista, jotka tällä kaudella ovat Lohjalla vierailleet, PSS on ollut ylivoimaisesti herkin joukkue kuumenemaan. Melkein jokaisesta erotuomarin vihellyksestä riitti purnattavaa ja peli meni rikkonaiseksi. Todellinen pettymys oli pistepörssikärki Petri Mäki, joka esiintyi kentällä ylimielisesti ja haki kentällä tahallisen vahingoittamisen paikkaa, kunnes sen vihdoin sai pelin 3.erässä. Onneksi tilanteessa ei käynyt pahemmin kotijoukkueen pelaajalle. Myöskään Porvoon Meriläinen ei tahtonut sulattaa yhtään tuomarin ratkaisua. Taitoa PSS:n joukkueesta löytyi yllin kyllin, mutta pelaajien ja valmennusjohdon käyttäytyminen jätti joukkueesta ikävän sivumaun. Toivottavasti joukkue keskittyy jatkossa siihen oleelliseen eli pelaamiseen.

Jarkko Hannuksela
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 103:39Meriläinen JuusoLampi Henri
1 - 106:09Sobott EddySinkko Mikko
2 - 108:08Uronen HenriJuvonen Mika
2 - 208:18Nurmela MikaelMäki Petri
3 - 2 (yliv.)17:57Sinkko MikkoLajunen Markus
4 - 224:09Mononen TomiAaltonen Petri
5 - 227:55Sinkko MikkoLajunen Markus
6 - 229:11Reijonen SamuliPalenius Tommi
6 - 339:23Perokorpi JyriAhvenniemi Kimmo
7 - 3 (yliv.)52:29Reijonen SamuliSinkko Mikko
7 - 4 (yliv.)58:50Mäki PetriLampi Henri
7 - 5 (yliv.)59:19Sainio RobertNurmela Mikael
7 - 6 (yliv.)59:32Sainio RobertLampi Henri
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
16:13Lampi Henri2 min
18:28Heiniö Nicholas2 min
31:14Lajunen Markus2 min
36:58Reijonen Samuli2 min
41:11Heiniö Nicholas2 min
49:03Juvonen Mika2 min
51:00Mäki Petri2 min
53:52Rask Pekka2+10 min
54:42Sobott Eddy2 min
58:48Sinkko Mikko2 min
59:09Juvonen Mika2 min
Torjunnat:
Malmelin Jani: 38 torjuntaa
Pakkanen Jaakko: 28 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Küttel David
Puolustaja
8Mononen Tomi
Hyökkääjä
8Uronen Henri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Hyökkääjä
17Tukiainen Tommi
Hyökkääjä
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
22Metso Tero
Puolustaja
25Rask Pekka
Puolustaja
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
48Malmelin Jani
Maalivahti
71Palenius Tommi
Puolustaja
73Bergholm Niko
Hyökkääjä
77Juvonen Mika
Puolustaja
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
-Höynälä Kimmo
Valmentaja
-Koivula Jarno
Huoltaja
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Valmentaja