Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Rangers - Miehet edustus (6 - 4)

Aika: 27.11.2006 18.30
Paikka: Kirkkonummen Väestönsuoja
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

LoSB lähti maanantaina 27.11. tosissaan haastamaan Rangersia Kirkkonummelle. Ottelun lähtökohdat olivat sellaiset, että kaikki paineet olivat kotijoukkueella ja viininpunaiset laittoivat kapuloita rattaisiin parhaan kykynsä mukaan. Ja hyvän shown molemmat joukkueet tarjosivatkin, sillä vaikka peli ei kovin tasokkaaksi noussutkaan, niin peli oli vauhdikas ja jännitystä riitti aivan loppuun saakka. Harmi vain, että tälläkin kertaa joutui LoSB poistumaan kentältä tappion kärsineenä.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Uronen-Rask; Sobott-Sinkko-Lajunen

Juvonen-Tukiainen; Savela-Metso-Mononen

Pekki-Nivukoski; Palenius-Mattila-Bergholm

Maalissa Tomi Kaksonen

Ottelulle shokkialku - punainen lanka kadoksissa
1.erä: Kiinnitin yhteen asiaan huomiota ennen pelin alkua. LoSB tuli alkulämmittelyyn ihmeen myöhään ja varsinainen lämmittelyaika kutistuikin lohjalaisten osalta reiluun kymmeneen minuuttiin. En tiedä johtuiko se tästä asiasta, vai jostain muusta, mutta viininpunaiset olivat pelin alussa täysin unessa ja erittäin huonolla jalalla liikkeellä. Vain 54 sekuntia ehdittiin peliä käydä, kun Tomi Mononen pelasi korkealla mailalla oman maalin edessä palloa, kun se oli putoamassa LoSB:n maaliin. Tuomarit vihelsivät ansaitusti rankkarin kotijoukkueelle, mutta Tomi Kaksonen lohjalaismaalissa torjui hienosti Robert Oleniuksen yrityksen. Monosen saamasta jäähystä LoSB vielä selvisi ilman takaiskua, mutta myllytys jatkui kovana lohjalaisten puolustusalueella.

Lunta alkoi tulla tupaan pelin neljännellä minuutilla ja lisää seurasi tulevien minuuttien aikana niin, että pelikello näytti aikaa 06.41, kun Rangers siirtyi pelissä jo 3-0 johtoon. Moni jo arveli vierasjoukkueen selkärangan katkenneen tähän, mutta he olivat pahasti väärässä. Ilmeisesti myös kotijoukkue luuli pelin jo olevan ohi, sillä Rangersin otteet kentällä muuttuivat hieman passiiviseksi ja ajoittain jopa ylimieliseksi. Muuta ei tarvittu, sillä LoSB kavensi ansaitusti ajassa 14.40, kun Mikko Mattila pelasi hienon seinäsyötön Tommi Paleniuksen kanssa ja Mattilan laukaus painui vastustamattomasti Rangers-vahdin selän taakse. Tästä LoSB sai selvästi lisää energiaa peliinsä ja loi erän loppuminuuteilla muutaman vaarallisen tilanteen kotijoukkueen maalille. Erätauolle kuitenkin Rangers-johdossa 3-1.
LoSB pirteänä toisessa erässä - Rangers menettää otteensa
2.erä: LoSB tuli todella terävästi erätauolta ja jalat liikkuivat huomattavasti liukkaammin, kuin ensimmäisessä erässä. Samoin pallon liikuttelu mieheltä toiselle yhdellä kosketuksella oli huomattavasti nopeampaa ja näin viininpunaiset olivat saaneet otteen pelistä. Rangersin peli hyytyi täysin siihen 3-0 johtoon ja otetta on vaikea enää löytää pelin aikana, jos sen kerran menettää. Kuitenkin kesken lohjalaispainostuksen sattui puolustaja Pekka Raskille "musta hetki" omasta vapaalyönnistä laidan vieressä keskialueella. Hän yritti syöttää poikki kentän toiseen laitaan Markus Lajuselle, mutta Rein Kivi katkaisi syötön ja kiitti namupassista viimeistellen pallon ylänurkkaan ja näin tilanne oli jo 4-1.

Mutta LoSB jatkoi taisteluaan vaikeasta tilanteesta huolimatta ja pian alkoikin tulosta tulla. Ensin ajassa 27.17 Niko Bergholm laittoi Tommi Paleniuksen reboundin sisään ja lisää seurasi jo puolen minuutin jälkeen, kun Markus Lajunen toi lohjalaiset jo maalin päähän. Kotijoukkue oli kadottanut täysin otteensa pelistä ja vain heidän maalivahtinsa Tommi Hartlin piti Rangersin 4-3 johdossa erätauolle siirryttäessä. Tästä kertoo myös toisen erän torjunnat; Rangers 20 ja LoSB 8.
LoSB kaatuu saappaat jalassa päätöserässä
3.erä: LoSB sai erään unelmalähdön, sillä vain 9 sekunnin jälkeen pallo oli Rangers-maalissa Markus Lajusen toimesta. Maaliin teki hienon esityön Eddy Sobott, joka ajoi laidasta röyhkeästi maalille. Näin viininpunaiset olivat nousseet hienosti tukalasta 4-1 tappioasemasta 4-4 tasatilanteeseen. Tällä kertaa lohjalaiset eivät alkaneet peruuttelemaan ja passiivisuudesta ei ollut tietoakaan.

LoSB loi jatkossakin enemmän vaarallisia tilanteita Rangers-maalille ja vain huono viimeistelytaito esti tällä kertaa LoSB:n lisäosumat. Paras paikka osui Pekka Raskille, joka hienon vaparikuvion päätteeksi laukoi poikittaissyötöstä kuudesta metristä pallon ohi tyhjän Rangers-maalin. Ja vieläkin se kolmannen erän voitto jäi lohjalaisilta ottamatta, sillä ajassa 52.16 Mika Förell sivalsi rystyltä hieman helpohkonnäköisesti tilanteeksi 5-4 kotijoukkueelle. Aikaa oli kuitenkin ruhtinaallisesti jäljellä ja LoSB jatkoi raivoisaa takaa-ajoaan luoden painetta jatkuvasti Rangers-maalille, kotijoukkueen turvautuessa lähinnä vastaiskuihin. Viimeistelyssä oli kuitenkin viininpunaisilla toivomisen varaa paljonkin, sekä se paljon kaivattu onnikin jo tuntuu hyljänneen lohjalaisleirin. Tolppaa lähemmäksi LoSB ei päässyt viimeisen kahden minuutin aikana ilman maalivahtia ja viime sekunneilla pääsi Rangersin virolaisvahvistus Raul Kivi viimeistelemään loppunumeroiksi 6-4 kotijoukkueelle.

Loppukommentit
Pelissä oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin lohjalaisnäkökulmasta. Ensinnäkin joukkueen ilme on tilanteesta riippumatta yritteliäs ja taisteleva ja se on erittäin tärkeä asia jatkossakin.
Toiseksi Tomi Kaksonen keräsi itsensä hyvin vaikean 3-0 alun jälkeen ja esitti lukuisia huipputorjuntoja pelin aikana.
Kolmanneksi tänään nähtiin toisessa ja kolmannessa erässä parasta syöttöpeliä LoSB:n osalta, mitä allekirjoittanut on nähnyt tällä kaudella. Palloa pelattiin maassa alakolmion kautta lyhyillä ja nopeilla syötöillä ja näin saatiin Rangers-karvaus useimmiten pelattua ulos tilanteesta. Vielä kun kehuja jatketaan, niin pakkipari Tukiainen-Juvonen parantaa peli peliltä ja tuo sopivasti rauhallisuutta LoSB:n alakertaan. Ehkä kannattaisi jo harkita kahteen pakkipariin siirtymistä, näin taattaisiin näillekin pelimiehille enemmän peliaikaa. Tosin toisen pakkiparin valinta olisi erittäin vaikeaa, sillä Henri Uronen on pomminvarma valinta ja Nivukoski, sekä Pekki parantavat kuin sika juoksuaan peli peliltä. Tänään nousi hyökkäysketjuista ehkä hieman yllättäen parhaiten esiin Palenius-Mattila-Bergholm, jotka erittäin energisellä otteella saivat aikaan sekasortoa Rangers-puolustuksessa.

Valitettavasti "hyvän häviäjän" sympatiapisteitä ei tässä sarjassa jaeta, joten nyt on korkea aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa ottamaan myös niitä tärkeitä "räkävoittoja" tyylipisteistä välittämättä. Seuraava mahdollisuus siihen tulee tänä sunnuntaina (03.12.), jolloin Tennariin saapuu vieraaksi SB Savo.

Ottelu alkaa kello 15 ja toivotaan taas sankoin joukoin väkeä paikalle kannustamaan kotijoukkuetta. Ai niin... tuo kyseinen peli tulee muuten päättymään kotijoukkueen voittoon maalein 9-6!