26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

BK NGD - Naiset (0 - 3)

Aika: 1.11.2008 18.30
Paikka:
Sarja: 1.divisioona, länsilohko

LoSB:n naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina Ahvenanmaalle jossa naisia emännöi BK NGD. Kyseinen joukkue kohdattiin kolmesti viime kevään karsinnoissa, joten vastustajan pelityyli oli hyvin tiedossa. Viininpunaiset olivat liikkeellä lähes täydellä kokoonpanolla, vain puolustaja Jasmiina Saario puuttui remmistä. Reissuun lähdettiin ennen aamukuutta ja ottelu starttasi 18.30 paikallista aikaa joten pelivalmiuden säilyttäminen oli kysymysmerkki ennen ottelua mutta pihasählyt yms. lämmittelyt toivat joukkueeseen kunnon taistelufiiliksen.

Kentälliset ottelun alussa

1.Kähkönen-Kilpiäinen-Helvelahti

Ilves(Eskola)-Leppänen

2.Saarni-Herva-T.Mäkelä

Kaukojärvi-Moilanen

3.Kuure-Roine-Österman

Hyökkäyksessä pelasivat myös Roosa Kilpeläinen sekä Sinna Mäkelä.

Sopivasti ärsytetty LoSB otti pelin haltuun heti vihellyksestä ja hallitsi pallollista peliä täysin. Vastustajan puolen kentän karvaus hieman ihmetytti, mutta se sopi meille täydellisesti. Maalipaikkoja saatiin rakennettua useampaankin osumaan mutta viimeistely oli huolimatonta ja näin ollen mehulle mentiin lukemissa 0-0. Hyvää tässäkin oli, että maltilla jaksettiin rakentaa paikkoja eikä turhauduttu vastustajan kilpikonnapuolustukseen. Maalissa Jenni Sassi joutui puuttumaan peliin kaksi kertaa erän aikana ja vastustaja päästettiin laukomaan ainoastaan yhdeksän kertaa.

Toiseen erään BK nosti karvausta ja tämä hankaloitti meidän avauspeliä. Syötöt olivat huonoja ja avauspeli aivan liian hidasta. Tämän lisäksi vastustaja aloitti toden teolla karsinnoista tutun kaaripallojen viljelyn. Pallo kohti meidän maalia ja talkoot pystyyn. Ajassa 21.22 LoSBin lähivaparin jälkitilanteesta Susanna Österman nappasi irtopallon ja pienen veivin jälkeen neppasi Roosa Kilpeläiselle jolla oli helppo työ siirtää LoSB 0-1 johtoon. Maalin jälkeen oma peli oli edelleen hermostunutta ja vastustajalla oli pieni ote pelistä. Ajassa 29.12 Salla Kuure katkaisi vastustajan avauksen laidassa ja komean nousun jälkeen tälläsi pallon oikeaan yläkulmaan. Tämä osuma vapautti vierasjoukkueen peliä ja parin minuutin päästä juhlittiin jo seuraavaa osumaa. Salla jälleen katkossa ja passi Maria Saarnille joka pomputtaa ilmasta etukulmaan ja LoSB vapauttavan tuntuiseen 0-3 johtoon. Erän loppuun vielä Ella Roine boksiin mutta tämä hoidettiin kunnialla ilman sen suurempaa hätää.

Kolmanteen erään vastustaja tuli hullunrohkeasti vielä ylempää kiinni ja huonojen purkujen seurauksena saikin muutaman kunnon mylläkän vierasjoukkueen maalille. Tässäkin erässä meille avautui reilusti paikkoja lisämaaleihin mutta tällä kertaa ei maistunut. Loppuun vielä rankkari kotijoukkueelle jonka Jenni Sassi torjui yläputken avustuksella. Tästä seurannut jäähy ja 6vs4 peli hoidettiin kunnialla ja voitto oli sinetöity komealla nollapelillä.

Tavoite saavutettiin ja pisteet lähtivät meidän matkaan. Pelissä oli paljon hyvää mutta ajoittain iski tälle kaudelle tyypillinen paniikki. Jostain syystä emme saa kolmea ehjää erää samaan otteluun, välillä tuntuu kuin kentällä olisivat eri pelaajat. Välillä taasen peli on kuin oppikirjasta.

Ottelujärjestelyt olivat edelleen samalla tasolla, ei kuulutusta, ei esittelyjä, måste tala svenska, onneksi oli tulkki matkassa. Muutama minuutti ennen ottelun alkua selvisi myös kumpi vastustajan penkillä istuskelleista herroista oli valmentaja ja kumpi tuomari. Toinen tuomarikin löysi hallille suoraan aloitukseen. Kuulemma kuuluu hänen tapoihin tulla paikalle kun huvittaa. Myös kotijoukkue marssi kentälle suoraan aloitukseen ja vasta tässä vaiheessa selvisi, että myös heillä on punainen paita. Yhtään aikaisemmin ei tuota tietenkään meille voinut ilmoittaa, saattoi kuitenkin olla havaittavissa meidän punainen peliasu jo alkulämmittelyn aikana. Paidat vaihtoon, pöytäkirja vielä osittain uusiksi ja peli voi vihdoin alkaa. Kun siirryimme 0-3 johtoon niin myös siihen asti hyvin viheltäneet tuomarit laittoivat pillit taskuun ja pelin jännäksi. Kaikkea ajettiin ja hakattiin surutta. Välillä hirvitti laittaa pienimpiä kentälle mutta onneksi ilman suurempia vammoja selvittiin. Tämä toiminta on kyllä sangen mielenkiintoista tuolla saarella, ennen ottelua tuomari vielä ilmoitti ettei puhu suomea mutta ilmeisesti erätauolla käyty kirjekurssi meni perille ja välillä "hieman" lämmennyt vierasjoukkueen penkki hiljennettiin selkeällä suomen kielellä muutamaan otteeseen.

Tähän mennessä on siis kohdattu neljä ns. päävastustajaa joten tulevaisuudessa vastus vaan kovenee. Saaliina kolme voittoa ja yksi tappio, joten kauden alkuun voi olla suhteellisen tyytyväinen. Päästettyjen maalien sarake näyttää seitsemää ja tähän voi olla todella tyytyväinen. Joukkue puolustaa loistavasti koko kentän voimin eikä maalivahtien tarvitse torjua lukuisia paraatipelastuksia viime kauden tapaan jotta voittaminen olisi mahdollista. Maalinteko on ollut sitten todella tukkoista, vain neljätoista tehtyä neljään otteluun. Tähän on keskityttävä jotta pisteet jäävät jatkossakin viininpunaisille. Juniorit ovat päässeet hienosti rinkiin ja esittäneet todella ennakkoluulottomia otteita kentällä. Myös vanhempi kaarti on nostanut tasoaan viime kaudesta ja on hieno todeta joukkueessa olevan kilpailua pelipaikoista. Jokaista peliä lähdetään voittamaan omalla pelillä.

Tulevana lauantaina naiset ovat jälleen tulessa kun Tennarin luistinradalla vastaan asettuu sarjakakkonen Nokian KrP. Vastustaja on aivan eri tason joukkue kuin aikaisemmat ja ottelu antaa suuntaa naisten pelin nykytilanteesta.