11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

GrIfk - Miehet edustus (4 - 5)

Aika: 23.9.2007 12.00
Paikka: Kauniaisten Palloiluhalli
Sarja: YleX-Cup

(1-2,2-2,1-1)

YleX-Cup käynnistyi LoSB:n miesten edustusjoukkueen osalta voitokkaasti. 1.divisioonajoukkueet liittyvät Cupiin perinteisesti vasta alueellisten turnauskierrosten jälkeen.

"Viininpunaisten" vastustajaksi arvottu, Kauniaisten ylpeys, Grankulla IFK voitti oman lohkonsa Cupin avauskierroksella. Grani kaatoi turnauksessa Gospel Teamin, Copan sekä SSV:n A-pojat.

Avauserä varovaista kyttäilyä molemmin puolin

Molemmat joukkueet lähtivät kohtuullisen matalalla 1-2-2- karvauksella. LoSB karvasi aavistuksen korkeammalta kuin kotijoukkue.

Ottelun avausminuutit näyttivät, ettei ottelusta tulisi kovinkaan kovatasoinen ottelu. Molemmat joukkueet näyttivät kyttäävän vastustajansa virheitä, aiheuttaen kuitenkin itse-itselleen useimmiten hankalimmat tilanteet sortumalla lapsellisiin pallonmenetyksiin, tai harhasyöttöihin.

Grani loi ensimmäiset vaaralliset maalipaikat, mutta "viininpunaisten" maalissa Antti Mikkonen torjui vedot varmoin ottein. Lohjalaisten selvästi vaarallisin kentällinen oli Mattilan johtama ketju, joka jatkuvasti loi paineen Granin kenttäpäätyyn ylivoimaisella liikkeellään. Tämä kantoikin hedelmää, kun ajassa 7.09 Jussi Luoma sijoitti kovasta vauhdista pallon vastustamattomasti takakulmaan.

Avausosuman jälkeen peli oli melkoista Havaiji-palloa, jossa luotiin tilanteita vastustajan virheiden myötä. Virheet jäivät rankaisematta aina aikaan 16.44 saakka, kunnes "viininpunaisten" puolustus nukahti oman maalin edustalla ja isäntien Aki Nordlund sai käytännössä kävellä kunniakujaa pitkin maalille ja nostaa pallon rystyltä verkon perukoille.

Maalista sisuuntuneet lohjalaiset saivat vielä yhden rynnistyksen aikaiseksi isäntien kenttäpäätyyn. Jussi Kemppainen avasi pallon pystyyn kapteeni Eddy Sobotille, joka oli jo menettää pallon, mutta onnistui eddymäiseen tapaansa kaivamaan pallon jostain vielä itselleen ja huitaisemaan pallon rystyllä maaliin. Maalista oman osuuden saa ottaa kontolleen myös Grani-kassari, joka ei ollut täysin tilanteen tasalla.

Toinen erä Granin painostusta, LoSB passivoituu

2.erän alkajaisiksi Grani vei ja LoSB vikisi. Puolustukseen siirretty Jussi Kemppainen menetti pallon ja Joachim Meyer kiitti ja tasoitti pelin lukemiin 2-2.

Tasoitusosuman jälkeen Grani jatkoi "momentumiaan" ja loi toistuvasti tilanteita LoSB:n maalille. Viininpunaisilla oli jäänyt käsijarru päälle, eikä jalalla pysytty mukana erän avaushetkillä lainkaan. Tämä kostautuikin hetken kuluttua, kun kellot pysäytettiin lukemiin 23.14 Niklas Meyerin lauottua pallon helponnäköisesti etukulmasta sisään. Isännät siis johdossa 3-2.

Granin siirryttyä johtoon LoSB heräsi vihdoin hetkellisesti horroksestaan ja pääsi jälleen mukaan peliin. Metson ketju aloitti taistelun, kun tänään valtaisan työmäärän tehnyt Metso survoi pallon maaliviivan yli viisi minuuttia Granin johto-osumasta.

Tasoituksen jälkeen palattiin jälleen Havaiji-pallon pariin. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä Pekka Rask pääsi vapaasti nousemaan laidalta keskustaan. Kuti jäi osittain piippuun, mutta maalivahdin suosiollisella avustuksella LoSB pääsi jälleen johtoon erän päätteeksi.

Päätöserän Hitchcockit

Kuten viime kaudelta muistetaan, lohjalaisilla on ollut tapana tehdä otteluista jännittäviä. Peli saattaa olla hallussa ja joukkue luo tilanteita komeastikin, mutta vastapainona seuraa heti perään jokin käsittämätön syöttö, tai merkkausvirhe.

Merkkausvirheistä useimmin toistui 1-2-2 -muodostelman ylemmän puolustajan ja siipipelaajan välinen kommunikaatiokatkos, jonka seurauksena liian usein Grani sai pallon helposti laitaa pitkin ylöspäin siipipelaajien ollessa myöhässä omasta miehestään.

Lohjalaisittain helpotusta tarjoili tuttu nimi Marko Norrby, joka pääsi kuittaamaan puolittain epäonnistuneellakin laukauksella lukemat 3-5:een pallon ylittäessä nippanappa maaliviivan.

Ottelun loppuhetkien lähestyessä lohjalais-delegaatio mietiskeli puoliääneen, että näinköhän peli olisi jo paketissa. Grani oli toista mieltä ja muistutti "viininpunaisia" jälleen siitä, että ottelut pelataan loppuun saakka. Kellot pysäytettiin aikaan 59.39, kun LoSB-maalivahti Mikkoselle ja puolustaja Henri Uroselle tapahtui ajatuskatkos ja purku epäonnistui. Purkupallo jäi puoleenkenttään ja Grani pääsi hetkelliseen 4vs2- hyökkäykseen, josta seurasi ottelun viimeiseksi jäänyt maali. Ottelu siis päättyi LoSB:n vierasvoittoon 4-5.

Loppukommentit

Totuuden nimissä on sanottava, ettei ottelu kovin kummoista salibandya tarjonnut. Katsomossa kuultu "semmosta sählyä"- kommentti kuvannee parhaiten ottelua. Tärkein kuitenkin saavutettiin, eli voitto ja jatkopaikka Cupissa.

Grani pelasi ajoittain oikeinkin hyvää salibandya ja itseasiassa loi ajoittain kontrolloidumpia hyökkäyksiä kuin LoSB. Maalivahtipeli sen sijaan muodostui ainakin tänään Granin akilleen kantapääksi.

Lohjalaisittain hyviä ja huonoja puolia oli useitakin. Positiivisimpina asioina voitaneen sanoa Mattilan ketjun erinomainen liike ja vaaralliset tilanteet toistuvasti. Myös Antti Mikkonen pelasi maalissa hyvän debyyttiottelun virallisissa otteluissa.

Miinusmerkkisinä asioina voitaneen sanoa toistuneet samanlaiset merkkausvirheet sekä liikkuminen viisikkona. Kauden avanneeksi viralliseksi otteluksi kuitenkin kohtuullinen esitys. Nyt katse eteenpäin ja kohti ensi viikon sarja-avausta.

0 - 107:20Luoma JussiPalenius Tommi
1 - 116:44Nordlund AkiRehn Oscar
1 - 217:49Sobott EddyKemppainen Jussi
2 - 220:54Meyer JoachimRehn Oscar
3 - 223:14Meyer NiklasEi syöttäjää
3 - 328:35Metso TeroAaltonen Petri
3 - 435:21Rask PekkaSobott Eddy
3 - 545:06Norrby MarkoSobott Eddy