Tulevat ottelut

25.10.2019 18:30
Miehet edustus - PSS Ottelupaikka » 8.11.2019 18:30
Miehet edustus - AC HaKi Ottelupaikka »

Pelatut ottelut

12.10.2019 15:30
Blackbirds - Miehet edustus3 - 2 » 4.10.2019 19:00
S.S. Storm - Miehet edustus4 - 6 »

Miehet edustus - KOO-VEE (4 - 5)

Aika: 17.3.2006 19:00
Paikka: Tennari, palloilusali
Sarja: 2. Divisioona jatkosarja


Ennakkoasetelmat

Lohjalaisen salibandyn lippulaivalla oli perjantaina mahdollisuus varmistaa suora nousu I-divisioonaan voittamalla tai pelaamalla tasan illan ottelussa. KooVee taisteli vielä jatkopaikasta, vaikka karsinnan alkupelit eivät olleetkaan parhaalla mahdollisella tavalla mennyt. LoSBin viimeinen vastustaja SBS Pori oli neljällä voitolla jo varmistanut suoran nousun, ja toisesta paikasta kamppailevatkin juuri LoSB ja KooVee. Lohjalaisten paikka neljän parhaan joukossa oli jo selvä, ja siten ainakin kausi jatkuu vähintään ottelusarjalla jotain tällä kaudella I-divisioonassa pelannutta joukkuetta vastaan. Isäntien lähtötilanne peliin oli siinä mielessä hyvä, että kopissa oli jopa yli kokoonpanolistan salliman kahdenkymmenen pelaajan joukko. Näin ollen Juutinen joutui jäämään pelaajalistasta pois. Poissaolijoita olivat Hägg ja Koistinen, sekä tietysti sairastuvalla olevat Rask ja Ståhlberg. Tuttu kolmen ketjun pyöritys alkoi seuraavilla koostumuksilla: Sobott (C)-Sinkko-Norrby, Backman-Metso-Jolkkonen, Aaltonen-Ojamo-Lajunen. Pakkiparit olivat ?Tihin? tervehtymisen myötä tutussa muodossa Juvonen-Tukiainen ja Uronen-Åström. Maalissa aloitti Alen Koivulan ollessa varalla. Lisäksi listalla olivat Savela, Mattila, Pekki, Siltala ja Rosenvall. Tukiainen ja Ståhlberg muodostivat valmennusparin, lisäksi penkin takana joukkueen tukena oli Rask ja Juutinen.

Ottelutapahtumat

Pelin tempo ei ollut mikään ihmeellinen, vaikka lohjalaiset normaalisti saavat vastustajankin liikkeelle. Oma peli lohjalaisilta oli toki liikkuvaa, kuten kolmella ketjulla pitääkin, mutta tamperelaisten järjestelmällinen peli tuotti vaikeuksia. KooVee otti tilan pois, eikä päästänyt isäntiä vastahyökkäyksiin. Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli vierailijoiden varhainen avausmaali ajassa 2.12.

Ensimmäisellä erätauolla lohjalaiset joutuivat tekemään muutoksen kokoonpanoon, kun Petri Aaltonen joutui jäämään sivuun loukkaantumisen takia. Hänen paikkansa otti Janne Savela. Vastustaja onnistui jälleen heti alussa maalinteossa, kun ajassa 22.39 tilanne vaihtui jo kahden maalin vierasjohtoon. LoSB näytti kuitenkin nopeimman pallopelin luonteen, kun se nousi kuudessa sekunnissa vierailijoiden rinnalle. Kuparisen rikkoi Juuso Jolkkonen ajassa 24.08 Tomi Backmanin syötöstä. Tästä meni vain hetki, ja tilanne oli tasan, kun lohjalaisten teinitähti Markus Lajunen iski maalin Janne Savelan toimiessa syöttäjänä. LoSBin hyvä vire jatkui, ja maalista meni 40 sekuntia, kun kotijoukkue pääsi miesylivoimalle. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja kaksi minuuttia jäähyn loppumisesta KooVee iski johtomaalin. Pelikello näytti tässä vaiheessa aikaa 28.43. Erän puolivälin tienoilla lohjalaiset tekivät muutoksen puolustuspäähän, kun Jani Åström korvattiin Jussi Rosenvallilla. Ajassa 32.48 käskettiin vastustaja jäähylle, mutta lohjalaisten ylivoima ei ollut vieläkään tuloksellista. Minuutti jäähyn jälkeen oli lohjalaisten vuoro raataa alivoimaa, eivätkä vierailijat päässeetkään maalin makuun. Puoli minuuttia tästä, ja LoSB sai jälleen jäähyn. Tauolle näin 2-3 tilanteessa ja lohjalaisten alivoimalla.

Alun puoliminuuttinen alivoima hoidettiin kunnialla, ja takaa-ajo alkoi. Kaksi minuuttia pelattiin erän alusta, ja oli LoSBin vuoro pyörittää ylivoimaa. Nyt erikoistilannepelaaminen oli kunnossa, ja Marko Norrby iski Mika Juvosen syötöstä kotijoukkueen tasoihin. Uusi mahdollisuus ylivoimamaaliin tarjoutui kaksi minuuttia myöhemmin, mutta se jäi hyödyntämättä. Tasatilanne jatkui aina yli erän puolenvälin, mutta sitten KooVee iski nopeasti kahteen kertaan. Verkko heilui ensin ajassa 54.28, ja sitten uudelleen 56.37. Tilanne näytti heikolta, vaikka LoSB painosti tiukasti loppuun. Norrby sai hyvän paikan lohjalaisten katkaistua tamperelaisten hyökkäyksen. Takaapäin tullut viikateisku kuitenkin esti yrityksen, joten tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus ajassa 59.06. Sen synnynnäinen maalintekijä Norrby upotti varmasti maaliin. Lopussa isännät yrittivät edelleen tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta maalin johto vierailijoiden hyväksi säilyi aina loppusummeriin asti.

Jälkipelit

KooVee oli paras ja järjestäytynein joukkue, mitä vastaan LoSB on pelannut karsintasarjassa. Se sai tukehdutettua kotijoukkueen liikkeen fiksulla ja kurinalaisella pelillä. Täysi tunnustus vastustajalle, se taisteli arvokkaan voiton tiukasta väännöstä. LoSBin varmistus suorasta noususta jäi odottamaan sunnuntaiseen Porin-reissuun. Lohjalaisista on jälleen kerran mainittava kahden maalin mies Marko Norrby, joka kovasta varjostuksesta huolimatta takoi kaksi maalia. Maalivahti Alen torjui maalissa hyvin, ja puolustajista esiin nousi nuori Henri Uronen. Urosen henkilökohtainen taito ja uskallus riittävät oman pään pelaamisen lisäksi rohkeisiin ja hyviin nousuihin. LoSB taisteli hyvin, mutta ei ylittänyt itseään, eikä toisaalta voinut sillekään mitään, että KooVee oli perjantaina askeleen edellä lohjalaisia.
Tuomaripeli onnistui hyvin pelissä, jossa annettiin ainoastaan kuusi jäähyä. Enempää ei ollutkaan aihetta, ja KooVee ?vauhdittomampi? pelityyli ei luonut kontakteja normaaliin tyyliin. Yleisöä oli paikalla 198, ja sen kannustikin hyvin läpi ottelun. Valitettavasti edes se ei perjantaina riittänyt varmistamaan suoraa jatkoa.

LoSBin viimeinen karsintasarjan ottelu on sunnuntaina SBS Poria vastaan vieraissa. Silloin selviää nouseeko se suoraan I-divisioonaan, vai joutuuko se vielä haastamaan jonkun tällä kaudella I-divisioonassa pelanneen joukkueen.

Lohjan Salibandyn M1 haluaa kiittää kaikkia lohjalaisia salibandyn ystäviä hienosta kannustuksesta läpi kauden!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 202:12Mäkeläinen PetriSavenius Jarkko
0 - 122.39Kallio ToniSavenius Jarkko
1 - 124.14Lajunen MarkusSavela Janne
2 - 224:08Jolkkonen JuusoBackman Tomi
2 - 328:43Mäkeläinen PetriPuranen Teemu
3 - 3 (yliv.)42:32Norrby MarkoJuvonen Mika
3 - 454:28Koukkari TuomasVuorinen Sami
3 - 556:37Kallio ToniKoukkari Tuomas
4 - 5 (rang.)59:06Norrby MarkoEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
24:56Koukkari Janne2 min
32:48Savenius Jarkko2 min
35:50Norrby Marko2 min
38:25Metso Tero2 min
42:09Vuorinen Sami2 min
44:29Mäkinen Jussi Pekka2 min
Torjunnat:
Alén Petri: 0 torjuntaa
Vuorinen Mikko: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Jolkkonen Juuso
Hyökkääjä
5Åström Jani
Puolustaja
7Ojamo Jussi
Hyökkääjä
8Siltala Raine
Hyökkääjä
8Uronen Henri
Puolustaja
9Backman Tomi
Hyökkääjä
10Ståhlberg Jerry
Puolustaja
11Norrby Marko
Hyökkääjä
11Juutinen Petteri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Hyökkääjä
17Tukiainen Tommi
Hyökkääjä
22Metso Tero
Puolustaja
25Rask Pekka
Puolustaja
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
76Alén Petri
Maalivahti
77Juvonen Mika
Puolustaja
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
92Rosenvall Jussi
Puolustaja
-Höynälä Kimmo
Valmentaja
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Valmentaja