Tulevat ottelut

21.2.2020 18:30
Miehet edustus - Hawks Ottelupaikka » 1.3.2020 18:30
HIFK - Miehet edustus Ottelupaikka »

Pelatut ottelut

31.1.2020 18:30
Miehet edustus - GrIFK3 - 4 » 28.1.2020 19:00
ÅIF - Naiset5 - 2 »

Naisten raportti kaudesta

07.05.2018

Naisten joukkueen lopullinen kokoonpano varmistui vasta loppukesästä, mikä ei ollut mikään optimaalinen tilanne. Ensimmäisestä palaverista alkaen oli kuitenkin aistittavissa poikkeuksellisen positiivista ja motivoitunutta pöhinää, mikä tarkoitti sitä, että asenne tulevaan tekemiseen on lähtökohdiltaan kunnossa.


Tavoite oli kovin mahdollinen eli nousu naisten 1.divisioonaan. Tavoitteen saavuttamista ei helpottanut se, että ainoastaan yksi joukkue lohkostamme pääsee edes karsimaan. Lähtökohtamme oli vaatimattomasti, että kaikki pelit pitää voittaa. Aika kiva pelata salibandya lähes se kuuluista veitsi kurkulla lokakuun alusta saakka.

 

Harjoituspelit menivät asenteen ja tuloksen puolesta hyvin, ainoastaan yksi tappio ja sekin Raaseporin B-pojille. Teemana oli mm pelin kääntöjen nopeuttaminen ja maalinteon tehokkuus.

 

Kauden avausturnaus antoi viitteitä tulevasta kun joukkue nousi SC Hawksia vastaan 0-2 tappioasemasta 5-4 voittoon. Tämä asetelma toistui muutaman kerran kauden aikana ja pääsääntöisesti joukkue pystyi myös myöhemmissä peleissä kääntämään pelit edukseen. Toistuva nouseminen tukalasta tilanteesta ei ole sattumaa ja kertoo joukkueen kyvystä, halusta ja henkisestä voimasta.

 

Kauden aikana kävi selväksi, että pahin kilpailija lohkon voitosta on Helsingin Jokerit, vaikka samassa lohkossamme oli edellisellä kaudella liigassa pelannut M-Team. Ensimmäinen kohtaaminen Jokereita vastaan oli 25.11 Myllypurossa. Kaksi tappiotonta joukkuetta, vastustajalla liigakokemusta omaavia naisia, meillä mukana junioreita, jotka eivät ikänsä puolesta saa ajaa edes mopolla. Motivaatio miljoona, majuri (joissakin joukkueissa kapteeni) ottaa isoa roolia ja joukkue on niin vireessä ennen peliä, ettei siinä paljon valmentajaa tarvita. Vastustaja yrittää fyysisyydellä kääntää otetta, mutta meidän Minni Hiiret ovat tottuneet puremaan nilkasta. Kääntöpeli toimii ja ansaittu 4-1 voitto meille!

 

Runkosarja loppu mentiin osittain suorituksellisesti vuoristorataa, mutta aina tehtiin tarvittava. 18 peliä, yhtä monta voittoa niin ei tarvitse selitellä. Helpolla ei runkosarjan voitto tullut. Monta peliä oltaisiin voitu yhtä hyvin hävitäkin, mutta jostain aina kaivettiin tarvittavat maalit. Puolustus ja maalivahtipeli oli rautaa koko kauden vähiten päästettyjä ja eniten tehtyjä maaleja.

 

Seuraavaksi olikin edessä valtakunnallisten karsintojen 1. vaihe. Neljä joukkuetta, joista kaksi jatkaa viimeiseen vaiheeseen. Homman nimi oli Tamilta tuttu: ”voita oikeat pelit”. Kolme peliä yhteen päivään, kauden pienin rosteri ja eniten poissaoloja. Lisäksi edellisenä päivänä b-tyttöjen karsintapelit Hämeenlinnassa, josta lisää rasitusta sunnuntaina pelattaviin naisten peleihin. Tilanne oli lähtökohdiltaan kaikkea muuta kuin toivottava.

 

Onneksi monitoimi Honkanen hoiti jojon ja fysiikkapuolen valmistautumisen, sekä palauttavat temput niin perusteellisesti, kuin mahdollista. Siitä pisteet seuratyöntekijälle!

 

Ensimmäinen peliä oli ilmajoen ISB:tä vastaan, mikä saattoi olla tuntematon monille lajia seuranneille. Onneksi Losbin Keski-Suomen scoutit olivat Haukiputaalla katsomassa ISB:n pelejä ja saimme kattavan raportin joukkueesta jo hyvissä ajoin. 4-0 meille ja aikataulussa ollaan.

 

Toisessa pelissä vastassa O2:n 2.joukkue, jossa runsaasti kokemusta naisten liigasta. Oltiin pehmeitä oman maalin edessä ja pahimmillaan tilanne oli toisessa erässä jo 5-1 vastustajalle. Noustiin jo 5-4 tilanteeseen. Neljä minuuttia ennen loppua vastustajan korkea maila osuu suoraan seisaaltaan olevan pelaajamme leukaan. Ainoa oikea tuomio olisi ollut 5min huitominen. Vaikka tuomarit myöntävät nähneensä mailan osumiset päähän, on tuomio siitä huolimatta 2min korkea maila. Meinasi yhdellä koutsilla palaa hihat, sillä joskus tieto lisää tuskaa! Ei hyödynnetty ylivoimaa ja tappio tuli. Väsyneellä joukkueella edessä kuoleman peli Josbaa vastaan. Vastustajalla neljä ketjua, meillä kaksi väsynyttä, puoliksi tapettua viisikkoa ja ainoastaan voitto riittää viemään meidät seuraavaan vaiheeseen. On asiat joskus paremminkin ollut!

 

Ennen peliä ei koutseilla ollut paljon tehtävissä. Rehellisesti kortit pöytään, mikä on tilanne. Vain voitto riittää, ollaan oltu vastaavassa tilanteessa ennenkin, tosin ei yhtä väsyneinä. Tiivis paketti, hermeettisen säpäkät käännöt ja galadiaattorin asenne. Eipä siinä muuta kuin kuin puita uuniin! Homma toimi kuin junan vessa ja niin siitä vain harjattin selkeä 6-2 voitto huikealla esityksellä!

Kauden fyysisesti raskaimmat pelit on nyt takana ja vaikeimmat edessä. Vastaan tulee toisen lohkon voittanut Lasb, jonka valmennus oli videoimassa meidän karsintapelit eli tosissaan olivat liikkeellä Lammillakin.

 

Jotta homma ei menisi liian helpoksi, saimme karsintasarjaan vähän lisää haastetta: B-tytöt ovat edelleen jatkossa ja tappelevat välierissä Pirkkoja vastaan, mikä väsyttää rankasti myös naisten joukkueelle tärkeitä pelaajia. Olimme kuitenkin sopineet, että tytöt vetävät täysillä myös junnuissa ja sitten pistetään kädet ristiin, että harjataan myös naisten pelit. Mikäli naisten ottelusarja venyisi kolmanteen peliin, olisi majuri Levillä, päävalmentaja töissä ja kolmannen pelin ajankohta olisi samaan aikaan kuin b-tyttöjen Sm:n pronssiottelu!

 

Ensimmäiseen peliin saatiin lentävä lähtö kun Sara Myllylä tömäytti telahaupitsillaan hirmulämärin maalivahdin läpi (tai kainalosta) ja lunasti valmennuksen tammikuussa esittämän toiveen: tee maali!. Ajassa 07:59 peli meille 0-3 ja vastustaja oli pakotettu ottamaan aikalisä. Meidän peli aavistuksen passivoitui ja tauolle tilanteessa 2-3. Tiukka peli loppuun saakka meille, ensimmäinen täplä lukemin 3-6.

 

Toinen peli ja mahdollisesti ratkaiseva peli keskiviikkoisessa Lohjan illassa. Panokset ja paineet aika kovat. Kukaan meistä ei halua kolmatta peliä, junnut fyysisesti väsyneempiä kuin koskaan, sillä ovat joutuneet pelaamaan samaan aikaan myös kaksi kolmen pelin ottelusarjaa b-tytöissä, matkustamaan yhteensä neljä kertaa Porvooseen ja Tampereelle, viimeksi 18h ennen tätä peliä. Vastustaja on saanut levätä ja valmistautua..

 

Lasb tuli ensimmäisistä sekunneista alkaen hirmuisella vyöryllä ja vaikka se oli tiedossa niin eihän se hyvältä tuntunut. Pakettimme natisi, mutta kesti. Kahden erän jälkeen 3-3. Kopissa ei taaskaan voinut kuin olla rehellinen: 20min + mahdollinen jatkoa jäljellä. Jätetään kaikki kentälle ja tehdään tähän tarinaan sellainen loppu kuin pitääkin. Samalla annetaan b-tytöille aito mahdollisuus voittaa lauantaina seurallemme Sm-mitali!

 

Kolmannessa erässä tulee samanlainen tilanne kuin karsintojen 1.vaiheessa: maila meidän pelaajan kasvoihin. Koska emme tällä kertaa pelanneet Retkeily-Suomessa ja tuomarit tuntevat sääntöjen tulkinnat, tuli tempusta ainoa oikea tuomio: 5min huitominen. Nihkeä ylivoima, mutta Aada sutii läheltä meille 4-3 johtomaalin. Vastustaja lisää höyryä, mutta ottaa samalla jäähyjä, mikä auttaa meitä. Ajassa 57:26 vastustaja lyö ilmasta pallon omiin hässäkän päätteeksi ja nyt ollaan lähellä!

 

Vastustajan aikalisä. Meillä viesti selvä: Ollaan oltu tässä tilanteessa aiemminkin. Samat teesit: 1. Housuun ei saa paskoa 2. Pallo meillä, ollaan aktiivisia ja viedään pallo kauas omasta maalista 3. Me osataan tämä, me hoidetaan tämä! Kruunuksi pelille ja kaudelle, joukkueen paras ja iloisin pelaaja Elina Laaksonen pistää pallon maaliin ja aika montaa roskaa oli itse kullakin silmässä. Ehkä myös tätä kirjoittaessa..

 

Nyt kun aikaa on muutama viikko vierähtänyt, saunaillat vietetty, pystyy asioita ehkä jotenkin jäsentämäänkin. Näin sen pitikin mennä. Kerrottiin tavoitteemme rehellisesti itsellemme ja muille. Ei uhoa, ei henkseleiden paukutusta (ennen viimeistä summeria) vaan tavoitteellista tekemistä loppuun saakka. Ei se helpolla tullut. Meillä oli kauden aikana itseaiheutettuja ja toisten aiheuttamia haasteita, sillä ainoastaan Facebookissa ihmisillä on elämä ruusuilla tanssimista. Jokainen pelaaja ja valmentaja joutui muuntautumaan joukkueen edun edessä ja lopputulos on nähtävillä. Jos olisimme toimineet, kuten aina on toimittu, tuskin kirjoittaisin tässä ainakaan näin pitää tarinaa.

 

Jokainen pelaaja on äärimmäisen tärkeä kun puhutaan pitkästä kaudesta ja muuttuvista tilanteista. Osa pelaajista saattoi istua turnauksissa ensimmäisen pelin viltissä ja tulla taistelemaan mahtavalla asenteella toiseen peliin ollen ratkaisevassa osassa lopputuloksen kannalta. Majuri antoi ja kantoi kentällä ja kentän ulkopuolella isoa pelillistä ja henkistä taakkaa loistavasti. Ratkaisuhetkillä maalivahdit Jenni Sassi ja Lotta Hakava olivat kertakaikkiaan loistavia. Lotta torjui kaksi isoa voittoa karsintojen ensimmäisessä vaiheessa, jonka jälkeen sai keskittyä b:n tärkeisiin peleihin Jennin kantaessa vastuun Lasb-sarjassa. 2003 syntyneet superjunnut Aada Isometsä ja Cira Virta kehittyivät käsittämättömin harppauksin ja pakottivat esityksillään valmennuksen laittamaan heidät kentälle isoissa rooleissa.

 

Kuitenkin joukkueen selkäranka oli aikuiset naiset niin kuin pitääkin olla. Myös leijonalaumassa nuoremmat pennut seuraavat alfanaaraita, jotka kantavat päävastuun saalistuksesta. Siinä on urosten mukava olla!

 

 

Päävalmentaja

Janne Ryönänkoski

05.01.2020Ilmoittautuminen auki salibandykerhoihin
10.10.2019Edustusjoukkueiden kausikortit
29.07.2019Pojat 2011-2012 syntyneet
05.11.2018Naiset-Latvia PE 9.11 klo 18.30
26.08.2018Junnut liigaan ja divariin
21.08.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen käynnissä
05.11.201805-pojat etsii maalivahteja
31.07.201808/09 pojat hakee lisää pelaajia
07.05.2018Naisten raportti kaudesta
12.04.2018B-tytöt pronssiotteluun

Siirry arkistoon »