Pelatut ottelut

8.3.2020 17:00
NST - Naiset5 - 1 » 5.3.2020 18:30
Miehet edustus - SBS Kings7 - 14 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön

05.05.2020

LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön 


Kaksi läntisellä Uudellamaalla toimivaa salibandyseuraa, Lohjan Salibandy (LoSB) ja Vihdin Salisudet (VSS) ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyöllä vahvistetaan ensisijaisesti seurojen junioritoimintaa vanhempien juniorien (A-C) eli yläaste- ja lukioikäisten ikäluokissa sekä pojissa että tytöissä. Myös muissa ikäluokissa ja ryhmissä voidaan tehdä yhteistyötä tarpeen mukaan.


Yhteistyön keskeinen tavoite on taata paikallinen harrastusmahdollisuus ja mahdollistaa urheilullinen pelaajapolku kaikissa juniori-ikäluokissa. Sopimus ei vaikuta aikuisjoukkueiden kilpailutoimintaan ja myös seurojen nuoremmat ikäluokat D-junioreihin asti toimivat lähtökohtaisesti itsenäisesti.


LoSB ja VSS ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin esimerkiksi B-tytöissä ja B-pojissa ja päättyneellä kaudella LoSB:in naisten liigajoukkueessa pelasi Salisusien A-tyttöjä rinnakkaisedustuksella. Kokemukset saivat ajatuksen viriämään laajemman yhteistyön rakentamiseksi. Seuroilla on ollut haasteita ryhmien muodostamisessa erityisesti vanhemmissa ikäluokissa. Toimiva yhteistyö antaa seurojen yhteisjoukkueille myös mahdollisuuden tavoitella sarjapaikkoja alati kovenevissa kansallisissa sarjoissa.

 

Käytännössä yhteistyö tapahtuu niin, että seurojen urheilujohto käy yhdessä läpi molempien seurojen pelaajat ikäluokittain ja sopii yhdessä valmentajien kanssa kullekin ikäluokalle sopivimmasta yhteistyön muodosta. Näitä voivat olla esimerkiksi rinnakkaisedustukset, pelaajasiirrot ja yhteisjoukkueet. 


Lohjan Salibandyn puheenjohtaja Juha Metso kommentoi sopimusta “Yhteistyön avulla pyritään turvaamaan pelaajapolku junioreista edustukseen saakka. Molemmat seurat ovat painineet saman ongelman kanssa, ettei ole pystytty tarjoamaan pelipaikkaa vanhemmissa ikäluokissa ja tästä johtuen pelaajat ovat siirtyneet muualle tai lopettaneet kokonaan harrastamisen. ” Vihdin Salisusien puheenjohtaja Jesse Lantinen taas toteaa “Salisusissa olemme vanhemmissa ikäluokissa jo pitkään olleet vaikeuksissa, kun ryhmiä tuleville kausille on lähdetty muodostamaan. Henkilökohtaisesti olen kokenut useamman joukkueen hajoamisen ja harmillisinta siinä on ollut paikallisen harrastusmahdollisuuden katoaminen, mikä monelle nuorelle on tarkoittanut harrastuksen lopettamista. Nyt sovittu yhteistyö eheyttää juniorien pelaajapolun kertaheitolla parempaan kuosiin. Pojissa meillä on käytännössä tarjota toimintaa kaikissa ikäluokissa, tytöissäkin sen mukaan miten yhteisiä pelaajia riittää.“


Yhteistyöstä huolimatta, keskinäisissä mittelöissä on varmasti samaa paikallisderbyn huumaa kuin aiemminkin.

14.05.2020Naisten liigajoukkue etsii pelaajia
14.05.2020Naisille uusi joukkue
05.05.2020LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön
24.03.2020Tule mukaan tukemaan seuran toimintaa
29.07.2019Pojat 2011-2012 syntyneet
05.11.2018Naiset-Latvia PE 9.11 klo 18.30
26.08.2018Junnut liigaan ja divariin
21.08.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen käynnissä
13.03.2020Tiedoite: Seuran kaikki tapahtumat peruttu toistaiseksi
13.03.2020Salibandykerhot peruttu toistaiseksi

Siirry arkistoon »