Pelatut ottelut

13.3.2021 15:00
Steelers - Naiset8 - 1 » 11.3.2021 18:30
Naiset - Steelers4 - 5 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön

05.05.2020

LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön 


Kaksi läntisellä Uudellamaalla toimivaa salibandyseuraa, Lohjan Salibandy (LoSB) ja Vihdin Salisudet (VSS) ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyöllä vahvistetaan ensisijaisesti seurojen junioritoimintaa vanhempien juniorien (A-C) eli yläaste- ja lukioikäisten ikäluokissa sekä pojissa että tytöissä. Myös muissa ikäluokissa ja ryhmissä voidaan tehdä yhteistyötä tarpeen mukaan.


Yhteistyön keskeinen tavoite on taata paikallinen harrastusmahdollisuus ja mahdollistaa urheilullinen pelaajapolku kaikissa juniori-ikäluokissa. Sopimus ei vaikuta aikuisjoukkueiden kilpailutoimintaan ja myös seurojen nuoremmat ikäluokat D-junioreihin asti toimivat lähtökohtaisesti itsenäisesti.


LoSB ja VSS ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin esimerkiksi B-tytöissä ja B-pojissa ja päättyneellä kaudella LoSB:in naisten liigajoukkueessa pelasi Salisusien A-tyttöjä rinnakkaisedustuksella. Kokemukset saivat ajatuksen viriämään laajemman yhteistyön rakentamiseksi. Seuroilla on ollut haasteita ryhmien muodostamisessa erityisesti vanhemmissa ikäluokissa. Toimiva yhteistyö antaa seurojen yhteisjoukkueille myös mahdollisuuden tavoitella sarjapaikkoja alati kovenevissa kansallisissa sarjoissa.

 

Käytännössä yhteistyö tapahtuu niin, että seurojen urheilujohto käy yhdessä läpi molempien seurojen pelaajat ikäluokittain ja sopii yhdessä valmentajien kanssa kullekin ikäluokalle sopivimmasta yhteistyön muodosta. Näitä voivat olla esimerkiksi rinnakkaisedustukset, pelaajasiirrot ja yhteisjoukkueet. 


Lohjan Salibandyn puheenjohtaja Juha Metso kommentoi sopimusta “Yhteistyön avulla pyritään turvaamaan pelaajapolku junioreista edustukseen saakka. Molemmat seurat ovat painineet saman ongelman kanssa, ettei ole pystytty tarjoamaan pelipaikkaa vanhemmissa ikäluokissa ja tästä johtuen pelaajat ovat siirtyneet muualle tai lopettaneet kokonaan harrastamisen. ” Vihdin Salisusien puheenjohtaja Jesse Lantinen taas toteaa “Salisusissa olemme vanhemmissa ikäluokissa jo pitkään olleet vaikeuksissa, kun ryhmiä tuleville kausille on lähdetty muodostamaan. Henkilökohtaisesti olen kokenut useamman joukkueen hajoamisen ja harmillisinta siinä on ollut paikallisen harrastusmahdollisuuden katoaminen, mikä monelle nuorelle on tarkoittanut harrastuksen lopettamista. Nyt sovittu yhteistyö eheyttää juniorien pelaajapolun kertaheitolla parempaan kuosiin. Pojissa meillä on käytännössä tarjota toimintaa kaikissa ikäluokissa, tytöissäkin sen mukaan miten yhteisiä pelaajia riittää.“


Yhteistyöstä huolimatta, keskinäisissä mittelöissä on varmasti samaa paikallisderbyn huumaa kuin aiemminkin.

12.05.2021Pojat ja tytöt 2013/2014 syntyneet
05.01.2021Kevään salibandykerhot alkaa LA 9.1
30.11.2020Naisten ottelut pelataan ilman yleisöä
16.11.2020Edustusjoukkueet kotikentällä
10.10.2020Kasvomaski seuran logolla
05.09.2020Indians-TPS ke 9.9 Tennarissa
26.08.2020Ilmoittautuminen avattu salibandykerhoihin
14.05.2020Naisten liigajoukkue etsii pelaajia
14.05.2020Naisille uusi joukkue
05.05.2020LoSB ja VSS laajaan yhteistyöhön

Siirry arkistoon »