26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

LoSB ja Rangers päätyivät pistejakoon

18.10.2007

Huh Huh. Näillä sanoilla on pakko aloittaa tämä otteluraportti, sillä tänään taas nähtiin Tennarissa, että salibandy on ihmeellinen ja kiehtova laji. LoSB oli siis saanut tällä kertaa vieraita Kirkkonummelta, kun paikallinen Rangers oli saapunut mittelemään 1. divisioonan länsilohkon sarjapisteistä Lohjalle.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Maalivahti: Jani Malmelin

1. viisikko: Juvonen-Kemppainen, Savela-Norrby-Sobott

2. viisikko: Uronen-Pekki, Palenius-Mattila-Reijonen

3. viisikko: Rask-Stigell, Luoma-Metso-Hiltunen

Avauserä on LoSB:n hallintaa

Ottelu lähti käyntiin varovaisesti ja tarkkaillen. Kotijoukkue LoSB oli kuitenkin alussa aktiivisempi ja suoraviivaisempi joukkue kentällä ja se saikin aikaan mukavia hässäköitä Rangers-maalille. Vierailijat olivat ottavana osapuolena ja Rangers saikin ainoastaan ykkösviisikkonsa kentällä ollessa jonkinlaista painetta viininpunaisten puolustusalueelle.

Maalitalkoot aloitettiin ajassa 04.21 kun Tommi Palenius sai keskialueella "tökättyä" irtopallon eteenpäin Henri Uroselle ja tämä tarjoili poikittaissyötön suoraan Samuli Reijosen lapaan, eikä tämä LoSB-peluri erehtynyt avopaikasta vaan siirsi laadukkaalla laukauksella tolpan kautta kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Rangersin kuitti tuli kuitenkin pari minuuttia myöhemmin kun vieraat juonivat kulmasta sisäänlyönnin siten, että muiden pallottomien Rangers-pelaajien liikkeiden seurauksena viininpunaisten merkkauspeli sekoaa aivan täysin ja Robert Olenius syötti suoraan kulmapisteeltä takatolpalle vapaana olleelle Valtteri Nurmelle ja hänellä on helppo työ viimeistellä lukemiksi 1-1. Ihmetellä täytyy, että miten kotijoukkueen merkkauspeli voi ontua näin pahoin tasakentällisin pelattaessa ja tähän asiaan palataan vielä raportin loppupuolella.

Vieraitten tasoituksen jälkeen LoSB kokoaa jälleen rivinsä hienosti ja loppuerä on selvää kotijoukkueen hallintaa. Varsinkin viininpunaisten Mattilan kentällinen oli avauserässä todella hyvässä vedossa ja se sai jatkuvasti painettua pelin Rangers-päätyyn. Tällä kertaa jäi vain viimeistely puuttumaan ja näin erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Rangers hallitsee - LoSB iskee maalit

Toisen erän alkuun tuli sisuuntunut ja aivan erilaisella liikkeellä varustettu Rangers. LoSB oli erän ensimmäiset seitsemän minuuttia sellaisessa "pesukoneessa", että peli näytti vääjäämättä olevan ratkeamassa vieraille. Mutta tämän jälkeen salibandy lajina näytti taas hienoutensa ja vanhalle klisheelle oli jälleen käyttöä: " Vain maalit ratkaisevat."

Rangersin siirryttyä heti erän alussa Jere Kinasen pommilla 1-2 johtoon, niin lopuista toisen erän maaleista vastasikin sitten kotijoukkue. Ja niitä maalejahan riitti! 2-2 tasoitus syntyi Tero Metson loistavasta karvauksesta ja sitä seuranneesta hienosta syötöstä maalin takaa suoraan Tuomas Hiltusen lapaan maalin eteen ja Hiltunen siirsi varmasti pelivälineen verkkoon.

LoSB:n kolmoskenttä (Metson kentällinen) oli huikeassa vedossa toisessa erässä ja myös kaksi seuraavaa maalia meni tämän kentän tiliin. Molemmat seuraavat maalit syntyivät hyökkäyspään kulmalyöntien seurauksena ja ensimmäisessä Jussi Luoma siirsi maalin edestä ilmasta Hiltusen syötön maaliin ja toisessa oli Metson vuoro nauttia Hiltusen "toimistotarjoilusta" ja näin viininpunaiset olivat siirtyneet reilussa kahdessa minuutissa 1-2 tappioasemasta 4-2 johtoon ottelussa. Eikä tässä vielä kaikki.

Erän puolivälin jälkeen LoSB iski vielä kahdesti. Ensin oli Mikko Mattilan vuoro laukoa melko läheltä keskeltä Tommi Paleniuksen syötöstä tilanteeksi 5-2 ja vielä ajassa 35.03 oli jälleen Tero Metson vuoro iskeä. Tällä kertaa pallon keskelle Metsolle tarjoili Samuli Reijonen ja näin Rangers-vahti Niko Ylänen oli yllätetty tässä erässä jo viidesti.

LoSB käytti tässä erässä maalipaikkansa lähes sataprosenttisesti hyväkseen ja vaikka Rangers hallitsi kenttätapahtumia kaukalossa, niin silti erä viininpunaisille 5-1. Maalien lisäksi tässä erässä oli pelillisesti hyvää se, että LoSB uskalsi ajoittain pelata palloa keskialueelta lyhyellä syötöllä keskelle syvään vastaan tulleelle pelaajalle, eikä aina vain tyydytty pelaamaan hyökkäyspään kulmien kautta.

Rangers vie - LoSB vikisee

Jos tuli vierasjoukkue Rangers kovalla sykkeellä jo toiseen erään, niin kolmannen alkuun oli erätauolla löydetty vielä yksi pykälä lisää. Vieraat lähtivät 6-2 tappioasemasta erään "kaikki tai ei mitään" periaatteella ja Rangers löi todella kovan ja korkean karvauksen päälle heti alusta asti ja kotijoukkue oli hätää kärsimässä.

Tässä oli myös yksi ottelun ratkaisukohdista. LoSB ei osannut käyttää hyväkseen sitä mahdollisuutta, joka heille suotiin Rangersin korkean karvauksen myötä. Ne kerrat kun viininpunaisten alakerta onnistui nopealla pakki-pakki ja yhdellä syötöllä ylöspäin purkamaan vieraitten karvauksen ( kolme Rangers-pelaajaa jo ohitettu), niin sitten tyydyttiin pelaamaan palloa kotijoukkueen osalta hyökkäyskulmiin, vaikka oli loistavat saumat ratkaista koko ottelu muutamalla ylivoimahyökkäyksellä suoraviivaisesti kohti Rangers-maalia. Lopulta turha varmistelu jälleen kostautui.

Vieraat iskivät Sebastian Klärichin ja Valtteri Nurmen toimesta minuutin sisällä tilanteeksi jo 6-4, kun päätöserää oli pelattu ainoastaan reilut neljä minuuttia. Peli oli täysin vieraitten hallinnassa ja LoSB tyytyi roiskimaan palloja pitkinä kaarina vastustajan päätyyn ja omasta viininpunaisten pelistä ei ollut tietoakaan.

Erän puolivälin jälkeen nähdään 6-5 kavennus Matias Sjömanin toimesta ja syöttäjänä Ilari Talvitie. Tästä eteenpäin päätöserä jatkui myös selvällä Rangers-painostuksella, tosin pieniä väsymisen merkkejä alkoi myös havaita vierasjoukkueen pelaajien otteista. Ja sitten ottelu huipentui päätöserän viimeiseen minuuttiin.

Rangers otti jo hyvissä ajoin maalivahdin pois maaliltaan (kolmannen erän Rangers-maalilla pelasi Tommi Hartlin) ja vieraat hakivat vimmatusti tasoitusmaalia. Painostus tuotti tulosta ajassa 59.20 kun jälleen kerran koko LoSB-ryhmitys seuraa ainoastaan palloa ja selusta unohdetaan täysin. Näin tutkapari Nurmi-Olenius löytävät jälleen toisensa "poikkarilla" ja Rangers oli noussut päätöserässä neljän maalin takaa tasoihin 6-6 lukemiin.

Jatko-ajasta voidaan mainita sen verran, että siinä Rangers oli siinä aktiivisempi ja halukkaampi ja sillä oli paremmat maalipaikat, mutta loppupeleissä varmaan molemmat joukkueet olivat toisaalta tyytyväisiä edes yhteen pisteeseen. Tosin molemmilla joukkueilla jäi myös paljon jossiteltavaa tästä pelistä.

Loppukommentit:

Illan peli oli melko ihmeellinen. LoSB joutui tyytymään selvästä avauserän hallinnasta huolimatta 1-1 lukemiin, kun taas Rangers hallitsi mielinmäärin kahta viimeistä erää ja silti maalit näissä erissä ensin LoSB:lle 5-1 ja jälkimmäinen vieraille 4-0. Se on salibandya se!

Harmittavaa tietenkin menettää neljän maalin johto päätöserässä, mutta kaivetaan tästä ottelusta kuitenkin ne positiiviset asiat. Ensinnäkin Metson johtama ketju laidoillaan Luoma ja Hiltunen oli tänään ylivoimaisesti joukkueen paras osa. Hiltunen pelasi parhaan pelinsä LoSB-paidassa viime kausi mukaanlukien ja tällä ketjulla kemiat toimi tänään. Tämä ketju pelaa suoraviivaista peliä kohti vastustajan maalia, jota soisi myös muiden ketjujen tekevän. Hieno esitys Metson kentälliseltä.

Maalivahti Jani Malmelin jatkoi maalilla hyviä esityksiään ja ilman häntä ei olisi tullut edes sitä yhtä pistettä tästä pelistä. Puolustuksessa Henri Uronen oli viininpunaisten selkeä ykkönen. Jatketaan positiivista ajattelua. Jos LoSB:n valmennusjohdolle olisi tarjottu yhtä pistettä tästä ottelusta ennen peliä, niin luulenpa että se olisi kyllä kelvannut lohjalaisleirille. Sitäpaitsi, viime kaudella ei ollut yhtään pistettä neljän ottelun jälkeen, nyt on sentään yksi sarjapiste takataskussa.

Kritiikkiä tulee merkkauspelaamisesta ja varsinkin niistä tilanteista, joissa vastustajalla on sisäänlyönti tai vapaalyönti LoSB:n alueella. Ensinnäkin vaihdot suoritettiin useaan otteeseen todella laiskasti ja näin tuli loppujen lopuksi hirveä kiire ehtiä edes omille paikoille puolustusryhmitykseen. Tässä pelissä nukuttiin näissä tilanteissa oikein huolella.

Toinen kritiikin aihe on kolmannen erän "jäätyminen". Toki Rangers oli siinä todella hyvä, mutta kyllä LoSB:llakin olisi ollut paikat iskeä nopeasti vastaan ja suoraviiviasesti kohti maalia, ei kulmiin. 20 minuuttia tehokasta peliaikaa on todella pitkä aika käydä pelkkää viivytystaistelua, varsinkin näin hyvää joukkuetta vastaan kuin Rangers.

No joka tapauksessa pistetili on nyt avattu ja ei muuta kuin eteenpäin kohti uusia taistoja. Homma jatkuu siten, että 27.10 LoSB:n miehet pelaavat Tennarissa Suomen Cupin ottelun, jossa vastaan asettuu liigajoukkue SPV. Heti perään sunnuntaina 28.10 LoSB kohtaa Tennarissa divari-ottelussa Blue Foxin. Nyt vedetään reilu viikko henkeä miesten puolelta ja uskotaan siihen, että tästä pistetilin avauksesta alkoi LoSB:n nousu kohti parempia asetelmia sarjataulukossa.