Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

LoSB kaatui Johnny Ojalaan

28.10.2007

Lohjalaisyleisön härkäviikonloppu salibandyn suhteen päättyi sunnuntaina pelattavaan miesten 1. divisioonan otteluun LoSB-Blue Fox. Väkeä oli Tennarin lehtereille kertynyt reilut 120 silmäparia ja koti-yleisö odottikin viininpunaisten voittotilin aukeavan tässä ottelussa, kun joukkueen saldona oli ennen illan ottelua yksi tasapeli ja kolme tappiota.

LoSB-kentälliset ottelussa:

Maalivahti: Antti Herlevi

1. kenttä: Juvonen-Aaltonen, Sobott-Kemppainen-Norrby

2. kenttä: Uronen-Nivukoski, Palenius-Mattila-Reijonen

3. kenttä: Pekki-Rask, Hiltunen-Tukiainen-Luoma

LoSB hallitsi avauserää - mutta tuloksetta

Ottelu lähti käyntiin varovaisesti ja pelin tempo ei päätä huimannut. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt yltiöpäisesti karvaamaan, vaan molemmat joukkueet noudattivat matalahkoa 1-2-2 systeemiä melko orjallisesti. Paine vastustajan pakeille annettiin ainoastaan omien hyökkäyksien jatkotilanteissa, kun haluttiin hidastaa ja vaikeuttaa puolustavan joukkueen avauspelaamista, eikä haluttu antaa aikaa vastustajalle suorittaa helppoja kentällisten vaihtoja.

Viininpunaiset saavat otteluun lentävän lähdön kun ajassa 01.19 Eddy Sobott tuli syvältä hienosti keskelle vastaan Mika Juvosen syöttöä ja nopeasti kääntyen Sobott laukoi tarkasti viininpunaiset 1-0 johtoon. Kuitti tuli kuitenkin vajaassa minuutissa ja vierailijat iskivät hieman vastaavan kaltaisen maalin, kun kotijoukkueen puolustusalueella annettiin vapaasti Mikal Nyvallin kääntyä ja hän laukoi keskeltä tilanteeksi 1-1.

Vieraat siirtyivät 1-2 johtoon pelin viidennellä minuutilla, kun Matias Österberg tarjoili maukkaan syötön laidalta ja Toni Paloaho ohjasi maalin edestä pelivälineen ohi Antti Herlevin. Kaikki kunnia tästä maalista Blue Foxille, sillä maali oli todella hienosti tehty. Molemmat Blue Foxin maalit oli mennyt kotijoukkueen kolmoskentälliselle.

Kotijoukkue pääsi myös yrittämään ylivoimapeliä ensimmäisen erän aikana, mutta pari hyvää maalintekopaikkaa hukattiin hätäilemällä viimeistelyssä - kylmän viileän viimeistelyn sijaan. Blue Fox siirtyi erän lopulla jo 1-3 johtoon kun puolesta kentästä lähetetty syöttö löysi oman pelaajan LoSB-maalin edestä ja jälleen peliväline ohjataan aivan Herlevin nenän edestä pienellä "ohjurilla" maalin kattoon. Selkeästi harjoiteltu kuvio Blue Foxilta.

Tiivistettynä voisi sanoa avauserästä sen, että LoSB kyllä hallitsi pallollista peliä ja peli pyöri enimmäkseen viininpunaisten hyökkäyspäädyssä, mutta kovin montaa kertaa ei LoSB päässyt todella vaarallisille maalintekopaikoille. Blue Fox pelasi viisaasti ja ohjasi lohjalaishyökkäykset kulmiin ja näissä kulmaväännöissä vieraat olivat tänään todella aktiivisia ja aggressiivisia, sillä vierailijat pelasivat tehokkaasti kotijoukkueelta ajan ja tilan pois lähes kokonaan.

Toinen erä selkeästi vierailijoiden

Toisesta erästä muodostui todellinen maalijuhla, sillä siinä nähtiin peräti kahdeksan osumaa. Maalinteon aloitti kotijoukkue LoSB ja maali oli yksi illan komeimmista. Vieraat katkaisivat Jussi Luoman etenemisen hyökkäysalueella, mutta pallo ajautui vastustajan lavasta kuitenkin Tuomas Hiltuselle oikeaan laitaan ja tämä löysi maagisella syötöllään (poikittaissyöttö) vastustajan maalille purjehtineen Tommi Tukiaisen ja kokenenut LoSB-peluri viimeisteli pallon lähes tyhjään maaliin. Todella hieno osuma ja tilanne 2-3.

Valitettavasti tämä hyvä kavennusvaiheen ote menetettiin melkein samantien, kun kotijoukkueen Jussi Kemppaiselle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Vieraat rankaisivat armotta viininpunaisia jäähyilystä ja näin Blue Fox oli siirtynyt jälleen kahden maalin johtoon 2-4. Blue Foxin 2-5 osuma syntyi siten, että vieraitten puolustus katkaisi helposti Mika Juvosen lähettämän "kukkupallon" vastustajan maalille ja siitä salamannopealla vastahyökkäyksellä kahdella syötöllä peliväline löytyikin hetkessä LoSB-maalista.

Tämän jälkeen maalitehtailu jatkuikin melkein vuorotellen ja kotijoukkueen osumista vastasivat Tuomas Hiltunen melkein nollakulmasta ja aivan erän lopulla myös Henri Uronen pääsi mukaan maalikarkeloihin. Vaikka toisessa erässä nähtiinkin paljon maaleja, niin peli ei ollut kuitenkaan kummaltakaan joukkueelta päätöntä juoksemista päästä-päähän. Vieraat olivat vaan selvästi taitavampia ja ovelampia omissa vastahyökkäyksissään ja he iskivät maaleja todella kovalla prosentilla. Erätauolle 4-8 vierasjohdossa.

LoSB taisteli päätöserässä - riskejä oli pakko ottaa

LoSB otti kolmanteen erään mukaan tuoreita voimia vaihtopenkiltä ja joukkue lähti asenteella "kaikki tai ei mitään" tähän päätöserään. LoSB karvasi huomattavasti ylempää kiinni vastustajaan ja se toikin peliin ihan uutta tempoa ja sähinää. Varsinkin Niko Bergholmin ja Janne Savelan tulo mukaan peliin tässä vaiheessa toi ihan uutta säpinää viininpunaisten otteisiin.

Peli näytti ratkeavan jo lopulllisesti kun Blue Fox siirtyi jo 4-9 johtoon päätöserän alkuminuuteilla. Mutta kotijoukkue ei luovuttanut, vaan ensin Mika Juvonen pommitti ensimmäisen kavennuksen ja melkein heti perään oli asialla ketju Bergholm-Mattila-Reijonen, jotka hienoilla syötöillä puhkoivat vieraitten puolustuksen täysin säpäleiksi ja lopulta Reijonen viimeisteli hienon kuvion jälkeen tilanteeksi 6-9.

Sitten oli vuorossa pelin kulminaatiopiste. LoSB:lla oli loistava ote pelistä ja Blue Fox sai jäähyn kun peli-aikaa oli vielä jäljellä kahdeksan minuuttia. Päävalmentaja Kari Ritvanen päätti pelata tässä vaiheessa "upporikasta ja rutiköyhää" ja otti maalivahdin pois. LoSB pääsi pelaamaan siis 6-4 ylivoimaa ja hakemaan näin tärkeää kavennusmaalia.

Blue Foxin puolustus pelasi kuitenkin todella nöyrää puolustuspeliä ja se pystyi edelleenkin sumputtamaan täysin oman maalinedustan. Näin vieraat antoivat suosiolla vetopaikat kotijoukkueen alakolmion alimmaiselle miehelle ja pyrkivät siivoamaan oman maalinedustan tehokkaasti.

He myös onnistuivat siinä hyvin ja kun viininpunaiset hölmöilivät pallon suoraan vieraitten tehomiehen Johnny Ojalan (3+4) lapaan, niin tämä suupaisi omalta kenttäpuoliskolta pelivälineen tyhjään LoSB-maaliin ja tilanne näin 6-10. Vaikka LoSB pystyikin aivan lopussa kaventamaan tilanteeksi 8-10, niin valitettavasti aika loppui takaa-ajosta kesken ja näin sarjapisteet matkasivat Blue Foxin mukana Pietarsaareen.

Loppukommentit:

Muutama sana ensin vierasjoukkue Blue Foxista. Ensinnäkin vielä viime kaudella liigassa pelannut Johnny Ojala näytti lohjalaisyleisölle sen, ettei hän turhaan kanna "liigastatus" mainetta divaritasollakaan, sillä varsinkin vastahyökkäyspelaamisessa tämä peluri oli aivan omaa luokkaansa kaukalossa.

Myös vieraitten aktiivinen, aggressiivinen oman pään pelaaminen kulmissa ja maalin takana ihastuttivat meikäläisen silmää. Pelin ratkaisu kuitenkin piili juuri siinä, että vieraat ei antanut lähellekään niin montaa ylivoimahyökkäystä viininpunaisille, kuin mitä kotijoukkue harmikseen tarjoili Blue Foxille. Ja se millä tehokkuudella Blue Fox näistä paikoista iski maaleja, niin se oli ihailtavaa työskentelyä suoraan sanottuna.

Kotijoukkueen onnistujia olivat mielestäni Jussi Kemppainen, Mika Juvonen, Tuomas Hiltunen ja pakkipareista parasta antia esitti Jere Nivukoski-Henri Uronen. Kolmannen erän osalta onnistujien kirjoihin pitää myös luetella Niko Bergholm ja Janne Savela. Maalissa Antti Herleviä ei käynyt kateeksi, sillä aina kun vieraat tulivat kohti lohjalaismaalia, niin he tulivat vaarallisesti ja suoraviivaisesti - ja liian usein ylivoimahyökkäyksin. Tosin, Herlevikään ei pystynyt esittämään niitä kuuluisia haamutorjuntoja ottelun ratkaisuhetkillä, joilla kotijoukkue olisi pysynyt voittotaistelussa mukana.

Jussi Luoman ja Samuli Reijosen otteissa näkyi selvästi se, että tämä Blue Fox-ottelu oli heille jo kolmas peräkkäisinä päivinä. Varsinkin Luoma oli kuin varjo entisestään ja tunnetuksi tulleestaan liikkeestään, mutta se oli varsin ymmärrettävää tälläisen viikonloppu-urakan jälkeen. Eiköhän Luomakin nähdä taas seuraavassa pelissä tutun tarmokkaana pelimiehenä.

LoSB:lla on nyt siis kasassa yksi sarjapiste viidestä ottelusta ja sarjasijoitus on kymmenes eli viimeinen. Seuraava ottelu onkin tämän hetkinen jumbofinaali, kun viininpunaiset matkaavat ensi sunnuntaina Pirkkojen vieraaksi Tampereelle. Sieltä olisi tärkeää kuitata vieraspisteet mukaan tuliaisiksi.