26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Nokian KrP otti LoSB:sta rutiinivoiton

22.11.2007

LoSB:n miesten edustusjoukkue sai keskiviikkona vieraita Nokialta, kun paikallinen Nokian KrP saapui Tennariin saalistamaan vieraspisteitä. Vieraat olivat ottelun ehdottomia ennakkosuosikkeja, sillä he olivat sarjataulukossa toisella sijalla, kun taas kotijoukkue LoSB oli viimeisenä. Nokian KrP oli ollut viime peleissä todella vakuuttava, joten etukäteen oli tiedossa se, että viininpunaisilta vaadittaisiin melkein nappisuoritusta voittaakseen ottelun.

LoSB-kentälliset ottelussa:

Maalissa: Jani Malmelin

1. kentällinen: Palenius-Mattila-Savela, Uronen-Rask

2. kentällinen: Sobott-Norrby-Luoma, Juvonen-Tukiainen

3. kentällinen: Uitto-Stigell-Aaltonen, Pekki-Lonka ( pelasi osan pelistä ).

Avauserä oli ehjää pelaamista viininpunaisilta

Ottelu lähti käyntiin todella tunnustelevissa merkeissä ja ottelun tempoa voisi luonnehtia sanoilla; hidas ja laiska. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kahdella kentällisellä, eikä kummallakaan ollut suuria haluja kovin korkeaan karvauspeliin, joten se selittää osin vaisua alkua. Tämä sopi kuitenkin tässä vaiheessa erittäin hyvin kotijoukkueelle ja se oli huomattavasti valmiimpi peliin, kuin vastaavasti vierailijat.

Avausmaali nähtiin ajassa 7.16 kun viininpunaiset tuplasivat hienosti keski-alueella ja siitä seuranneesta hyökkäyksestä Janne Savela tarjoili avopaikan keskelle Tommi Paleniukselle, eikä tämä LoSB-peluri erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti melko läheltä ylös maalin kattoon. Pelitilanteisiin nähden kotijoukkueen maali oli täysin ansaittu, sillä oikeastaan avauserän ensimmäisen 10 minuutin aikana vierailijoilla ei ollut yhtään tuhannen taalan maalipaikkaa.

Kun avauserää oli pelattu noin 13 minuuttia niin kotijoukkue otti mukaan myös kolmannen viisikon, jotta joukkueella jalkaa riittäisi myös erän loppupuolelle. Ensimmäisen vaihdon kolmoskentällinen oli melkoisessa pyörityksessä, mutta pääsi jatkossa paremmin peliin kiinni. Nokian KrP sai hieman otetta avauserän loppupuolella, mutta Jani Malmelin LoSB-maalilla hoiti vakuuttavasti vierailijoiden muutamat maalintekotilanteet. Kokonaisuudessaan LoSB ansaitsi ehdottomasti johtonsa avauserän jälkeen, sillä vieraat näyttivät perin haluttomilta ensimmäisessä erässä. Erätauolle siis lukemista 1-0.

Nokian KrP ottaa ohjat toisessa erässä

Toisen erän alkuminuutit jatkuivat samalla kaavalla kuin avauserässä ja kotijoukkue pystyi luomaan muutaman hyvän vastaiskupaikan keski-alueen riistoista. Nokian Krp oli edelleen ihmeen huolimaton syöttötyöskentelyssään ja se antoi viininpunaisille mahdollisuuksia päästä jopa lisäämään johtoaan ottelussa.

Kaikki muuttui kuitenkin ajassa 23.28, kun kotijoukkueen Jussi Luoma sai heppoisesti kahden minuutin jäähyn estämisestä. Nokian tasoinen joukkue ei jätä rankaisematta näistä paikoista, vaan osittain tuurillakin joukkue väänsi väkisin 1-1 tasoituksen tilanteesta, jossa Toni Katajistolla pallo karkasi jo hallinnasta, mutta epäonneksi se myös hämäsi kotijoukkueen kaksi pelaajaa niin, että lopulta Jukka-Pekka Taskisella oli helppo työ siirtää peliväline melkein tyhjään maaliin.

Tästä maalista ehti aikaa kulua vain 12 sekuntia, kun vierailijoiden Kari Lindberg laukoi pienestä kulmasta unelmalaukauksen LoSB-maalin takaylänurkkaan ja Jani Malmelin oli tilanteessa voimaton. Tästä edettiin taas alle minuutti, niin vieraat rankaisivat jälleen ja tällä kertaa vapaalyönnistä LoSB-maalin edustalta. Näin vierailijat olivat minuutissa iskenyt kolme maalia ja tilanne oli kääntynyt hetkessä päälaelleen.

Valitettavasti viininpunaisten selkäranka napsahti näihin kolmeen maaliin ja joukkueen tekeminen oli Nokian pikamaalien jälkeen todella puhditonta ja aneemista. Vieraat kaunistelivat lukemia toisessa erässä vielä kertaalleen ja tämä maali oli ottelussa ainoa, jonka voi laittaa maalivahti Jani Malmelinin piikkiin. Näin erätauolle lukemista 1-4.

Kolmas erä enää muodollisuus

Päätöserää ehdittiin käydä ainoastaan 16 sekuntia, kun pallo oli jo LoSB-maalissa. Tällä kertaa vieraitten viimeistelijänä oli Jani Järvinen ja syötön tarjoili Jukka-Pekka Taskinen. Kolmannen erän salamamaali tukahdutti viimeistään kotijoukkueen peli-ilon ja 1-5 tilanteessa ei tämän tasoista joukkuetta vastaan ollut enää kovin paljon tehtävissä.

Pienen toivonkipinän viininpunaisille kuitenkin herätti Janne Savela ajassa 48.28, joka siirsi pelivälineen Nokian verkkoon lähietäisyydeltä Marko Norrbyn esimerkillisen taistelun jälkeen, kun tämä karvasi pallon pois vieraitten puolustukselta. LoSB sai maalin jälkeen myös kunnon painetta kovalla karvauksella Nokian päätyyn, mutta usein ne viimeiset ratkaisevat syötöt eivät löytäneet tietään LoSB-pelaajien lapaan ja näin tilanteet kuivuivat kokoon.

Ajassa 52.12 lyötiin pelille lopullinen niitti, kun Nokian Jani Järvinen teki päätöserän toisen maalinsa Roope Saarnion esityöstä ja 2-6 tilanne sai jo vierailijat myhäilemään tyytyväisyydestä. Lopussa viininpunaiset hakivat kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta lopputuloksena oli maali omaan päähän ja näin oli tulostaululla loppulukemat 2-7.

Loppukommentit:

Ei ollut yllätys, että Nokian KrP oli viininpunaisia edellä pallon liikuttelussa, teknisyydessä ja rutiinissa. Mutta silti mielestäni vierailijat olisivat olleet tänään lyötävissä, sillä jotenkin Nokian joukkueesta paistoi läpi pakkovoiton maku ja joukkueen tekemisessä oli paljon virkamiesmäistä meininkiä.

Hyvin mielenkiintoista on nähdä tämän lohkon kärkipään taistelussa se, että kumpi näistä huippujoukkueista ( Nokian KrP ja SBS Pori) vie lopulta pidemmän korren loppukaudella, sillä joukkueet ovat aivan eri tyylisiä. SBS Pori perustaa pelinsä liikkuvuuteen ja suoraviivaisuuteen, kun taas Nokialla ei ole niin paljon vauhtia, mutta taitoa riittää senkin edestä. Toki Blue Foxille jätetään vielä pieni jokerikortti avoimeksi kärkipään kahinoita ajatellen.

LoSB:lla oli tänään paljon pelaajia sivussa loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Tero Metso on todennäköisesti poissa pitkään ja lisäksi tänään puuttuivat myös Samuli Reijonen, Tuomas Hiltunen, Mikko Sinkko, Jere Nivukoski, Jussi Kemppainen jne. Mukaan oli nostettu omia junioreita ja mikäs sen parempi oppipaikka näille nuorille lupauksille, kuin vastustajana yksi lohkon kärkijoukkueista.

Kotijoukkueelta oli kuitenkin tänään kunniakas taistelu ja kaatuminen tuli saappaat jalassa. Näillä otteilla pitäisi pistetilinkin karttua jatkossa ja seuraavan kerran joukkue pääsee yrittämään sitä tulevana lauantaina Forssassa, kun viininpunaiset matkaavat FoSun vieraaksi. Myös epävirallinen LoSB-fan club on suuntaamassa lauantaina auton keulan kohti Forssaa, kun allekirjoittaneen lisäksi matkaan lähtevät ainakin seuran varapuheenjohtaja ja toivottavasti myös paljon muita lohjalaisia kannustamaan viininpunaisia voittoon pikkujoulutunnelmissa!