Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Naiset kukistivat hienosti Classic II:n

29.11.2007

Tänään käytiin Tennarissa mielenkiintoinen naisten 1. divisioonan ottelu, jossa LoSB:n naiset olivat saaneet vieraakseen sarjakärki Classic II:n Tampereelta. Vierailijoilla ei ollut mukana tuhoisaa jälkeä divarissa tehnyttä ykkösketjuaan Mäntynen-Nikkanen-Molkka, mutta tähän asiaan emme enää tässä raportissa puutu, sillä niillä pelaajilla pelataan jotka mukana on. Piste.

LoSB-kentälliset ottelussa:

Maalissa: Pauliina Pekki

Puolustajaparit: Vahtera-Ilves ja Dahlman-Moilanen

Hyökkäysketjut: Mälkki-Mäkelä-Kaukojärvi, Kilpiäinen-Pisteri-Kähkönen, Roine-Kylmänen-Roine

LoSB aloitti vahvasti avauserässä

Molemmat joukkueet lähtivät melko varovaisesti otteluun ja ottelun tempo ei päätä huimannut missään vaiheessa. Virheitä vältettiin viimeiseen asti ja peli oli jopa ajoin ylivarovaista kyttäilyä ja melkoista asemasotaa. Molemmat joukkueet saivat rakenneltua hyökkäyspäässä puolittaisia tilanteita, mutta ilman näkyvää tulosta.

Vähitellen kuitenkin kotijoukkue sai paremmin otetta kenttätapahtumista ja ajassa 04.03 viininpunaisten Anna Mälkki vastasi allekirjoittaneen huutoon ottelu-ennakossa ja survoi väkisin tilanteeksi 1-0 maalinedusruuhkasta. Kyseessä oli todellinen tahtomaali ja se antoi LoSB:lle selvästi lisää virtaa avauserän edetessä.

Viininpunaiset siirtyivät jo 2-0 johtoon, kun tällä kertaa vastustajan maalin edessä päivysti oikeaan aikaan Mira Kilpiäinen, joka jatkoi Miia Kähkösen laukoman reboundin verkon perukoille. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue kesti hienosti myös Saija Ilveksen kaksiminuuttisen ja LoSB:n pelaajat pystyivät loistavalla peittopelillään estämään vieraitten maalintekoyritykset.

Avauserän loppupuolella vieraat hakivat hanakasti kavennusmaalia ja lopulta onnistuivatkin siinä, kun Classicin Mari Uusitalo kiersi LoSB:n maalin takaa pallon kanssa ja lirutti lopulta tolpan juuresta "vanhanaikaisen" sisään. Tilanteessa oli myöhässä LoSB:n puolustus maalivahti mukaan lukien. Näin erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa 2-1.

Toinen erä tasaista vääntöä

Ottelun toisessa erässä ei mikään oleellisesti pelillisesti muuttunut. Ehkä suurin ero ensimmäiseen erään oli siinä, että kotijoukkueelle tuli enemmän huolimattomuusvirheitä ja varsinkin keski-alueella. Myös avaussyötöt napsahtelivat tässä erässä liikaa vastustajien lapaan ja siihen oli monta kertaa syynä hyökkääjien heikko paikanhaku.

Classic tasoitti ajassa 24.44 kun vieraitten Anniina Sirviö siirsi pelin teemaksi nousseella tavalla eli reboundista pelivälineen LoSB-maaliin ja näin tilanne siis 2-2. LoSB kuitenkin kuittaa alle puolessa minuutissa, kun Tiia Kaukojärvi syötti laidan lähellä viereensä Saija Ilvekselle ja tämän kova veto upposi Classic-maaliin. Tässä maalissa loistavan maskin maalivahdin eteen teki viininpunaisten Tea Sutinen.

LoSB:n johtomaalin jälkeen mentiin muutama minuutti melko vauhdikkaasti päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekopaikkoja. Kotijoukkueen paras tilanne pysähtyi maalitolpaan Taru Mäkelän laukauksen seurauksena. Ajassa 34.39 LoSB:n Meri Vahtera sai kahden minuutin jäähyn joukkueen toistuvasta väärästä pelitavasta.

Vieraat tulivat 3-3 tasoihin ylivoimalla ja vapaalyönnistä LoSB-maalin edestä. Vaikka LoSB alivoimaisena tilanteessa olikin, niin silti voidaan puhua merkkausvirheestä tässä tilanteessa, sillä keskelle jätettiin parhaimpaan laukaisusektoriin täysin vapaaksi Classic-pelaaja, joka siirsi pallon helposti maaliin. Näistä 3-3 numeroista myös erätauolle.

Päätöserä LoSB:n heiniä

Viininpunaiset tiivistivät kolmanteen erään lähdettäessä kahteen kentälliseen ja työkiireiden vuoksi kesken pelin otteluun mukaan tullut Henna Savilampi sai laidoilleen B-juniori ikäiset Salla Kylmäsen ja Miia Kähkösen ja ykkösketju jatkoi muodossa Mälkki-Mäkelä-Kaukojärvi. Myös puolustajaparit jatkoivat samoina.

Tämä tuottikin tulosta ajassa 45.25 kun jälleen kauhean maalinedushässäkän päätteeksi Salla Kylmänen siirsi kovalla tahdolla kotijoukkueen

jälleen maalin johtoon ja syöttöpisteen osumaan sai Miia Kähkönen. Tänään oli erittäin positiivista se, että LoSB-pelaajat todella menivät vastustajan maalille röyhkeästi ja sitä kautta tuli tulostakin.

Reilu minuutti tämän maalin jälkeen viininpunaiset iskivät jälleen ja tällä kertaa vapaalyönnistä. Neea Moilanen antoi pallon pakkikaverilleen Jonna Dahlmanille, joka lähti laidalta kanttaamaa keskelle ja viuhuva laukaus löysi komeasti tiensä Classic-maalin perukoille. Viininpunaisten johto tässä vaiheessa siis 5-3.

Classic nosti karvaustaan kahden maalin tappioasemassa, mutta paremmat maalipaikat siitä kehkeytyi kotijoukkueelle kun viininpunaiset iskivät hyviä ja nopeita vastaiskuja. Missään vaiheessa erän loppuvaiheilla kotijoukkueen voitto ei ollut enää uhattuna ja näin makoisat sarjapisteet jäivät hienosti Lohjalle.

Loppukommentit:

Vastakkain olivat tänään kaksi tasavahvaa joukkuetta, mutta viininpunaiset halusivat tänään selvästi enemmän voittoa kuin vierailijat. LoSB voitti tänään Classicin selkeästi myös fyysisyydessä, sillä kotijoukkue oli vahvempi useassa kaksinkamppailussa ja joitakin vierasjoukkueen pelaajia alkoi kovat otteet jo hermostuttaa.

Nuoret LoSB-pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen selvästi lisää jalkoja ja tämä juoksuvoima oli tänään kolmannessa erässä erittäin ratkaisevassa roolissa. Ei voi kuin ihailla näitten nuorten pikakiitäjien ennakkoluulotonta menoa kaukalossa, sillä itseluottamus kasvaa koko ajan ja vastustajan turhasta kunnioittamisesta ei näy häivääkään.

Pakkipari Meri Vahtera-Saija Ilves ei päästänyt tasakentällisin yhtään maalia omiin tässä ottelussa. Kysehän on aina tietenkin koko viisikon puolustamisesta, mutta silti tämä oli jälleen todella ehjä suoritus omassa puolustuspäässä tältä parilta. Toki huonosti ei tänään pelannut myöskään pari Jonna Dahlman-Neea Moilanen. Samoin maalivahti Pauliina Pekki pelasi hyvän ottelun.

Hyökkääjä Anna Mälkki olisi korjannut tänään kolme tähteä ottelusta, mutta arvosanaa laskee liian usein pelin aikana toistuva "mussutus" tuomareille, jonka seurauksena pelin ollessa käynnissä hän jää väittelemään asioista tuomareiden kanssa, vaikka vastustaja rakentelee parhaillaan vaarallista tilannetta LoSB-maalille. Tämän kun Mälkki jättää jatkossa kokonaan pois, niin silloin hänestä on eniten hyötyä koko joukkueelle.

Tästä on viininpunaisten hieno jatkaa seuraavaan koti-otteluun joulukuussa, jolloin vieraaksi saapuu yksi päävastustajista, SalBa Raumalta.