Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Rangers - Miehet edustus (7 - 5)

Aika: 18.1.2007 18.30
Paikka: Kirkkonummen Väestönsuoja
Sarja: 1. Divisioona, itälohko


Kirkkonummi Rangers ja Lohjan Salibandy tarjosivat jo kolmannen kerran tällä kaudella varsinaisen jännitysnäytelmän 1. divisioonan itälohkossa. Joukkeitten kolmas kohtaaminen noudatti jo tutuksi tullutta kaavaa, erittäin tiukka peli, tarkkaa pelaamista, kuumia tunteita ja lopulta Rangers korjaa potin. Tosin pakko myöntää vaikka kuinka katsoisi peliä viininpunaisten lasien läpi, niin kyllä Rangers ansaitsi voittonsa kaikissa näissä tämän kauden kolmessa kohtaamisessa. Niukasti, mutta ansaitsi kuitenkin.

Losb-kentälliset ottelussa: Maalissa Antti Herlevi

Pakkiparit: Mika Juvonen - Pekka Rask, Henri Uronen - Jere Nivukoski

Hyökkäysketjut: Savela-Sinkko-Sobott, Palenius-Lajunen-Reijonen, Aaltonen-Metso-Hiltunen

 

1.erä: Molemmat joukkueet lähtivät peliin tutulla 1-2-2 karvauksella ja kotijoukkue Rangers sai peliin huomattavasti lentävämmän lähdön kuin vierailija Losb. Vaikka pelin alku olikin melkoista tarkkailua ja kyttäilyä, niin silti viininpunaiset aloittivat melkoisen hermostuneesti pelin alkuhetket ja siitä kertoo sekin tosiseikka, että pelin kahdella ensimmäisellä minuutilla Rangersilla oli jo kertaalleen 2-1 ylivoimahyökkäys ja heti seuraavassa vaihdossa peräti 3-1 ylivoimahyökkäys. Onneksi viimeistely oli luokatonta ja Losb:n maalivahti Antti Herlevi hyvin hereillä.


Kun kotijoukkueen ensimmäisestä selvästä viiden minuutin hallinnasta oli selvitty, niin myös Losb alkoi saamaan kunnolla pelin juonesta kiinni. Mikko Sinkko osui jo tolppaan pelin seitsemännellä minuutilla ja hetkeä myöhemmin Eddy Sobott oli tutulla paikallaan vastustajan maalin edessä hyvässä paikassa ja oli todella lähellä lyödä Janne Savelan laukauksen reboundin sisään.

 
Erän jälkimmäisellä puoliskolla myös Rangersin avainpelaaja Rein Kivi näytti muutaman kerran osaamistaan ja tämä kyseinen pelaaja on todellinen ikiliikkuja kentällä. Välillä hän on avaamassa Rangersin hyökkäyksiä, välillä viilettää hyökkäyksen kärkenä ja heti perään on katkomassa jo keskialueella vastustajan hyökkäyksiä. Tämän lisäksi aivan loistavan pelisilmän omaava kaveri ja sama pätee myös tässä kohtaa toiseen Rangers-pelaajaan Valtteri Nurmeen, loistavia pelaajia varsinkin pallollisena.

 
Kun Jani Malmelin ei ollut taaskaan vieraspelissä matkassa, niin Antti Herlevi näytti Losb-maalissa, ettei homma ainakaan maalivahtiin kaadu Rangers-pelissä. Herlevi otti muutaman loistokudin kiinni ja kaupan päälle namutteli pari kertaa ottamalla pallon yhdellä kädellä näppeihinsä. Kokonaisuudessaan hyvä suoritus Herleviltä ja sama pätee myös kentän toiseen päähän, sillä myös Rangersin Niko Ylänen pelasi hienosti kotijoukkueen maalissa.

 
Erän lopulla ajassa 17.49 nähtiin pelin ensimmäinen maali ja siitä vastasi vierailija Losb. Lohjalaispakki Henri Uronen toimitti puolesta kentästä pelivälineen vastustajan maalille ja kukapas muukaan kuin Eddy Sobott päivysti taas kerran oikealla paikalla maalin edessä ja "sutaisi" pallon varmasti verkon perukoille. Mutta mitäs sitten tapahtui?

 
Vain 4 sekuntia tästä, niin pallo oli jo Losb-maalissa. Suoraan aloituksesta Rangers karkasi kuin varkain suoraan hyökkäykseen Losb-maalia kohti ja niin siinä vain kävi, että kotijoukkueen Valtteri Nurmi pääsi tuikkaamaan Matias Sjömanin syötöstä tilanteeksi 1-1, joista numeroista myös siirryttiin erätauolle.

  

2.erä: Toisen erän alku noudatti tuttua kaavaa. Hyvin varovaista, tarkkaa ja riskejä vältettiin viimeiseen asti. Pelin tempo oli myös ajoittain todella alhainen, mutta kun keski-alue oli ylitetty, niin sitten mentiinkin todella kovalla vauhdilla hetken aikaa päästä päähän, niin sanottuja vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiä.

 
Losb pääsi erän alussa myös ylivoimapeliin, mutta se oli tässä pelissä suoraan sanottuna umpisurkeaa kauttaaltaan kaikki neljä ylivoimatilannetta. Ainakin allekirjoittanutta hiukan ihmetytti tietyt pelaajavalinnat ylivoimiin (vaikka laukaisuvoimaa löytyisikin), sillä kyllä kai joukkueesta olisi voinut kuumempiakin pelaajia ylivoimiin heittää kuin Juutinen (muuten koko peli viltissä) ja Hiltunen (vasta yksi peli joukkueessa takana).

 
Tässä oli myös tärkein yksittäinen tekijä, mikä ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Ylivoimapeli. Rangers käytti pomminvarmasti hyväkseen kaikki kolme Losb-jäähyä, kun taas vastaavasti viininpunaiset ei osunut kertaakaan neljästä yrittämästä. Ja pakko myöntää, että eroa näillä ylivoimilla oli kuin yöllä ja päivällä joukkueiden kesken. Akseli Nurmi - Kivi oli todella vaarallinen ja erittäin vaikeasti pideltävä.

 
Rangers siirtyi juuri ylivoimalla 2-1 johtoon, kun Rein Kivi pamautti kauhean lämärin aivan yläpesään Jarmo Waltherin poikittaissyötöstä. Maalin jälkeen Losb pääsi jälleen yrittämään ylivoimalla, mutta kuvaavaa viininpunaisten tämän illan ylivoimapelille oli se, että Rangers rakensi alivoimalla vaarallisemmat paikat kuin Losb ylivoimalla.

 
Ajassa 32.28 erotuomari Kimmo Halme tuomitsi hyvin kyseenalaisen "rankkarin" kotijoukkueelle, tilanteesta jossa Mikko Sinkko kyllä huitoi mailalla, mutta osui myös huitaisullaan puhtaasti palloon joka näin karkasi Rangers-pelaajalta avopaikasta ulottumattomiin. Onneksi tämä ei kuitenkaan mitään ratkaissut, sillä tästä seuranneesta rangaistuskuljetuksesta Rangers ei lisännyt maalitiliään. Mutta ylivoimasta lisäsi taas. Tällä kertaa Rein Kivi oli syöttäjän roolissa ja osuman iski Robert Olenius. Näin tilanne 3-1 kotijoukkueelle.

 
Mutta niin kuin viininpunaisilla on tapana ollut, niin periksi ei anneta missään vaiheessa ja se tuotti myös tulosta. Ensin ajassa 36.49 joukkueen kapteeni Eddy Sobott pyörii vastustajan maalin takana ja löytää syötöllään maalin edestä vapaana Janne Savelan, joka kaventaa tilanteeksi 3-2. Ja reilu minuutti myöhemmin, kun Sobott viilettää tällä kertaa oikeaa laitaa ja pystyy ahdistettunakin siirtämään pallon keskelle vastustajan maalin eteen, josta hyökkäykseen mukaan noussut puolustaja Henri Uronen ohjaa todella hallitusti yhdellä kosketuksella pallon ohi Rangers-vahdin. Näin tilanne 3-3 ja näissä numeroissa erätaukoa viettämään.

  

3.erä: Rangers sai lentävän lähdön ja erittäin halvan maalin heti kolmannen erän alkuun ja näin Losb joutui taas ikävästi takaa-ajajan rooliin. Maalin viimeisteli Ilari Talvitie ja namupassin antoi Aleksi Suojalehto. Lisää seurasi vajaan kolmen minuutin päästä, kun yksi illan hahmoista Valtteri Nurmi lähetti oikeasta laidasta 10 metrin "lättysyötön" ilmassa Robert Oleniukselle, joka veti juuri oikeaan aikaan laskevaan palloon puolipompusta pallon Losb-maaliin. Tilanne siis jo 5-3 kotijoukkueelle.

 
Mutta edelleen, Losb ei luovuta ja kuittaus tuleekin nopeasti kun pakkipari Uronen-Nivukoski pelaa pakki-pakki syötön keski-alueella ja Nivukoski lähettää hiljaisen, mutta erittäin tarkan laukauksen maalin takakulmaan ja Rangers-vahti Niko Ylänen ei näe yhtään pallon tuloa hyvästä maskin tekemisestä johtuen. Näin tilanne kaventuu 5-4.

 
Vajaa minuutti pelikelloon lisää ja taas on Rangersin vuoro iskeä ylivoimalla. Nyt viimeistelijänä toimii joukkueen kapteeni Antti Lepola ja syöttäjänä taas oikeasta laidasta Valtteri Nurmi. Kolmas ylivoima ja kolmas maali Rangersille.

 
Mutta Losb tulee vielä kerran maalin muodossa. Vähän pimennossa tänään ollut kakkoskenttä Palenius-Lajunen-Reijonen pelaa hienon kuvion keskenään keski-alueella ja Lajunen pääse tykittämään mielipaikaltaan keskeltä saattolaukauksella pallon maalin kattoon. Tilanne 6-5 ja pelikello näyttää aikaa 47.46.

 
Losb on tässä vaiheessa siirtynyt korkeaan karvaukseen ja se toi peliin heti hirveän määrän vauhtia ja kovia kaksinkamppailuja ympäri kenttää. Losb hakee vimmatusti tasoitusmaalia ja kova karvaus aiheuttaa myös tilanteita omaan päätyyn, mutta niistä selvitään hienosti Herlevin hyvillä torjunnoilla.

 
Viininpunaisille tarjotaan myös kaksi kertaa ylivoimaa kolmannessa erässä, mutta niin kuin tuli jo todettua...tänään ei ollut Losb:n ylivoimapäivä. Painetta saatiin hyvin luotua Rangers-maalille erän ratkaisuhetkillä, mutta vain kylmänviileä viimeistely jäi uupumaan tällä kertaa Losb:n osalta.

 
Reilu minuutti ennen loppua Losb sai sisäänlyönnin hyökkäysalueelta ja näin valmentaja Kari Ritvanen otti aikalisän ja aivan oikein maalivahdin pois tässä tilanteessa. Pallo saatiinkin pyörimään melko hyvin mieheltä toiselle laajalla säteellä kenttää, mutta laadukkaat laukaukset jäivät uupumaan. Ja sitten kun Rangers sai ensimmäisen kerran pallon hyökkäysalueelle, niin se toimitettiin varmasti myös tyhjään Losb-maaliin ja näin sarjapisteet jäi Kirkkonummelle tuloksella 7-5!

  

Loppukommentit: Kun muistetaan se tosiasia, että nyt vastassa oli yksi sarjan kärkijoukkueista sen omalla kotikentällä, niin Losb:lla ei todellakaan ole esityksessään mitään hävettävää. Päinvastoin, se antoi täyden vastuksen Rangersille ja piti tätä lujilla täydet 60 minuuttia. Valitettavasti se ei vaan tuo yhtään sarjapistettä viininpunaisille lisää, hyvästä taistelusta huolimatta.

 
Ottelu ratkesi oikeastaan kahteen asiaan. Ylivoimapeli oli Rangersilla murhaavaa luokkaa ja Losb:lla se puolestaan tökki pahemman kerran. Toinen asia oli ns. hyökkäyspelisuunnitelma. Rangers-pelaajat ovat selvästi enemmän sopineet asioita pelaajien kesken, sillä niin tarkkaan he aina tiesivät missä oma joukkuekaveri milloinkin kentällä sijaitsee ja erityisesti tämä tuli näkyviin hyökkäyspäässä. Pallo liikkui nopeasti mieheltä toiselle yhdellä kosketuksella - ja monesti jopa sokkona!

 
Toki oma tärkeä osansa tässä hyökkäyspelisuunnitelmassa on siinä, että pelaajat tuntevat toisensa jo monen vuoden takaa, näin se antaa täysin erilaisen lähtökohdan aina kauteen. Uskon, että Losbillakin tämä hyöty alkaa näkyä enemmän jo seuraavalla kaudella jos/kun runko saadaan pidettyä kasassa hyvin ensi kauteen.

 
Sunnuntaina Losb matkaa siis SB Savon vieraaksi ja jos sieltä ei ole vieraspisteitä tuomisina, niin tämän jälkeen suoran putoamisen välttäminen on enää kahden joukkueen kauppa - Losb ja Tiikerit! Tiikerit erottivat jo päävalmentajansa ja hankkivat myös kolme uutta pelaajaa Tiikereihin loppukaudeksi, joten siellä yritetään nyt kaikki mahdolliset konstit sarjapaikan puolesta. Mutta me uskomme vakaasti jokainen, että Losb säilyy sarjassa ja tästä ei tingitä yhtään!!!

  

Palautetta ottelu-ennakoista ja raporteista voit lähettää: jarkko.hannuksela@dnainternet.net

 
Jarkko Hannuksela

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 117:49Sobott EddyUronen Henri
1 - 117:53Nurmi ValtteriSjöman Matias
2 - 1 (yliv.)27:32Kivi ReinWalther Jarmo
3 - 1 (yliv.)33:01Olenius RobertKivi Rein
3 - 236:49Savela JanneSobott Eddy
3 - 338:21Uronen HenriSobott Eddy
4 - 340:51Talvitie IlariSuojalehto Aleksi
5 - 343:35Olenius RobertNurmi Valtteri
5 - 444:47Nivukoski JereUronen Henri
6 - 4 (yliv.)45:24Lepola AnttiNurmi Valtteri
6 - 547:46Lajunen MarkusPalenius Tommi
7 - 5 (tm)59:09Kivi ReinYlänen Niko
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
21:13Klärich Sebastian2 min
27:08Aaltonen Petri2 min
28:37Söber Andro2 min
32:28Sinkko Mikko2 min
45:07Juvonen Mika2 min
50:43Sjöman Matias2 min
53:07Klärich Sebastian2 min
Torjunnat:
Herlevi Antti: 28 torjuntaa
Ylänen Niko: 24 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Herlevi Antti
Maalivahti
4Küttel David
Puolustaja
8Uronen Henri
Puolustaja
8Mononen Tomi
Hyökkääjä
8Siltala Raine
Hyökkääjä
11Juutinen Petteri
Puolustaja
16Pekki Pertti
Hyökkääjä
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
20Hiltunen Tuomas
Hyökkääjä
22Metso Tero
Puolustaja
25Rask Pekka
Puolustaja
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
71Palenius Tommi
Puolustaja
77Juvonen Mika
Puolustaja
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
98Kaksonen Tomi
Maalivahti
-Koivula Jarno
Huoltaja
-Pekki Timo
Valmentaja
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Valmentaja