Loimu - Eräviikingit Cobras17 - 5 » 7.4.2018 10.00

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Aika: 11.11.2007 14.00
Paikka: Esport Arena
Sarja: 6. Divisioona, 2. Lohko

Ennakkoasetelmat:

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui sarjassa yhdeksäntenä oleva helsinkiläinen Raitakissat, kaverilla oli matkassa vain 7 kenttäpelaajaa joten oli selvää, että hyvällä liikkeellä vastustaja väsytettäisiin jo ensimmäisessä erässä. Ennen ottelua pidetyssä palaverissa korostettiin pallon sekä jalan liikettä sekä lyhyitä vaihtoja, ensimmäinen ottelu kun meni turhaksi neppailuksi eikä maaleja haluttu tehdä edes hienon kuvion jälkeen tyhjiin. Ketjut pysyivät samoina ja viittä pakkia kierrätettiin.

Ottelua tuomaroi vanha tuttu Göran Slotte, liekkö "Jörkalla" ollut krapula kun ei ollut oikein juttutuulella ottelun aikana.

Ketjut:

1. Pesonen-Honkanen, Mänty-Tynkkynen-Karjanmäki

2. Haarala-Kiri, Seppälä-Nieminen-Särkkä

3. Moilanen, Palenius-Kukkonen-Naumanen

Mv: Jukka Nuotio

1.Erä tehotonta hallintaa

Erä alkoi Loimun täydellisellä hallinnalla ja peli pyöri jatkuvasti vastustajan päädyssä, kuitenkin ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun neljännellä minuutilla Särkän karvattua komeasti pallon pois kaverin maalin takana, syöttö Seppälälle joka jatkoi Niemiselle maalin eteen ja "Vili"  sijoitti varmuudeksi lämärillä pallon börsään parista metristä. Maalin jälkeen jatkettin peliä kaverin päädyssä mutta kun kukaan ei halunnut ratkaista niin seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan ottelun 11. minuutille. Pakki "Monni" Haarala sai syötön keskiympyrään, kiersi pari vastustajan hyökkääjää ja vielä varmuudeksi alimman puolustajan, neppi veskarin yli ja kädet kattoon. Komea suoritus. Erän loppuun päästiin vielä koittamaan ylivoimaa jota ei ole sen ihmeemmin treenattu, paikkoja oli mutta ei maistunut. Loimun hallintaa kuvaa Nuotion torjunnat, niitä kertyi ainoastaan yksi ja tämäkin tuli käytännössä palautuksena kaverin heitettyä kukkupallon toisesta päädystä. Mehulle mentiin lukemissa 2-0.

2. Erässä sama laulu jatkui

Erätauolla teroitettiin hyökkaysten päättämistä, maaleja olisi pitänyt tehdä noista paikoista reippaasti enemmän. Erän alkuun Honkanen katkaisi keskiympyrässä vastustajan purkupallon, pari "nopeaa" potkua ja veiviä ohi vastustajista ja pallo keskeltä sisään. Tehoton hallinta jatkui ja kaverin veskarista tehtiin sankari, vaikka pelasikin hyvin mutta silti näistä paikoista pitää tehdä. Seuraavasta maalista vastasi kakkoskenttä, Särkkä syöttää ja Nieminen tällää, erätauolle tilanteessa 4-0. Huomion arvoista oli vastustajan selkeä piristyminen, Nuotiolle jo kaksi torjuntaa tähän erään.

3. Erä pelailua ja nollapelin odottelua

Pari minuuttia erän alusta ykkönen ottaa roolia, Karjanmäki syöttää ja Tynkkynen maalaa. Taisi olla räkämaali kun ei sen erityisemmin mieleen jäänyt mutta kaikki lasketaan. Seuraavassa maalissa taas asialla ykkönen, hurjan pyörityksen jälkeen Karjanmäki kanttaa kulmasta ja ranteella etukulmasta sisään, syötön tarjoili Mänty.  Myllytys jatkuu Kissojen päädyssä ja ykkönen päättää sen välillä maaliin, Mänty lapioi Karjanmäen riparin voimalla sisään, kaunista.

Neljä minuuttia ennen loppua Rookie-Moilanen ottaa roolia oman maalin takana, menettää pallon ja seuranneen hässäkän päätteeksi kaveri sutii pallon lähes nollakulmasta Nuotion längistä ja takatolpan kautta sisään. Vastustajan hyökkääjä seisoi tilanteessa maalivahdin alueella ties kuinka kauan mutta ei se näissä alasarjoissa oo niin justiinsa. Kippari Seppälän kommentti tilanteesta "ei ollu mun mies". No kuitenkin peli jatkui jälleen toisessa päässä ja Seppälä kaunisteli lukemia vielä yhdellä. Pallo lapaan kulmassa ja Lambada-lanne liikkeelle, pari veiviä ja pallo rystyltä veskarin jalan yli alakulmaan, pakko oli vedon epäonnistua kun alakulmia ei Anssin mukaan lasketa. Koppari Nuotiolle jo neljä torjuntaa viimeisessä erässä.

Loppukommentit:

Ottelu noudatti jo ennakkoon odotettua kaavaa, Raitakissat puolustaa ja Loimu hakkaa pienessä hiekkalaatikossa päätä seinään. Kaverin kassarille tuli koppeja varmaan viisikymmentä,  hyvinhän tuo pelasi mutta silti peli olisi pitänyt laittaa poikki. Paikkoja tuhlattiin aivan älytön määrä turhaan neppailuun ja ylimielisyyteen. Toisaalta turneesta jäi hyvä maku, joukkuehenki oli loistavaa ja toisessa pelissä pakeillekin syöteltiin. Tästä on hyvä jatkaa puhtaalla pelillä sarjakärkenä parin viikon päästä pelattavaan seuraavaan turnaukseen.

Joukkueen kuopus Juhani Moilanen teki komean debyyttinsä tosimiesten sarjassa, kohteliaasti tehot muille jättäen saldona kiikarit ja rutkasti kokemusta miten isot pojat pelaa. Ja tähän loppuun vielä A-poikien valmennukseen Timille terveisiä: Mies on valmis, äijä laatikkoon ja katotaan miten Alaskan poika painaa, vaviskoon TPS!!

Tällä kertaa tuomareista ei mitään sen kummempaa negatiivista sanottavaa, tietysti vastustajan ainut maali vähän kismittää mutta muuten raitapaidoilla oli homma hienosti hanskassa.