7.4.2018 19.00
Loimu - Eräviikingit Cobras17 - 5 » 7.4.2018 10.00
Janthers - Loimu7 - 5 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Liigavarvas - Loimu (3 - 12)

Aika: 16.12.2007 10.00
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: 6. Divisioona, 2. Lohko

Ennakkoasetelmat:

Torstain valmistavissa treeneissä LoSBin kakkosta vastaan oltiin sellaisessa pesukoneessa notta moro, kenenkään ei näin ollen tarvinnut hirveästi leijua ennen viikonlopun otteluita. Hallille selvittiin hyvissä ajoin aikaisesta herätyksestä huolimatta ja matkassa oli 12 kenttäpelaajaa sekä 2 veskaria. Vastassa sarjanelonen Liigavarvas, scouttausta ei sen kummemmin ollut tehty eikä vastustajasta näin ollen sen enempää tiedetty. Huomionarvoista oli myös se, että lähestulkoon jokainen pelaaja oli viettänyt iltaa kiltisti kotona eikä aikaisemmista vuosista totuttua sunnuntaiturnauksen pelaajakatoa aamulla nähty. Myös Tynkkysen veljekset seuranaan Pommi&Pöntinen joivat fisut jo perjantaina joten pojilta oli odotettavissa normaalia toimintaa, kukin omalla panoksellaan.

Kentälliset:

Haarala-Kiri, Nieminen-Seppälä-Särkkä

Pesonen-Honkanen, Karjanmäki-Mänty,Tynkkynen

(Nieminen,Karjanmäki),Kukkonen-Naumanen

Luukulla Jukka Nuotio

1. Erässä tasaista vääntöä

Ottelu lähti käyntiin tunnustellen ja tuttuun tapaan kenellekkään omista ei tullut mieleen tehdä avausmaalia. Reilu vitonen kellossa kunnes vastustajalle vaarattoman näköinen vapari puolesta kentästä, roiskaisu maalille ja pakin kengästä kimmonneen pallon kaveri tälläsi Nuotion selän taakse. Taisi olla ensimmäinen veto maalia kohti ja heti sisään. Maalin jälkeen peli pyöri paikkoja tuhlaten kaverin päädyssä ja näytti jo siltä, että ensimmäistä kertaa lähdetään tauolle tappioasemista, Nieminen oli kuitenkin eri mieltä ja sivalsi maalinedustalkoista Naumasen syötöstä pelin tasoihin pari minuuttia ennen taukoa. Mehutauko tasatilanteessa 1-1.

Ensimmäinen erä oli totutusti Loimun täydellistä hallintaa, vastustaja iski ainoastaan vastaiskuista ja vetopaikat aukesivat omassa päässä tehtyjen merkkausvirheiden seurauksena. Kaverin tarkoituksena oli ainoastaan rikkoa, pakitella sekä ärsyttää ja tässä hyvin onnistuikin. Onneksi kaikilla kasetti kesti ja toiseen erään lähdettiin avaamaan ketsuppipulloa.

2. Erässä maalitalkoot

Heti erän alkuun saatiin hyvä paine kaverin päätyyn, pallo Särkälle toimistoon josta passi Seppälälle ja pallo komeasti takaputkeen. Vastustaja pääsi hätyyttelemään Nuotiota joka yritti nopealla avauksella heittää Karjanmäkeä läpi, Jukan heittotaito tietäen ei yllättäen lentänyt sinne asti, plussat kuitenkin nopeasta avauksesta. Pallo putosi Seppälän lapaan joka suuntasi 2-1 hyökkäykseen Karjanmäen kanssa, Anssi syötti ja Sami kiitti, Loimu 3-1 johtoon. Pari minuuttia edellisestä juonivat laidassa vaparia koutsit Seppälä&Honkanen, Honkanen kuitenkin löysi viivasta pakkipari Pesosen joka tälläsi kuulan pömpeliin maskia tehneen Karjanmäen kengän kautta. Seuraavassa vaihdossa Nieminen näätäili tuttuun tapaansa maalin takana ja kun ei ollut ketään kenelle lainata niin nousu maalille, pari komeaa veiviä ja pallo yhdellä kädellä saattaen kaverin veskarin längistä sisään. Ei ollut veskarilla mitään hajua notta mitähän mahtoi tapahtua.

Seuraavasta maalista vastasi Särkkä karvaten pallon pois maalin takana ja omasta riparista survoen reikäpallo sisään. Tehokkaan kymmenminuuttisen päätti Seppälä-Nieminen akseli, Vili pyöri aikansa kuin ryssä Anttilassa ja passasi Anssille joka naputti helposti tyhjiin. Erän loppuun annettiin kaverille jälleen helppo maali, vapari keskeltä ja löysä laukaus upposi tyhjää harovan Nuotion selän taakse. Nämä vedot pitäisi kuitenkin pystyä peittämään, vaikka hieman helposti maaliin upposikin. Toisaalta jos meidän maalivahdeille tulee vetoja viisi tai alle per erä niin mikään niistä ei silloin ole helppo. Tauolle Loimun komennossa 7-2.

3. Erä voittoa varmistellen

Vastustaja rokotti jo ensimmäisellä minuutilla, jälleen sattui vaparissa merkkausvirhe jonka seurauksena kavennusmaali heti ekassa vaihdossa. Ei mikään paras alku erään, kaverin puolelta jo huudeltiin notta täriseekö. Lupasivat tulla tasoihin ja ohi, no siitä nyt ei ollut pelkoa vaan seuraavalla minuutilla Särkkä hiljensi innokkaimmat vastustajat omasta riparistaan sivaltamalla maalillaan, eipä siis tärissyt. Vajaa vitonen kellossa ja Karjanmäki tekee seuraavan, raporttia kirjoitettaessa kukaan ei muistanut että miten, ei syöttäjää. Seuraavassa hyökkäyksessä Honkanen lunastaa lupauksiaan ja hinaa itsensä kymppipaikalle, Nieminen lainaa keskelle ja pallo etualakulmasta sisään. Piti lähteä takayläkulmaan mutta allekirjoittaneen puukädet sen verran tärisee peleissä, onneksi sentään lähti edes maalia kohtia.  Seuraavan tekee Särkkä Seppälän läpisyötöstä ja ottelun loppuun Nieminen passaa Särkälle joka sijoittaa tyhjiin loppulukemiksi 12-3.

Loppukommentit:

Ottelussa noudatettiin jo tutuksi tullutta kaavaa, vastustaja sumputtaa ja iskee vastaiskuilla. Loimu hakkaa päätä seinään ja kun suoraviivaisuus puuttuu ja jokaista maalia yritetään tehdä tyhjiin niin maalinteko tuottaa hankaluuksia. Toisaalta ottelussa nähtiin todella komeita maaleja, mutta vasta sen jälkeen kun vastustaja alkoi väsymään ja hyökkäyspään sumppu alkoi pakosti aukeamaan. Miinuksena annettiin kaverille kolme helppoa maalia ja jokainen tuli erikoistilanteesta, Jukka otti mitä otettavissa oli. Tosin kassari Nuotio jutteli ennen peliä päästävänsä pakolliset kolme selkänsä taakse. Tässä Jukka oli siis oikeassa, mutta mitä jos vetoja olisi tullut enemmän kuin kolme?

Loppuun pyydetyt IS tähdet, näitä on aika vaikea sen enempää alkaa analysoimaan kun itsekin siellä laatikossa pyörii eikä kaikkeen tapahtuvaan ehdi keskittymään.

*** Ykkösketju, pojille tehot 8+6

**   Sami Karjanmäki, raatoi vasenta siipeä yhdessä Niemisen kanssa. Bonuksena kaksi tehtyä maalia.

*    Jukka Nuotio, otti mitä otettavissa oli.