Loimu - Eräviikingit Cobras17 - 5 » 7.4.2018 10.00

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Aika: 16.12.2007 13.00
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: 6. Divisioona, 2. Lohko

Ennakkoasetelmat:

Päivän "lehdistöotteluun" lähdettiin samoilla ketjuilla kuin voitokkaaseen aamupeliin. Vastustaja julkisti vasta pelipäivänä kaksi uutta "vahvistusta" ja muutenkin kaverin leirissä oli nähty kaikenlaisia unia ja rakenneltu pilvilinnoja sarjakärjen kaatamisesta. Nähtäväksi jäi minkälaisia vahvistuksia kaveri oli siirtomarkkinoilta kaapannut, eipä tuolla alkulämpässä kukaan erottunut ainakaan edukseen. Niin ja vastassa oli sarjakutonen FC BFC.

Kentälliset:

Haarala-Kiri, Nieminen-Seppälä-Särkkä

Pesonen-Honkanen, Karjanmäki-Mänty,Tynkkynen

(Nieminen,Karjanmäki),Kukkonen-Naumanen

Luukulla Tommi Fäldt

1. Erä tasaista vääntöä numeroiden valossa

Ottelun alku oli Loimun osalta hermostunutta pelailua vaikka pallon hallinta olikin täysin meillä. Paikoista ei tehty ja jotenkin näytti siltä, että ensimmäisen kerran tällä kaudella puristettiin mailaa oikein urakalla. Piinan päätti Tynkkynen komealla lämärillä Niemisen syötöstä ylivoimalla. Pari minuuttia edellisestä Särkkä lirutti vanhanaikaisella Seppälän syötöstä Loimun helpottavaan 2-0 taukojohtoon. Kaveri oli liikkeellä hyvällä sukalla ja puolusti kunnon kilpikonnalla jättäen pallonhallinnan täysin Loimulle iskien ainoastaan vastaiskuilla. Paikalla olleet median edustajat toivat ilmeisesti lisäpuristusta viininpunaisten otteisiin.

2. Erässä maalihanat tukossa

Erän alkuun Seppälä vei Loimun ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon yläkulmalaukaukselllaan, syötön tarjosi vaparista Honkanen. Sitten pistettiin maalihanat säppiin Losbimaiseen tyyliiin eikä mikään paikka kelvannut. Tilanteita saatiin rakennettua, mutta vedot menivät ohi tai päin hyvin pelannutta kaverin veskaria. Tauolle mentiin punomaan uusia juonia ja päätettiin ottaa vielä isompi vaihde käyttöön ja ratkaista peli heti erän alkuun.

3. Erä normaalia Loimua

10s pelin jälkeen lähti kaveri boksiin lusikoituaan palloa maassa, reilu minuutti jauhettiin ylivoimaa kunnes Kiri/Kukkonen tekemässä maskia ja Kiri hakkaa Särkän riparin sisään. Peli ehti vanhentua 9s edellisestä maalista, Nieminen katkoo kaverin avauksen laidassa, passi Seppälälle joka jatkaa maalin eteen Särkälle jolla on helppo työ siirtää karkki tyhjiin.

Kaksi minuuttia edellisestä ja taas ollaan ylivoimalla, Honkanen on hinannut itsensä maskiin ja pallo pyörii viivassa. Nieminen ei huomaa lapa korvassa huitovaa Honkasta ja siirtää pelivälineen Pesoselle, Pommille on onneksi suotu pelisilmää ja kentän halkova unelmapassi maalin kulmalle Honkaselle joka tinttaa lämärillä yläristikkoon. Että tuntui hyvältä, voin kertoo. Välissä päästiin treenamaan alivoimaa, Kiri esitteli yleisölle komeasti juoksuvoimaansa ja riisti pallon vastustajalta nojaamalla komeasti olkapäällä. Kiviä suuhun sanoisi BB-Perttu, kaveri lähti kuin nappi Hållerin Jameksista. Tuomari kommentoi tilannetta, että kun on niin ahdas halli niin nämä on pakko ottaa pois, ihme kommentti kun tilanne ei tapahtunut lähelläkään laitaa. No ei tästä sen enempää, ei aina jaksa kitistä tuomareista.

Seuraavasta maalista vastasi Tynkkynen, Honkanen lähettää oman maalin edestä kukkupallon kaverin maalille josta Tynkkynen on tontin ostanut. Tyyne lataa komealla pesäpallolyönnillä pallon lattian kautta maalin kattoon ohi seisten vastaan tulleen kaverin maalivahdin. Herää kysymys missä oli vastustajan pakit sekä miten ihmeessä Tynkkynen osui ilmasta.

Minuutti edellisestä ja Naumanen karvaa pallon kaverin maalin takana itselleen, Peksi kurvaa maalinkulmalle ja lainaa Kukkoselle joka nostaa takayläkulmaan. Loimun historian pisin maaliton putki katkeaa, sitä tosiaan kesti vaivaiset 442min ja 45s. Maali meni kyllä todellakin oikeaan osoitteeseen. Viimeistään tähän katkesi vastustajan selkäranka ja valmentajan huudot hiljenivät. Seuraavan maalin tehtailee Nieminen päästyään Särkän kanssa kahdestaan karkumatkalle, oikeastaan Nieminen ei edes osunut palloon huitoessaan Särkän riparia sisään. No kuitenkin hinattu maali on se paras maali.

Vastustaja sai ainokaisensa helponlaisesti, vapari puolesta kentästä ja kunnon kaaripallo kohti maalia. Hyvässä maskissa ollut Tommi haroi tyhjää lentopallosta tutulla sormilyöntitekniikalla, kieltämättä melkein alkoi naurattaa tämä suoritus. Aina kun meille on nollapeli tulossa niin vastustaja tekee ainoansa juuri tällä tavalla, no kai se tuuri jossain vaiheessa kääntyy. Loppuun vielä Nieminen kaunistelee lukemia yhdellä Naumasen syötöstä.

Loppuhöystöt:

BFC:n sivuilta lainattua: "Ensimmäisessä pelissä tultiin helvetin hyvin alkuun; ei ujosteltu yhtään vaan laitettiin pirun hyvin hanttiin eikä annettu liigakärjelle mitään ilmaiseksi. Ensimmäisen 10 minuutin perusteella olisi ollut satunnaiskatsojan mahdotonta sanoa kumpi on liigakärki ja kumpi keskikastin tulokasjoukkue. Valitettavasti ei saatu omista harvoista paikoista maalia ja vastustaja kuittasi ammattimaisesti pari maalia. Kolmannessa erässä se sitten repsahti toden teolla. Ilkan trademark-maali toi vähän valoa."

Tästä toisaalta voidaan olla hieman eri mieltäkin, ainakin näin Loimun näkökulmasta. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana satunnaiskatsoja näki Loimun pelaajia toisessa päässä vain hakemassa purkupalloja ja menossa vaihtoon. Ottelu oli täysin hanskassa ja maalihanat ekat 30min totutusti tukossa. Veskarille taas vaikea peli kun noita laukauksia tulee niin kovin harvoin meidän päähän. Yksi päästetty maali on ihan hyvä, tämäkin peli olisi ollut mahdollista laittaa poikki, sääli että alettiin pelaamaan toden teolla vasta kolmannessa erässä. Sarja on nyt puolessa välissä ja tavoite edelleen voimassa. Tästä lisää syyskauden yhteenvedossa joka ilmestyy vielä tällä viikolla.

Tähdet:

*** Tuomas Tynkkynen, hyvää duunia ja pari komeaa häkkiä kuivan kauden päätteeksi.

** Kukkonen/Naumanen, pojille maali ja pari syöttöä plakkariin. Suu pysyy kiinni ja teot puhuu puolestaan. Hyvä pojat!!

* Tommi Fäldt/puolustus, Tommille muutama komea koppi ja peliä ohjattiin normaalilla tavalla. Nollapeli livahti käsistä harmittavasti viime hetkillä.