Loimu - Eräviikingit Cobras17 - 5 » 7.4.2018 10.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Aika: 19.1.2008 12.00
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: 6. Divisioona, 2. Lohko

Ennakkoasetelmat:

Tunnin mehutauon jälkeen laatikkoon kanssamme astuisi sarjakolmonen Ottopojat. Ottopojat kaatui ensimmäisessä kohtaamisessa luvuin 7-1. Nähtäväksi jäi minkälaisella kokoonpanolla ja asenteella Otot olisivat liikkeellä. Tiukkaa peliä osattiin odottaa ja puolustuspeliä korostettiin ennen ottelua.

1. Erässä jalat jäässä

Ottelun alun tärkeyttä painotettiin ja puolustuksen kautta lähdettiin pelaamaan, vaarallisimmat paikat sai rakennettua vastustaja oman pään hölmöilyjen ja merkkausvirheiden takia. Reilu seitsemän minuuttia oli kellossa kunnes Nuotion selän takana helähti, pallo yläkulmassa ja Ottopojat johtoon. Seuraavaksi se kuuluisa maalin jälkeinen vaihto ja hirveä mylläkkä Loimun maalilla, seurauksena kaveri hakkaa riparin sisään ja vastustaja 2-0 johtoon. Hetki avauduttiin penkillä ja tällä näytti olevan positiivinen vaikutus. Pesonen katkaisee vastustajan kaaripallon ja pakkipari Honkanen korjaa irtopallon omassa päässä, noin 30 metrin sooloilu ohi vastustajista ja 2-1 hyökkäyksestä pallo hieman epäonnistuneella lapasella veskarin jalan yli takakulmaan, velipojalle siis syöttöpiste. Tästä piristyttiin ja loppuerä oli hyvää peliä meidän osalta. Erätauolle kuitenkin tappioasemassa.

2. Erä Loimun hallintaa

Toinen erä alkoi lupaavasti ylivoimalla mutta paikoista ei saatu sisään. Tähän erään lähdettiin paljon paremmalla sukalla ja asenteella kuin edelliseen. Erän ainoan maalimerkinnän sai tililleen Tynkkynen pakki Haaralan tarjoillessa syötön. Ottojen jalka alkoi painamaan ja kolmanteen erään lähdettiin hyvällä asenteella tasatilanteessa.

Erätauolla tarjoutui myös mahdollisuus protestiin kun Ottojen jäähyllä istunut pelaaja joutui lähtemään kesken pelin. Päätimme kuitenkin pelata ottelun normaalisti loppuun reilussa urheiluhengessä ja voittaa pelaamalla. Ei tällä tasolla aleta tuollaisilla keinoilla kikkailemaan.

3. Erässä maaleja lähes tasatahtiin

Aivot ja jalat jäivät ilmeisesti mehutauolle, kuusi sekuntia erän alusta tähän asti loistavasti pelannut Nuotio imuroi lähes puolesta kentästä tulleen maanuoliaisen längistä sisään. Myöskään seuraavaa osumaa omiin ei tarvinnut kauaa odotella, minuutti edellisestä ja taas helähti omissa, jälleen kaksinkamppailu tappio maalin edessä ja ripari sisään. Hieno alku siis erään.

Seuraavassa vaihdossa Pesonen teloo Honkasen vastustajan antaessa tälle hieman vauhtia selästä, Pommin maila lentää "täydessä" vauhdissa olevan Honkasen jalkojen väliin ja tästä pää edellä laitaan. Toinen pakki siis ilman mailaa ja toinen konttaa nuppi sekaisin omaan vaihtoaitioon, ihme kyllä säästyttiin ilman takaiskua ja tilanne näytti katsomoon varmaan tosi hyvältä. Tilanteen seurauksena siis ainoastaan hammas kappaleina ja mojova päänsärky.

Myös Loimu pääsee sekoilujen jälkeen maalin makuun Kirimäisellä maalilla. Jace heittää omasta päästä kaaripallon kaverin maalille, Naumanen tekee juoksumaskin ja pallo suoraan sisään. Kaunista kun sen osaa. Honkanen oli toipunut jälleen pelikuntoon ja tämän mailan kautta Otot tekevät seuraavan häkin 3-2 hyökkäyksestä. Jälleen pari maalia takana ja kellossa 7min jäljellä. Loimu tulee maalin päähän Männyn kytätessä maalintekijän paikalla eli tontilla, Karjanmäen laukaus osuu Mänään ja tämä lapioi karat sisään. Vitonen jäljellä ja enää maali takana mutta vain hetkellisesti, kaveri tekee seuraavan vaarattoman näköisestä hyökkayksestä laidan vierestä.

Pari minuuttia ennen loppua Loimulle vapari hyvästä paikasta, aikalisä sekä veskari pois. Honkanen passaa Karjanmäelle joka tinttaa längistä sisään, tuttu sateenvarjovapari toimi siis jälleen. Viimeinen puoli minuuttia pelattiin 6-4 vastaan mutta ei osunut. Pesoselle aukesi vielä paikka vaparista 2s ennen loppua mutta tällä kertaa vaparispesialisti ei osunut palloon.

Loppuhöystöt:

Loimu koki siis historiansa ensimmäisen tappion, tämä osin johtuu asennevammasta mutta vastustaja oli myös tänään rehellisesti parempi ja yllättävän hyvällä sukalla liikkeellä. Palloa ei liikutettu tarpeeksi ja laukauksia säästeltiin aivan liikaa, ykäily johti useimmiten vain pallonmenetyksiin. Rehellisesti voi myös sanoa, että paikalla ollut yleisö näki yllättävän hyvätasoisen sekä jännittävän ottelun alasarjapeliksi.