26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

Lähtökohdat otteluun:

Lohjan Salibandyn naisten edustusjoukkueen valmistautuminen turnaukseen oli kokenut kovia, kun lähestulkoon jokainen joukkueessa oli sairastanut flunssaa joko viikolla, tai parhaillaan. Poissa ensimmäisestä ottelusta: Jenna Vilppula, Meri Vahtera, Laura Eskola, Jaana Putkonen, Petra Pekki ja Jasmin Saarinen.

HertKi oli vastustajana tuttu, joten yllätyksenä joukkueen pelitapa ja -tyyli ei tullut. Tällä kaudella HertKi oli kohdattu jo kahdesti, tuloksena 1 voitto ja 1 tappio.

Otteluraportti:

LoSB pyrki panostamaan ensimmäisen erän alkuun. Hyvällä liikkeellä herttoniemeläisten avaukset onnistuttiinkin katkomaan kohtuullisella menestyksellä. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat lohjalaisten hallintaa, kun ketju Pisteri-Savilampi-Kaukojärvi onnistui pyörittämään HertKi-pakkaa jatkuvasti. LoSB siirtyi 0-1 johtoon ajassa 7.01 maalinedustilanteen jälkeen. Johtolukemat kasvoivat 0-2:een Tiia Kaukojärven yksilösuorituksella minuuttia myöhemmin. Kahden maalin johtoasemasta erätauolle.

Toiseen erään lähdettäessä HertKi nosti selvästi karvaustaan ja pyrki painostamaan LoSB-puolustusta virheisiin. Lohjalaisten avauspeli alkoi vähitellen tökkimään, mutta virheisiin ei vielä tässä vaiheessa sorruttu. LoSB siirtyi 0-3 johtoon ajassa 21.30, kun Kaukojärvi väläytti kuuluisaa rystylaukaustaan. Liekö sitten kolmen maalin johto tuudittanut viininpunaiset liialliseen hyvään oloon, sillä tästä hetkestä eteenpäin alkoi HertKi:n vyörytys lohjalaisten päätyyn. Toisen erän puitteissa HertKi ehti saamaan vain yhden kavennusmaalin, joten päätöserään lähdettiin LoSB:n johtaessa lukemin 1-3. Kavennusmaaliin syötön tarjoili LoSB-puolustus.

Kolmas erä tarjoili katsomolle ja pelaajille koko tunteiden kirjon - aina epäonnistumisen tuskasta onnistumisen riemuun. Kolmannen erän alkajaisiksi LoSB sai hyvän hyökkäyksen HertKi:n päätyyn. Tiia Kaukojärven laukaus jäi osittain pelattavaksi maalivahdin eteen, Nina Pisteri maalille tiukasti reboundiin kiinni, HertKi-maalivahti palloon käsiksi ja samassa refleksin omainen näpäytys sormille ja Pisteri kahden minuutin mietintätuokiolle.

HertKi-ylivoima ehti jauhaa noin minuutin verran, kunnes tilaa löytyi heikon merkkauksen (ja ylivoiman) vuoksi ja pallo vastustamattomasti ottelussa hyvin pelanneen Pauliina Pekin selän taakse; 2-3.

Kuusi minuuttia myöhemmin pallo turvallisen tuntuisesti LoSB-puolustajalla oman maalin takana. Keskushyökkääjän liike keskelle, syöttö melkein sentterin lapaan, vastustaja katkoon ja pallo maaliin. Lukemat tasan 3-3 ja LoSB syöttänyt kaksi HertKi:n maaleista!

Tämän jälkeen lohjalaiset saivat itseään niskasta kiinni. HertKi:n tasoitusmaalia seuranneessa vaihdossa ketju Moilanen-S.Roine-Salmi sai hyvän mylläkän aikaiseksi. Neea Moilanen laukoi lujan laukauksen oikealta laidalta, jonka HertKi-puolustus onnistui vaivoin vielä torjumaan, mutta jälkitilanteeseen tiukasti tullut Riikka Salmi onnistui viemään lohjalaiset jälleen maalin johtoon. Seuraavan kerran kello pysähtyi aikaan 40.17, kun ottelun sankarittareksi noussut Kaukojärvi viimeisteli hattutemppunsa ja vei LoSB:n 3-5 johtoon.

HertKi onnistui vielä kaventamaan aikalisänsä jälkeen, mutta loppulukemat 4-6 tyhjään maaliin viimeisteli Nina Pisteri.