26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

Ennakkoasetelmat:

Molemmat joukkueet olivat periaatteessa jo pelinsä pelanneet. LoSB oli menettänyt mahdollisuutensa jatkosarjapaikkaan ja Ylhäs oli sarjapaikkansa jo varmistanut. Nyt pelattaisiin siis maineesta ja kunniasta. Kumpikaan joukkueista ei varmasti kuitenkaan haluaisi kauttaan tappioon päättää, joten tiukka taistelu kentällä tultaisiin joka tapauksessa näkemään.

LoSB pelasi ottelun yhdeksällä kenttäpelaajalla, kun puolustaja Laura Eskola joutui poistumaan ennen viimeistä ottelua.

Otteluraportti:

LoSB lähti otteluun erittäin hyvin latautuneena ja vapautuneesti. Paineettomuus huokui pelaajista läpi koko ottelun, samoin hurja taistelutahto.

Avauserä oli LoSB:n näennäistä hallintaa. Lohjalaiset voittivat laukaukset 9-5. Laukausten kokonaismäärästä saakin parhaan käsityksen koko erästä, sillä molemmat joukkueet puolustivat erittäin kurinalaisesti ja uhrautuen. Maalittomasta tasapelistä erätauolle.

Toiseen erään pyrittiin lisäämään liikettä. Erityistä huomiota kiinnitettiin myös oman alueen merkkauspeliin, sillä Ylhäksen keskushyökkääjät olivat usein unohtua vaarallisen yksin tilanteisiin. Pelillisesti toinen erä oli toisinto ensimmäisestä erästä, poislukien ne kaksi rangaistusta, jotka LoSB erässä sai, mutta onnistui maalinsa puhtaana pitämään hyvän alivoimapelaamisen ansiosta ja selvästi edellisestä ottelusta parantaneen maalivahti Pauliina Pekin torjuessa varmoin ottein. Kauden viimeiseen erään lähdettiin 0-0 -lukemista.

Päätöserä oli ristiriitojen erä. LoSB painosti Ylhäksen maalia jatkuvasti voittaen laukaukset 14-7, mutta Ylhäs vei silti maalit lukemin 0-2. Ensin ajassa 32.12 LoSB-puolustukselle tapahtui kummallinen nukahdus, josta Ylhäs pääsi avausmaalin tekoon. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä lukemiksi muodustui 0-2.

Vaikka ottelu olikin merkityksetön, halu voittaa oli vieläkin kova. Ajassa 42.47 aikalisä ja maalivahti pois. Kuudella viittä vastaan saatiinkin useita maalipaikkoja, muttei kertaakaan reikäpalloa ristikon sisään, kehikoihin kylläkin. Ottelun komein yksittäinen suoritus nähtiin viimeisellä minuutilla, kun LoSB menetti hyökkäyspäässä pallon ja Ylhäs näytti purjehtivan kohti tyhjää maalia varmaan 0-3 -osumaan. Hetkeä ennen laukausta kuudes kenttäpelaaja vaihtoaitioon ja Pauliina Pekki syöksyi kohti maaliaan. Laukaus lähti maalin vielä ammottaessa tyhjyyttään, mutta kuin ihmeen kaupalla Pekki ehti maaliviivalle pysäyttämään pallon, avaamaan hyökkäyksen ja siirtymään takaisin vaihtoaitioon.

Loppulukemat olivat Ylhäkselle 0-2. Ottelun loppu oli lähes toisinto edellisestä ottelusta, jossa silloinkin LoSB painosti, muttei onnistunut maalinteossa. Taisteluna kuitenkin enemmän kuin esimerkillinen - jälleen kerran.

Kauden yhteenveto ilmestyy joukkueen ja seuran etusivulle lähipäivinä.