Pelatut ottelut

26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

SPV, Seinäjoki - Naiset (5 - 4)

Aika: 5.1.2008 14.00
Paikka: Seinäjoen Urheilutalo
Sarja: 1.divisioona, länsilohko


(0-1,2-0,2-3,1-0)
 
LoSB:n kentälliset ottelussa:
 
Pisteri-Mäkelä-Mälkki
Dahlman-Kaukojärvi
 
S.Roine/E.Roine-Salmi-Kilpiäinen
Ilves-Vahtera
 
Maalissa Jenni Sassi
 
Valmentaja, Tommi Fäldtin, kommentit ottelun jälkeen
 
Ottelun käsikirjoitus oli melko selkeä. SPV pyörittää, LoSB sumputtaa ja iskee vastaiskuista. Miten kommentoit kahta ensimmäistä erää?
 
-"Joo scriptit oli luettu puolin ja toisin. Myös casting- osasto oli ollut hereillä. Jokaiselle löytyi roolia. Me pyrimme jäädyttämään pelin tempon mahdollisimman alhaiseksi ja iskemään sitten nopeilla vastahyökkäyksillä. SPV:lle jäi runsaasti tilaa rakentaa, kun pelasimme noin puolen kentän karvauksella."
 
-"Avauserä oli kaikkein selkeimmin SPV:n kauraa. Meillä ei ollut kovin paljoa edes niitä vastahyökkäyksiä. Puolustimme kurinalaisesti ja peitimme oman alueen keskustaa. Maalissa Jenni Sassi pelasi upeaa peliä pitäen joukkuettamme pystyssä."
 
Rooleista huolimatta erätauolle mentiin LoSB:n 0-1 johdossa.
 
"Totta. Kärkikarvaaja Anna Mälkki katkaisi syötön ja nousi laitaa pitkin ylös löytäen toista laitaa viilettävän kapteeni Taru Mäkelän, joka laittoi pallon yläbörsään aivan SPV:n maalivahdin alueen rajalta."
 
Toisessa erässä SPV pääsi sitten jo maalien makuun. Löystyikö ote, vai mitä tapahtui?
 
-"Jatkuva puolustuskannalla oleminen toki alkoi puuduttamaan. Huolestuneempi olin kuitenkin siitä, että vaihtojen pituudet alkoivat turhaa venymään sellaisissakin tilanteissa, kun olisi voinut vaihtaa. Muitakin vaihtovirheitä tehtiin, sillä toinen vastustajan maaleista tuli tilanteessa, jossa maalivahti Sassi haki pitkällä heitolla kärkeämme, mutta pallo jäi puoleen kenttään, josta SPV voitti sen. Meidän pakit olivat lähteneet vaihtoon, joten tilanne oli surkuhupaisa vastustajan tullessa käytännössä kolmella nollaa vastaan maalia tekemään. Toivottavasti virheistä opitaan jotain."
 
Kolmanteen erään löytyi se kuuluisa "momentum". Peli kääntyi LoSB:lle puolessatoista minuutissa. Kerro näistä tapahtumista.
 
-"2-2 tasoitusmaali oli upeaa katseltavaa. Tiia Kaukojärvi nosti pallon kuljettamalla omalta alueelta vasentaa laitaa ylös. Hyökkäysalueen puolessa välissä Kaukojärvi näytti laukovan, mutta käänsikin laukauksen poikkisyötöksi oikealla Mäkelälle, joka tälläsi verkot tötterölle suoraan syötöstä."
 
-"2-3 johtomaali syntyi heti seuraavassa vaihdossa. Voitimme aloituksen, jonka jälkeen puolustaja Meri Vahtera otti roolia ja nosti pallon ylös, kanttasi oikealta keskelle ja laukoi kohti maalia, josta maskissa seissyt Mira Kilpiäinen lakaisi pelivälineen maaliin. Tahtomaali ja näin tilanne olikin kääntynyt päälaelleen."
 
-"Minuuttia myöhemmin meidän "momentum" huipentui, kun Meri Vahtera teki kauden avausmaalinsa upealla kaukolaukauksella ohi mainiosti pelanneen maskissa olleen SPV-maalivahdin." 
 
Tämän osuman jälkeen pelattiin kymmenkunta minuuttia tasaista salibandya. Sitten puntit alkoivat kääntyä SPV:n eduksi ja tasoitus syntyi harmittavasti 10 sekuntia ennen päätösvihellystä. Miten kommentoit?
 
-"Eipä tässä mitään seliteltävää ole. Meiltä putosivat Roineen siskokset pois pelistä ja jouduimme pelaamaan käytännössä kolmannen erän yhdeksällä pelaajalla. Lopussa alkoi jalka vaan painamaan ja tämä näkyi helpoissa virheissä, sekä liikkeen totaalisena loppumisena."
 
-"SPV hallitsi ottelun loppua mielin määrin, hakaten kuitenkin päätään maalivahtiimme ja oman alueen sumppuun. Toki jossain vaiheessa löytyy kuitenkin tilaa ja näin myös meidän pelistämme. Vastustaja otti lopussa maalivahdin pois ja pyöritti peliä kuudella meidän viittä väsynyttä pelaajaamme vastaan. Takatolpan vierestä löytyi pallon mentävä aukko, jonne Katja Luhtala pallon sijoitti. Komea veto, valitettavasti."
 
Jatkoaika oli, jos mahdollista, vieläkin selkeämmin SPV:n. Yritittekö lähteä hakemaan yhtä pistettä, voittoa, vai mikä oli pelinne idea?
 
-"Pelaajista näkyi väsymys ja henkinen selkärankakin näytti lähes katkenneen vastustajan viime hetken tasoitusmaaliin. Tarkoitus oli tehdä samaa duunia kuin aikaisemminkin. Sumputtaa ja iskea pari vastaiskua. Olisimme olleet jatkoajalle jouduttuamme tyytyväisiä yhteenkin pisteeseen, mutta kun ei niin ei. Nyt, kun kerran menetimme taisteluvoiton, on kai myönnettävä, että SPV ansaitsi voittonsa. Niin ylivoimaisia he olivat ottelun lopussa ja jatkoajalla. Voin kertoa, että pisteet olisivat maistuneet kyllä meillekin." 
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 112:44Mäkelä TaruMälkki Anna
1 - 133:15Mäenpää HannaLuhtala Katja
2 - 138:30Suokko PiiaEi syöttäjää
2 - 242:18Mäkelä TaruKaukojärvi Tiia ( C )
2 - 342:33Kilpiäinen Mira "A"Vahtera Meri
2 - 443:57Vahtera MeriSalmi Riikka
3 - 448:15Keski-Sikkilä MaaritLiikala Elina
4 - 459:50Suokko PiiaKääriäinen Marika
5 - 4 (ja yv)61:07Luhtala KatjaLindholm Jaana
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
36:28Luhtala Katja2 min
52:45Ilves Saija2 min
60:36Vahtera Meri2 min
Torjunnat:
Sassi Jenni : 45 torjuntaa
Vuoti Satu: 22 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Ilves Saija
Puolustaja
6Dahlman Jonna
Puolustaja
7Pisteri Nina
Hyökkääjä
8Mälkki Anna
Hyökkääjä
9Kaukojärvi Tiia ( C )
Hyökkääjä
10Vahtera Meri
Puolustaja
14Roine Ella
Hyökkääjä
15Mäkelä Taru
Hyökkääjä
24Roine Saila
Hyökkääjä
27Kilpiäinen Mira "A"
Hyökkääjä
30Sassi Jenni
Maalivahti
45Salmi Riikka
Hyökkääjä
-Fäldt Tommi
Valmentaja
-Honkanen Mikko
Valmentaja
-Seppälä Anssi
Valmentaja