Pelatut ottelut

26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Salba, Rauma - Naiset (5 - 4)

Aika: 10.2.2008 13.00
Paikka: Rauman Kauppaoppilaitos
Sarja: 1.divisioona, länsilohko


(1-2,3-2,1-0)
 
Tuttu vastustaja viime vuoden II-divisioonan karsinnoista, Rauman Salba, on pelannut hyvän kauden I-divisioonan länsilohkossa. Päivää aikaisemmin, Salba oli kaatanut Nokian Krp:n kotonaan lukemin 3-2. LoSB oli kärsinyt tappion Tampereella Classic II:n tähtiketjun käsittelyssä lukemin 10-8.
 
LoSB:n kentälliset ottelussa:
 
Pisteri-Kaukojärvi-Kähkönen
Dahlman-Moilanen
 
Saarni-Mäkelä-Kilpiäinen
Ilves-Vahtera
 
Maalissa Jenni Sassi
 
LoSB:n valmentajan, Tommi Fäldtin, kommentit ottelusta:
 
Ottelu osoittautui juuri niin tasaiseksi kuin etukäteen osasikin odottaa. Miten kommentoit ottelun pelitapahtumia?
 
-"Tasaista vääntöähän tuo oli läpi koko ottelun. Salba sumputti oman alueensa keskustaa ja hyökkäsi vastahyökkäyksillä. LoSB pyrki prässäämään korkeammalta ja rakentamaan peliä maltillisesti. Olimme mielestäni pallollisena parempi joukkue, mutta lopputuloksen mahdollistaa meidän selkeästi heikompi puolustusalueen pelaaminen, merkkauspeli ja yksittäisten pelaajien tekemät väärät valinnat yksittäisissä tilanteissa. Toivottavasti näistä pian opittaisiin, sillä samoja virheitä toistetaan ottelusta toiseen."
 

Pääsitte aluksi kahden maalin johtoon, mutta sitten ote pelitapahtumiin ilmeisesti löystyi. Mitä tapahtui?

-"Taru Mäkelä ja Tiia Kaukojärvi onnistuivat tosiaan viemään meidät 0-2 johtoon. Sitten hetkeä myöhemmin tulikin jo 1-2 kavennus, kun merkkauksemme meni miinaan ja Salban pörssikärki Satu Keränen pääsi tälläämään helpon osuman vapaasta paikasta, häntä "vartioineen" pelaajan ihmetellessä tilannetta toisella puolella kenttää."

-Salban tasoitusmaali (2-2) syntyi hyökkäyspään pallonmenetyksestä ja sitä vielä heti perään seuranneesta merkkausvirheestä. Sitten mentiinkin vuorotahtiin, kunnes Salba päätöserän aluksi meni ensimmäistä ja viimeistä kertaa johtoon viimeistellen voittomaalin 5-4. Voittomaali syntyi käytännössä ensimmäisen maalin toisintona, kun samalta pelaajalta "unohtui" jälleen oma merkattava pelaaja vapaaksi.

Niin, että samoja virheitä toistetaan pelistä toiseen, vai?

-"Näin voisi sanoa. Olimme vertauskuvallisesti puhuttuna parempia kahdeksalla pelin osa-alueella kymmenestä, mutta jos merkkauspeli ja viimeistely tökkivät, niin tulos on tämä. Vaikkei tuloksellisesti merkitystä ottelulla ollutkaan, niin harmittaa pelillisten asioiden vuoksi. Tämäkin peli oli täysin voitettavissa. Kokemuksen puute näkyy sarjanousijan otteissa, näemmä jopa toista sarjanousijaa vastaan."

Mitä positiivista näit joukkueen otteissa?

-"Muutamaan kertaan palloa liikutettiin näyttävästi yhdellä kosketuksella eteenpäin ja esimerkiksi Maria Saarnin 3-4 maali oli oiva osoitus tästä. Hyvää oli myös ajoittain onnistunut karvaus, jonka seurauksena voitimme monta palloa jo Salban kenttäpäädyssä meille. Kolikon kääntöpuolena toki se, että karvaus ja viimeistely pettivät ratkaisevilla hetkillä."

Pääsitte ottelun lopussa pelaamaan 45 sekuntia kuudella neljää vastaan. Tasoitus jäi tolppakutiin. Miten kommentoit?

-"Heitimme niin sanotusti kaikki munat yhteen koriin viitisen minuuttia ennen ottelun loppua. Lopuksi saimme vielä 45 sekuntia yv-aikaa ja olin varma tasoituksen syntymisestä, kun pelaajamme pääsi vapaasta paikasta poikkisyötöstä tälläämään tyhjiin noin kymmenkunta sekuntia ennen summeria, mutta veto jäi tolppaan ja Salba korjasi pisteet."

Viininpunaisilla on väistämättä karsintapelit edessä. Millä mielin loppukauden päätöskamppailuihin?

-"Meillä on vielä yksi runkosarjaottelu (SSV-LoSB, 23.2.2008 Vuosaaressa) jäljellä. Tuon pelin tarkoituksena on saada peli rullaamaan positiivisella tavalla karsintoja silmälläpitäen. SSV on varmasti halukas revanssiin edellisen ottelumme muistaen."

-"Karsintapelejä pelataan 22.3.-24.3. peräkkäisinä päivinä. Saamme karsintoihin kotiedun II-divisioonan karsijaa vastaan. Vielä ei ole tietoa kenet saamme vastaamme, mutta uskon divarijengeillä olevan selvän edun karsintapeleissä, sillä divarijoukkueet ovat jo tottuneet 3x20min tehokkaaseen peliaikaan, kun taas II-divarijoukkueet pelaavat juoksevaa peliaikaa 3x15. Luottavaisin mielin lähdemme karsintapeleihin." 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 106:22Mäkelä TaruSaarni Maria
0 - 211:41Kaukojärvi Tiia ( C )Pisteri Nina
1 - 212:52Keränen SatuPaasonen Jonna
2 - 221:56Simula AnuSalo Sini
2 - 325:06Mäkelä TaruKilpiäinen Mira "A"
3 - 330:04Keränen SatuEi syöttäjää
3 - 435:06Saarni MariaMäkelä Taru
4 - 438:26Salo SiniValtanen Sini
5 - 442:10Koivu NoraPessi Katja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
14:01Pisteri Nina2 min
59:15Salo Sini2 min
Torjunnat:
Sassi Jenni : 0 torjuntaa
Vapanen Liisi: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Kähkönen Miia
Hyökkääjä
4Ilves Saija
Puolustaja
6Dahlman Jonna
Puolustaja
7Pisteri Nina
Hyökkääjä
9Kaukojärvi Tiia ( C )
Hyökkääjä
10Vahtera Meri
Puolustaja
14Roine Ella
Hyökkääjä
15Mäkelä Taru
Hyökkääjä
27Kilpiäinen Mira "A"
Hyökkääjä
30Sassi Jenni
Maalivahti
32Moilanen Neea
Puolustaja
89Saarni Maria
Hyökkääjä
-Fäldt Tommi
Valmentaja
-Honkanen Mikko
Valmentaja
-Seppälä Anssi
Valmentaja