Pelatut ottelut

26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

AFC - Naiset (2 - 1)

Aika: 13.2.2009 19.00
Paikka: Samppalinnan palloiluhalli
Sarja: 1.divisioona, länsilohko


Kentälliset avauksessa:

 

1. Kähkönen-Kuure-Österman

Moilanen-Kaukojärvi

2. Saarni-Kilpiäinen-T.Mäkelä

Ilves-Leppänen

3. S.Mäkelä-Herva-Österman/T.Mäkelä

 

Torjunnat:

LoSB:9+11+5=25

AFC:10+5+10=25

Laukaukset:

LoSB:32+28+34=94

AFC:23+32+19=74 

 

Naiset suuntasivat perjantai-illan ratoksi kauden ensimmäiseen arkivieraspeliinsä Samppalinnan palloiluhalliin, mukaan saatiin 12 kenttäpelaajaa eli kaikki tällä hetkellä käytössä olevat. Hallin lattia on erittäin tahmeaa materiaalia ja käsipalloilijoiden käyttämä pihka ei tilannetta ainakaan parantanut. Yhdessä salibandyliiton edustajan sekä tuomareiden kanssa ottelu päätettiin pelata ja keskeyttää jos loukkaantumisia alkaa tulla. Mielestäni hallissa ei missään nimessä pitäisi pelata minkään tason sarjapelejä näin nopean lajin ollessa kyseessä. Toki ongelma oli molemmin puoleinen joten ei pelimme tänään olosuhteisiin kaatunut mutta loukkaantumisia välttääkseen varovainen sai olla.

 

Valmentaja Mikko Honkasen kommentit ottelusta:

 

Ensimmäinen erä oli suhteellisen hyvin hallussa, noudatettiin hienosti pelisuunnitelmaa mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy. Korkea karvaus pakotti vastustajan roiskimaan ja irtopallot korjattiin meidän puolustajien toimesta. Vastustaja iski meidän virheistä ja sai luotua ainoat todelliset maalipaikkansa erän viimeisellä minuutilla.

 

Toinen erä alkoi meidän hallitessa pallollista peliä, vastustajan korkeampi karvaus hankaloitti avauspeliämme ja näin ollen tilanteita nähtiin runsaasti molemmissa päissä. Otimme pari tyhmää jäähyä ja ote siirtyikin erän loppua kohden vastustajalle. Erätauko tulikin hyvään paikkaan, Eve tunsi olonsa kipeäksi ja otettiin tauolla sivuun.

 

Muutama minuutti edettiin kolmatta erää kunnes Tiia kiskaisi kierteisen rannarin takakulmaan Pippurin syötöstä. Tämän jälkeen tapahtui jotain minkä syyt ovat edelleen hämärän peitossa, aiemminkin tällä kaudella koettu paniikki astui esiin ja erän puoliväliin asti peli oli täysin kotijoukkueen hallussa. Syötöt napsahtivat kaverin lapaan, purkupallot lensivät about 5m ja kaksinkamppailut hävittiin. Puolenvälin paikkeilla vaihdettiin olosuhteiden tasaamiseksi puolia ja tämän jälkeinen viisiminuuttinen mentiin käytännössä AFC päädyssä meidän hallitessa täysin peliä. Tämä jakso katkesi AFC vastahyökkäykseen ja maaliin. Maalin jälkeen pallo kontrolloidusti omilla, vastustajan karvaus puolessa kentässä ja kohta pallo meidän maalissa. Käsittämätön musta  minuutti viininpunaisille. Loppuun vielä päästiin kokeilemaan ylivoimaa ja reilu minuutti ilman maalivahtia mutta tänään tuloksetta.

 

Yhteenveto:

 

Pelattiin ihan hyvä peli, yleensä yksi tehty maali ei voittoon riitä kuten ei tänäänkään. Paikkoja oli jälleen hurjasti mutta jostain syytä vieraspeleissä maalinteko on todella tahmeaa. Täysi tunnustus silti vastustajalle ja heidän maalivahdilleen, tänään ei huonolle joukkueelle hävitty ja voi vain ihmetellä mitä puuroa ahvenanmaalaiset ovat syöneet voittaessaan AFC:n kummassakin ottelussa.

 

Pienet asiat ratkaisivat ja tällä kertaa virheet nousivat pääosaan vähämaalisessa ottelussa. Oma peli on tällä hetkellä tappiosta huolimatta hyvällä mallilla, yrityksen puutteesta ei tälläkään kertaan homma jäänyt kiinni. Pystymme haastamaan ja voittamaan omalla peruspelillä joukkueita jotka vielä viime kaudella veivät meitä kuin kuin litran mittaa. Vielä kun saadaan lisää malttia omaan pallolliseen peliin ja nuo käsittämättömät mustat hetket pois niin hyvä tulee. Myös valmennus ottaa viimeisistä minuuteista hieman omaan piikkiin, lopun ylivoimassa olisi pitänyt ottaa riskillä veskari pois ja aikalisällä piirtää kuviot kuntoon. YV:n jälkeen ei saatu katkoa ja aikalisä jäi käyttämättä. Toisaalta tällainen jossittelu on turhaa, sitä pitäisi sitten tehdä ottelun jokaisesta tilanteesta jos sille linjalle lähdetään.

Kauden neljännestä maalin tappiosta huolimatta kaikki on edelleen omissa käsissä. Kauden ensimmäinen tavoite eli sarjapaikka säilytettiin ja uudeksi tavoitteeksi pelaajat asettivat liigakarsinnan. Tämän metsästys jatkuu sunnuntaina Tampereella tähtiä vilisevän Classicin vieraana. Nyt näyttää siltä, että matkaan lähdetään alle kahdella ketjulla. Sinna&Salla suuntaavat jonnekin pohjoiseen sekä Even tilanne ei näytä hyvältä. Tämän orkesterin ollessa kyseessä ei silti kannata lannistua, sunnuntaina olemme sopivasti ärsytetty ryhmä.

 

 

             -Mikko-

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 143:02Kaukojärvi Tiia ( C )Saarni Maria
1 - 155:20VastustajaVastustaja
2 - 156:35VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
30:09Herva Eveliina2 min
34:58Saarni Maria2 min
56:35Vastustaja2 min
Torjunnat:
Sassi Jenni : 25 torjuntaa
Vastustaja: 25 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Kähkönen Miia
Hyökkääjä
4Ilves Saija
Puolustaja
9Kaukojärvi Tiia ( C )
Puolustaja
10Leppänen Henna-Riikka
Puolustaja
12Mäkelä Sinna
Hyökkääjä
13Kuure Salla
Hyökkääjä
15Mäkelä Taru
Hyökkääjä
18Österman Susanna
Hyökkääjä
27Kilpiäinen Mira "A"
Hyökkääjä
30Sassi Jenni
Maalivahti
32Moilanen Neea
Puolustaja
88Salokangas Anni
Maalivahti
89Saarni Maria
Hyökkääjä
-Herva Eveliina
Hyökkääjä
-Honkanen Mikko
Valmentaja
-Seppälä Anssi
Valmentaja