Eskola-Kaukojärvi

2. Österman-Kilpeläinen-Kuure

Dahlman-S.Mäkelä

3.Hyvärinen-Roine-Abrahamsson

Naisilla oli vastassa Nokian KrP joka oli voittanut kotonaan Karhut sekä U19-maajoukkueen. Kyseessä olivat juuri ne joukkueet joille viininpunaiset olivat aiemmin tällä kaudella kärsineet kotitappiot. Viimeisinä viikkoina kotijoukkue on kärsinyt sairasteluista ja kokoonpano otteluissa sekä treeneissä on ollut vähälukuinen. Kokoonpanosta tässä ottelussa puuttui kuumesairas pörssikärki Elina Nätynki sekä kippari Helmi Helvelahti työesteen takia. Kokoonpanoon teki paluun pitkän tauon jälkeen ristisidepotilas Ella Roine ja viime kaudella ringissä mukana ollut Mari Eskola tuli paikkaamaan junioreista huutavaa puolustajapulaa. Ottelun teemana oli virheet, tällä kertaa ne olivat sallittuja. Jollet yritä niin et tee myöskään virheitä ja ilman yritystä voit harvoin voittaa. Tällä haettiin rennompaa fiilistä ja puristusta pois joka varsinkin maalinteossa on vaivannut koko kauden.

Ensimmäinen erä ehti vanheta muutaman vaihdoin kun viininpunaiset pääsivät pallonriiston jälkeen vastaiskuun. Mari Laaka nosti laidasta hienosti ja Taru Mäkelä sai sijoittaa pallon keskeltä käytännössä tyhjiin. Jokunen minuutti eteenpäin ja kotijoukkueella sisäänlyönti laidasta, Heidi Abrahamsson syöttää ja Tiia Kaukojärvi kanttaa keskelle, maalilla hyvä maski ja pallo repussa. Maalin jälkeen oli vielä muutama hyvä paikka tehdä lisäosumia kunnes KrP iskee. Losbin vapari menee totaalisen pieleen ja seuranneesta vastaiskusta nokialaiset hakkaavat riparin väkisin sisään. Maalin jälkeen ote siirtyy vierailijoille ja loppuerä menee kotijoukkueen päädyssä. Aivan erän lopussa Tiia nostaa vaparista lapasen maalille ja jostain se pomppii sisään. Hyvään paikkaan todellinen pukukoppimaali kotijoukkueelle, kerrankin näin päin.

Erätauolla painotettiin huolellisuutta ja keskittymistä, otteen siirtyminen vierailijoille oli täysin yläkerran juttuja ja hyvästä alusta seurannut hyvänolontunne valtasi kotijoukkueen. Toiseen erään kotijoukkue tulikin uudesti syntyneenä ja korkea karvaus uskallettiin viedä loppuun asti. Reilun viiden minuutin jälkeen Tiia katkaisee vastustajan roiskaisun keskialueella ja tinttaa illan kolmannella hatun päähänsä. Peli jatkuu kotijoukkueen hallitessa ja kolmoskenttä karvaa hienosti tuplaten pallon kaverin maalin takana omille, Ella Roine syöttää kulmasta viivaan ja Jonna Dahlman kaivaa bägistään rautaysin jolla lähtee komeasti pomppiva rystyswingi takakulmaan ohi KRP veskarin. Jonnalle siis kauden ensimmäinen häkki ja näin ollen yksi apina vähemmän selässä joukkueella. Iso käsi myös toiselle karvaajalle A-K Hyväriselle. Kotijoukkueella oli vielä varaa hukata kaksi läpiajoa ennen kuin siirryttiin erätauolle ansaitussa johdossa.

Tauolla jatkettiin samojen asioiden painottamista, passivoitua ei saa missään nimessä. Neljän maalin johto ei ole mitään tässä lajissa. Erän alussa juniorikentällinen antaa näytteen taidoistaan ja lyhyillä syötöillä 3-1 hyökkäys jonka Susanna Österman ohjaa metristä tyhjiin ohi hölmistyneen KrP veskarin. Syötön tarjoilee Roosa Kilpeläinen, toiseksi syöttäjäksi voitaisiin merkata Salla Kuure, sen verran komea oli tyttöjen viininpunakonemainen suoritus. Näitä lisää kiitos. Erä vanhenee toiselle puoliskolle ja KrP yrittää edelleen vimmatusti takaa-ajoa. Tämä palkitaan kun kotijoukkueelle tulee musta puoliminuuttinen. Kaksi omaa hyökkäystä, jotka oli tarkoitus pelata ilman riskejä syvällä vastustajan päädyssä päättyy syötönkatkoihin ja 3-2 hyökkäyksiin. Molemmista pallo reppuun ja tilanne hetkessä enää 6-3 viininpunaisille. Tässä vaiheessa kotijoukkueen otteisiin hiipii pienimuotoinen paniikinpoikanen ja KrP kaventaa vielä kerran pelatessaan ilman maalivahtia. Kotijoukkue kuitenkin kestää lopun painostuksen ja näin ollen pisteet jäävät viininpunaisille lukemin 6-4.

Ottelussa pelattiin 40min ehjää hyvää peliä ja se riitti tänään. Hankaluuksia tuotti KrP:n korkea karvaus joka teki omasta avauspelaamisesta ajoittain paniikin omaista varsinkin ensimmäisen erän loppupuoliskolla. Tosin tässä onnistuttiin myös itse silloin kun uskallettiin ajaa rohkeasti päätylaudasta kahdella pelaajalla. Kaveri yritti sinnikkäästi loppuun asti ja siitä pisteet heille. Maalissa Jenni Sassi pelasi hyvin ja piti joukkuetta pystyssä vaikeina aikoina vieraiden painostaessa. Kaikki kolme kentällistä värkkäsivät kaksi maalia joten tämä lasketaan myös positiivisiin juttuihin, hyvä että vastuu jakautuu ja sitä uskalletaan ottaa. Hieman huono maku jäi viimeisen vitosen tapahtumista, vastustaja päästettiin omista virheistä ilmaiseksi mukaan peliin. Tosin jos jaksat loppuun asti yrittää niin kaikki on mahdollista, takaa-ajoasemasta on niin paljon helpompi tulla ilman paineita pelaten. Onhan tämä myös todistettu tuolla hieman isoimmissakin karkeloissa miten vaikeaa on pelata reippaassa johtoasemassa kun hyvänolontunne iskee puseroon. Ja kuten valmentajapartnerini Anssi Seppälä sanoo, kukaan ei huomenna enää muista miten ne pisteet tulivat kun sarjataulukkoa katsoo. Näinhän se on, vain pisteet merkitsevät ja tyylipisteet jaetaan muissa lajeissa. Tässä ottelussa voidaan onnistujiin laskea koko joukkue ketään muiden ylitse nostamatta.

Viininpunaisten ottelutahti jatkuu kiivaana jouluun saakka, jokaiseen viikonloppuun mahtuu otteluita. Tulevana lauantaina vastassa on Leppävaaran parketilla sarjakärki Indians joka kukisti viininpunaiset aiemmin syksyllä Ylex-cupissa. Nähtäväksi jää kuka nylkee ja kenet.