26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

SCH - Naiset (1 - 5)

Aika: 2.12.2006 11.00
Paikka: Campo-Sport Center, Vantaa (Rajakylä)

Ennakkoasetelmat:

Otteluun lähdettäessä kuviteltiin, että ottelu olisi kärkikamppailu, sillä viime turnauksen jälkeen Hyvinkään SCH oli vielä sarjakärjessä. Tuon turneen jälkeen oli kuitenkin tapahtunut jotain (ilmeisesti lisenssiepäselvyyksiä), jonka vuoksi SCH oli menettänyt neljä pistettä ja LoSB siirtynyt sarjakärkeen. SCH tiedettiin kokeneeksi joukkueeksi, jota vastaan tulisi pelata tarkasti. Virheistä varmasti rangaistaisiin.

Poissa turnauksesta olivat Riikka Salmi ja Jasmin Saarinen, sekä valmentaja Anssi Seppälä. Flunssapotilaita ryhmässä oli useita.

Otteluraportti:

Ottelusta muodostui erittäin kaksijakoinen. Penkin taakse ottelu näytti viininpunaisista todellakin kahdet eri kasvot. Kaksi ensimmäistä erää oli järkyttävää katseltavaa ja viimeinen erä taas ylivoimaisesti parasta peliämme koko kaudelta. Pelaamisen taso toki heilahtelee ottelun sisällä korkeammillakin sarjatasoilla, mutta näin radikaaleja eroja ei pitäisi yhden ottelun sisään mahtua.

SCH aloitti kovalla karvauksella luoden LoSB-puolustajille painetta. Tämä tuottikin tulosta, sillä vähintään puolet avaussyötöistä päätyi keskialueella vastustajille. Pahimmillaan peli näytti siltä, että violettipaidat (SCH) ja viininpunaiset olivat samaa joukkuetta, jotka molemmat yrittivät tehdä maalia LoSB-maalia vartioineen Jenni Sassin taakse. Avauspeliä toki vaikeuttaa siipipelaajien väärät "juoksuradat", tai huono liike, mutta luvattoman luokattomia avaussyöttöjäkin nähtiin kerta toisensa jälkeen.

Kesken SCH-painostusta, Meri Vahtera sai pallon omassa kenttäpäädyssä. Vahtera harhautti kärkikarvaajat ja pääsi etenemään oikeaa laitaa vapaasti aina vastustajan kenttäpuoliskon puoleenväliin saakka. Kiertoliike, ranteet lukkoon ja pallo pömpeliin. Merin avauspisteitä oltiinkin jo odotettu niin kentällä kuin penkin takana. Komean soolon päätteeksi LoSB 0-1 johtoon. Näistä lukemista erätauolle.

Toinen erä kurinalaisempaa - silti virheet omassa päässä jatkuvat

Toiseen erään pyrittiin rauhoittamaan lohjalaisryhmää. Tunteet kävivät kuumina ja avauserän virheet selvästi kismittivät koko joukkuetta. Toinen erä jatkui jotakuinkin siitä, mihin ensimmäinen jäi. SCH oli vahvempi, muttei onnistunut maalinteossa. Avauspeli tökki edelleen.

Hyvää oli kuitenkin se, että karvauspeli toimi erinomaisesti. Maltillinen 1-2-2 näytti purevan SCH:n avauksiin ja hyvinkääläiset joutuivatkin turvautumaan kerta toisensa jälkeen kaaripallon viskelyyn. Toisaalta, jos joukkue voittaa 100% kaaripallojen vastaanotoista, niin miksi ei...

2.erän loppupuolella kapteeni Taru Mäkelä vei LoSB:n jo 0-2 johtoon, mutta SCH rankaisi heti perään Minna Uusipaavalniemen toimesta lukemiksi 1-2. Näistä lukemista päätöserään.

Kolmas erä kaiken muuttaa voi

Miesten edustusjoukkueelle vaikeaksi muodostunut päätöserä ei naisten joukkueeseen ole ilmeisesti tarttunut. Päätöserään kentälle asteli aivan uusi LoSB.

Kuin taikasauvan heilautuksesta, avauspeli alkoi toimimaan ja karvaus toimi - jos mahdollista - entistäkin paremmin.

35.56 Neea Moilanen vei viininpunaiset jo 1-3 johtoon vihaisella rystylaukauksella. Lisää näitä!

38.20 Meri Vahtera ja SCH:n Kristiina Eloranta nahistelivat molemmille rangaistukset ja siirryttiin pelaamaan neljällä neljää vastaan. Minuutin tasavajaalla pelaamisen jälkeen, LoSB sai pallon haltuunsa keskialueen syötönkatkon seurauksena. Mäkelä löysi Tiia Kaukojärven, joka laukoi lohjalaiset turvallisentuntuiseen 1-4 johtoon. Ottelun lopussa, jälleen pirteästi pelannut Maria Saarni, löi alivoimalla loppulukemiksi 1-5.

Loppukommentit:

Olipahan peli, ainakin valmentajan näkökulmasta. Tason heilahtelu huolestuttaa, mutta toisaalta, jos kolmanteen erään löytyy uusi vaihde, niin hyvä tietysti niin.

Ottelun alkupuolella harkittiin jo vahvasti joukkueen tiivistämistä kahteen ketjuun ja kolmeen puolustajaan, mutta kaikkien onneksi, toimenpiteisiin ei tällä kertaa tarvinnutkaan ryhtyä.

Vaikka lukemat selvänlaiset 1-5 olivatkin, on todettava, että SCH ei todellakaan ollut heikko joukkue. Täysi tunnustus vastustajalle ja samaan hengenvetoon kiitos maalivahdillemme Jennille.

Tulokseen pitää olla tyytyväinen, mutta peliin ei tyytyväinen voi olla. Jos parin viikon päästä kotiturnauksessa (17.12. Tennarissa) Indiansia vastaan näin pelataan, taululla on rumat lukemat ottelun jälkeen.