Pelatut ottelut

26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

VFT Vantaa - Naiset (0 - 2)

Aika: 17.12.2006 17.00
Paikka: Tennari, palloilusali
Sarja: 2.divisioona


(0-0,0-0,0-2)
 
Laukaukset:
 
LoSB    13+10+16=39
VFT     14+10+14=38
 
Torjunnat:
 
LoSB/Pekki     6+7+2=15
VFT/Korhonen 6+2+6=14
 
Otteluraportti: 
 
LoSB:n naisilla oli ohjelmassa päivän toinen peli vasta kello 17, kun ensimmäinen pelattiin jo kello 10. Tällä kertaa vastaan asettui sarjakolmonen VFT, Vantaalta. Joukkueet olivat kohdanneet jo kerran aiemmin tällä kaudella ja silloin tuloksena oli voitto viininpunaisille maalein 3-1. LoSB oli voittanut päivän ensimmäisessä kohtaamisessa Indiansin 2-1 ja VFT oli pelannut tasan Sledgehammerin kanssa. LoSB oli saanut päivän aikana lisää pelaajia mukaan rinkiin, kun Neea Moilanen, Riikka Salmi, ja Jasmin Saarinen ehtivät paikalle omasta Pikku-Pohjola turnauksestaan.

LoSB:n kentälliset ottelun alussa:

Tiia Kaukojärvi-Taru Mäkelä-Nina Pisteri
Saila Roine-Maria Saarni-Mira Kilpiäinen
Neea Moilanen-Riikka Salmi-Jenni Westerlund

Jonna Dahlman-Ella Roine
Saija Ilves-Meri Vahtera

Maalissa Pauliina Pekki

1. ja 2. erä: Tällä kertaa lyömme poikkeuksellisesti molemmat erät samaan nippuun, sillä niin samankaltaisia ne olivat, että on turha lähteä niitä erottelemaan. LoSB lähti peliin täysin samalla taktiikalla kuin aamupelissä, eli matalahkolla (60%) karvauksella. VFT puolestaan lähti voimakkaammin karvaamaan ylhäältä kiinni ja antoi ajoittain kovaakin painetta lohjalaisten alakerralle.

Kahdessa ensimmäisessä erässä peli oli varsinaista hurlumheitä, vaikkei maaleja nähtykään kummassakaan erässä. Peli oli melkoista sähläämistä puolin ja toisin. Pallot polttivat lavassa ja syötöt menivät usein vastustajalle. Vauhtia kyllä pelissä riitti, mutta järkeä ja malttia ei hirvittävästi nähty. Ainut osa-alue, joka pelissä toimi molemmissa päissä oli maalivahtipeli. Erityisesti LoSB:n maalivahti Pauliina Pekki pelasi unelmapelin ja venyi loistotorjuntoihin kerta toisensa jälkeen.

Yksi positiivinen asia kotijoukkueen pelissä kahdessa ensimmäisessä erässä oli se, että hyökkääjät osasivat pelata pallon hyökkäyskulmasta myös alaspäin puolustajille, jos syöttöpaikkaa maalille ei löytynyt. Palloa kierrätettiin ajoittain nopeasti pelaajalta toiselle ja se saikin heti aukkoja vastustajan puolustukseen, kun se joutui juoksemaan pallon perässä ympäri kenttää. Valitettavasti tätä nopeaa pallonliikuttelua nähtiin aivan liian harvoin, sillä yleisempi ratkaisu oli pallon hautominen niin kauan, että vastustaja ehti peittämään ja ryhmittymään takaisin omille paikoilleen.

Myös taktinen puoli ontui tässä pelissä sen verran, että valmentajien neuvot kentän laidalta tuntuivat menevän kuuroille korville, sillä ensimmäisen pelin nöyrästä ja kurinalaisesta pelistä ei ollut nyt tietoakaan. Ainoastaan vastustajan tehottomuus ja maalivahti Pekin loistopelastukset pitivät LoSB-maalin puhtaana tässä pelissä, sillä totuuden nimissä on sanottava, että vierailija VFT:llä oli pelissä enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja.

3.erä: Vaikka kahden erän jälkeen taululla olivat 0-0 numerot, niin katsomoon oli kuitenkin aistittavissa, että kolmannessa maaleja alkaa tulla. Ja tulihan niitä kaksi kappaletta. Ensin erän alkupuolella Tiia Kaukojärvi pääsi väläyttelemään jälleen pyssyään viuhuvalla laukauksellaan yläpesään ja näin nähtiin viininpunaisille erittäin tärkeä avausmaali.

VFT ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa, vaan haki hanakasti tasoitusta. Se tasoitus oli myös monta kertaa todella lähellä, mutta vantaalaisten tehottomuus maalipaikoissa oli tänään silmiinpistävää. VFT liikkui kentällä hyvin, mutta sortui siirtelemään monesti hyvästä laukaisupaikasta vielä pelikaverilleen huonompaan maalintekopaikkaan. Tässä oli myös yksi syy siihen, miksei VFT saanut palloa tänään kertaakaan Pekin selän taakse.

Harvoin joukkuetta voi leimata pelin jälkeen kurittomaksi ryhmäksi, kun se ei ole päästänyt maaliakaan pelissä, mutta ihme kyllä - näin se oli LoSB:n kohdalla tässä pelissä. Puolustajat hautoivat hyökkääjien tavoin liikaa palloa. Nopeat ja yksinkertaiset avaukset jäivät tyystin puuttumaan. Mikä tähän oli sitten syynä, niin se taitaa selvitä tuolla jutun lopussa olevasta päävalmentaja Tommi Fäldtin haastattelusta.

LoSB ratkaisi pelin lopullisesti erän loppupuolella. Joukkueella oli kulmalyönti hyökkäyspäässä. Taru Mäkelä ja Tiia Kaukojärvi pelasivat kahdestaan pallon maalin taakse ja yhdellä seinäsyötöllä maalin takaa Mäkelä löysi maalin edestä vapaana olevan Kaukojärven ja Tiia nosti varmasti pallon maalin kattoon. Näin VFT:n selkäranka taipui ja loppu oli enää varmistelua kotijoukkueen osalta. Viininpunaisille 2-0 voitto ja paikka lohkon kärjessä yksinään on selviö!

Loppukommentit:
 
Vaikka VFT-peli ei ollutkaan kotijoukkueelta mikään häikäisevä esitys, niin täytyy kuitenkin muistaa se tosiasia, että viininpunaiset ottivat täydet pisteet kotiturnauksesta, kun vastassa olivat sarjaykkönen ja sarjakolmonen. Se on hieno suoritus koko joukkueelta ja siitä lämpimät onnittelut kaikille!

Listaan myönteiset asiat kuuluu myös se, että joukkue pystyy voittamaan tämän tasoiset vastustajat vähän huonommallakin pelillä. Se on hyvän joukkueen merkki ehdottomasti. Mielenkiintoista olisikin nähdä se peli, jossa LoSB pelaa sillä tasolla mihin parhaimmillaan pystyvät, se olisi varmasti näkemisen arvoinen peli. Toivotaan, että nämä pelit osuvat mahdollisiin nousukarsintoihin keväällä.

Jatketaan myönteisten asioiden listaa edelleen. Joukkueella on kaksi todella hyvää maalivahtia ja valmentajilla onkin positiivinen ongelma valita aina pelaava maalivahti kuhunkin peliin.

Vaikka toinen peli olikin hiukan kuritonta pelaamista kotijoukkueelta, niin yksi päästetty maali kahdessa ottelussa on loistava suoritus koko joukkueelta ja näpäytys myös niille, jotka ovat epäilleet LoSB:n puolustuskyvyn pitävyyttä.

Kritiikillekin on varmaan aina sanansijansa hyvän turnauksen jälkeen ja lähinnä se löytyy mielestäni pelinopeuden puolelta. Palloa pitäisi pystyä liikuttelemaan enemmän yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle, näin vastustaja saadaan liikkeelle ja puolustukseen syntyy aukkoja, joihin pystyy syöttämään omalle pelaajalle hyvään maalintekosektoriin.

Toinen asia, mikä kiinnitti huomiota, oli pallollisen pelaajan huono auttaminen. Eli se on yksi osasyy siihen, miksi palloa haudotaan liikaa, kun pallollinen ei saa apuja tarpeeksi pallottomilta pelaajilta. Toki sitäkin viivyttelyä on liikaa, että vaikka olisi selkeä yksinkertainen syöttöpaikka tarjolla, niin palloa kuskataan silti yksin vastustajan muuriin.

Joka tapauksessa tästä on loistava tilanne LoSB:n naisilla lähteä jatkamaan pelejä ensi vuoden puolella ja nauttia vähän aikaa sarjan piikkipaikasta. Sen nämä naiset ovat todellakin ansainneet!

Tähän loppuun valmentaja Tommi Fäldtin mietteitä heti VFT-pelin jälkeen:

"Henkinen latautuminen ei tainnut mennä ihan nappiin tähän peliin, kun pelien välillä oli niin monta tuntia taukoa. Mielestäni joukkueemme lähti peliin hieman ylimielisenä ja odotettiin tästä muka helppoa voittoa."

”On se kumma, kun sovitaan ennen peliä tiettyjä asioita esim. karvaustavasta, niin silti sitä ei toteuteta pelissä. Tänäänkin oli sovittu, että karvaamme 1-2-2 noin 60% syvyydestä, mutta vaikka kärkikarvaaja olikin monta kertaa oikealla paikalla ja toinen siipikin saattoi olla oikealla paikalla, niin sitten toisen puolen siipi oli välillä ties missä."

"Höntyiltiin ihan liikaa tässä VFT-pelissä ja tarjottiin vastustajalle jopa voittoa tästä pelistä. Maltti ja nöyryys olivat unohtuneet lähes koko joukkueelta tässä pelissä. Sen takia pelistä tuli äärimmäisen vaikea. Tämä oli huonotasoinen naisten kakkosdivarin ottelu ja harmi, että se piti esittää kotiyleisön edessä."

"Onnistujia tässä pelissä olivat ainoastaan maalivahti Pauliina Pekki ja kaksi maalia tehnyt Tiia Kaukojärvi. Se oli kuitenkin positiivista, että tälläkin peliesityksellä saimme täydet pisteet ja kahdessa ottelussa yksi maali omiin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin, mutta paljon on vielä töitä edessä, jos mielitään menestyä tällä kaudella - sekä myös seuraavina kausina."


Jarkko Hannuksela
 
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 133:03Kaukojärvi Tiia ( C )Vahtera Meri
0 - 242:54Kaukojärvi Tiia ( C )Mäkelä Taru
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
02:36Grönqvist Camilla2 min
20:26Grönqvist Camilla2 min
29:03Kilpiäinen Mira "A"2 min
Torjunnat:
Pekki Pauliina: 15 torjuntaa
Korhonen Maarit: 14 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Ilves Saija
Puolustaja
6Dahlman Jonna
Puolustaja
7Pisteri Nina
Hyökkääjä
9Kaukojärvi Tiia ( C )
Hyökkääjä
10Vahtera Meri
Puolustaja
14Roine Ella
Puolustaja
15Mäkelä Taru
Hyökkääjä
21Saarinen Jasmin
Puolustaja
23Westerlund Jenni
Hyökkääjä
24Roine Saila
Hyökkääjä
27Kilpiäinen Mira "A"
Hyökkääjä
32Moilanen Neea
Hyökkääjä
34Pekki Pauliina
Maalivahti
45Salmi Riikka
Hyökkääjä
89Saarni Maria
Hyökkääjä
-Fäldt Tommi
Valmentaja
-Honkanen Mikko
Valmentaja
-Kaukojärvi Tapio
Joukkueenjohtaja
-Nissinen Mikko
Huoltaja
-Seppälä Anssi
Valmentaja