Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Naiset - GrIFK (8 - 1)

Aika: 20.1.2007 12.00
Paikka: THT-Center, Kauklahti
Sarja: 2.divisioona

Lohjan Salibandyn naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina pistejahtiin Espoon Kauklahteen, jossa päivän aikana vastaan asettuivat Grifk Kauniaisista ja Falcons Helsingistä. Kello 12 käynnistyi ensimmäinen ottelua Grania vastaan ja siinähän asetelmat olivat sellaiset, että Losb oli voittanut edellisen kohtaamisen tällä kaudella puhtaasti 5-0. Losb lähti otteluun lohkon piikkipaikalta, kun taas vastaavasti Grani oli kahdeksan joukkueen lohkossa seitsemäntenä ennen Losb-peliä.

Losb:n kentälliset Grifk-ottelussa: Maalissa Jenni Sassi

Pakkiparit: Meri Vahtera-Jasmin Saarinen, Ella Roine-Saija Ilves.

Hyökkäysketjut: Tiia Kaukojärvi-Taru Mäkelä-Nina Pisteri, Neea Moilanen-Riikka Salmi-Mira Kilpiäinen.

1.erä: Ottelu käynnistyi erittäin hermostuneesti molempien joukkueiden osalta ja harhasyöttöjen määrä oli valtava ensiminuuttien aikana. Losb kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia alusta alkaen ja Grani keskittyi enemmän vastaiskupelaamiseen. Molemmat joukkueet karvasivat 1-2-2 systeemillä siten, että kärkikarvaaja oli noin puolessa välissä kenttää vastustajan puolustusalueella. Tästä johtuen kun kumpikaan joukkue ei mennyt kovalla karvauksella vastustajaan kiinni, niin pelin tempo laski myös ajoittain melko alhaiseksi.

Mutta toisaalta alhainen tempo sopi sikäli hyvin viininpunaisille tällä kertaa, että moni joukkueen pelaajista joutui pelaamaan erilaisten vaivojen (flunssa, jalka kipeä jne) kanssa koko pelin ja se olisi voinut kostautua kovavauhtisessa pelissä. Joukkueen tiedossa oli se, että päivän toiseen peliin saadaan kolme hyökkäysketjua kasaan, kun Jonna Dahlman tulee peliin mukaan ja Grani-ottelun viltissä ollut Jenni Westerlund otetaan myös peliin mukaan.

Hermostuneen ja sekavan alun jälkeen alkoi myös kentällä tapahtua. Ensin Losb:n ykkösnyrkki Kaukojärvi-Mäkelä-Pisteri pelasivat hienoilla ja nopeilla syötöillä keskialueelle Granin puolustuksen puhki ja hyökkäys päättyi Taru Mäkelän laukaukseen joka meni kuitenkin ohi, mutta tilanteen hienosti seurannut Nina Pisteri löi päätylaudoituksesta kimmahtaneen pallon käytännössä tyhjään maaliin. 1-0 viininpunaisille.

Sitten iski Losb:n kakkoskenttä. Neea Moilanen sai pallon keskialueella haltuunsa ja parin juoksupotkun jälkeen lähetti vihaisen kudin vastustajan maalille - ja sinnehän se upposi, 2-0. Myös Grani oli saanut tähän menneessä luotua pari-kolme tilannetta Losb:n maalille, lähinnä lohjalaisten omien hölmöilyjen seurauksena ja yksi sellainen johti pian Granin tekemään maaliin.

Losb-pelaaja joutui rikkomaan vastustajaa aivan oman maalin edessä  ja siitä seuranneesta vapaalyönnistä Grani iski. Tuttuakin tutumpi pieni siirto sivuun ja laukaisija sai aivan rauhassa ottaa jopa pallon ensin haltuun ja katsoa minne ampuu, ennenkuin Losb-ryhmä havahtui tekemään kunnon peittoa laukaukselle. Se oli kuitenkin siinä vaiheessa jo myöhäistä, sillä pallo oli Losb-maalissa ja tilanne 2-1.

Näistä numeroista lähdettiin myös viettämään parin minuutin pituista erätaukoa ja se tulikin tarpeeseen Losb:lle, sillä peli oli melko sekaisin Granin tekemän maalin jälkeen. Jenni Sassi pelasi maalissa varmaan tuttuun tyliinsä, eikä hän voinut mitään Granin tekemälle maalille.

2.erä: Losb aloittaa toisen erän todella ryminällä. Ykköskenttä luo kolme hyvää maalipaikkaa ensimmäisen minuutin aikana, mutta mikään näistä ei vielä tuota tulosta. Ja kun hyökkääjät ei saa palloa maaliin, niin silloin on hälytettävä puolustajat paikalle ja näin myös Meri Vahtera tekee. Meri menee väkisin keskialueella kahden vastustajan välistä ja saa ahdistettunakin laukauksen aikaan melko kaukaa ja sinnehän se taas upposi. Peli 3-1 Losb:lle.

Ja lisää seuraa, nyt on taas ykkösketjun hyökkääjien aika tehdä tuhojaan. Nina Pisteri viilettää oikeaa laitaa pallollisena ja toimittaa pallon maalille, jossa Tiia Kaukojärvi päivystää takatolpalla. Pallo osuu matkalla vastustajaan ja se jää pomppimaan granin maalin eteen, josta Tiia käy näpäyttämässä sen ilmasta maaliin. Tilanne jo 4-1 viininpunaisille.

Eikä tässä vielä kaikki. Jasmin Saarinen pääsee Mira Kilpiäisen syötöstä laukomaan puolustajan paikalta pallon maalille ja pallo lentää komeassa kaaressa ohi hölmistyneen Grani-maalivahdin ja näin tilanne jo 5-1. Kaikki nämä kolme maalia (Saarinen, Vahtera, Moilanen) jotka lauottiin melko kaukaa, niin maalivahdin olisi pitänyt poimia ne näppeihinsä, mutta Grani olikin joutunut laittamaan maaliin kenttäpelaajan, kun varsinainen maalivahti ei ollut paikalla.

Erä oli kokonaisuudessaan täydellistä Losb-hallintaa ja Granilla oli suuria vaikeuksia jopa keskialueen ylittämisessä. Losb-hyökkääjät osasivat hienosti rauhoittaa ja kierrättää palloa hyökkäyskulmasta alas puolustajille, silloin kun ei ollut mahdollista rakentaa maalipaikkaa. Erittäin hyvä erä Losb-naisilta.

3.erä: Kolmas erä jatkui siitä mihin toisessa jäätiin eli Losb hallitsee peliä selvästi ja rakentaa maalipaikkoja kerta toisensa jälkeen. Molemmat joukkueet pelasivat kahdella kentällisellä ja Grani myös selvästi väsyi kolmannen erän edetessä. Losb oli jokaisella pelin osa-alueella Grania edellä ja se näkyi selvästi toisessa ja kolmannessa erässä.

Maalikimara jatkuu. Taru Mäkelä ottaa vastustajan avaaman ilmapallon haltuunsa keskialueella ja etenee pallon kanssa muutaman potkun ja syöttää tämän jälkeen pallon poikittain oikeaan laitaan, josta Nina Pisteri täräyttää suoraan syötöstä kunnon "one-timerin" ja maalivahdille ei jää mitään mahdollisuuksia. 6-1.

Seuraavaksi on Jasmin Saarisen vuoro edetä pallollisena vasenta laitaa ja hän löytää keskeltä vapaana Tiia Kaukojärven, joka laukoo myös suoraan syötöstä pallon aivan maalin kattoon. 7-1 tässä vaiheessa. Ja sama kaksikko on asialla pelin viimeisessä maalissa eli Saarinen syöttää ja Kaukojärvi viimeistelee pelin loppunumeroiksi 8-1 voiton viininpunaisille.

Kolmas erä oli hyvin samankaltainen kuin toinenkin erä sillä erotuksella, että Grani väsähti selvästi vimeisessä erässä. Losb hallitsi pallollista peliä, mutta vastustaja pystyi vastaiskuilla ja Losb:n omista virheistä luomaan muutaman vaarallisen "hässäkän" Losb-maalille. Ne tilanteet jotka Grani sai aikaan, niin Losb-vahti Jenni Sassi hoiti tyylillä ja varmuudella. Näin kaksi tärkeää sarjapinnaa tarttui Losb:n haaviin!

Loppukommentit: Losb:n ensimmäinen erä oli hermostunutta peliä, jossa palloa roiskittiin aivan liikaa joka puolella kenttää. Toiseen ja kolmanteen erään Losb lisäsi tempoa juoksuvauhtiin, sekä myös pallolliseen peliin eli syötöt lähtivät nopeammin ja vielä useimmiten omille. Tässä oli yksi selkeä pelin ratkaisu ja toinen oli tietysti maalivahtipeli.

Onnistujia Losb:n ryhmässsä oli oikeastaan koko joukkue, mutta yksi nimi täytyy ehdottomasti nostaa esiin eli Jasmin Saarinen. Jos oikein olen ymmärtänyt niin kyseessä oli Jasminin ensimmäiset tehopisteet kautta aikain naisten edustusjoukkueessa, kun hän kesken viime kauden tuli mukaan joukkueeseen. Eikä ne pisteet, vaan se peli-esitys minut vakuutti, että tästä tytöstä on vielä paljon iloa tälle joukkueelle.

En liioittele yhtään kun sanon, että Saarinen oli näissä kahdessa pelissä Losb:n paras pelaaja syöttelemään palloa yhdellä kosketuksella pelaajalta toiselle. Aina kun hän sai pallon, niin hän oli jo katsonut valmiiksi syöttölinjan oman joukkueen pelaajalle eli seuraava siirto tuli nopeasti ja harkitusti. Kerrassaan mainiota pelinlukua ja pallonkäsittelytaitoa. Tälläistä soisi näkevän useammaltakin joukkueen pelaajalta, sillä siinä olisi yksi todella kova ase nousukarsintoihin, kun vastustajaa juoksutetaan kuin "pässiä narussa".

Päävalmentaja Tommi Fäldt oli estynyt tästä turnauksesta lomamatkan takia, mutta Tommia "tuuranneet" Mikko Honkanen ja Anssi Seppälä jotka myös kuuluvat valmennusjohtoon, hoitivat hommansa hienosti ja joukkueesta paistoi ulospäin tietty rentous ja iloisuus. Tähän kun vielä yhdistetään se, että Tommia luonnehditaan vaativana valmentajana, niin sopiva sekoitus on valmis ja joukkueelle voi povata onnistumisia aina kauden loppuun asti.

Tähän lopuksi vielä tehot 2+1 pelissä saalistaneen Nina Pisterin kommentteja tuoreeltaan pelin jälkeen:

"Oli hyvä ja rento peli meiltä. Hirveesti ei jaksettu juosta kun pelaajia oli vähän kipeenä, mutta toisaalta se oli juuri meidän taktiikkakin. Me syöteltiin ja liikuteltiin palloa paremmin kuin vastustaja ja he joutuivat enemmän rikkomaan. Laukaukset meille 58-12, joten kyllä sekin kertoo että oltiin vastustajaa edellä tänään. Oltiin kyllä asennoiduttu kovempaan vastukseen, kuin mitä Grifk tänään tarjosi. Oma ketju toimi ihan hyvin, vaikka osa kipeenä. Päätettiin vaan laittaa pallo liikkeelle ja välttää turhaa juoksemista. Mikko ja Anssi selviytyi myös hyvin valmentamisesta, ne sai meille hyvän fiiliksen aikaseksi ja pelattiin ilman paineita. Tärkeät pinnat meille."