26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

Naiset - FB Falcons (2 - 0)

Aika: 20.1.2007 15.00
Paikka: THT-Center, Kauklahti
Sarja: 2.divisioona

Lohjan Salibandyn naisten päivän toinen ottelu alkoi kello 15 ja silloin vastaan asettui Falcons Helsingistä. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin jo tällä kaudella ja silloin viininpunaiset vei voiton maalein 3-1. Falcons oli ennen peliä sarjataulukossa sijalla neljä, se oli saalistanut 10 pelistä 3 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota.

Losb-kentälliset ottelussa: Maalissa Pauliina Pekki

Pakkiparit: Jonna Dahlman-Ella Roine, Meri Vahtera-Saija Ilves

Hyökkäysketjut: Tiia Kaukojärvi-Taru Mäkelä-Nina Pisteri, Neea Moilanen-Riikka Salmi-Mira Kilpiäinen, Jenni Westerlund-Mäkelä/Salmi- Jasmin Saarinen

1.erä: Peli lähti heti käyntiin täysin erilaisella vauhdilla, kun päivän ensimmäinen peli Grania vastaan. Vauhti selittyy osin sillä, että Falcons karvasi syvältä Losb:n pakkeihin kiinni ja siitä johtuen pallosta käytiin koko ajan armotonta taistelua kentän jokaisella osa-alueella. Aina kun Losb vaan malttoi rauhassa purkaa Falconsin kovan karvauksen pois, niin viininpunaisille tuli hyvin tilaa ylivoimahyökkäyksille kun falcons-hyökkääjät eivät ehtineet pallon alle.

Pelin viisi ensimmäistä minuuttia olivat lievää Losb-hallintaa, sillä lohjalaisilla oli kaksi maalipaikkaa ja Falconsilla yksi. Kun molemmat joukkueet pelasivat omassa puolustuspäässä hyvin tiivistä ja pientä "noppavitosta", niin parhaat maalipaikat tulivatkin siten, että hyökkääjät tiputtivat hyökkäyskulmasta pallon alas pakeille jotka pelasivat pakki-pakki syötön ja siitä laukaus maalille. Mutta ne laukaukset eivät sitten olleetkaan enää laadukkaita ja siinä yksi osasyy koko pelin kuvassa myös siihen, ettei montaa maalia tullut tässä pelissä.

Jonna Dahlmanin tulo toiseen peliin toi lisää tulivoimaa joukkueeseen ja sitä Jonna myös pääsi käyttämään useaan otteeseen tässä pelissä. On pakko kuitenkin antaa tunnustus vastustajan hyvälle peittopelille, niin usein lohjalaislaukaukset pysähtyivät muuriin nimeltä Falcons. Muutenkin pakkipari Dahlman-Roine on hyvin tasapainoinen pari, sillä Ella Roine tuo selkeästi oikeanlaista kovuutta ja fyysisyyttä puolustuspelaamiseen ja Jonna Dahlmanille jää enemmän pallollista vastuuta parin pelaamisessa.

Erän puolivälissä nähtiin harvinainen ja vaarallinen tilanne Losb-maalilla kun Taru Mäkelä menetti pallon alimpana pelaajana Falcons-hyökkääjälle ja tämä pääsi lähi-etäisyydeltä laukomaan, mutta Losb-vahti Pauliina Pekki esitti onneksi haamutorjunnan. Harvinainen tilanne oli siksi, että yleensä pallovarmalle Mäkelälle ei käy tälläsiä menetyksiä. Erätauolle lukemista 0-0.

2.erä: Erän alku aloitettiin taas hieman varovaisemmin ja vältettiin ottamasta turhia riskejä kummankaan joukkueen taholta. Falcons sai ajoittain kovalla karvauksella hieman Losb-pakkaa sekaisin, mutta viininpunaiset kuitenkin kesti nämä rynnistykset ja erän edetessä ote siirtyi koko ajan enemmän Losb:n haltuun.

Kuitenkin ennen otteen siirtymistä Losb:lle sai Falcons luotua parin minuutin jakson aikana kolme maalipaikkaa Losb-maalille ja yksi näistä oli huippuvaarallinen paikka, mutta jälleen Pauliina Pekki esitti ilmiömäisen torjunnan. Maalivahdeista tämä homma ei jää ainakaan kiinni Losb:lla tällä kaudella, niin vakuuttavaa oli molempien esitys tässäkin turnauksessa.

Sitten siirryyttiinkin melkoiseen Losb-pyöritykseen josta hyvänä esimerkkinä on yksi reilu puolentoistaminuutin vaihto ykkösnyrkillä Kaukojärvi-Mäkelä-Pisteri, pakkeina Dahlman-Roine. Tämä kentällinen loi reilun 90 sekunnin aikana kuusi selvää maalintekopaikkaa vastustajan maalille, mutta yksikään ei mennyt sisään. Tehottomuudesta huolimatta tämä vaihto oli todella hienoa seurattavaa ja Falcons-pakka oli aivan sekaisin.

Parhaat laiturit tässä erässä oli Mira Kilpiäinen ja Nina Pisteri, jotka molemmat omalla karvauksellaan järjestivät itselleen hyvän maalintekopaikan. Kilpiäisen laukauksen Falcons-vahti torjui ja Pisterin laukaus meni aavistuksen ohi "ylämummon." Molemmat nämä laitahyökkääjät tekevät myös armotonta työtä joukkueen eteen jatkuvasti kovalla liikkumisellaan ja vastustajan häirintäpeli on juuri omiaan heille, kun joukkue on pallottomana. Erätauolle edelleen lukemista 0-0.

3.erä: Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaasti ja nyt mentiin todellakin kentän päästä-päähän jatkuvalla syötöllä ja molemmat joukkueet hakivat kiivaasti kaivattua johto-osumaa ja jopa mahdollista koko pelin voitto-osumaa. Jos oli lohjalaisillakin hyvä maalivahti, niin samaa on sanottava Falconsin maalivahdista. Hän jopa tyylitteli välillä ottamalla helppoja laukauksia yhdellä kädellä kiinni näppeihinsä.

Ajassa 34.30 se sitten tapahtui eli maali viininpunaisille. Maali syntyi siten, että Nina Pisteri piti palloa Falcons maalin takana ja hän nosti pään oikea-oppisesti ylös ja katsoi missä Tiia Kaukojärvi on vapaana ja syöttö lähti millimetrin tarkasti keskelle Kaukojärven lapaan ja suoraan syötöstä-laukaus painui vastustamattomasti Falcons-maaliin. Todella hieno maali! 1-0 Losb-johto.

Ja lisää seurasi reilun minuutin päästä. Tiia Kaukojärvi sai pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja hän purjehti siitä koko kentän läpi ja "hassutteli" muutaman vastustajan mennessään ja tarkka rannelaukaus ohi maalivahdin ja näin tilanne jo riemastuttavasti 2-0 viininpunaisille.

Loppuerä olikin selkeää johdon varmistelua ja pitkien hyökkäyksien pelaamista eli taisteltiin kellosta aikaa pois. Myös tässä ottelussa kävi se sama ilmiö kuin ensimmäisessä pelissä, että vastustaja väsähti kolmannessa erässä Losb-puristuksessa. Falcons ei saanut juuri minkäänlaista kiriä aikaan missään vaiheessa ja näin ansaitusti kaksi sarjapistettä matkasivat Lohjalle.

Loppukommentit: Tämä peli oli hyvin avointa ja yleisöystävällistä katseltavaa, tilanteita riitti molempiin päihin ja vaikka maaleja ei enempää tullutkaan, niin peli oli hyvää viihdettä kaikin puolin. Myös ottelun erotuomari Pekka Heinonen ansaitsee erikoismaininnan toiminnastaan, sillä linja oli hyvä ja selkeät rikkeet otettiin heti pois. Myös "leppoisa" asenne niin pelaajiin kuin katsojiinkin on jo tutuksi tullutta Pekka Heinosta, kentällä saa olla hauskaa vaikka tosissaan otetaankin!

Losb:lla siis kaksi peliä ja yksi päästetty maali omiin tässä turnauksessa. Se kertoo tosiaan siitä, että joukkuepuolustaminen on kuosissa ja maalivahdit hoitelevat loput tilanteet. Kerrassaan hienoa puolustamista koko joukkueelta turnauksen ajan. Jos tämä osa-alue pysyy tässä mallissa kevääseen, niin se lupaa hyvää ratkaisupeleihin.

Jo mainitun pakkiparin lisäksi myös Meri Vahtera pelasi vahvan turnauksen ja esitti pallollisena myös tuttua jämäkkää otettaan ja taisteli täysillä jokaisen tilanteen loppuun asti, samoin kuin pakkipari Saija Ilves. Hyökkääjistä Nina Pisteri nosti tasoaan kotiturnauksesta ja hän oli "liekeissä" tässä turnauksessa, samoin kuin takuuvarmaa työtä tekevä Tiia Kaukojärvi, joka ratkaisi kahdella maalillaan aivan samantyyppisesti kuin kotiturnauksen VFT-pelissä päätöserässä.

Eikä unohtaa sovi toki ketjua Kilpiäinen-Salmi-Moilanen, joka energisyydellään aiheutti jatkuvaa päänvaivaa vastustajalle. Tästä on kehittymässä myös toimiva ketju, kunhan viimeinen maltti vielä saataisiin mukaan omissa maalipaikkojen hakemisessa. Se kun löytyy, niin vastustajan maaliverkot alkavat pullistella.

Tähän loppuun valmentaja Anssi Seppälän mietteet ottelun jälkeen:

" Alku oli hieman nihkeä, mutta parannettiin koko ajan pelin edetessä. Vastustajalla oli pahat pitkät kaaripallot, jotka tuottivat meille vaikeuksia sen takia, kun tytöt vieläkin menee mailalla niihin tilanteisiin huitomaan, vaikka pitäisi kropalla ottaa pallo haltuun. Koko ajan kuitenkin uskottiin omaan tekemiseen ja meillä oli täysi usko ja luottamus siihen, että peli kääntyy meille 3.erässä. Me tiivistettiin pakkaa vähän kolmanteen erään eli lähdettiin selkeästi pelaamaan kahdella kentällisellä siitä eteenpäin. "Paukku" oli maalissa loistava ja muutenkin koko joukkueen tytöt saavat olla ylpeitä itsestään tämän turnauksen otteiden perusteella. Tästä on hyvä jatkaa."

Palautetta ottelu-ennakoista ja raporteista voit laittaa: jarkko.hannuksela@dnainternet.net