26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

Sledgehammer - Naiset (1 - 1)

Aika: 3.2.2007 11.00
Paikka: Hangon Urheilutalo
Sarja: 2.divisioona

(1-0,0-0,0-1)

Edellisen turnauksen hienojen otteiden jälkeen LoSB:n naiset olivat vahvistaneet sarjassa asemansa turvallisentuntuiseen viiden pisteen johtoasemaan sarjan toisena olevaan Westend Indiansiin verrattuna. Hangon turnauksessa vastaan asettuvat sarjajumbo Hangon Sledgehammer sekä kovavireinen Hyvinkään SCH. Edelliset ottelut LoSB oli voittanut selvin lukemin molempia vastaan.

Avauserä löysää pelaamista, asenne kateissa

Ennen alkuvihellystä tavoitteeksi oli otettu olla 0-2 johdossa erän jälkeen. Tarkoituksena oli iskeä ottelun alkuun kovaa ja huolehtia siitä, etteivät kotikentällään pelaavat hankolaiset edes huomaisi, mikä heihin on iskenyt. Toisin kävi.

LoSB:n peli oli sekavaa ja pallo pomppi mihin sattui. Harhaanmenneet avaussyötöt seurasivat toinen toistaan ja Sledgen näennäisesti kovalla paineella tuleva 2-1-2 -karvaus sai LoSB-pakan sekaisin. Murheellista, mutta totta.

Sledgen avausmaali roikkui ottelun alkuhetkiltä asti ilmassa ja näkikin päivänvalon ajassa 4.39, kun Sledge-pelaajan laukoma pallo kimpoili LoSB-puolustajien selän, jalan ja ties minkä kautta maaliviivalle ja sieltä lopulta sisään. Maali oli juuri niin sekavan näköinen kuin itse pelikin.

Maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi kohti Sledgen maalia, mutta LoSB:n laukaukset suuntautuivat kerta toisensa jälkeen yli, ohi, tai päin vastustajan pelaajia tai maalivahtia. Avauserän jälkeen Sledge johti 1-0.

Toisessa erässä valonpilkahduksia havaittavissa

Toinen erä oli jo aavistuksen parempaa peliä. Hankolaisten avauspeli tyrehtyi tyystin ja viininpunaisetkin löysivät karvaukseensa järjen hivenen. Peliä pelattiin lähes poikkeuksetta hankolaisten päädyssä, mutta lohjalaisten laukaukset olivat tehottomia.

Erän puolessavälin jälkeen kentällisiä tiivistettiin ja peliin otettiin mukaan alun flunssan ja jalkavaivojen vuoksi levännyt Tiia Kaukojärvi. Tiia toikin LoSB:n peliin kaivattua osaamista ja laukauksia, muttei vielä kateissa olleita tehoja.

Erässä pääsivät vuoroin Kaukojärvi, Mira Kilpiäinen ja Maria Saarni kokeilemaan vapaista paikoista tasoituksen tekemistä, mutta tuloksetta.

Vaikka LoSB oli selvästi hallitsevampi osapuoli, Sledge sai silti enemmän laukauksia kohti maalia toisessa erässä kuin LoSB.

Kolmas erä viivytystaistelua, tasoitus viime hetkillä

Kolmanteen erään Sledge oli ottanut tavoitteekseen ainoastaan 1-0 -johtoasemansa puolustamisen. LoSB oli tiivistänyt peluuttamisensa kahteen kentälliseen, mutta tämäkään ei juurikaan helpotusta tukalaan tilanteeseen tuonut.

Hanko sumputti oman puolustusalueensa keskustan. LoSB:n valmennus luonnollisesti pyrki ohjaamaan hyökkäyspelinsä laitojen ja puolustajien kautta, mutta ohjeista huolimatta pelaajat katsoivat paremmaksi puskea kerta toisensa jälkeen keskustaan ja hankolaisten puolustusmuuriin.

Tasoitusosuma sentään saatiin aikaiseksi. Ajassa 40.04 LoSB:n kulmavaparista Mira Kilpiäinen ja Maria Saarni juonivat näyttävän kuvion päätteeksi tasoituksen lukemiin 1-1. Näihin lukemiin kuitenkin lopuksi jäätiin, vaikka lopussa pelattiin vielä minuutin verran erikoiskentällisenkin voimin ja paine oli Sledge-päädyssä, mutta kun ei niin ei.

Loppukommentit:

Ottelun heikko taso ja heikko peliesitys johtuvat varmasti monestakin yksittäisestä syystä. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta lähdetään liikkeelle näistä:

1. Asenne. Ottelu oli "voitettu" jo ennen kuin alkuvihellystä oli Hangon Urheilutalolla kuultu. Sarjakärki vastaan sarjajumbo. Varma voitto. "Helppo ottelu" johti puolivaloilla pelaamiseen ja ylimielisiin ratkaisuihin, jotka johtivat lopulta (onneksi edes) tasapeliin.

2. Alkulämmittely. Enpä muista pitkään aikaan nähneeni niin löysää alkulämmittelyä kuin ennen Sledge-ottelua. Hidastempoista läpsyttelyä, rentoa jutustelua ja vasta erillisen komennon jälkeen viimeiset puolitoista minuuttia parempitempoista yrittämistä.

3. Tehottomuus. LoSB voitti ottelun laukaukset 37-30. Torjunnat silti LoSB 11, Sledge 4. LoSB:n 37:stä laukauksesta kokonaista viisi meni kohti Sledge-maalia. Yhdellä päästetyllä maalilla salibandy-ottelu pitäisi hoitaa komeasti kotiin.

4. Järkipeli kateissa. Ohjeita pyrittiin penkin takana antamaan, mutta noudatettiinko niitä? Karvausta vaihdettiin ja nostettiin - vai vaihdettiinko/ nostettiinko? Hyökkäysalueen tyhjä tila oli laidoilla ja puolustajilla, pelattiinko palloa sinne, vai puskettiinko keskustaan?

5. Halu voittaa. Sledge oli nälkäisempi joukkue tänään. Hankolaiset halusivat voittaa, mutta joutuivat tyytymään tasapeliin. LoSB luuli voittaneensa, mutta taisteli tasapelin.

Jatkosarjoja, karsintoja sun muita on turha miettiä Sledge-ottelun kaltaisilla otteilla. Toivon mukaan seuraava ottelu Hyvinkään SCH:a vastaan olisi parempi.