Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Aika: 3.2.2007 15.00
Paikka: Hangon Urheilutalo
Sarja: 2.divisioona

(1-0,1-0,0-3)

Aamupäivän uneliaista otteista oli joukkuetta herätelty keskusteluilla ja ketjumuutoksilla. Asenne oli kohdallaan ja kaikilla kova halu näyttää ja voittaa. SCH tiedettiin vaaralliseksi porukaksi, joka oli kovassa iskussa. Edellisessä turnauksessa hyvinkääläiset olivat mm. kaataneet Indiansin murskalukemin 10-2.

Avauserä lupauksia herättävä, kuitenkin vain yksi maali

Ottelun alku oli selvästi pirteämpää pelaamista ensimmäiseen otteluun verrattuna. Mira Kilpiäisen ja Nina Pisterin paikkojen vaihtaminen näytti herättäneen molempiin kärkipelaajiin uuden vaihteen ja kaikki näytti suhteellisen hyvältä.

LoSB siirtyi 1-0 johtoon ajassa 5.49, kun Taru Mäkelä laukoi Tiia Kaukojärven syötöstä verkot tötterölle. Lohjalaisten johto-osuman jälkeen pelin painopiste siirtyi viininpunaisten päätyyn, mutta takaiskuilta vältyttiin vielä tässä vaiheessa.

Avauspeli takkusi kuitenkin todenteolla. SCH:n päätylaudoitukseen asti kiinnituleva 2-1-2- karvaus näytti tuottavan puolustajillemme päänvaivaa, sillä siipipelaajilta ei liiemmälti tukea alaspäin tullut. Avaustapaakin vaihdeltiin kahden pakin ja alakolmion välillä, mutta aina vain avaukset tuntuivat päätyvän minne sattuu. Huolimattomuus vaivasi siis tätäkin ottelua.

Erän viimeisellä minuutilla SCH sai hurjan painostuksen LoSB:n päätyyn ja voidaankin todeta nyrkkeilytermein, että "saved by the bell".

Toinen SCH:n painostusta, LoSB silti maalinteossa

Toiseen erään tiivistettiin jälleen kahteen kentälliseen. Tämä toikin hetkeksi jälleen lisää puhtia LoSB-ryhmään, joka sai jälleen pelin painopisteen SCH:n kenttäpuoliskolle. Painostus tuotti tulosta ajassa 18.56, kun Saila Roine laukoi kauden avausosumansa Maria Saarnin esityöstä.

Toisen erän lopun lähestyessä, SCH sai jälleen juonen päästä kiinni ja LoSB:lla alkoi jalka painamaan. Liike loppui ja paniikki iski omassa päädyssä. Huonot ratkaisut seurasivat toistaan ja luottopelaajillekin sattui käsittämättömiä virheitä, joista kuitenkin onnenkaupalla selvittiin. Päätöserään 2-0 LoSB:n johtolukemista.

Kolmas erä kaiken muuttaa voi

"It ain't over until the fat lady sings" sanotaan...

Kolmanteen erään otettiin jälleen kolmas kentällinen peliin mukaan. Valmennusjohto tuumi, että näin ollen saataisiin kahdelle ensimmäiselle kentälliselle lepoaikaa ja päästäisiin jälleen peliin kiinni paremman liikkeen myötä. Jokin kuitenkin meni pieleen.

Neljä ja puoli minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan 2-2. SCH:n maalit syntyivät peräkkäisissä vaihdoissa ajoissa 34:24 ja 34:31. Lohjalaisten pakka oli täysin sekaisin ja tässä vaiheessa palattiinkin välittömästi kahden kentällisen peliin.

Kumpikaan takaiskuista ei kolmannen kentällisen piikkiin mennyt. Kaksi "pelaavaa kentällistä" ottivat kumpikin omiin yhden, mutta jotain oli tehtävä. Kun lisäosumia jälleen yhtäkkiä kaivattiin, katseet kääntyivät kahteen ensimmäiseen kentälliseen.

Tämäkään ei kuitenkaan auttanut. Viisi minuuttia tasoitusosumasta SCH siirtyi 2-3 johtoon ja katastrofi oli valmis. Kun LoSB vielä otti ajassa 40:06 rangaistuksen, eikä näin ollen päässyt kahteen minuuttiin yrittämään tasoitusta, oli tilanne valmis.

SCH jäädytti pelin, piti palloa varmoin ottein hallussaan, eikä LoSB:lla ollut totuuden nimissä sanoakseni mitään mahdollisuuksia lisäosumiin. SCH vei kaksi pistettä kolmannen erän nousullaan, loppulukemat 2-3 hyvinkääläisille.

Loppukommentit:

Toinen heikko ottelu peräkkäin, missä vika? Mihin katoaa hetkellinen hyvä asenne? Mihin jäi tuki niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin? Miksi valmennusjohto muutti kahden erän tuloksekkaamman pelin jälkeen peluutustaan? Mikä meni pieleen?

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia. Kukaan ei tänään päässyt tasolleen. Normaalisti vastuutakantavista pelaajista ei tänään ollut vastuunkantajiksi, eikä penkiltä löytynyt apuja, joskaan ei myöskään floppeja. Kolmannenkin ketjun tehtäväksi oli annettu pelata nolla-nollaa ja näin se myös teki.

Mitä on tapahtunut parissa viikossa, että positiivinen ilme, hyvä liike, kurinalainen karvaaminen ja suoraviivaisempi hyökkäyspeli olivat kadonneet?

Jokaisella pelaajalla ja valmentajilla on syytä katsoa peiliin. Annoinko Hangon turnauksessa kaikkeni? Itse henkilökohtaisesti otan ainakin kolmannen erän pelin sekoamisen omaan piikkiini. Jälkiviisaana on helppo todeta, että olisi pitänyt jatkaa kahdella kentällisellä.

Joka tapauksessa, jos LoSB aikoo jatkosarjaan päästä ja lohkovoitosta todenteolla taistella, on otteiden parannuttava radikaalisti. Minä uskon tähän sataprosenttisesti, sillä tiedän tyttöjen osaavan pelata huomattavasti paremmin kuin mitä tänään kentällä nähtiin.

Seuraava turnaus pelataan kahden viikon kuluttua Espoon Kauklahdessa, THT-Centerissä. Tuolloin vastassa ovat Rangers ja Indians. Etenkin ottelu Indiansia vastaan on "neljän pisteen" ottelu, jonka voittaja on varmasti vahvoilla jatkosarjaan selviytymistä ajatellen. Kauklahdessa LoSB tulee jälleen taistelemaan. Näytämme, että osaamme pelata!