26.3.2023 17.00
Naiset - Helsinki United II3 - 3 » 26.3.2023 14.00
Tiikerit - Naiset2 - 2 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

GrIFK - Naiset (4 - 7)

Aika: 24.2.2007 16.00
Paikka: Blue1 Arena Masala
Sarja: 2.divisioona

Pitkästä aikaa voitetun ottelun (VFT oli kaatunut pari tuntia aikaisemmin) vaikutuksia LoSB- naisiin ei voinut olla huomaamatta. Joukkue oli vapautuneen oloinen ja kaikilla tuntui olevan positiivinen fiilis yhteistä tekemistä kohtaan.

Sarjan häntäpäässä majaileva Grankulla IFK seuraavaksi vastassa. GrIFK oli myös kohdattu jo kahdesti aiemmin. Molemmissa kohtaamisissa LoSB oli osoittautunut selvästi vahvemmaksi joukkueeksi. Edellisten otteluiden loppulukemat 0-5 ja 8-1 ovat tylyjä lukemia.

Hyvinkään SCH hävisi tänään molemmat ottelunsa, joten LoSB:lla oli mahdollisuus venyttää kaula sarjataulukon kolmantena majaileviin hyvinkääläisiin voittamalla jo viiteen pisteeseen.

Avauserä kaksijakoinen tilastojen valossa

LoSB sai ottelun alkuun jääkylmän suihkun, kun GrIFK siirtyi 1-0 johtoon jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Namuttelemaan heti alusta asti lähteneet lohjalaiset syöttelivät pikkunättejä syöttöjä omalla alueellaan, kunnes Granin pelaajat korjasivat karkin talteen keskialueella, jonka seurauksena Katja Rahkola pääsi kuittaamaan vihreäpaitaiset maalin johtoon. LoSB:n maalivahtikaan ei aivan ollut vielä herännyt otteluun.

Avausosuman jälkeen LoSB ryhdistäytyi. Peli oli kokoajan täysin hallussa, eikä paniikki iskenyt oikeastaan missään muussa tilanteessa kuin maalin edustalle pomppineissa pomppupalloissa, jotka turnauksesta toiseen näyttävät tuottavan päänvaivaa fyysisesti ajoittain pehmeästi pelaaville viininpunaisille.

Ryhdistäytymisen kuitenkin katkaisi jälleen GrIFK, jonka kapteeni Elina Anttonen rokotti lohjalaisia, joilla oli vaihto vielä kesken. Omat pelaajat tekivät tähän 2-0 maaliin hyvän maskin Pauliina Pekin silmien eteen.

Välittömästi seuraavassa vaihdossa tuli kuitenkin kuitti takaisin. Takaisin Jonna Dahlmanin viereen avaukseen palannut Ella Roine antoi pakki-pakki- syötön Dahlmanille, joka laukoi suoraan syötöstä pallon GrIFK:n maaliin ja kavensi lukemiksi 2-1.

Hetkeä myöhemmin asialla oli Maria Saarni. "Pippuri" seurasi oman laukauksensa pitkälle kimmonnen reboundin hyvin ja kauhoi rystypuolelta maalin kattoon tasoituksen lukemiin 2-2.

Vaikka LoSB olikin hallinnut pelillisiä tapahtumia mielin määrin, voittaen mm. laukaukset 19-8, tilanne oli kuitenkin tasan.

Toinen erä lohjalaisten myös tuloksellisesti, asenne kohdallaan

Toiseen erään lähdettäessä sovittiin, että ensimmäinen erä nollataan ja unohdetaan. Korostettiin oman pään huolellisten avausten merkitystä, sekä asennetta irtopallojen voittamiseen ja laukausten peittämiseen. Tytöt ottivat neuvosta vaarin ja astelivat tuorein sukin kaukaloon.

Toisen erän avausmaali näki päivänvalon ajassa 21.30, kun GrIFK- pelaaja joutui rikkomaan lohjalaisia. Tuomarit nostivat käden pystyyn siirretyn rangaistuksen merkiksi ja LoSB rauhotti pelin puolustajille alakertaan. Pallo toimitettiin ylöspäin poikki kentän leikanneelle Saarnille, joka kahvitti GrIFK- puolustajan ja tälläsi "rystypommin" putken alle ja vei LoSB:n 2-3 johtoon.

Granin kuitti tuli kuitenkin jo minuutin kuluttua, kun LoSB:n hyökkäyksen jälkeen kaksi vihreäpaitaa pääsi 2vs1- hyökkäykseen Meri Vahteraa ja Pauliina Pekkiä vastaan. Laukausta peittänyt Vahtera ei ehtinyt Tytti Nirosen poikkisyöttöön mukaan ja Johanna Öhmanille jäi aikaa sijoittaa pallo tyhjään LoSB- maaliin. Lukemat 3-3.

Takaiskusta ja tasoituksesta toipuminen ei vienyt kauaa. Kaikesta näki, että LoSB oli päättänyt voittaa ottelun, eikä periksi annettu tuumaakaan. Toisen erän puolivälistä eteenpäin viininpunaiset olivat rautaa.

Ihailtavaa oli tyttöjen halu voittaa irtopallot ja kaksinkamppailut. Lukuisat ohi menneet laukaukset, jotka päätyivät GrIFK:n puolustusalueen kulmaukseen karvauttiin kahden pelaajan voimin omille ja jatkettiin hyökkäystä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Parhaimmillaan peli pyöri useitakin vaihtoja peräkkäin vain ja ainoastaan vihreiden kenttäpäädyssä.

Painostus tuotti tulosta ensin ajassa 23.38, kun LoSB sai vapaalyönnin vasemmalta laidalta. Vapaalyöntiä suorittamaan astellut Maria Saarni näki oikealta laidalta keskelle leikkaavan Taru Mäkelän, joka sai tällätä pallon estelyittä suoraan poikkisyötöstä tyhjänä ammottaneeseen GrIFK- maaliin.  Maalin tehnyt kentällinen jatkoi pelaamista myös seuraavassa aloituksessa samoin lopputuloksin. Tällä kertaa Mira Kilpiäinen löysi Mäkelän, joka laukoi viininpunaiset jo 3-5 johtoon.

LoSB:n kahden maalin johtoasemista siirryttiin päätöserään.

Päätöserä täydellistä LoSB- dominointia

Kolmanteen erään lähdettiin teemalla "Kaikki pallot voitetaan". Teemaa noudatettiinkin kurinalaisesti ja muutamat, harvat, GrIFK- laukaukset blokattiin kenttäpelaajien toimesta. Iso osa Granin hyökkäystilanteista tukahdutettiin pallonriistoihin ja voitettuihin kaksinkamppailuihin. Koko joukkueen taistelutahto oli kertakaikkisen upeaa katseltavaa!

Kolmannen erän tehotilastot avasi Saija Ilves puolesta kentästä heitetyllä laukauksella kohti maskissa ollutta Grani-kopparia. Putoava lehti löysi tiensä maaliin ja LoSB siirtyi jo 3-6 johtoon. Viralliseen pöytäkirjaan tämä maali merkittiin omaksi maaliksi.

Kymmenkunta minuuttia ja parikymmentä laukausta myöhemmin Maria Saarni voitti jälleen hyökkäyspäässä kaksinkamppailun, nousi maalille ja laukoi. Pallo muutti suuntaa Mira Kilpiäisestä, jonka nimiin lohjalaisten seitsemäs maali täten merkattiin.

Ottelun lopussa GrIFK pääsi kaunistelemaan jo selkänsä pystyyn nostaneiden LoSB- pelaajien merkkausvirheen seurauksena Granille vielä yhden lohdutusmaalin, mutta voittoa GrIFK ei silti missään vaiheessa totuuden nimissä uhannut.

LoSB:n naisille tärkeät neljä pistettä Masalasta!

Loppukommentit

Jos koko kauden aikana, ja erityisesti kahden edellisen turnauksen aikana, olen valitellut puuttuvaa asennetta, tänään en sitä tee. LoSB:n naiset tsemppasivat, uhrautuivat ja taistelivat esimerkillisesti jokaista pelaajaa myöden.

Ilahduttavaa oli huomata uuden tutkaparin löytyneen. Maria Saarni ja Taru Mäkelä löysivät toisensa joka puolelta kenttää. Tilastojen valossakin voidaan sanoa rouvien pelanneen upean turnauksen, vai mitä sanotte Saarnin 4+3 ja Mäkelän 3+1 tehoista Masalan turnauksessa?  Tutkaparin tehojen myötä seuraavaan turnaukseen lomalta palaavan Tiia Kaukojärven tuskin tarvitsee enää yksinään kantaa lohjalaisten maalintekovastuuta. Tämä helpottanee myös Kaukojärven pelaamista.

Seitsemän tehtyä maalia on naisillemme hieno suoritus. Paikkoja olisi ollut tehdä muutama enemmänkin, mutta säästellään vähän seuraavaankin turnaukseen...

Positiivista oli myös 3.ketju Hiihtola-S.Roine-Westerlund pelit. Ensimmäisessä ottelussa ei yhtään maalia omiin. Toisessa yksi omiin, mutta myös yksi tehty maali. Hienoa tsemppiä, kovaa yritystä ja taistelutahtoa!

Kaikista asioista silti ylivoimaisesti upeinta oli nähdä ensimmäistä kertaa kolmen naisten valmennuksessa mukana vietetyn kauden aikana joukkueen esiintyvän yhtenäisesti! Viininpunaiset tsemppasivat toinen toistaan, juoksivat joukolla kentälle tuulettamaan osumia ja vaihtopenkkikin kannusti omiaan.

Ainoa miinusmerkkinen asia jäi tuomarityöskentelystä (yllätys, yllätys). Vanhempi tuomari, Matti Hiltunen, oli täysin pihalla kaikista turnauksessa puhaltamistaan otteluista, pelanneista joukkueista riippumatta. Miksi mies, jota pelit eivät selvästi kiinnosta pätkääkään, vaivautuu edes paikalle puhaltamaan? Hiltunen ei vaivautunut puhaltamaan edes laitojen yli menneitä palloja. Hyvää oli tosin tasapuolinen puhallus- tai puhaltamattomuus linja. Silti, turhasta maksettiin. Ei paljoa näyttänyt touhu kiinnostavan.

Kaikenkaikkiaan Masalan turnauksesta jäi kertakaikkisen hieno fiilis. Runkosarjan viimeinen turnaus pelataan Virkkalassa, Järnefeltin koululla lauantaina 10.3., jolloin LoSB kohtaa Falconsin, Sledgehammerin sekä SCH:n.

Kaikki tuolloin joukolla lohjalaisia kannustamaan!