Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

ISB Ilmajoki - Miehet 1 (3 - 7)

Aika: 24.3.2007 15.00
Paikka: Ilmajoki-halli
Sarja: 1. Divisioona, karsinnat


(1-3,1-3,1-1)

Ykkösdivisioonan sarjapaikasta taistelu aloitettiin Ilmajoen Ilmajoki-hallissa lauantaina. Ottelu oli alusta lähtien lohjalaisten hallinnassa toisen erän loppua ja kolmannen erän alkua lukuunottamatta ja näin vierasjoukkue ei jättänyt kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia ottelun voittoon.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Siltala-Sinkko-Sobott
Palenius-Lajunen-Reijonen
Metso-Mattila-Hiltunen

Juvonen-Tukiainen
Uronen-Nivukoski
Pekki-Rask

Maalissa Antti Herlevi

Alku tunnustelua ja pomppuparkettiin totuttelua

LoSB lähti otteluun tutulla ja toimivaksi todetulla taktiikalla, jossa joukkue karvaa puolikorkealla 1-2-2 systeemillä.  ISB Ilmajoki karvasi 2-1-2 systeemillä vähän puolen kentän yläpuolella ja jätti pelinrakentelun suosiolla vierasjoukkueelle.

ISB pelasi kahdella ketjulla ja pelaajien liike oli selkeästi vierasjoukkuetta huonompaa, kun taas LoSB pyöritti kolmea viisikkoa tasaiseen tahtiin. Vierasjoukkue avasi helposti pelin kotijoukkueen päätyyn ja avausmaalia ei tarvinnut kauan odottaa, kun nuorisoketjun Tommi Palenius hienon hyökkäyksen päätteeksi eteni kulmasta maalin taakse ja löysi sieltä hienolla syötöllä maalin edestä Markus Lajusen, josta Lajunen ei erehtynyt, vaan merkkautti lukemiksi 0-1.

Näin erittäin tärkeä avausmaali vierasjoukkueelle. Vierasjoukkue jatkoi varmaa pelaamista ja kotijoukkueelle tuotti suuria vaikeuksia päästä hyviin maalintekotilanteisiin, kun vierasjoukkueen tiivis puolustuspeli ei antanut tilaa kotijoukkueen hyökkääjille. Ylivoimaakin vierasjoukkue pääsi kokeilemaan, mutta maalia ei syntynyt, vaikka muutama hyvä vetopaikka olikin.

LoSB:n 0-2 syntyi erän puolen välin jälkeen, kun Henri Urosen hienon nousun päätteeksi Samuli Reijonen laittoi maalivahdin torjunnan jälkeen paluupallon maaliin. Tämän jälkeen kolmosketju nukahti seuraavassa vaihdossa, kun jäivät ihmettelemään omassa päässä vastustajalle tuomittua vaparia. Vastustaja antoi nopean vapaalyönnin puolustajalle viivaan, sieltä siirto toiselle puolustajalle ja pallo suoraan syötöstä maaliin. Onneksi tämä ei vaikuttanut vierasjoukkueen peliin, vaan peli pysyi edelleen viininpunaisten kontrollissa. Maalipaikkoja luotiin edelleen hyvillä hyökkäyksillä, mutta vasta vähän ennen erän loppua Mikko Mattila sai keskialueen laidassa pallon haltuun ja kierto keskelle ja pallo yläkulmaan. Näin päästiin selkeässä 3-1 johdossa erätauolle.

Toiseen erään lisää liikettä, peli lohjalaisten hanskassa

Toiseen erään lähdettäessä vierasjoukkueen valmennusjohto painotti liikettä ja samanlaista tiivistä puolustuspeliä kuin ensimmäisessä erässäkin. Erä ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun Eddy Sobott runnoi Tommi Tukiaisen laukoman paluupallon sisään. Tätä maalia edelsi hieno pallonsiirtely pelaajalta toiselle, jossa pallo pelattiin ensin syvälle päätyyn ja sieltä takaisin puolustajalle viivaan.

Lisää oli tulossa ja Henri Uronen nousi hyvän hyökkäyksen päätteeksi maalille ja yritti hakea poikittaissyöttöä, jolloin se muutti suuntaa ja yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Näin LoSB jo 5-1 johdossa. Tämän jälkeen vierasjoukkue hallitsi täysin peliä ja hiukan puolenvälin jälkeen LoSB siirtyi jo 6-1 johtoon, kun Pekka Rask avasi hienosti keskelle ja Tuomas Hiltunen laukoi kääntörannarin varmasti verkon perukoille.

Tämän maalin jälkeen LoSB luuli pelin olevan ohi ja liike hiipui hieman ja kun kotijoukkueen selkeästi paras pelaaja, puolustaja Sami Hillu veti keskialueelta löysän roikkupallon maaliin, niin kotijoukkue sai henkeä päälle, nosti karvaustaan ja loi maalipaikkoja, mutta onneksi ei saanut tehtyä maaleja lisää. Tässä vaiheessa myös Herlevi maalissa pelasi varmasti ja vierasjoukkue pääsi erätauolle 6-2 johdossa. 

Päätöserään tiivistetään pakkaa

Kolmanteen erään LoSB lähti kahdella puolustajaparilla, kun Rask ja Pertti Pekki jäivät penkille. Lisäksi Janne Savela tuli Raine Siltalan tilalle tuomaan tuoreita jalkoja. Nämä muutokset piristivät LoSB:n peliä, vaikka kolmannen erän alun ensimmäiset minuutit olivatkin samanlaista pelaamista kuin toisen erän loppu.

LoSB oli kolmannessa erässä aktiivisempi, eikä antanut kotijoukkueelle kuin yhden kavennusmaalin. Sekin syntyi helposti, kun ISB:n puolustusalueelta nostetun roikkupallon löi hyökkääjä suoraan maaliin. Kotijoukkue pääsi pelaamaan myös ylivoimaa kavennusmaalin jälkeen, mutta ylivoima oli tehotonta vierasjoukkueen puolustaessa tiiviisti. Paras paikka syntyikin Eddy Sobotille, joka pääsi 2-1 vastahyökkäykseen Mikko Sinkon kanssa, mutta laukaus suuntautui ohi. Peli ratkesi lopullisesti, kun Henri Uronen nousi keskialueen yli ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan ja vei LoSB:n jo 7-3 johtoon.

Pelin loppuaika pelailtiin ja lisämaaleja ei syntynyt, vaikka molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Näin LoSB:lle tärkeä voitto.

Ensi lauantaina (31.3.) on edessä uusi peli ja siihen peliin toivotaan samanlaista kovaa kannustusta LoSB:lle kuin oli Ilmajoella ISB:lle, jotta ensi vuonnakin pelataan I-divaria Lohjalla! LoSB vastaan ISB Ilmajoki Tennarissa 31.3. klo 15 alkaen.

Kaikki mukaan kannustamaan kotijoukkuetta!

Kimmo Höynälä


 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 105:25Lajunen MarkusPalenius Tommi
0 - 212:21Reijonen SamuliUronen Henri
1 - 212:41Yli-Karjanmaa OlliHillu Sami
1 - 318:19Mattila MikkoMetso Tero
1 - 420:33Sobott EddyTukiainen Tommi
1 - 523:00Siltala RaineNivukoski Jere
1 - 630:37Hiltunen TuomasRask Pekka
2 - 631:39Hillu SamiNikkola Heikki
3 - 645:26Neva-Keturi MarkkuHillu Sami
3 - 753:21Uronen HenriNivukoski Jere
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
09:38Hillu Sami2 min
49:17Juvonen Mika2 min
54:12Hietikko Jarkko2 min
56:24Sobott Eddy2 min
Torjunnat:
Herlevi Antti: 0 torjuntaa
Paakkinen Timo: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Herlevi Antti
Maalivahti
4Küttel David
Puolustaja
8Uronen Henri
Puolustaja
8Mononen Tomi
Hyökkääjä
8Siltala Raine
Hyökkääjä
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Puolustaja
17Tukiainen Tommi
Puolustaja
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
20Hiltunen Tuomas
Hyökkääjä
22Metso Tero
Hyökkääjä
25Rask Pekka
Puolustaja
29Luoma Jussi
Hyökkääjä
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
33Koistinen Jonas
Maalivahti
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
71Palenius Tommi
Hyökkääjä
77Juvonen Mika
Puolustaja
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
-Höynälä Kimmo
Valmentaja
-Pekki Timo
Valmentaja
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Hyökkääjä