11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Miehet 1 - EDT (16 - 4)

Aika: 20.1.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

Hyiseen tammikuun iltaan lähdettiin mielenkiintoisesta asetelmasta, sillä sarjajohtoon Indiansin tasapelin takia siirtynyt LoSB sai vieraakseen sarjavitosen Espoon Dream Teamin. Joukkue on varmasti sarjan yllätyksellisin, sillä se on Espoon Oilersin farmijoukkue, joten kokoonpano saattaa elää paljonkin ottelusta toiseen. Suurin yllätys tällä kaudella EDT:ltä on kuitenkin ollut se, että pelit eivät ole sujuneet paremmin. Mielenkiintoa lisäsi vastustajien väriä kantaneet pistepörssissä loistava Tommi Vappula sekä Lohjan kasvatti Janne Puhakaisen paluu kotiluolaan. Varmasti muillekin oli mielenkiintoista nähdä miten ?oma? pelaa maailmalle lähdön jälkeen. LoSBin liito on jatkunut läpi kauden jopa paremmin kuin uskallettiin odottaa, joten päänahka kiinnostaa varmasti jokaista vastaantulevaa joukkuetta. LoSB:lta puuttui loukkaantuneet Jerry Ståhlberg ja Pekka Rask, sairastelleet Jukka Hägg ja Henri Uronen, sekä sotimassa ollut Niklas Koistinen. Näin ollen lohjalaiset lähtivät taas isolla ringillä liikkeelle, varsinkin kun kotiensi-illan tehnyt Markus Lajunen sekä tämän kauden debyytin iskenyt Mikko Mattila oli mukana. LoSB vyörytti heti alkuun kolmella ketjulla, koostumuksien ollessa seuraava: ykkösnyrkki Sobott-Sinkko-Norrby, Savela-Metso-Backman, Aaltonen-Ojamo-Lajunen. Pakkiparit olivat Juvonen-Tukiainen ja Åström-Rosenvall. Maalissa pelasi Petri Alen, varalla oli Jarno Koivula. Kokoonpanossa oli lisäksi Pekki, Siltala, Mattila ja Juutinen. Ståhlberg oli jälleen valmentaja Jouni Tukiaisen apuna penkin takana.

Ottelutapahtumat

Läpi ottelun kaava oli melko selvä, LoSB halusi ja sai pitää palloa, EDT:n yrittäessä iskeä lähinnä vastahyökkäyksillä. Taitoa vierailijoilta löytyi, mutta muut pelin osa-alueet eivät perjantaina osuneet paikoilleen. Ottelun aikana kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, minkä jo numerot kertovat. Avausmaalia odotettiin hiukan reilu viisi minuuttia, mutta kun Juvonen puhkaisi kuparisen, ei mennyt kuin vajaa minuutti, ja Ojamo lisäsi johdon jo kahteen maaliin. Molempiin maaleihin syötöt tarjoili Lajunen. Ojamo nosti toisen kerran kädet kohti Tennarin kattoa ajassa 12.49, ja LoSB oli ottanut pelin numerollisestikin haltuunsa. EDT sai kokeilla ylivoimaansa tuloksetta LoSBin toisen maalin jälkeen, kun Rosenvall muistutti Puhakaista Tennarin meiningistä. Erän loppuun EDT sai jäähyn, josta LoSB rankaisi toisen erän alussa Tukiaisen rebound-maalilla. Tästä alkoi todelliset tanssit, sillä toisessa erässä tehtiin yhteensä 11 maalia, LoSBin voittaessa sen 8-3. EDT kavensi tilanteen lukemiksi 5-1 ajassa 23.12 siirretyn rangaistuksen aikana, mutta Petri Aaltonen palautti asiat kohdalleen minuutin sisällä tehden alivoimamaalin. Kolmas erä alkoi huonosti LoSBin kannalta, kun jäähyaitiota komensi samanaikaisesti Ojamo, Åström ja Rosenvall. Näistä Åströmin jäähy oli todella kyseenalainen, mutta niin vain LoSBin loistava taistelutahto tuli jälleen esille, ja EDT sai pyörittää ylivoimaansa vain huomatakseen sen olevan tehotonta. Näistä jäähyistä selvittyään LoSB takoi kuudessa minuutissa viisi maalia alkaen Norrbyn onnistumisesta ajassa 49.37. Tässä yhteydessä Norrbyn teki kaksi maalia, jälkimmäinen tuli 5-3 ylivoimalla kahden EDT-pelaajan otettua käytösrangaistukset. Samoin kaksi maalia teki Lajunen joka viimeisteli hattutemppunsa kellon näyttäessä 52.55, ja jatkoi hetken päästä ilotulitustaan ylivoimalla. Pisterohmu Vappulalle tarjottiin vielä mahdollisuutta hattutemppuun rankkarin muodossa vajaa kolme minuuttia ennen loppua, mutta kuten pelille kuvaavaa oli, ei sekään onnistunut. Reilu minuutti ennen loppusummeria EDT teki vielä ylivoimaosuman.

Jälkipelit

Pelistä on aika hankala mennä sanomaan mitään muuta, kuin että LoSB oli yksinkertaisesti parempi kuin illan vierailija. EDT:n peli ei kulkenut missään vaiheessa, joukkue oli melko pienellä porukalla liikkeellä, ja maalivahdeillakaan ei ollut paras päivä, joskaan kenttäpelaajat eivät juuri apua tarjonneet. LoSB oli vakuuttava, mutta myös onni hymyili illan isäntäjoukkueelle. Onnistumisia tuli kaikille, eikä heikkoa lenkkiä ollut. Maalissa Alen pelasi hyvin, mutta toisaalta EDT ei hirveästi pystynyt häntä kokeilemaan. Muutama hyvä koppi oli silti tarpeen varsinkin alivoimissa. Lajusen huikea kotidebyytti päättyi siis tehoihin 4+2, ja tämän lisäksi hän uurasti läpi ottelun mm. myös alivoimalla. LoSBin vahvuus kokonaisuudessaan oli liike ja karvaus, jolla saatiin heti alussa EDT:n peli sekaisin. Jussi Ojamo iski myös hattutempun, ja ehkä illan hienoin maali oli LoSBin viimeinen, Metson viedessä vetoharhautuksella puolustajan solmuun, ja Savelan iskiessä one timerin sisään. Savela loukkasi päänsä ottelun tuoksinnassa, mutta siis palasi kokoonpanoon. Häntä paikkasi erinomaisesti Mattila, joka on nopealiikkeinen ja taitava pelaaja. Myös hänen paluu joukkueeseen asevelvollisuuden jälkeen on todella positiivinen asia.

Jäähyjä tuli yhteensä 11 kappaletta, mutta ei peli silti mitään törkeää ollut. Pilli soi melko herkästi niin jäähyjen kuin vapaalyöntijen muodossa, mutta tasaisesti kylläkin. Yleisöä oli yli sata, kylmyys näkyi innossa. Seuraava peli on ensi torstaina SB Vantaata vastaan Myyrmäessä. SB Vantaa vei Indianssilta pisteen, joten LoSBin on syytä olla tarkkana.

Mielenkiintoinen seikka oli se, että EDT-LoSB päättyi syksyllä 2-4 ollen lohjalaisten vähämaalisin ottelu syyskierroksella, mutta nyt tanssittiin yhteensä 20 maalia!

Suurinumeroisten voittolukemien jälkeen LoSBin joukkueen oli hyvä lähteä lauantaina ensin hiukan Curre Lindström-tyyliselle rentoutuspäivälle, ja tämän jälkeen saunailtaan.

1 - 005:16Juvonen MikaLajunen Markus
2 - 006:11Ojamo JussiLajunen Markus
3 - 012:49Ojamo JussiEi syöttäjää
4 - 0 (yliv.)20:37Tukiainen TommiJuvonen Mika
5 - 022:32Lajunen MarkusOjamo Jussi
5 - 123:12Vappula TommiPuhakainen Janne
6 - 1 (aliv.)24:38Aaltonen PetriJuvonen Mika
7 - 126:19Ojamo JussiÅström Jani