Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Aika: 5.2.2006 19.30
Paikka: Kirkkonummen Väestönsuoja
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

LoSBilla oli illan ottelussa mahdollisuus varmistaa jatkokarsintapaikka sijoittumalla lohkossaan vähintään kahden parhaan joukkoon. Lisäksi pelissä on merkittävä lohkon ykköspaikka, sillä lohkon ensimmäinen saa kolme koti- ja kaksi vierasottelua jatkokarsintaan, ja todennäköisesti lyhyemmät vierasmatkat, kun taas toiseksi tullut saa tehdä kolme vierasmatkaa ilmeisen pitkälle. Huomiotavaa oli myös se, että lohjalaiset olivat hävinneet edellisen ottelunsa SB Vantaalle (joskin kyseessä oli vasta kauden toinen tappio), joten ?ryhtiliike? oli tavoitteena. LoSB lähtikin hyvällä asenteella, jo aina tärkeä alkulämmittely oli vauhdikas ja asenteella tehty. Vaikka ulkolämpötila oli todella matala, suunnisti joukkue pelaamaan perinteistä jalkapallo-otteluaan alkulämmöksi. Vaikka vierailijoilta puuttui koppari Alen, pakeista pelikieltoansa kärsinyt Tukiainen, loukkaantunut Åström ja armeijan kurkkusalaateissa ollut Koistinen, sekä hyökkääjistä kipeänä ollut Savela, matkoilla ollut Hägg ja pitkiä loukkaantumisia potevat all around-pelaajat Rask ja Ståhlberg, oli LoSBilla taas kelpo määrä pelaajia mukana, joten otteluun lähdettiin seuraavin kokoonpanoin: Sobott (C)-Sinkko-Norrby, Metso-Ojamo-Backman, Aaltonen-Jolkkonen-Lajunen. Pakkiparit olivat Juvonen-Rosenvall ja Uronen-Pekki. Maalissa oli Kaksonen, Koivulan ollessa varalla. Lisäksi penkiltä löytyi Siltala, Mattila ja Juutinen. Puolustuspäässä herätti kysymyksiä kahden vakiopuolustajan puuttuminen, hyökkäyksessä oli puolestaan mielenkiintoinen kokeilu Jolkkosen pelatessa kolmosen keskellä.

Ottelutapahtumat

Peli oli melko kaksijakoinen, välillä ? kun PoRe jaksoi ? mentiin vauhdilla päästä päähän, toisaalta kotijoukkue halusi välillä vetää happea, ja vetäytyi alas joko puolustamaan tiukasti, tai pitäen ja pyörittäen palloa. Ottelu oli myös rikkonainen, PoRen keskittyessä aika ajoin pikku sikailuun ja ylimielisyyteen. Isännät halusivat pitää palloa, ja taitoahan heillä toki on, mutta päällikköajatuksien tyrehtyessä lohjalaisiin, ei kasetti yleensä kestänyt. Alin mies saattoi lähteä haastamaan useampaa karvaajaa, ja LoSBin tunnettu karvauspeli pääsi uomiinsa. Lohjalaiset saivat lennokkaan lähdön ja perinteisen avausmaalin, kun ajassa 3.22 Marko Norrby avasi kuparisen Sobottin syötöstä. PoRe iski kuitenkin haaveet helposta pelistä nopeasti alas, sillä reilu minuutti avausmaalista syntyi kotijoukkueen tasoitus. LoSB ryhdistyi, ja antoi PoRen nauttia tilanteesta vain kymmenen sekuntia, kun Eddy Sobott syötti poikittain maalin edestä ja Norrby kiskaisi one timerin sisään. Mallia tulevasta saatiin, kun vastustaja otti jäähyn. Sitä pyöritettiin tasan minuutti kunnes Pete Aaltonen viritti ruoskansa, ja LoSB siirtyi 1-3 johtoon. Kahdeksan minuutti pelattu, ja kippari Sobott oli passannut kaikki vierailijoiden kolme maalia! Peli jatkui lähes minuutin, kun seuraava kaveri lähti boksiin. Nyt kuitenkin verkko venyi lohjalaisten takana, kiitos lepsun puolustuspelaamisen. Sama mies lähti minuutin päästä jälleen jäähylle, mutta tämä ei enää tuottanut tulosta kumpaankaan päätyyn, kuten ei loppu eräkään. Tauolle näin 2-3 tilanteessa.
Toisen erän alussa Jussi Ojamo sai pallon laitaan, ja lähti kokeilemaan laukauksensa tarkkuutta hyvällä osoitteella, ja LoSB siirtyi 2-4 johtoon ajassa 21.02 Pertti Pekin saalistaessa osumasta syöttöpisteen. Reilu puoli minuuttia tästä Pekki komennettiin jäähyaitioon, ja PoRen kokenut ja taitava joukkue sommitteli ylivoimamaalin kellon näyttäessä aikaa 23.32. PoRen uhkaavaa nousua jarrutti jäähysuma, joka alkoi ajassa 26.20 ja päättyi 32.53 otettuun kaksiminuuttiseen. Tähän ajanjaksoon mahtui neljä kotijoukkueen jäähyä, jotka tarjosivat myös muutaman lyhyen 5-3 ylivoima-ajan LoSBille. Lohjalaiset onnistuivatkin ajassa 30.11 Tero Metson osuessa Henri Urosen syötöstä, mutta muuten numerot pysyivät samana hyvästä painostuksesta huolimatta. Urosen pelikäsitys pääsi uudelleen uomiinsa, kun hän vapautti Tomi Backmanin maalintekoon maalin edestä reilu kolme minuuttia ennen erän loppua. Eräsummerin soidessa LoSB johti melko turvallisesti kolmella maalilla, mutta menetti tauon aikana ykkössentteri Sinkon työvelvollisuuksiin, sekä puolustajalupaus Urosen rajojamme vahtimaan. Jo aiemmin pelissä oli ketjuja hieman muokkailtu, ja nyt uusi sentteri Jolkkonen pääsi varmasti yhteen lohkon mielenkiintoisimmista paikoista, nimittäin LoSBin ykkösen keskelle, laidoillaan legendaariset Sobott ja Norrby, Mattilan tullessa mukaan kolmoseen Jolkkosen tilalle. Petteri Juutinen astui samalla Pekin pakkipariksi.
Kolmannen erän alkupuolella LoSB joutui tappamaan yhden kaksiminuuttisen, joka vielä onnistuikin, mutta PoRen laittaessa palloa liikkeelle ja kaiken peliin, LoSBin peli hajosi hiukan liian paljon. Neljässä ja puolessa minuutissa kotijoukkue latoi kolme maalia, ja peli olikin yllättäen 6-6, kun yhdeksän minuuttia oli jäljellä. LoSB joutui heräämään ja taistelemaan tosissaan, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, löytyi vielä lisävaihde. Vain 12 sekuntia PoRen viimeisestä maalista, ja LoSBin sisu tuli esille Juuso Jolkkosen kaukolaukauksella ?Vaari? Juvosen syötöstä. Vajaa kaksi minuutti tästä joutui Lohja alivoimalle. PoRen pyörityksen kesken aiheutti Marko Norrbyn tsemppaus vastustajassa ylireagoivia piirteitä, ja ylivoimamahdollisuudet valuivat hukkaan kotijoukkueen ottaessa ensin turhan jäähyn pelin ollessa seis, ja samassa ajassa tilannetta seuranneesta protestoinnista saivat vastustajat toisenkin kaksiminuuttisen. LoSB pääsi pelaamaan melkein kaksi minuuttia 5-3 ylivoimaa, ja kuten arvata saattaa, iski sniper Norrby sniper Aaltosen syötöstä itselleen knallin, ja pelitilanteeksi 6-8. Jälkimmäisen jäähyn sai PoRe tapettua, mutta heti perään lähti seuraava mies istumaan sekä minuutin päästä toinen, ja puoli minuuttia ennen loppua iski Sobott Jolkkosen syötöstä viimeisen naulan PoRen arkkuun ? jälleen siis kahden miehen ylivoimalla. Tästä yhdeksän sekuntia, ja LoSB hyödynsi vielä viimeisenkin ylivoimatilaisuutensa Norrbyn tarjoillessa Jolkkoselle paikan tyhjiin.

Jälkipelit

PoRe pyrki rikkomaan LoSBin peliä ollessaan pienemmällä ja huonokuntoisemmalla joukkueella liikkeellä. Otteet alkoivat mennä yli, ja tuomaripari vihelsikin rikkeitä sieltä täältä. LoSB sai pelata paljon ylivoimaa, ja viisi ylivoimamaalia on kiitettävä suoritus. Ainoa miinus tulee PoRen toisesta maalista, joka siis tuli Lohjan pelatessa ylivoimaa. PoRen jäädytys onnistui aika ajoin, mutta LoSBin liike sai vipinää vastustajiin, ja vierailijat saivat myös vastustajan ylimielisen rohkeat avaukset hyvin katkaistua. LoSB teki tavoilleen uskollisen pelistä vielä jännän ja itselleen vaikean päästäen kaverin kolmen maalin takaa vielä rinnalle, mutta lopun kovemmalla tahdollaan riisti pisteet takaisin itselleen. Lohjalaisten voitto oli oikeutettu, sillä taitavista yksilösuorituksista huolimatta PoRe oli heikompi. Vastustajan pelityyli lähenteli törkeää, ja jäähyjen kautta peli LoSBille lopullisesti kääntyikin. Lohjan pisteiksi voidaan laskea myös se, että kuuluisa kasetti kesti jälleen, eli vastustajan pelityyliin ei menty mukaan, eikä toisaalta vaivuttu epätoivoon, vaikka vaikeuksiakin oli. Yksilötasolla parivaljakon Sobott (1+3) ja Norrby (3+1) yhteispeli toimi mallikkaasti niin ali- kuin ylivoimallakin kuin myös tasakentällisin. Jolkkosen tehopisteet 2+1 on myös huomioitavanarvoinen suorite. Lisäksi Aaltonen teki jälleen pakollisen maalin. Maalissa ?Nykänen? torjui hyvin, ottaen tiukissa paikoissa muutaman pelastavan torjunnan. Yleisesti on sanottava, että kuusi päästettyä maalia joukkueelle on liikaa, mutta toisaalta tällaiset pelit, joissa on taitavat vastustajat ja joilla ei ole selkeää taktiikkaa mutta henkilökohtaista taitoa  kylläkin, ovat vaikeita ja ennen kaikkea arvaamattomia. Tuomarit joutuivat pahaan paikkaan LoSBin pitäessä vauhtia yllä ja PoRen rikkoessa järjestelmällisesti rajuin ottein. Linja heitteli melko paljon, mikä aiheutti hämmennystä molemmin puolin. Tasapuolista työskentely oli, mutta ei oikeastaan mitenkään johdonmukaista. Mukaan mahtui niin viheltämättä jääneitä rappauksia kuin mussutuksiakin, ja heppoisesti tulleita kakkosia ?suunsoitosta? sekä ?kontaktitilanteista?. Tämä osaltaan ruokki jatkuvaa väärinpelaamista.
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että lohjalaiset veivät voiton myös katsomon puolella, sillä yli puolet kahdestakymmenestä katsojasta taisi olla vierailijoita.
LoSB siis varmisti paikkansa auringossa, eli lähtee karsimaan I-divisioonapaikasta! Vielä on auki lohkon lopullinen järjestys ja se, kuinka monta kotipeliä LoSB saa jatkokarsintaan. Joka tapauksessa kausi Lohjalla jatkuu vielä kuunvaihteen jälkeenkin.
Seuraavaksi LoSB pelaa kaksi kovaa kotipeliä, tämän viikon perjantaina nähdään todellisessa trillerissä Tennarissa sarjakakkonen Indians, joka varmasti hamuaa sarjajohtoon. Lisäksi ensi viikon perjantaina Hornankattilaan saapuu FinnPa, joka sekin kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin. Tulkaa siis perjantaina katsomaan, kun LoSBilla on mahdollisuus varmistaa lohkon kärkisija!

0 - 103:22Norrby MarkoSobott Eddy
1 - 104:48Kärkkäinen JarnoKeränen Jesse
1 - 204:58Norrby MarkoSobott Eddy
1 - 3 (yliv.)07:58Aaltonen PetriSobott Eddy
2 - 3 (aliv.)10:24Paasonen SamiYli-Hemminki Timo
2 - 421:02Ojamo JussiPekki Pertti
3 - 4 (yliv.)23:32Paasonen SamiYli-Hemminki Timo
3 - 5 (yliv.)30:11Metso TeroUronen Henri