11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Miehet 1 - Indians (6 - 4)

Aika: 10.2.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

Lohjan Salibandyn hienon kauden loppuhuipentuma on edessä LoSBin varmistettua jatkokarsintapaikan, ja perjantai-iltana tulevasta saatiin esimakua lohkon kärkikamppailun muodossa. Tämän lisäksi pelissä oli ykköspaikka, lohjalaisten voitolla varmistuisi hienoinen kotietu jatkokarsintasarjaan, mutta tappiolla Indianssilla olisi vielä mahdollisuudet kammeta LoSB paalupaikalta. Samalla oli mukava nähdä lohkon kaksi parasta joukkuetta vastakkain kauden loppuvaiheessa, sillä tässä vaiheessa kautta peli on erilaista kun vielä kauden ollessa ns. kesken. Todellinen II-divaritason huippuilta siis tiedossa. LoSBilta puuttui kokoonpanosta selkävaivainen maalivahti Alen, puolustajista armeijan Koistinen, sekä hyökkääjistä rouhijakaksikko Savela ja Ojamo, jotka eivät olleet päässeet täyteen pelikuntoon perjantaiksi. LoSB lähti alusta alkaen vyöryttämään kolmella ketjulla ja kahdella pakkiparilla, kokoonpanon ollessa seuraava: Sobott (c)-Sinkko-Norrby, Mattila-Metso-Backman, Aaltonen-Jolkkonen-Lajunen. Puolustuspään hoitivat parit Juvonen-Tukiainen ja Uronen-Åström. Maalissa oli Kaksonen, Koivula kakkosena. Reservissä oli lisäksi Pekki, Hägg, Siltala, Juutinen ja Rosenvall. Myös Savela oli paikalla, mutta Jone Tukiaisen positiivisen ongelman ? pelaajien ?ylitarjonnan? ? takia hänet jätettiin puolikuntoisena pois. Jeba Ståhlberg oli jälleen penkin takana piiskaamassa joukkuetta. Valmennuskaksikko kävi paljon asioita läpi ennen peliä niin henkilö- kuin kenttäkohtaisella tasolla, ja LoSB olikin hyvin valmistautuneen oloinen.

Ottelutapahtumat

Indians lähti pienemmällä materiaalilla liikkeeseen, joten LoSB pyrki pitämään hyvää liikettä yllä. Heti alusta asti tämä oli nähtävissä, ja ottelu olikin melko nopeatempoinen ja erittäin fyysinen. Varsinaisia sikailuja ei nähty, mutta paljon kovia kaksinkamppailuja alkuminuuteista lähtien. Vierailijat saivat ottelun avausmaalin lohjalaisten löysän puolustuspelaamisen jälkeen melko helposti, ja tavallaan heitti näin pallon LoSBille. Kotijoukkue ei kuitenkaan tilannetta ihmetellyt, vaan jatkoi koko kauden hyväksi havaitulla linjalla ja jatkoi omaa peliään. Peli aaltoili molempien joukkueiden hyökätessä vuoronperään, Indianssin hyökkäyksien ollessa enemmän pyöritystyylisiä ja lohjalaisten iskiessä lähinnä nopeilla vastaiskuilla. Vierailijoille täytyy antaa tunnustusta hyvästä pyörittämisestä ja pallonpitämisestä, joskin se loppujen lopuksi oli melko tuloksetonta. LoSB pääsi kokeilemaan ylivoimaa tuloksetta ennen erän puoltaväliä. Kotijoukkueen herätys tuli ajassa 17.32 kun Markus Lajunen iski suoraan ilmasta Mika Juvosen komean syötön maaliin. Ottelussa oli ollut hieman odottava tunnelma, mutta kuparisen puhjettua alkoi peli todella. Tästä meni kuitenkin vajaa minuutti, kun losbilaiset hölmöilivät itsensä jäähylle kuudella kenttäpelaajalla. Uhrautuvan alivoimapelin turvin tauolla mentiin kuitenkin sopuisasti 1-1 tilanteesta.

Toisen erän ensimmäiset 16 sekuntia menivät vielä Indianssin ylivoiman merkeissä, mutta LoSB alkoi ottaa hiljalleen yhä enemmän ja enemmän otetta pelistä. LoSB koki menetyksen erän alkupuolella, kun Henri Uronen joutui jäämään sivuun jo ennen peliä kiusanneen jalkavaivan takia. Rosenvall astui kesken pelin suuriin sisäpelikenkiin. Ajassa 25.07 saivat lohjalaiset kaksiminuuttisen melko helpolla tavalla, ja lisää oli luvassa juuri ennen edellisen jäähyn loppumista. LoSB ajautui ahtaalle pelatessaan perättäiset neljä minuuttia alivoimaa, mutta selviytyi tästäkin kunnialla. Vajaa minuutti jälkimmäisen kakkosen loppumisesta Indians siirtyi kuitenkin jälleen johtoon vahvan maalineduspelaamisen johdosta. Peli siirtyi taas hiljalleen kotijoukkueelle, ja ennen taukoa tulikin tulosta. LoSB katkaisi vierailijoiden hyökkäyksen, ja Jolkkonen juoni pallon Lajuselle vasempaan laitaan, josta lähtenyt tarkka laukaus ohitti maalivahdin. Viimeistään nyt alkoi isäntäjoukkueella uusi hurmos, johon myös yleisö alkoi osallistumaan. Vain viisitoista sekuntia myöhemmin sama kuvio toistui jälleen, nyt viimeistelijänä Sobott, Sinkon toimiessa sekä riistäjänä että syöttäjänä. Peräkkäiset maalit tekivät hyvää lohjalaisille, ja erätauolle päästiin etulyöntiasemasta.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain reilut kaksi minuuttia, kun puolustaja Juvonen upotti pallon Indianssin verkkoon kaukolaukauksella Aaltosen syötöstä. Hetken päästä maalintekijä komennettiin heppoisesti jäähylle, ja vierailijat pääsivät kokeilemaan rauhallista ja tarkkaa syöttelyyn perustuvaa ylivoimapeliään. Onnistuminen tulikin ajassa 47.58, ja tilanne taululla vaihtui enää maalin johdoksi. Neljäkymmentä sekuntia myöhemmin päätti kuitenkin Jolkkonen ottaa vastuuta, ja maalivahti Kaksosen vapauttavan syötön jälkeen viritti pyssynsä kohden vastustajan ylänurkkaa. Jolin lämäri vei lohjalaiset jälleen kahden maalin johtoon. Pelikellon näyttäessä aikaa 55.00 sai Indians ratkaisevantuntuisen jäähyn. LoSB pyöritti ylivoimaansa vajaan minuutin, ja lopputuloksena Norrby tarjoili Aaltoselle paikan tyhjään maaliin. Indianssin ottaessa maalinvahdin pois näkyi lohjalaisten taistelun ilmentymä nöyränä ja tiiviinä pelaamisena. Reilu minuutti ennen loppusummeria sai Norrby vielä paikan sijoittaa pallon tyhjään maaliin, mutta pallon osuessa tolppaan ja lohjalaisten jähmettyessä kummastelemaan tilannetta pääsi vierailija vielä hyökkäämään. Taitavasti poikittaissyötöstä ja ilmasta isketyn lohdutusmaalin jälkeen LoSB hoiti homman kuitenkin tyylillä kotiin, ja erän loppuessa katosi jännittynyt ilmapiiri niin katsomosta kuin kentältäkin.

Jälkipelit

LoSBin upea kausi sai siis jatkoa, ja Indianskin saatiin kumartamaan tällä kaudella. Katkera tappio viime kerralla oli kaikkien muistissa, ja tsemppi oli kova. Jälleen lohjalaiset nousivat pienoisten vaikeuksien kautta voittoon, vaikkei Indians missään vaiheessa ollut mitenkään sen hallitsevampi osapuoli kuin LoSB. Myös kyseenalaistetut nuoret osoittivat olevansa tärkeä osa joukkuetta tekemällä neljä joukkueen kuudesta maalista. Maalissa Kaksonen pelasi todella hyvän pelin, ja otti muutaman ns. voittavan joukkueen maalivahdin torjunnan. Indianssin maalivahtiin verrattuna pari on melko tasainen, mutta ainakin kaksi LoSBin maaleista olisi ollut torjuttavissa. Ottelu oli vauhdikas ja varmasti yleisölle mielenkiintoinen. Myös Indianssin pelaajat kehuivat peliä hyväksi kokonaisuudessaan, ja kertoivat sen olleen myös heidän parasta antia tällä kaudella. Samoin LoSBin peleistä perjantainen koitos oli yksi kauden parhaista. Tärkein asia pelissä oli tietysti (lohjalaisten kannalta) voitto, mikä varmisti lohkon ykkössijan. Näin ollen katseet voidaan jo pikku hiljaa kääntää jatkokarsintaan, unohtamatta jäljellä olevaa kahta II-divisioonan peliä. Näistä ainakin ensi perjantain vierailija FinnPa on hyvä mittari. Indians-pelissä LoSB oli ennen kaikkea joukkue, mikä on hyvä ajatellen nousukarsintoja. Yksittäisistä pelaajista on mainittava ainakin kahden maalin mies Lajunen, sekä Aaltonen, joka kovan työn lisäksi sai tililleen jälleen maalin ja syötön. Myös puolustuksen tukipylväs Juvonen saalisti 1+1 tehot.

Tuomaripari joutui kovaan paikkaan, sillä ottelu oli aika ajoin erittäin kovatempoinen ja eritoten fyysinen. Se teki pelin vaikeaksi tuomita, ja linja heittelikin melko paljon. Jäähyjä ei juuri tullut, mutta mahdollisuuksia niihin olisi ollut. Lisäksi pilli soi melko paljon vapaalyöntien merkiksi. Linja sinänsä oli kyllä tasainen. Yleisö alkoi innostua, kun panokset kovenee. On mukava nähdä, että Tennari täyttyy vielä ?entiseen malliin?.
Seuraava peli siis perjantaina 17.2. Tennarissa FinnPaa vastaan.