Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yritysKannatusjäsenyys yritykselle. Sisältää kausikortin sekä bannerin seuran nettisivuilleLue lisää »

Aika: 17.2.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

Jatkopaikan ja lohkon ykkössijan jo varmistanut kotijoukkue sai vastaansa keskikastissa majailevan FinnPan. Vierailijoilla ei panosta enää juuri ollut, vaikkakin lopullinen sijoitus ei ole vielä selvillä. FinnPa on ehkä kauden suurin pettymys, sillä ennen pelejä sitä povattiin nousijaehdokkaisiin. Joukkue on melko taitava, mukaan lukien mm. peliä pyörittävän kapteeni Filppulan sekä entisen liigapelaajan Fred Arlen. Vaisut esitykset kummastuttavat varmasti joukkuetta itseäänkin. LoSB lähti peliin vapautuneesti ja ilman paineita, mutta kuitenkin tosissaan ja hakien pelirytmin ylläpitoa jatkokarsintaan ajatellen. Lisäksi muistissa oli viimevuotiset pelit, joissa FinnPa oli turhan usein päässyt juhlimaan pelin jälkeen. Myös sillä oli painoarvoa, että yhtään kotitappiota ei ollut ennen viimeistä peliä, eikä sitä haluttu nytkään ottaa. Lohjalaisilta puuttui jälleen nippu pelaajia, pitkäaikaispotilaat Rask ja Ståhlberg, pakeista peukalonsa telonut Åström sekä sotamiehet Koistinen ja Uronen, hyökkääjistä puuttui vanhojen tansseissa ollut Lajunen (kts. Länsi-Uusimaa, sivu 3), armeijan voimalaituri Savela, sekä maalivahti Kaksonen. LoSB lähtikin otteluun hieman uusin pelikuvioin, jonka johdosta kokoonpano näytti seuraavalta: Sobott (c)-Sinkko-Norrby, Metso-Ojamo-Siltala, Aaltonen-Jolkkonen-Mattila, pakkien osalta pyöritettiin vasenta puolta kolmella pelaajalla siten, että ykkösen takana pelasi Rosenvall, kakkosen takana Pekki ja kolmosen pohjalla luuti Juutinen. Oikeata puolta tahkosi peliajan puoliksi jakanut pari Juvonen-Tukiainen. Maalissa oli paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Alen, Koivulan ollessa penkillä. Lisäksi reservissä oli hyökkääjät Hägg ja Backman. Ståhlberg oli antamassa omaa panostaan Jouni Tukiaisen apumiehenä.

Ottelutapahtumat

Ottelu oli alusta lähtien vauhdikas, kuten Lohjalla aina LoSBin puskiessa kolmella ketjulla päälle. FinnPan karvaus oli scoutattu, ja näin ollen tiedettiin, että keskelle jää tilaa, ja kotijoukkue pääsikin hyvin alhaalta liikkeelle. LoSB sai otteluun hyvän alun, kun jo ajassa 3.41 Marko Norrbyn antoi ranteensa puhua pienen kierron jälkeen. Osuman syötti Rosenvall. Perinteinen kotiottelu näytti olevan tulossa, sillä Jussi Ojamo jatkoi karkumatkaa tekemällä 2-0 maalin Juvosen syötöstä ajassa 4.17. FinnPa näytti olevan hieman odottavalla kannalla, ja lohjalaiset pääsivät nopeaan johtoon. Tuomarilinja oli tarkka ja tasainen, jäähyjä ei kuitenkaan annettu liian helposti, ja kaikki vaikutti hyvältä. Seuraava merkintä pöytäkirjaan saatiin kellon näyttäessä 13.08, kun Sobott iski maalin Sinkon syötöstä. FinnPa sai helpohkonoloisen kavennuksen kaukolaukauksella viisi minuuttia myöhemmin. Tästä hetkeä myöhemmin nähtiin Tennarissa se, mitä salibandykentillä viimeisenä haluttaisiin nähdä, kun FinnPan hyökkääjä löi tilanteen ja vihellyksen jälkeen takaapäin mailalla ykkössentteri Sinkon perhekalleuksille. Tästä suivaantuneena Sinkko haki pelaajasta miestä sitä löytämättä järjestäen samalla itsensä kahdenminuutin istunnolle. Samalla meni myös tuomareiden uskottavuus heidän myöntäessä nähneensä tapahtuneen, mutta jättämättä tämän tuomitsematta. Erätauolle alivoimasta huolimatta 3-1 johtotilanteessa ja yhden vajaalla.

Kun toista erää oli pelattu vajaa puoli minuuttia, iski FinnPa pallon verkkoon. Kylmä suihku lohjalaisille, mutta samalla muistutus vastustajan ylivoimapelistä. Viiden minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkue sai kokeilla ylivoimaansa, mutta se päättyi tuloksettomana. Tästä ei kuitenkaan mennyt kuin reipas 40 sekuntia kun Norrby iski LoSBin jälleen kahdenmaalin karkumatkalle. Sinkko saalisti osumasta illan toisen toisen syöttöpisteensä. Erän puolivälissä pyöritti isännät toistamiseen ylivoimaa, mutta tehoja ei löytynyt. Ajassa 34.21 kippari Sobott laukoi laituriparinsa Norrbyn syötöstä lohjalaiset 5-3 johtoon. Turvallisen tuntuinen välimatka lyheni, kun LoSB sai helpohkon jäähyn ja FinnPa onnistui jälleen ylivoimalla. Metson jäähyä ei ehtinyt kulua kuin 52 sekuntia kun pallo oli viininpunaisten maalissa. Näin ollen tauolle LoSBin kahden maalin johdossa. LoSB oli tehnyt erän puolivälin paikkeilla kaksi muutosta, kun Jolkkonen ja Aaltonen väistyivät pelaavasta kokoonpanosta ja kolmosketju tuli muotoon Mattila-Hägg-Backman.

Kolmannen erän LoSB pyrki korostamaan muutamaa seikkaa, eli pitämään palloa, ja rauhoittamaan peliä, jotka molemmat siis tähtäsivät johtoaseman pitämiseen. Tämä oli onnistunut kokeilu, vaikka FinnPa nostikin hieman karvaustaan. Viisi minuuttia mentiin ilman merkintöjä, kunnes LoSB sai ylivoiman. Karu totuus on kuitenkin se, ettei lohjalaiset saaneet perjantaina ylivoimamaaleja aikaiseksi melko hyvästä pyörittämisestä huolimatta. FinnPan vuoro tuli ajassa 52.02 Pekin saadessa kaksiminuuttisen. Tärkeä alivoima hoidettiin kuitenkin taistellen pois. Ajassa 55.39 Marko Norrby sinetöi ottelun ja knallin itselleen iskien illan kolmannen maalinsa Sobottin tarjoillessa osuman. FinnPa pääsi vielä hieman lähemmäksi kavennusmaalilla ajassa 57.48, mutta 40 sekuntia ennen päätöstä Norrby tarjoili Tero Metsolle paikan tyhjään maaliin. Loppunumerot 7-4 sai täten sinetin.

Jälkipelit

LoSBin asennetta mitattiin, kun kauden ensimmäinen ?merkityksetön ottelu? oli tulossa. Valmentaja Tukiainen sai kuitenkin teroitettua ottelun panoksen tulevaa ajatellen, ja lohjalaiset klaarasivat pelin tyylikkäästi. Ottelun hahmo oli jälleen hurjat tehopisteet takonut ykköskentän laituri Norrby, jolle siis kokonaissaldoksi tuli 3+2. Myös Sobott sai 2+1 tehot aikaiseksi. Ykköskentän peli toimi mainiosti, ja olikin pitkästä aikaa selkeästi paras osa lohjalaisten viimeaikojen tasaisesta materiaalista tehden viisi maalia seitsemästä. Sen takana Rosenvall hoiti hommansa hyvin pelaten kauden parhaan pelinsä. Myös muut aikaisemmin vähemmän peliaikaa saaneet pakit (Pekki ja Juutinen) selvisivät hyvin. Metso jatkoi tuttua raatamista, ja ehkä maali toi lisää potkua myös hyökkäyspeliin. Backmanin tsemppi ja kova karvaus oli hyvä lisä hänen päästyä kentälle. Maalissa Alen hoiti oman leiviskänsä, ja pelasi kuten voittavan maalivahdin täytyykin. Monta tärkeää pelastusta tiukoilla hetkillä takasivat sen, että FinnPa oli koko ajan jäljessä. Juvonen ja Tukiainen pelasivat pitkästä aikaa eri parissa, mutta osoittivat sekä sen että pärjäävät ilman toisiaan, kuin myös olevansa sarjan parhaita puolustajia. LoSB sai hienon kruunun divisioonakaudelleen, kun tappioton kotisarja jatkui loppuun asti.
Yleisöä oli yllättävän vähän saapunut pelipaikalle, monen varmasti jäädessä kannustamaan mäkimiehiä kotisohvalle, mutta kannustus oli silti kovaa, iso kiitos siitä Teille. Tuomarit aloittivat hyvin, kuten kirjoitin. Linja piti hyvin läpi ottelun, pelilliset vihellykset menivät mukavasti, mutta muutamat todelliset törkeydet jäivät pois, pahimpana ensimmäisen erän tapaus.
Sarjan viimeinen peli on sunnuntaina 26.2. Matinkylä SBK:ta vastaan. Karsintasarja alkaa LoSBilla perjantaina 3.3. kotipelillä, joten silloin kaikki paikalle!

1 - 003:41Norrby MarkoRosenvall Jussi
2 - 004:17Ojamo JussiJuvonen Mika
3 - 013:08Sobott EddySinkko Mikko
3 - 118:19Radan ArashJahkonen Rami
3 - 2 (yliv.)20:26Radan ArashKolari Teemu
4 - 227:54Norrby MarkoSinkko Mikko
5 - 234:21Sobott EddyNorrby Marko
5 - 3 (yliv.)37:54Luotola MikkoFilppula Perttu