11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Matinkylä SBK - Miehet 1 (3 - 13)

Aika: 26.2.2006 12.00
Paikka: THT-Center, Kauklahti
Sarja: 2. Divisioona, 1. Lohko

Ennakkoasetelmat

II-divisioonakauden viimeinen peli oli merkityksetön sarjataulukon kannalta molemmille joukkueille. Lohjalaiset olivat varmistaneet jo sarjan voiton, ja Matinkylääkään ei enää karsintapeikko uhannut. Pelistä oli odotettavissa melko vapaata ja ?rauhallisempaa? kuin mitä muuten voisi kuvitella. LoSBin tavoite oli pelikunnon ylläpitämisessä ja voitossa, sillä joukkueellahan oli ainoastaan kaksi tappiota tältä kaudelta. Mitään hienouksia ei tällaisesta pelistä voitu edes odottaa, varsinkin kun LoSBilta puuttui useampi tärkeä lenkki. Poissaololistalta löytyivät maalivahti Kaksonen, puolustajista Juvonen, peukaloansa parannellut Åström sekä armeijan Koistinen. Hyökkääjistä puuttuivat kippari Sobott, työvuorossa ollut ykkössentteri Sinkko, Hägg, Mattila, Ojamo sekä Savela. Lisäksi Rask ja Ståhlberg potivat pitkäaikaisia vammojaan. Näin ollen kokoonpano muotoutui uusiksi, niin iso lista poissaolijoita oli. Otteluun lähdettiin kolmella laituriparilla: Backman-Norrby, Aaltonen-Lajunen ja Juutinen-Siltala. Metso ja Jolkkonen jakoivat senttereinä peliajan puoliksi, ja pakkiparit olivat Pekki-Tukiainen ja Rosenvall-Uronen. Maalissa oli Koivula, Alenin ollessa varalla. Kapteeni Sobottin ollessa poissa nousi puolustuksen tyylikäs ja taitava tukipilari Tukiainen nauhan arvoiseksi. Valmentaja Jouni Tukiainen ehti pelipaikalle työkiireitten takia vasta toiseen erään, mutta Jeba Ståhlberg stunttasi häntä hyvin.

Ottelutapahtumat

Peli oli vauhdikas, ehkä turhankin, sillä järkeä ei aina riittänyt mukaan. Lisäksi omaa päätä ei kumpikaan joukkue liikoja varjellut. Lohjalaisten maalissa Koivula otti tukun hyviä koppeja, sillä paikkoja isännilläkin oli. Ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät tuntuman hakemisessa hieman tunnustellen, mutta erän puolen välin jälkeen nähtiin avausmaali. Se oli varmasti illan hienoin kokonaisuus, sillä neljällä syötöllä sahattiin Matinkylän puolustus auki, ja pakin paikalta noussut Uronen iski pallon maalin edestä verkkoon. Tästä meni vain kuusi sekuntia, kun LoSB juhli jälleen. Juuso Jolkkonen voitti aloituksen eteenpäin, josta pallon sai Lajunen, joka siirsi pelivälineen takaisin keskelle. Jolkkosella oli aikaa katsoa mihin rannelaukauksen laittaa, ja tilanne muuttui taululla. Vajaa kaksi minuuttia ennen erän loppua avautui Norrbylle hyvä maalintekopaikka, mutta mies malttoi odottaa raimohelmistyyliin vielä hetken, ja siirsi pallon erän tehopelaaja Backmanille, joka sivalsi pelivälineen maaliin ja LoSBin 0-3 taukojohtoon.

Ottelun kuva ei juuri muuttunut ensimmäisestä erästä, ehkä hieman LoSB paransi pelikuriaan. Parin minuutin jälkeen Matinkylä pääsi kaventamaan ottelun ainoasta tuomarivirheestä pelaajan lyödessä pallon korkealla mailalla verkkoon. Tästä sisuuntuneena LoSB haki kuittia, ja se saatiinkin 40 sekuntia myöhemmin, kun Pertti Pekin kauden avausmaali näki päivänvalon. Upea, puolesta kentästä lähtenyt putoava lehti upposi maaliin. ?Pepen? tarkka ja kova veto olisikin kelvannut ns. Eurosport-maaliksi. Tästä muutaman minuutin jälkeen Henu Uronen iski LoSBin jo neljän maalin johtoon. Matinkylä pyristeli vastaan tekemällä kaksi maalia alle minuuttiin, mutta raataja Metso löi luun kurkkuun 3-6 maalin muodossa. Tästä alkoi vierailijoiden lopullinen karkumatka, sillä, Teron maali mukaan lukien, LoSB iski neljä maalia kahdeksassa minuutissa erän lopussa. Ensin Norrby iski one timerin sisään, sitten pari kaveria hassuttanut ja hyökkäyksen piikiksi noussut Tukiainen iski Norrbyn syötön sisään. Lopuksi Jolkkonen ja Lajunen sahasivat tarkoilla syötöillä aukot kotijoukkueen puolustukseen, ja Juuso sai siirtää pallon tyhjiin vain kaksi minuuttia ennen erätaukoa. LoSB siis 3-9 johdossa mehutauolle.

Tauon aikana pyrittiin painottamaan pakan pitämistä ehjänä, ja pelin läpiviemistä sekä voiton ottamista. Mallia näytti Marko Norrby, joka siirsi 22 sekunnin jälkeen lohjalaisten saldon jo kymmeneen maaliin. Parin minuutin päästä Maalintekijä-Marko sai hattutemppunsa kasaan, Jolkkosen toimiessa syöttäjänä. Erän puolivälissä iski lohjalaiset vielä kahdesti 46 sekuntiin. ?Bebeto? Pekki vapautti Jolkkosen hattutemppuun, ja ajassa 50.58 Norrby viimeisteli ottelun loppunumerot ja pistepörssin voiton Jolkkosen syötöstä. Loppupeli oli samanlaista pelailua kuin muutenkin, mutta maalinteko loppui tähän. Ottelu oli jäähytön.

Jälkipelit

Ottelu oli vauhdikas, mutta omaa päätä ei kumpikaan joukkue liikaa varjellut. Lohjalaisten maalissa Koivula otti tukun hyviä koppeja, apua ei juuri herunut. Jäähyjä ei ottelussa ollut, eikä niihin aihettakaan ollut. Molemmat joukkueet pelasivat siistiä ja siinä mielessä järkevää peliä, että ei tarvinnut painia ihan sata lasissa. LoSBin kannalta ottelu oli melko onnistunut: voitto tuli. Mitään kuvioita ei voinut juuri kokeilla, niin monia tärkeän roolin pelaaja ottelusta puuttui. Lisäksi oli vierailijoiden kannalta tärkeää, ettei kukaan loukkaantunut. Valitettavasti vastustajalta loukkaantui pelaaja harmittomannäköisessä tilanteessa. Tsemppiä sinne! LoSBin tehopelaajina häärivät kuusipistettä mieheen takoneet Juuso Jolkkonen ja Marko Norrby. Norrby siis varmisti piste- ja maalipörssin voiton, onnittelut Mamalle! Upea suoritus! II-divisioonan pelit ovat nyt tältä kaudelta ohitse, lohjalaisilta todella hieno kausi tähän mennessä.

LoSBin pelit jatkuvat perjantaina Tennarissa kun vastaan tulee Sipoolainen Ådalens IF. Nyt tarvitaan todella katsomon apua, joten ääntä ja kannustusta perjantaiksi! Nämä ovat niitä pelejä, joita Lohjalla on koko kauden odotettu.

Kiitos LoSBille hienosta II-divisioonan kaudesta! Mutta työ on silti kesken.

0 - 111:10Uronen HenriBackman Tomi
0 - 211:16Jolkkonen JuusoLajunen Markus
0 - 318:12Backman TomiNorrby Marko
1 - 324:08Liekola HeikkiVehmas Marko
1 - 424:50Pekki PerttiTukiainen Tommi
1 - 528:17Uronen HenriJolkkonen Juuso
2 - 528:56Luonamaa AleksiHolmberg Niklas
3 - 529:46Paloheimo SampsaVehmas Marko