Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Aika: 3.3.2006 19.00
Paikka: Tennari, palloilusali
Sarja: 2. Divisioona jatkosarja

Ennakkoasetelmat

Karsintasarjan ensimmäiseen peliin lähdettiin hiukan odottavista tunnelmista. Kaikki sarjan joukkueet ovat tähän mennessä kautta voittaneet ylivoimaisesti suurimman osan peleistään, joten mitään johtopäätöksiä eri joukkueiden tasoeroista on melko vaikeaa tehdä. Lisäksi taso saattaa vaihdella eri lohkojen sisällä. Yksi asia tuleekin näiden pohjalta olemaan mielenkiintoinen sarjan aikana; koska kaikki joukkueet ovat tottuneet voittamaan, miten kukin osaa käsitellä tappiota ja tappiotilannetta karsintasarjan tiukoissa peleissä. Näin ollen sarjan avauspelillä ja sen voittamisella on suuri merkitys positiivisen fiiliksen saamiseksi. Varmaa on se, että mitään ei saa ilmaiseksi, niin kovia joukkueita kaikki ovat. Näitä pelejä on (Lohjalla) odotettu, joten varmasti pieni positiivinen jännitys oli niin kaukalossa kuin katsomossakin. Tätä edesauttoi tieto Sipoosta tulevasta faniryhmästä, jonka kerrottiin olevan varsin äänekäs. Tämä sai lohjalaisetkin liikkeelle, ja odotettavissa oli hieno salibandyilta. Ja ehkä viimeisenä silauksena oli se, että LoSBin tappioton kotikausi oli enää kolmen pelin päässä.
LoSBilta puuttui pelistä sairastuvalla olleet koppari Koivula ja sniper Aaltonen. Näiden lisäksi kokoonpanosta puuttui Ojamo ja Koistinen, kuin myös aiemmin loukanneet Rask ja Ståhlberg. LoSB lähti odotetulla kokoonpanolla liikkeelle ketjujen ollessa Sobott (C)-Sinkko-Norrby, Mattila-Metso-Backman, Savela-Jolkkonen-Lajunen. Puolustajapareina oli Juvonen-Tukiainen ja Uronen-Åström. Maalissa oli Alen, varalla Kaksonen. Reservistä löytyi lisäksi Hägg, Pekki, Rosenvall, Siltala ja Juutinen. Penkin takana koutsi Tukiainen ja apurinaan Jerry Ståhlberg.

Ottelutapahtumat

Ottelu lähti sähäkästi liikkeelle, molempien päästessä kokeilemaan maalintekoa heti alkuun. Vauhti riitti läpi pelin, sillä molemmat karvasivat melko korkealta. Peliä ei ehtinyt kulua kuin 50 sekuntia, kun ensimmäinen tilastomerkintä kirjoitettiin: Savela sai komennuksen jäähylle. ÅIF piti - kuten kaikille ylivoimillaan ? palloa taitavasti ja rauhallisesti siirrellen, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Sipoon yhden miehen ylivoima sai uusinnan, kun ajassa 5.27 Lajunen sai kokea jäähypenkin yksinäisyyden. Tätä ei kuitenkaan ehtinyt kulua kuin puoli minuuttia, ja puntit tasoittuivat. Kumpikaan joukkue ei onnistunut erikoistilanteissaan. Tästä ei mennyt kuin puolitoista minuuttia, ja ensimmäinen maali näki päivänvalon. Maalin eteen noussut Henri Uronen siirsi pallon verkkoon Lajusen reboundista. Lohjalaisten ilotulitus jatkui reilua minuuttia myöhemmin, kun Tero Metso siirsi pallon Juuso Jolkkoselle, joka nosti pallon tyylikkäästi rystyltä ylänurkkaan. Taas hiljaiseloa kului minuutin verran, ja LoSBin lohkon pistepörssin voittaja Marko Norrby vapautettiin kapteeni Sobottin toimesta. Marko malttoi siirtää palloa, ja nosti pelivälineen maaliin ohi heittäytyneen maalivahdin. Vajaassa kolmessa minuutissa kotijoukkue oli siirtynyt 3-0 johtoon! ÅIF sai rauhoitettua LoSBin liitoa, kun Metso istutettiin jäähylle ajassa 14.00. Tulosta ylivoima ei kuitenkaan tuottanut. Tauolle siirryttiin tilanteessa 3-0.

Toisen erän alkuun vierailijat tekivät mitä pitikin, eli nopean kavennusmaalin. Vajaa minuutti aloituksesta, ja palloa kaivettiin ensimmäistä kertaa isäntien verkosta. Kolmen minuutin pelaamisen jälkeen LoSB pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta ei onnistunut. Samoin tyrehtyi tehottomuuteensa ÅIF:n ylivoima, kun Savela otti ajassa 27.00 kaksiminuuttisen. LoSBin vuoro tuli jälleen ottelun puolivälin jälkeen, jota seurasi Sinkon jäähy. Hieman ennen tämän loppumista, otti ÅIF itsensä vajaalukuiseksi ajassa 35.36. Nämä kaikki ylivoimat tuloksetta. Juuri lohjalaisten ylivoimapelin lopun jälkeen otti Lajunen kaksiminuuttisen, joka ei ehtinyt kuin alkaa. Nopea siirto vapaalyönnistä tuotti vierailijoille tulosta 3-2 maalin muodossa. Erän viimeisellä minuutilla sai ÅIF vielä jäähyn, mutta tauolle lohjalaisten maalin johdossa.

Erä alkoi minuutin ylivoimalla, ja jatkui 42.17 tulleella vierailijoiden jäähyllä, mutta palloa ei verkkoon ylivoimalla saatu. Peli tasoittui hieman, ja kellon näyttäessä 48.01 iski ÅIF itsensä tasoihin. Puolitoista minuuttia tästä, ja lohjalaisille tarjottiin voiton avaimia jälleen ylivoimalla. Maalia ei tullut, vaan ajassa 54.09 meni vierailija ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tätä kärsimystä ei kestänyt kuin reilu minuutti, sillä LoSB ei suostunut ottelua häviämään. 55.24 oli aika, jolloin Sata salamaa pärähti soimaan tasoituksen merkiksi. Maalintekijänä Tommi Tukiainen Marko Norrbyn syötöstä (näin pöytäkirjassa, mielestäni toisinpäin). Mustat pilvet kasaantuivat kuitenkin jälleen lohjalaisten maalin päälle, sillä suoraan aloituksesta ÅIF pääsi runnomaan itsensä johtoon. Maaleilla viisi sekuntia väliä. Trilleri jatkui, ja jatkoajalle ottelun vei kotijoukkueen ykkössentteri Mikko Sinkko, jonka puolenkentän laukaus upposi maaliin ajassa 55.57, vain vajaa puoli minuuttia vieraitten johtomaalista. Jotta jännitystä olisi tarpeeksi, otti Sobott kaksiminuuttisen ajassa 56.48, mutta ÅIF:stä ei löytynyt ratkaisijaa. Ottelu siis viiden minuutin jatkoajalle.

Jatkoajalla ei juuri pisteitä varmisteltu, vaan meno oli yhtä kovaa kuin varsinaisella peliajallakin. Ottelu ratkaisijaksi nousi Tero Metso, joka iski ylänurkkaan ottelun voitto-osuma vain 8 sekuntia ennen loppua Lajusen syötöstä. Hyvä esityön maaliin teki myös Savela.

Jälkipelit

Ottelu meni kuten aiemmin oli osattu odottaa. Vauhdikasta peliä päästä päähän, molempien karvatessa melko lujaa. Tasainen peli, jota jäähyt ainakin LoSBin osalta suurelta osin sekoitti. Vierailijoilla oli ehkä enemmän taitoa ja malttia, mutta lohjalaisten omat aseet liikkeeseen perustuen olivat jälleen kova sana. Joskin on sanottava, että niin lohjalaisten karvaus kuin avauspelikin oli melko hakemista. Myös ylivoimapeli tuotti ongelmia. Ottelun ikäviä piirteitä olivat molemminpuoliset tilanteen jälkeiset tökkimiset ja tuuppimiset. Tuomarit eivät näihin puuttuneet, ja muutenkin linja heitteli liian paljon näin tärkeässä pelissä. Molemmat joukkueet saivat ottelussa seitsemän jäähyä. Samanlaisia tilanteita, mistä annettiin jäähyjä, jäi molemmin puolin viheltämättä. LoSBin hahmoja olivat1+2 tehot tehnyt Marko Norrby ja maalissa loistanut Petri Alen. Alen otti monta todella huikeaa vetoa kiinni, ja varsinkin poikittaisliikkeissä hän näytti suuruutensa. Voittavan maalivahdin isoja torjuntoja joukkueelle vaikeina hetkinä, näistä iso kiitos. Mainittava on myös Mika Juvosen esimerkillinen taistelua lukuisista ?osumista? huolimatta. Ennen kaikkea LoSB oli kuitenkin joukkue, sillä yhtenäinen taisteluilme oli luettavissa jokaisen pelaajan kasvoilta. Kuten ennenkin tällä kaudella, voitto oli yhteinen, mutta nyt tärkeässä pelissä se tuli vielä selvemmin esiin.
Vierailijoiden kannustajat pitivät kovaa meteliä, pisteet siitä. Lohjalaiset vastasivat tähän hyvin, ja olivat joukkueen tukena myös heikoilla hetkillä. Ikävää sipoolaisten kannalta oli se, että huudot eivät aina olleet urheilutapahtuman mukaisia.

Seuraava koitos LoSBilla on lauantaina 11.3. Tennarissa. Kaikki paikalle kannustamaan!

1 - 009:43Uronen HenriLajunen Markus
2 - 011:03Jolkkonen JuusoMetso Tero
3 - 012:22Norrby MarkoSobott Eddy
3 - 120:55Myllyniemi KennethBergström Jani
3 - 2 (yliv.)37:42Johansson JaniHämäläinen Veli-Matti
3 - 348:01Koivisto AnttiMyllyniemi Kenneth
3 - 454:09Kokko TuomoLehikoinen Timo
4 - 455:24Tukiainen TommiNorrby Marko