11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Miehet 1 - Nokia KrP (6 - 5)

Aika: 11.3.2006 15.00
Paikka: Tennari, palloilusali
Sarja: 2. Divisioona jatkosarja

Ennakkoasetelmat

Lohjan Salibandy lähti otteluun allaan voitto sarjan avausottelusta Sipoon ÅIF:sta, Nokia oli puolestaan pelannut ensimmäisen pelin tasan KooVeen kanssa ja voittanut toisessa ottelussaan juuri Sipoon. Voitto tästä pelistä tietäisi näin ollen lohjalaisille jo vankkaa asemaan lohkossa, kun se sai yhden ?ylimääräisen? pisteen divisioonalohkonsa voitosta. Lohjalaiset lähtivätkin otteluun hienoisena ennakkosuosikkina joukkueensa tasaisuuden, suuremman materiaalinsa ja kotiedun turvin, joskin näissä peleissä erot ovat melko pieniä. Tennari on kuitenkin muille vaikea paikka pelata - varsinkin ensikertalaisille - eikä sieltä ole vuosien saatossa juuri pisteitä vastustajille irronnut. Vierailijoiden pelityyli oli ainakin osittain tiedossa, sillä valmentaja Tukiainen oli katsomassa Sipoossa ÅIF-Nokia peliä torstaina. Vastustajalla oli yksi vahva kentällinen, ja olihan siellä joku tuttukin pelaaja vuosien varrelta. Oma peruspeli on kuitenkin ollut lohjalaisten ase läpi kauden, ja sen pohjalle homma rakennettiin lauantainakin. Ainoa suuri miinus peliin oli kapteeni Eddy Sobottin puuttuminen. Häntä stunttasi kipparina Mikko Sinkko. Poissa olivat lisäksi Mattila, Hägg ja Koistinen, sekä pitkäaikaispotilaat Ståhlberg ja Rask. Miehiä oli kuitenkin paikalla, joten LoSB pääsi tutulla kolmen ketjun ryminällä liikkeelle. Lauantain kokoonpano oli seuraava: Savela-Sinkko (C)-Norrby, Backman-Metso-Jolkkonen, Aaltonen-Ojamo-Lajunen. Pakkiparit Juvonen-Tukiainen ja Uronen-Åström. Maalissa oli edellisessä pelissä loistanut Alen, Koivulan ollessa varalla. Penkiltä löytyi lisäksi Pekki, Siltala, Juutinen ja Rosenvall. Ståhlberg löytyi jälleen aitiosta valmentaja Tukiaisen apumiehenä.

Ottelutapahtumat

Joukkueet lähtivät hieman tunnustellen liikkeelle, mikä on ihan oletettavaa näissä peleissä, kun vastustajasta ei ole kovin paljoa tietoa. Panosten noustessa kukaan ei halua tehdä virheitä, ja näin ollen joukkueet pelaavat normaalia enemmän varman päälle. Nokia pääsi tekemään ottelun avausmaalin nopealla laukauksella voitettuaan irtopallon lohjalaisten keskeltä. Ensimmäisen tilastomerkinnän aika oli 6.35. Isännät eivät tästä kuitenkaan  lannistuneet, sillä Tomi Backman survoi pallon maalin edestä verkkoon Juuso Jolkkosen syötöstä ajassa 8.36. Tämä oli todellisen uurastajan tahtomaali, joka antoi kotijoukkueelle piristysruiskeen. Lohjalaisten tutuksi tullut vahva liike aiheutti vastustajille jälleen kerran vaikeuksia, ja nokialaiset olivat usein pakotettuja virheisiin. Ajassa 11.54 vastustajat saivatkin ottelun ensimmäisen jäähyn, mutta lohjalaisten viimeaikojen murhe, eli ylivoimapeli ei oikein toiminut taaskaan. Pallo liikkuu melko hyvin, mutta maaleja ylivoimat eivät tuota. Heti lohjalaisten ylivoiman jälkeen oli vierailijoiden vuoro kokeilla miesylivoimaa kahden minuutin ajan, mutta kesken nokialaisten pallonsiirtelyn karkasi kotijoukkueen Petri Aaltonen Markus Lajusen syötöstä yksin läpi. Aaltonen teki itselleen epätyylisen maalin, ja ujutti pallon maaliin pelikellon näyttäessä 15.50. Kaksi minuuttia kului tästä, ja Jussi Ojamo komennettiin jäähypenkille. Nokialaisten ylivoimapyöritys onnistui tällä kertaa, sillä lähes kaksiminuuttia kestänyt pyöritys päättyi 2-2 tasoitusmaaliin. Paha takaisku lohjalaisille vain 18 sekuntia ennen erätaukoa.

Toisen erän kahdeksan ensimmäistä minuuttia meni ilman tilastomerkintöjä. Ajassa 28.11 käskettiin vierailijoiden pelaaja jäähylle, ja LoSB pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Ensin oli kuitenkin nokialaisten vuoro tehdä maali, sillä ylivoimaa ehdittiin pelata 13 sekuntia, kun vastustaja siirtyi alivoimalla 2-3 johtoon. Tästä suivaantuneena lohjalaiset pyörittivät ylivoimaansa hieman yli minuutin, kunnes Janne Savela tasoitti pelin Marko Norrbyn syötöstä vaparikuvion päätteeksi. Tästä ei ehtinyt kulua kuin reilu kaksi minuuttia, ja äskeisen maalin syöttäjä iski LoSBin johtoon. Maalin syöttäjänä toimi Backman, ja tarkka kellonaika oli 31.53. Reilu kaksi minuuttia tästä, ja lohjalaisille tarjottiin jälleen ylivoimamahdollisuutta, tällä kertaa jopa kahden miehen voimin. 5-3 peli toimi kyllä pallonsiirtelyn osalta hyvin, mutta toista ylivoimamaalia lohjalaisten puolelta ei lauantaina nähty. Jos LoSB ei ylivoimalla juhlinut, niin tasamiehistöllä pelatessa ei seuraavaa maalia tarvinnut kauaa odotella. Puolitoista minuuttia ylivoiman päättymisestä Mika Juvonen katkaisi vastustajan syötön, nousi yli puolen kentän, ja viritti tutun ginipullonkorkuisensa. Maalin syntyaika oli 37.41. Näistä 5-3 numeroista lähdettiin tauolle ja mehulle.

Kolmatta erää pelattiin melkein viisi minuuttia, kunnes alkoi tapahtumaan. Jussi Ojamo sai kaksiminuuttisen, ja vierailijat siirtelivät jälleen kärsivällisesti palloa, mutta lopullista tulosta ei tullut. LoSB siis kesti alivoiman, mutta siitä seuranneet pari minuuttia olivat tuhoisia. Ajassa 48.39 nokialaiset tulivat jo maalin päähän, ja kylmä suihku jatkui vajaa kaksi minuuttia myöhemmin. Antti Rantala viimeisteli 5-5 maalin ja hattutempun, kun taululla näkyi aika 50.33. Trillerimäinen loppu oli tiedossa, ja kotiyleisön onneksi ratkaisijaksi nousi tuttu hahmo edellisistä peleistä. Marko Norrby sivalsi tilanteeksi 6-5 Mikko Sinkon syötöstä. Maali jäi ottelun viimeiseksi, kun Petri Alen hoiti loput hommat maalissa.

Jälkipelit

LoSB lähti otteluun hyvin latautuneena, ja normaalia tarkemmin vastustajan yksityiskohtiin ?takertuneena?. Näin jälkikäteen voi sanoa, että erittäin tärkeäksi seikaksi muodostui etukäteen suoritettu vastustajan tarkkailu. Valmentaja Tukiaisella oli selvät mielipiteet nokialaisten kuvioista sekä siitä, miten ne saadaan estettyä. Myös pelaajille nämä saatiin melko hyvin siirrettyä, sillä vierailijoiden paras terä saatiin eliminoitua, lukuun ottamatta Rantalan hattutemppua. LoSBin ison materiaalin liike oli jälleen kerran myrkkyä vastustajalle. Myös ratkaisijoita löytyi laajalta alueelta, eikä tehopaineet kaatuneet vain tiettyjen pelaajien niskaan, kuten ehkä vastustajalla kävi. Petri Alenin peli maalissa oli vakuuttavaa, niin kuin viimeisissä ratkaisevissa peleissä muutenkin. Alen on pystynyt nostamaan tasoaan ?tosipeleissä? perustorjujasta voittavaksi maalivahdiksi. Tosiasia näissä peleissä on se, että maalivahdin on torjuttava muutamia mahdottomalta tuntuvia vetoja. Niiden merkitys sekä taululla että erityisesti henkisesti koko joukkueelle on valtava. Yllätyksenä ei tullut kenellekään se, että Marko Norrby oli joukkueen pistehai ja voittomaalin tekijä. Ykkösketjun peli toimi yllättävän hyvin ilman Sobottia Savelan tehdessä Eddyn kaltaista likaista työtä. Petri Aaltonen teki jälleen ?pakollisen? maalin, ja Tomi Backman pelasi ehkä kautensa parhaan pelin. Valtava työmäärä ja 1+1 tehot olivat vakuuttava suoritus voimakkaalta laiturilta. Puolustus pelasi kokonaisuudessaan hyvin, Tukiaisen pallollinen varmuus sekä Urosen ennakkoluuloton ja hyökkäysvoittoinen peli tulevat hyvin esiin tiukoissa peleissä. Voiton takasi kuitenkin jälleen koko joukkueen yhtenäinen ja nöyrä peli. Myös katsomo oli isossa roolissa, puolitoista sataa katsojaa kannusti kotijoukkuetta voittoon. Tuomarityöskentely näissä tiukoissa ja tärkeissä peleissä on hankalaa, ja linjan pitäminen onnistuikin kohtalaisesti. Jälkipeliäkin ottelussa oli, mutta niihin ei enää valmiudet tuomareilta riittäneet.

Lohjan Salibandy jatkaa karsintasarjaa puhtaalla pelillä. Seuraava peli oli jo sunnuntaina 12. päivä Paimiossa paikallista Sheriffsiä vastaan.

Lohjan Salibandyn M-I joukkue haluaa kiittää myös ?köyhän miehen Tommi Fäldtiä?, Markus ?Mane? Sjöholmia hyvin hoituneesta kuuluttajan toimesta!

0 - 106:35Rantala AnttiInto Ville
1 - 108:36Backman TomiJolkkonen Juuso
2 - 1 (aliv.)15:50Aaltonen PetriLajunen Markus
2 - 2 (yliv.)19:42Eronen TommiPietilä Jussi
2 - 3 (aliv.)28:24Katajisto ToniPietilä Jussi
3 - 3 (yliv.)29:38Savela JanneNorrby Marko
4 - 331:53Norrby MarkoBackman Tomi
5 - 337:41Juvonen MikaEi syöttäjää