Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

SBS Pori - Miehet 1 (2 - 5)

Aika: 19.3.2006 18.00
Paikka: Porin Urheilutalo
Sarja: 2. Divisioona jatkosarja


Ennakkoasetelmat


LoSB hävisi perjantaina kotonaan KooVeelle, ja näin ollen ratkaisu karsintasarjan toisesta nousijasta jäi sunnuntaille. Kilpajuoksu käytiin LoSBin ja KooVeen välillä, sillä Pori varmisti oman nousunsa jo torstaina. Lohjalaisille riittäisi piste, ja mikäli KooVee olisi taipunut ÅIF:lle Sipoossa, olisi Porin mittelö ollut merkityksetön. Tässä vaiheessa voidaan todeta, että KooVee voitti oman pelinsä, joka pelattiin samaan aikaan Pori-LoSB pelin kanssa. Vierailijat lähtivät peliin selkeästi voitto mielessään, mitään muita vaihtoehtoja ei edes mietitty. Pori tiedettiin hyvin LoSB-tyylisenä joukkueena, mutta sen nousun varmistuminen asetti muutamia kysymyksiä: mikä on heidän motivaationsa viimeiseen peliin? Mikä on ?kuuluisan? katsomon merkitys? Pelaavatko ne, jotka eivät ole kaudella niin paljon pelanneet? Näistä huolimatta lohjalaiset keskittyivät oman peliinsä uskoen, että mikäli joukkue vaan pelaisi omalla tasollaan, olisi lopputulos suotuisa. LoSB lähti otteluun hieman varamiehisenä, sillä Uronen ja Savela jäivät Lohjalla pelaamaan A-junioreiden turnausta, Aaltonen oli sairastuvalla viime pelissä tulleen tällin takia, ja poissa olivat myös Rask, Ståhlberg, Hägg, Koistinen ja Pekki. LoSB sai kuitenkin kolme ketjua kasaan: Sobott(C)-Sinkko-Norrby, Mattila-Metso-Backman, Jolkkonen-Ojamo-Lajunen. Puolustusparit olivat Juvonen-Tukiainen, Rosenvall-Åström. Alen jatkoi maalissa, ja Koivula oli varalla. Penkillä Siltala ja Juutinen.

Ottelutapahtumat

SBS Pori tiedettiin vahvasti liikkuvaksi ja fyysiseksi joukkueeksi, joten kaksi samanlaista otti yhteen. Lohjalaiset lähtivät keskittyneesti alkuun, mutta silti se oli täysi katastrofi. Ensimmäinen maali tuli puolentoista minuutin jälkeen, ja lisää oli luvassa ennen kuin pelikello näytti edes neljää minuuttia. Silloin vierailijoita koeteltiin, ja usko oli todella kovilla. LoSB kuitenkin ryhdistäytyi, ja päätti lyödä Porille tosissaan hanttiin. Mika Juvonen avasi kirivaihteen puolentoista minuutin kuluttua kippari Sobottin saalistaessa syötön. Tästä meni reilu minuutti, ja ykkössentteri Mikko Sinkko vapautti Marko Norrbyn maalintekoon ajassa 5.49. Jotta peli olisi hallussa, iski Sinkko 10.55 ajassa vieraat johtoon Sobottin ottaessa illan toisen syöttöpisteensä. Vartin pelin jälkeen pyöritti LoSB kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Tauolle 2-3 vierasjohdossa.

Toista erää pelattiin 8.12, ennen kuin ensimmäinen tilastomerkintä saatiin pöytäkirjoihin. Jani Åström sai Mikko Mattilan tiputuksen puoleen kenttään, josta lähtenyt komea ylänurkkalaukaus vei Lohjan jo kahden maalin johtoon. Välittömästi maalin jälkeen kotijoukkue pääsi ylivoimalle LoSBin saadessa protestoinnista jäähyn. Taisteleva ilme ja hurja asenne näkyivät kuitenkin alivoimapelaamisessa, ja kaksi minuuttia saatiin kulutettua ilman takaiskua. Aivan erän lopussa vieraat katkaisivat Porin pyörityksen, ja iskivät välittömästi vastaan. Kauniin sommitelman päätteeksi Markus Lajunen tarjoili Mika Juvoselle paikan tyhjiin, eikä kokenut kehäkettu epäonnistunut. 2-5 ajassa 39.39, ja lohjalaisten henkisellä yliotteella tauolle.

Kolmas erä oli edelleen täynnä voimakkaita kaksinkamppailuja, mutta LoSB pyrki hieman yksinkertaistamaan peliään. Nöyrää peli oli ollut koko ajan, mutta nyt pitkät hyökkäykset ja varmat siivoukset omasta päästä tulivat jo tavaramerkiksi. Pori pelasi hyvää peliä ja palloa pidettiin melko tasaisesti, mutta isäntien viimeinen kiristys taisi jäädä edelliseen peliin, sillä vaarallisia maalipaikkoja ei joukkue juuri saanut luotua. Lohjalaiset antoivat vielä mahdollisuuden porilaisille, sillä korkeasta mailasta tuomittu jäähy antoi kotijoukkueelle viiden minuutin ylivoiman. SBS haki kavennusta jopa ilman maalivahtia, mutta LoSB oli päättänyt pitää johtonsa. Kova taistelu tappoi jäähyn, ja viimeinen tilastomerkintä oli kotijoukkueen jäähy 14 sekuntia ennen loppua. Muutama sekunti ennen loppua alkoi lohjalaisten raju tuuletus ja huuto, ja kun summeri soi, olivat kaikki jo yhdessä läjässä kentällä.

Jälkipelit

LoSB tarvitsi pisteen varmistaakseen nousunsa, ja sen myös vakuuttavasti otti. Peli oli tasainen, eikä lohjalaisilla ollut mitään hätää missään vaiheessa alkua lukuun ottamatta. Tuomarilinja salli todella rajun pelaamisen, ja peli karkasikin oikeudenjakajien käsistä. Todella ihmetyttää, jos tämä on se tyyli millä länsirannikolla on kautta linjan pelattu. Jäähyjä tuli vain neljä kappaletta, viisiminuuttinenkin oli puhdas vahinko, mutta veriefektillä varustettu korkea maila tuo aina tuomareille pelon puseroon.
Lohjalaisten ykköskenttä pelasi karsintasarjan parhaan pelinsä sunnuntaina. Se iski viidestä maalista neljä, joskin kaikki pelaajat tsemppasivat hienosti. Juvonen iski kaksi maalia, ja Sobott säesti kahdella syötöllä. Maalissa Alen pelasi todella hienon pelin, torjuen varmasti kaikki alun hässäkän jälkeiset yritykset. Tähän oli LoSBin hyvä rakentaa, ja kun asenne puolustuspelaamiseen oli kunnossa, ei vastustajaa enää päästetty juhlimaan.
Kiitos mukana tulleelle kannattajajoukolle, jonka vahva kannustus pakotti pelaajat ylittämään itsensä.

M1-joukkueen kausi on nyt ohi. Palataan asiaan ensi kaudella astetta korkeammalla tasolla!

Isot kiitokset koko joukkueelle, valmentaja Jonelle ja huoltaja Paavolle!
Samoin kiitokset koko lohjalaiselle salibandyväelle kannustuksesta ja tuesta läpi kauden!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:26Krannila KristianPakkanen Kari
2 - 003:55Miilunpalo JuhoHeinilä Timo
2 - 104:38Juvonen MikaSobott Eddy
2 - 205:49Norrby MarkoSinkko Mikko
2 - 310:55Sinkko MikkoSobott Eddy
2 - 428:12Åström JaniMattila Mikko
2 - 539:39Juvonen MikaLajunen Markus
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
15:02Läntinen Toni2 min
28:24Norrby Marko2 min
53:50Åström Jani5 min
59:46Miilunpalo Juho2 min
Torjunnat:
Alén Petri: 44 torjuntaa
Elo Mika: 21 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Jolkkonen Juuso
Hyökkääjä
5Åström Jani
Puolustaja
7Ojamo Jussi
Hyökkääjä
8Siltala Raine
Hyökkääjä
9Backman Tomi
Hyökkääjä
11Norrby Marko
Hyökkääjä
11Juutinen Petteri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
17Tukiainen Tommi
Hyökkääjä
22Metso Tero
Puolustaja
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
76Alén Petri
Maalivahti
77Juvonen Mika
Puolustaja
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
92Rosenvall Jussi
Puolustaja
-Höynälä Kimmo
Valmentaja
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Valmentaja