Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Aika: 12.3.2006 18.00
Paikka: Paimion Salibandycenter
Sarja: 2. Divisioona jatkosarja

Ennakkoasetelmat

LoSB oli voittanut edellisenä päivänä kotonaan Nokian Krp tiukassa pelissä 6-5. Sheriffit olivat puolestaan käyneet perjantaina Tampereella häviämässä KooVeelle. He olivat ennen peliä nollakerhossa, joten paljon oli petraamisen varaa, mikäli jatkopeleihin aikoivat. Lohjalaisten pelien välissä oli noin vuorokausi, joten pienoista väsymystä oli lupa odottaa, mutta toisaalta ote peli oli tuoreempi kuin kotijoukkueella. Lohjalaisten kaksi 6-5 voittoa kertoivat edellisten pelien olleen tasaisia, ja on muistettavaa että ne olivat molemmat kotipelejä, joten ?vasta? nyt pelattiin ensimmäinen vieraissa. LoSB sai edellisestä ottelustaan puuttuneen kapteeni Sobottin, mutta puolustuksen liideri Mika Juvonen joutui jättämään pelin väliin lauantaina tulleen tällin takia. Muita puuttujia olivat Hägg, Savela, Koistinen, Mattila sekä tietysti Ståhlberg ja Rask. Otteluun saatiin kuitenkin kolme ketjua kasaan, mitkä olivat Sobott (C)-Sinkko-Norrby, Siltala-Metso-Jolkkonen ja Aaltonen-Ojamo-Lajunen. Pakkiparit tulivat muotoon Rosenvall-Tukiainen ja Uronen-Åström. Maalissa Alen, ja Koivula penkillä. Juutinen ja Pekki olivat myös rivissä. Juvonen muodosti Tukiaisen kanssa valmennusportaan. Alkulämmöt eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, ja pelipintaakin hieman vierastettiin, mutta alkuyskimisen jälkeen alkoi nousu parempaa kohti.

Ottelutapahtumat

Kuten edellä kirjoitin, LoSB oli alussa hieman ihmeissään. Liekö edellisen päivän peli vielä vaikuttanut, vai bussimatka, mutta parasta mahdollista LoSBia ei missään vaiheessa nähty. Toki peli parani, mutta mietittävääkin valmennukselle jäi. Vastustajan kova liike oli lohjalaisille ehkä sen verran uutta tällä kaudella, että oma peli sekoittui sen johdosta. Normaalisti Lohja on se, joka vauhtia ottelussa pitää, joten paimiolaiset iskivät lohjalaisten aseilla. Kenttä oli yhtä leveä kuin Tennarissa, mutta hieman pitempi, mikä teki karvaamisen hieman hankalaksi lohjalaisille. Ajassa 6.57 joutui LoSB miehen alivoimalle Juuso Jolkkosen saadessa komennuksen jäähylle. Sheriffit eivät kuitenkaan ylivoimallaan onnistuneet, mutta reilu minuutti jäähyn loppumisesta ottelun kuparinen rikkoutui isäntien tehdessä maalin. Lohjalaiset joutuivat heittämään alkukankeutensa pois, ja rinnalle noustiin kellon näyttäessä 13.07, kun Markus Lajunen seurasi oman reboundinsa loppuun asti, ja löi pallon ilmasta maaliin. Maalin myötä vieraat pääsivät peliin paremmin mukaan, ja ottivat peliä hallintaansa. Tätä auttoi ajassa 16.14 kotijoukkueelle tuomittu jäähy, jota ei kuitenkaan pystytty siirtämään pääomaksi. Hallinta johti kuitenkin toivottuun lopputulokseen, kun Jussi Ojamo iski pallon ylänurkkaan ajassa 18.56. Maalin pohjusti Lajunen, joka vapautti laidasta lähteneellä syötöllä Ojamon. Valitettavasti LoSB ei pystynyt säilyttämään johtoon erätaukoon asti, vaan 18 sekuntia ennen eräsummeria kotijoukkue nousi 2-2 tasatilanteeseen.

Toisen erän viidennellä minuutilla sai lohjalaiset kaksiminuuttisen, ja Sheriffs haki maalia sinänsä taitavalla siirtelyllä, mutta kaivattua lopputulosta ei tullut. Juuri kun lohjalaiset tulivat täysilukuisiksi, pääsi Juuso Jolkkonen Lajusen syötöstä iskemään LoSBin 3-2 johtoon. Ajassa 31.30 passitettiin kotijoukkueen pelaaja jäähylle, ja lohjalaisten ylivoima jauhoi minuutin, kunnes ÅIF-ottelun ratkaisija Tero Metso iski Jussi Ojamon syötöstä kaivatun ylivoimamaalin. Tommi Tukiainen sai komennuksen jäähylle kellon näyttäessä aikaa 34.15, mutta kotijoukkueen ylivoima jäi tuloksettomaksi uhrautuvan puolustuspelin johdosta. Hetki tästä jäähystä, ja paimiolaiset pyörittivät siirretyn rangaistuksen aikana palloa pitkin kenttää, kunnes Tukiainen pääsi palloon. Isäntien kasetti ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, vaan samassa ajassa Lajusen kanssa jäähylle käskettiin myös vastustajan pelaaja jälkipelistä. Tauolle 2-4 vierasjohdossa.

43.16 oli aika, jolloin Metso laitettiin jäähylle, mutta se ei ollutkaan kotijoukkue, joka mässäili, vaan Juuso Jolkkonen. Jolkkonen riisti pallon hyökkäyspäässä, siirsi pallon Aaltoselle, joka vapautti Juuson nokikkain maalivahdin kanssa. Jolkkonen ei erehtynyt tilanteessa, vaan teki hienolla henkilökohtaisella pelaamisella ison maalin lohjalaisille. LoSBin ote kuitenkin katosi hieman, ja kun kaksi minuuttia edellisestä oli kulunut, vaihtuivat numerot 3-5 taululla. Lohjalaiset pääsivät yrittämään karkumatkan lisäämistä ylivoimalla, kun ajassa 48.06 kotijoukkue otti jäähyn. Sitä ei kuitenkaan ehditty pelata kuin puoli minuuttia, kun ottelun käsittämättömin vihellys kuului. LoSB-puolustaja Henri Uronen sai 2+10 minuuttia filmaamisesta tilanteessa, jossa vastustaja löi häntä selkään, selviten itse rangaistuksetta. Tasavajaalla ajassa 49.50 pääsi Sheriffs kaventamaan tilanteeksi 4-5. Vain hetki tästä, ja Urosta tuuraamaan komennettu Pekki sai kaksiminuuttisen, mutta sen lohjalaiset kestivät. Ajassa 53.48 sai LoSB vielä mahdollisuuden ylivoiman muodossa, mutta sekin oli tulokseton. Sitten alkoi huikaiseva loppu. Vain 29 sekuntia ennen päätösvihellystä iski Sheriffs tasoituksen pelatessaan ilman maalivahtia. Kaikkien odottaessa jo jatkoaikaa, sai LoSB omasta päästään vapaalyönnin, jonka Tukiainen siirsi Sinkolle. Sinkko heitti pallon Sobottin ulottuviin poikittain läpi kentän, ja Eddy voitti yksi vastaan yksi-tilanteen, kääntyi pallon kanssa, ja sivalsi pallon takayläkulmaan. Todellista kapteenin esimerkkiä! Maalin aika oli 59.55, ja LoSB keskittyi aloitukseen, jonka Sinkko väänsikin tasapeliksi. Poikkeuksellisesti ykköskentässä aloituksessa ollut Lajunen taisteli vielä pallon itselleen, sekä tien maalille, ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Voittojuhlat olivat valmiit.

Jälkipelit

Tiukka ja kovavauhtinen ottelu oli siinä mielessä lohjalaisille tähän astisista pahin, että paimiolaiset käyttivät samaa peli-ideaa kuin LoSB: kovaa vauhtia. Kova taistelu, ja laajalta tulleet onnistumiset olivat kuitenkin tuttua LoSBia. Markus Lajusen 2+2 tehot olivat kovat näin tiukkaan peliin, samoin Jolkkosen kaksi maalia, joista varsinkin jälkimmäinen oli huikaiseva suoritus. Myös kolmosen sentteri Ojamo saalisti pienestä edellisen pelin vammasta huolimatta maalin ja syötön. Kapteeni Sobottin paluu oli tärkeä, sillä valtava työmäärä poiki vielä voittomaalinkin. Maalivahti Alen johti joukkuetta vaikeilla hetkillä, ja ansaitsee ison kiitoksen. Peli oli kovatempoinen ja fyysinen, jossa miestä sai useammin ottaa melko reilusti, samoin mailaa. Tuomarit keskittyivät muutamiin yksityiskohtiin, mm. Urosen 2+10 minuutin jäähy oli täysin linjaton erityisesti näissä peleissä. Jälkipelit jäivät myös valitettavan usein huomaamatta. LoSB näytti jälleen taistelevan ilmeen, vaikka edellisestä pelistä olikin kulunut vain vuorokausi, eikä tällaiseen rytmiin ollut totuttu. Katsomossa parikymmenpäinen joukko kannusti kotijoukkuetta, mutta oli mukana viininpunaisiakin. Voitolla varmistui paikka lohkossa neljän parhaan joukossa, mutta seuraavassa kotipelissä perjantaina Tennarissa KooVeeta vastaan on mahdollisuus jo varmistaa suora nousu, eli paikka kahden parhaan joukossa. Kaikki siis klo 19 katsomaan kauden (mahdollisesti) viimeistä kotipeliä, ja todistamaan (mahdollisesti) nousua I-divisioonaan. Tukeanne tarvitaan!

1 - 010:11Helinä JuhaSjöholm Kalle
1 - 113:07Lajunen MarkusEi syöttäjää
1 - 218:56Ojamo JussiLajunen Markus
2 - 219:42Sjöholm KalleHelinä Juha
2 - 327:18Jolkkonen JuusoLajunen Markus
2 - 4 (yliv.)32:32Metso TeroOjamo Jussi
2 - 5 (aliv.)44:28Jolkkonen JuusoAaltonen Petri
3 - 546:31Ruohonen TuomasPerälä Tommi