Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

Miehet 1 - Rangers (5 - 6)

Aika: 4.10.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko


1.erä: Kauan odotettu sarja-avaus LoSB:n osalta näki tänään päivänvalon Tennarin palloiluhallissa ja tapahtumia ei jäänyt ainakaan puuttumaan tästä ottelusta.

Joukkueet lähtivät peliin hyvin latautuneena. Ensimmäiset minuutit tunnusteltiin ja lähinnä tarkkailtiin vastustajan pelitapaa. LoSB oli liikkeellä kolmella kentällisellä ja koostumukset olivat Uronen-Nivukoski, Küttel-Juutinen ja Pekki-Rask pakkipareina ja hyökkäysketjut: Mononen-Lajunen-Reijonen, Aaltonen-Metso-Mattila ja Sobott-Sinkko-Savela. Maalissa Tomi Kaksonen.

LoSB karvasi puolikorkealla 1-2-2 -karvauksella. LoSB ei antanut juurikaan kunnon painetta Rangersin pakeille kuin satunnaisesti ja tarkoitus olikin iskeä vasta Rangersin toiseen syöttöön tiukasti kiinni. LoSB:n pakka pysyikin melko hyvin kasassa koko pelin, mutta aika-ajoin laitahyökkääjät joutuivat juoksemaan kentän sivuittaissuunnassa melkoisia matkoja Rangersin nopean pallonsiirtelyn seurauksena. Rangersilla oli hieman samantyylinen karvauspeli, mutta vierasjoukkue karvasi hieman ylempää ja antoi välittömästi paineen LoSB:n pakeille, jos pallo pomppi hiukankin lavassa.

LoSB sai peliin hyvän alun, kun kauden avausmaalin iski ylivoimalla Janne Savela, syöttäjänä Mikko Sinkko. Erän keskivaiheilla Rangers iski nopeasti kaksi maalia ja moni katsomossa ehtikin jo ajatella, että nyt eräs lohkon suosikeista menee menojaan. Mutta toisin kävi. Eddy Sobottin tasoitettua peli lukemiin 2-2, niin vielä erän lopulla LoSB sai mahdollisuuden ylivoiman muodossa ja se myös käytettiin. Henri Uronen täräytti Sinkon syötöstä 3-2 ja näin runsaslukuinen lohjalaisyleisö pääsi availemaan kunnolla äänijänteitään.

2.erä: Peliin oli tullut selvästi tempoa lisää erätauon jälkeen ja kaksinkamppailuihin ajeltiin surutta, niin kuin nykysalibandyyn kuuluukin. LoSB siirtyi pelissä jo mukavasti 4-2 johtoon, kun Lajunen pääsi laidalta puolittain läpi Reijosen syötöstä ja sijoitti pallon vuorenvarmasti takakulmaan. Kuittaus tuli kuitenkin alle minuutissa Rangersin toimesta ja näin jännitys tiivistyi taas entisestään.

Sitten tapahtui jotain sellaista, mikä kyllä hävettää näin lohjalaisena. Palloiluhalli Tennarin katto alkoi vuotaa vettä ja peli jouduttiin keskeyttämään miltei tunnin ajaksi, koska kenttähän oli hengenvaarallinen pelaajille sen liukkauden takia. Tämä kyseinen katto on vuotanut ennenkin täysin samasta paikasta, mutta ilmeisesti asialle ei ole tehty vieläkään mitään. Nyt olisi korkea aika tehdä asialle jotain, vai pitääkö LoSB:n jatkossa ilmoittaa, että pelit pelataan säävarauksella! Tämän kiusallisen episodin jälkeen Rangers tasoitti pelin lukemiin 4-4 erän lopulla ja näin erätauolle lähdettiin todella kutkuttavista lukemista.

3.Erä: LoSB jatkoi edelleen täysin samoilla kentällisillä. Ainoastaan Janne Savelan ikävä loukkaantuminen pakotti valmennusjohdon ratkaisuun, jossa Niko Bergholm otti paikan Sinkon ketjussa. LoSB siirtyi 5-4 johtoon Sinkon toimesta ja taas ylivoimalla. LoSB:n ylivoima oli tänään todella tehokasta, 6 ylivoimaa ja niistä 3 maalia. Huippusuoritus. Rangers antoi kuitenkin paljon vastuuta nimimiehilleen ja se hivuttautui väkisin ensin tasoihin ja muutaman minuutin päästä jo 5-6 johtoon, joka jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi. LoSB sai lopussa vielä kovan paineen Rangersin maalille ylivoiman ansiosta, mutta tällä kertaa vedot jäivät puuttumaan, tai sitten ne kilpistyivät uhrautuvaan Rangers- puolustukseen. Ajassa 59.47 Rangers sai vielä rangaistuslaukauksen, jonka kuitenkin Robert Olenius tuhri Tomi Kaksosen suojuksiin. Näin sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Kirkkonummelle.

Kommentit: Täytyy rehdisti tunnustaa, että oikea joukkue voitti pelin loppujen lopuksi, sillä sen verran etevämpi Rangers oli varsinkin pallonsiirtelyssä mieheltä toiselle ja pelin rakentamisessa. Rangers loi selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä jäi vierasjoukkueella paljon toivomisen varaa, varsinkin Robert Oleniuksella, jonka kovat vedot viuhuivat jatkuvasti ohi, tai yli maalin. Kentän hahmo oli kuitenkin ehdottomasti Rein Kivi, joka 3 maalin lisäksi rakensi mallikkaasti Rangersin peliä ja kovalla itseluottamuksella. Maalissa Niko Ylänen pelasi varmasti ja puolustajista erottui edukseen joukkueen kapteeni Antti Lepola. Vaikka tämä olikin vasta sarja-avaus, niin kyllä Rangersillakin töitä riittää vielä paljon, jos se tosissaan mielii sarjan kärkikahinoihin mukaan. Edellytykset siihen toki on olemassa, mutta pelin pitää parantua vielä paljon tämäniltaisesta.

LoSB:n pelaajien ei pidä missään tapauksessa painaa päätään pensaaseen tämän illan esityksen jälkeen, sillä se haastoi Rangersin tosissaan ja osoitti näin kaikille ennakkoveikkaajille, että LoSB ei todellakaan suostu mihinkään heittopussin rooliin tässä lohkossa, niin kuin monet ns. asiantuntijat ovat ennakoineet. Joukkue maksaa vielä nuoruuden ja kokemattomuuden oppirahoja jonkin aikaa, mutta esitys oli kuitenkin tänään sitä luokkaa, että pisteitä alkaa tulla varmasti, jos ja kun sama yritys ja taistelutahto jatkuu tästä eteenpäin.

Tomi Kaksonen pelasi tänään maalilla huippupelin, vaikka varmaan itse harmitteleekin paria maalia. Kaksonen suoritti pelissä lukuisia huippupelastuksia ja piti näin joukkuetta pelissä mukana. Puolustuksen johtohahmo oli odotetusti Henri Uronen, mutta myös Sveitsin lahja Losb:lle, David Küttel, pelasi todella ehjän ja lupauksia antavan pelin. Hyökkääjistä pitää ehdottomasti mainita Samuli Reijonen. Nuorukainen pelasi todella ennakkoluulottomasti ja toi kentälle valtavasti energiaa sekä juoksuvoimaa. Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa ensin perjantai-iltana YleX-Cupin (Suomen Cup) muodossa ja heti seuraavana päivänä sarjapeliin Varpaisjärvelle SB Savon vieraaksi.

Jarkko Hannuksela 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 0 (yliv.)06:32Savela JanneSinkko Mikko
1 - 111:26Kivi ReinNurmi Valtteri
1 - 2 (yliv.)12:53Kivi ReinWalther Jarmo
2 - 215:22Sobott EddyEi syöttäjää
3 - 2 (yliv.)19:22Uronen HenriSinkko Mikko
4 - 225:20Lajunen MarkusReijonen Samuli
4 - 326:04Sjöman MatiasAlanko Antti-Jaakko
4 - 438:36Kivi ReinKutsumbaris Christos
5 - 4 (yliv.)42:06Sinkko MikkoLajunen Markus
5 - 547:27Klärich SebastianLepola Antti
5 - 653:49Kutsumbaris ChristosNurmi Valtteri
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
02:37Klärich Sebastian2 min
06:21Kutsumbaris Christos2 min
08:47Pekki Pertti2 min
12:17Savela Janne2 min
17:28Förell Mika2 min
18:54Kivi Rein2 min
27:46Lajunen Markus2 min
40:42Olenius Robert2 min
56:24Söber Andro2 min
59:53Sobott Eddy2 min
Torjunnat:
Kaksonen Tomi: 23 torjuntaa
Ylänen Niko: 22 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Küttel David
Puolustaja
8Mononen Tomi
Hyökkääjä
8Uronen Henri
Puolustaja
11Juutinen Petteri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Puolustaja
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
22Metso Tero
Hyökkääjä
25Rask Pekka
Puolustaja
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
71Palenius Tommi
Hyökkääjä
73Bergholm Niko
Hyökkääjä
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
98Kaksonen Tomi
Maalivahti
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Hyökkääjä