Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Ottelulehtisen mainos miehet edustusJokaisessa kotiottelussa lipunmyynnin yhteydessä katsojille jaetaan ottelulehtinenLue lisää »

SC Blues - Miehet 1 (10 - 3)

Aika: 21.10.2006 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: 1. Divisioona, itälohko


Lohjan Salibandyn Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan -kiertueen avausottelu 1.divisioonan kärkijoukkuetta, Jyväskylän SC Bluesia, vastaan osoittautui viininpunaisille juuri niin vaikeaksi kuin etukäteen osattiin odottaakin.
 
LoSB oli matkassa kuudentoista kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin. Kokoonpanosta olivat poissa työkiireiden vuoksi keskushyökkääjä Mikko Sinkko, lomalla lentolakon vuoksi jumissa ollut Tomi Mononen sekä A-junioreiden turnauksessa edustustehtävissä olleet Antti Herlevi, Jonas Koistinen sekä Niko Bergholm. Sairaslistalta pelaavien puolelle palasi "ihmiskuula" Janne Savela. Kauklahden Dynamoa kaatamassa ollut -89 -syntynyt Jussi Luoma oli myös saava tulikasteensa divaripeleihin.
 
Avauserä Bluesin selvää hallintaa 
 
Ottelu sai lohjalaisittain katsottuna katastrofialun, kun jo 23 pelatun sekunnin jälkeen pallo löysi tiensä viininpunaisten verkkoon ja maalissa aloittanut Tomi Kaksonen joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Blues oli liikkeellä selkeästi paremmalla jalalla ja vei kaksinkamppailut toisensa jälkeen nimiinsä. Avauserässä ei juuri kehumista lohjalaisittain valitettavasti ollut ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiinkin jyväskyläläisten 4-0 -johdossa.
 
Toiseen erän ryhtiliikekään ei pelastanut 
 
Toiseen erään LoSB löysi hieman lisää liikettä tiivistämisten myötä. Janne Savelan siirtyminen Eddy Sobottin ja Markus Lajusen kärjeksi toi kaivattua vipinää varjojen mailla kulkeneelle ykkösketjulle. Mikko Sinkon poissaolo näkyi selvimmin juuri tämän ketjun pelissä. Raine Siltala huilasi avauserän, mutta liittyi pelaavaan kokoonpanon myös erän aikana ja olikin äärimäisen pirteä kentälle päästyään.
 
Pelillisesti toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. 42 sekuntia pelattu ja Blues tuuletti kainaloitaan ensimmäisen kerran. Viitteitä "paremmasta huomisesta" tarjoili ylivoimaisesti ottelun paras LoSB-kentällinen Palenius-Mattila-Reijonen, joka oli illan ottelussa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ainoa lohjalaiskentällinen, joka kykeni luomaan vauhtia ja vaaratilanteita jyväskyläläisten maalille. 5-1 -kavennus oli komeaa pallonsiirtelyä yhdellä kosketuksella Mattilan ja Paleniuksen toimesta, jonka päätti Samuli Reijosen viileä sijoitus tyhjänä ammottaneeseen Blues- maaliin.
 
Kavennuksen Blues kuittasi nopeasti 6-1 -osumalla, jonka jälkeen seuraavassa vaihdossa sama LoSB-ketju osui jälleen, tällä kertaa Tommi "Totti" Paleniuksen väläyttäessä ei-niin-kuuluisaa lämäriään kaventaen lukemat 6-2:een. Erän loppu olikin jälleen sitten Bluesin painostusta ja viimeiselle erätauolle lähdettiinkin lukemista 9-2.
 
Kolmas erä tasaista vääntöä
 
Päätöserä käynnistyi jälleen maalilla, tällä kertaa LoSB:n maalilla. Jyväskyläläisten muuten varmasti pelannut puolustus purki alivoimalla pallon huolimattomasti. Markus Lajunen korjasi karkin talteen, veti liikkuvat taakse ja kavensi lukemat 9-3:een ylivoimalla.
 
LoSB vaihtoi päätöserässä maaliin Jarno Koivulan ja Koivula pelasikin paineettomassa tilanteessa hyvin, päästäen erässä ainoastaan yhden maalin Bluesinkin ehkä aavistuksen hellittäessä pahinta painostustaan. Ottelu siis päättyi lukemiin 10-3.
 
Yhteenveto ja muita huomioita
 
LoSB sai ottelusta yhtä monta pistettä kuin ansaitsikin. SC Blues oli selvästi lohjalaisia pirteämpi ja liikkuvampi. Lentokentäksikin tituleerattu kenttä oli selvästi Bluesille suotuisampi ja hyvän pallonsiirtelyn avulla Blues hyödynsi LoSB:n heikomman liikkeen selvästi hyväkseen.
   
Aiemmissa otteluraporteissa ei tuomarityöskentelystä erikseen ole mainittavaa ollut, sillä raitapaidat ovat suoriutuneet tehtävistään hyvin. Tästäkään ottelusta ei LoSB voittoa olisi korjannut, vaikka tuomarityöskentely olisi toisenlaista ollutkin, mutta todettava on, että erikoisia tuomioita puolin ja toisin saatiin todistaa läpi ottelun. Kun sisään- ja vapaalyönnit toistuvasti menevät väärinpäin, selvät rikkeet jätetään huomioimatta, tai hyvitetään joukkueille edellisen tilanteen väärinpäin menneet vihellykset, on tilanne valmis.
 
Taistelusta ja yrityksen puutteesta ei lohjalaisia kuitenkaan voi vähimmässäkään määrin syyttää. Peräkkäisistä tappioista huolimatta joukkue on kaikissa otteluissaan jaksanut taistella ottelut loppuun saakka, eikä asenteen puutteesta tälläkään kertaa voi viininpunaisia syyttää. Joukkue maksaa nousijana vielä divarisalibandyn oppirahoja. Kotiotteluissaan LoSB on silti osoittanut kykenevänsä haastamaan vastustajansa tasaiseen taistoon. 
 
Plussat ja miinukset
 
+++    Jyväskylän liike ja pallon siirtely ykkösellä eteenpäin
++      Palenius-Mattila-Reijonen
+        LoSB:n taisteleva ilme säilyi läpi pelin
 
-        Kummalliset pillin puhallukset
--      Bluesin ottelumusiikit
---     Lohjalaisten merkkausvirheet
 
Tommi Fäldt 
 
 
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:23Sirviö AnssiEi syöttäjää
2 - 005:56Kivelä AkiMäkinen Lasse
3 - 0 (yliv.)09:51Kauppinen AnttiTapio Teemu
4 - 011:29Hynynen Veli-MattiPietilä Niko
5 - 020:42Nieminen KaaleKivelä Aki
5 - 128:24Reijonen SamuliPalenius Tommi
6 - 129:58Sirviö AnssiHynynen Veli-Matti
6 - 230:22Palenius TommiReijonen Samuli
7 - 236:54Mäkinen LasseKivelä Aki
8 - 237:54Hynynen Veli-MattiPietilä Niko
9 - 238:31Kivelä AkiMäkinen Lasse
9 - 3 (yliv.)40:37Lajunen MarkusSobott Eddy
10 - 349:26Tapio TeemuKuulasmaa Jaakko
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
08:07Savela Janne2 min
39:09Valjakka Joonas2 min
45:01Rask Pekka2 min
52:47Pekki Pertti2 min
58:26Nieminen Reetu2 min
Torjunnat:
Kaksonen Tomi: 25 torjuntaa
Puro Ville: 22 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Küttel David
Puolustaja
8Uronen Henri
Puolustaja
8Siltala Raine
Hyökkääjä
10Ståhlberg Jerry
Puolustaja
11Juutinen Petteri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Puolustaja
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
22Metso Tero
Hyökkääjä
25Rask Pekka
Puolustaja
29Luoma Jussi
Hyökkääjä
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
71Palenius Tommi
Hyökkääjä
88Savela Janne
Hyökkääjä
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
98Kaksonen Tomi
Maalivahti
-Höynälä Kimmo
Valmentaja
-Koivula Jarno
Maalivahti
-Ritvanen Kari
Valmentaja