Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Miehet 1 - M-Team (6 - 7)

Aika: 1.11.2006 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Tennariin oli saapunut 164 silmäparia seuraamaan ykkösdivisioonan ottelua Losb vastaan M-Team. Peli oli molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä LoSB yritti pois nollakerhosta ja M-Team puolestaan yritti päästä takaisin piste/peli- tahtiin mukaan. Ottelutahti on nyt tiivis, sillä LoSB kohtaa jo perjantaina kotisalissaan Indiansin Espoosta.

Avauserä M-Teamin hallintaa

LoSB lähti otteluun tutulla puolikorkealla 1-2-2 karvauksella, kun taas vastustaja puolestaan karvasi ahnaasti syvältä LoSB:n puolustusalueelta kiinni 2-1-2 systeemillä. Kotijoukkue sai jäähyn erän alkuminuuteilla ja M-Team rankaisi heti ensimmäisestä ylivoimastaan 0-1 vierasjohdon. Vierailija hallitsi erää myös tästä eteenpäin lähinnä paremman pallonsiirtelynsä turvin ja kotijoukkue oli enemmän ottavana osapuolena.

Sitten iski LoSB:n kakkoskenttä ja Tommi Palenius antoi vastustajan maalin takaa hienon syötön Samuli Reijosen lapaan ja tämä ei voinut erehtyä avopaikasta. Heti samaisen kentän seuraavassa vaihdossa Reijonen iski jo toistamiseen maalin ja näin kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. M-Team ei ollut maaleista moksiskaan, vaan vierailijat iskivät erän aikana vielä kahdesti, siirtyen erätauolle 2-3 johdossa. Tällä kertaa molemmissa vastustajan maaleissa oli ottavana osapuolena muuten hyvin kunnostautunut kakkoskenttä. Erä oli kokonaisuudessaan vieraiden hallintaa ja näin erätulosta voidaan pitää täysin oikeudenmukaisena.

LoSB ryhdistäytyy toiseen erään

Tunnetta ja liikettä oli tullut selvästi lisää molempien joukkueiden otteisiin toiseen erään ja varsinkin kotijoukkue tuli huomattavasti paremmalla sykkeellä kakkoserään. Aikaa ehti kulua vain hieman toista minuuttia, kun Janne Savela huudatti kotiyleisöään maalilla, johon syötön antoi Henri Uronen. Peliin neljä minuuttia lisää, niin Uronen pääsi jälleen lisäämään syöttösaldoaan, tällä kertaa viimeistelijänä Markus Lajunen.

Kotijoukkue oli siis kolmannen kerran tällä kaudella täysin vastaavassa tilanteessa kotikentällään, eli peli lähestyy puoliväliä ja LoSB johtaa ottelua maalilla. Jos ensimmäinen erä oli vierailijoiden selvästi, niin vähintään yhtä selkeästi LoSB vei toista erää. Ja mikä hienointa tässä erässä, niin oma maali pysyi koskemattomana koko erän uhrautuvaisella puolustuspelillä ja Jarno Koivulan hyvillä pelastuksilla. LoSB pääsi myös yrittämään pari kertaa ylivoimaa, mutta laadukkaat laukaukset jäivät uupumaan tällä kertaa ja näin kumpikin ylivoima jäi hyödyntämättä.

Niin lähellä, mutta niin kaukana

LoSB saa kolmanteen erään lentävän lähdön, kun Mikko Sinkko vie Lajusen esityöstä kotijoukkueen 5-3 johtoon heti ensimmäisessä vaihdossa. Ja lisää seuraa, kun pelikello käy hieman yli 43 minuutin. Pekka Rask lähettää puolesta kentästä ?putoavan lehden? maalille ja se jatkaa matkaansa maaliin saakka Reijosen tehdessä hyvää maskia. LoSB johtaa peliä siis 6-3 ja innokkaimmat alkavat jo yleisössä hehkuttamaan ensimmäisiä sarjapisteitä.

Mutta toisin kävi taas. Kotijoukkue passivoitui entisestään ja kadotti täysin hyvän pelillisen otteensa. 6-4 kuittaus tulee vastustajalta heti seuraavassa vaihdossa ja sen jälkeen pelataankin täysin yhtä maalia loppuerä. Vielä neljä minuuttia ennen loppua LoSB:n puolustus on kestänyt kaikki M-Teamin rynnistykset ja kahden maalin johto pitää edelleen. Sitten iskee kotijoukkueelle musta kaksiminuuttinen ja vierailijat nousevat ensin tasoihin ja vielä lopussa ylivoimalla pelin voittoon. Tosin aina voidaan kysyä oliko Markus Lajusen saama jäähy pelin hengen mukainen, mutta yhtä kaikki, se vihellettiin jäähyksi ja piste. Näin painajaisesta tuli totta, kolme kotipeliä ja kaikki päättynyt maalin tappioon johtoasemasta huolimatta. Pisteet matkasivat näin Helsinkiin M-Teamin mukana maalein 6-7.

Loppukommentit

Nyt koetellaan todella Lohjan Salibandyn miesten edustusjoukkuetta. Jokaisessa kotipelissä vastustaja on tarjonnut pisteitä LoSB:lle, mutta vielä ei ole kelvannut, tai pikemminkin nöyryys ei ole riittänyt ottamaan sarjapisteitä. Sääliksi käy jo suoraan sanoen joukkuetta, joka taistelee ja yrittää viimeiseen asti, mutta palkintoa siitä ei tahdo tulla millään. On oikeastaan hyvä, että seuraava peli tulee jo niin nopeasti (perjantaina Lohjalle saapuu Indians), ettei murehtimiseen jää turhaa aikaa.

Perjantaina LoSB on jo puoliksi selkä seinää vasten, sillä voitto Indiansista on saatava lähes hinnalla millä hyvänsä. Muussa tapauksessa voi olla tuskainen loppukausi. Allekirjoittanut ainakin jaksaa uskoa edelleen joukkueen nousuun, sillä siellä näyttää vallitsevan hyvä henki kaikesta huolimatta ja mikä tärkeintä; joukkue jaksaa taistella. Ripaus onnea mukaan perjantaille ja se on siinä!