Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Loviisa - Miehet 1 (7 - 3)

Aika: 25.11.2006 18.30
Paikka: Loviisan liikuntahalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Miesten edustusjoukkue matkasi Loviisaan lauantaina hakemaan ensimmäisiä vieraspisteitä. Avauspisteet LoSB oli saavuttanut viime viikolla, kun lohjalaiset kaatoivat PSS:n kotonaan niukasti 7-6. Loviisan ottelusta olivat poissa Jani Malmelin sekä Mika Juvonen. Tommi Tukiainen pelasi kauden avausottelunsa 1.divarissa.

LoSB aloitti haparoiden, Tor hallitsi avauserää

Molemmat joukkueet aloittivat 1-2-2 -karvauksella. LoSB karvasi totutusti noin puolesta kentästä, Loviisa aavistuksen aggressiivisemmin ja korkeammalta. Ottelun alku oli Torin hallintaa. Peli pyöri pääasiallisesti kulmissa ja/tai keskialueella, eikä kummallakaan joukkueella tainnut ensimmäiseen kahteen minuuttiin olla laukaustakaan maalia kohti.

Kellot pysähtyivät ensimmäisen kerran ajassa 2:30. LoSB:n puolustukselle sattui merkkausvirhe keskialueella, jonka vuoksi Loviisa pääsi ylivoimahyökkäykseen. Hetkeä myöhemmin Valtteri Etholen nousi röyhkeästi maalille ja siirsi Kurrin teesien mukaisesti pallon "läheltä ylös", maalin kattoon. LoSB:n puolustus oli jo tässä vaiheessa ehtinyt samalle tasolle hyökkääjien kanssa, mutta pelasi maalin edustalla löysästi. Palloa ei haluttu tarpeeksi.

Loviisan avausosuman jälkeen pirteästi avauserässä pelannut Petri Aaltonen pääsi kokeilemaan samassa vaihdossa kahdesti Loviisan maalissa pelanneen, Marek Öigen, taitoja, mutta tuloksetta. LoSB pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, muttei onnistunut maalinteossa. Pallo kyllä liikkui näyttävästi mieheltä toiselle, mutta näennäispyörityksestä ei ole hyötyä, jos kukaan ei uskalla ottaa vastuuta ja laukoa. Toki tunnustus on annettava myös Loviisan nelikolle, joka nöyrästi puolusti omaa aluettaan.

Erän lopulla molemmat joukkueet kilauttivat kertaalleen myös tolppia. Tomi Kaksonen pelasti lohjalaiset muutamalla perättäisellä paraatipelastuksella. Tämäkään ei kuitenkaan pelastanut lohjalaisia takaiskulta, sillä lievän suvantovaiheen jälkeen, Loviisa sai vapaalyönnin maalin edestä puolustaja David Küttelin palautettua pallon maalivahti Kaksoselle. Loviisa kiitti, kumarsi ja teki maalin. Erätauolle 2-0 kotijohdossa.

LoSB herää toisessa erässä, Tor passivoituu

Lohjalaiset olivat löytäneet jostain lisää virtaa pukukopissaan. Jalka liikkui selvästi avauserää terävämmin, kaksinkamppailut voitettiin ja Loviisa oli ajoittain joko passivoitunut, tai muuten vaan passiivinen.

Reilu minuutin pelin jälkeen lohjalaisten pistepörssikärki, Markus Lajunen, kavensi lukemiksi 2-1. Sinkko syötti Lajuselle, joka laidaltaan laukoi maskin takaa pallon alakulmaan. Minuuttia myöhemmin LoSB:lle avautui erinomainen mahdollisuus tasoittaa peli, kun tänään muutenkin pirteästi pelannut, nivusvammastaan pelikuntoon toipunut Pertti Pekki syötti Samuli Reijosen läpi, mutta Öige veti pidemmän korren.

Hieman ennen erän puoliväliä LoSB nousi tasoihin. Aaltonen karvasi pallon keskialueella ja pallo ajautui Tomi Monoselle. Mononen harhautti vastustajan, ajoi röyhkeästi sisään ja sijoitti pallon verkon perukoille ja toi LoSB:n tasoihin.

Lievää hyvänolontunnetta ajautui tässä vaiheessa viininpunaisten paidan sisään. Näinkö helppoa tämä sittenkin olisi? Ei sentään. Kun pelikello näytti 31 minuuttia, LoSB haparoi omalla alueellaan ja Tor kilautti pallon heti ylärimaan.

Jos oli Loviisa erän alussa passiivinen, tasoituksen jälkeen LoSB passivoitui täysin. Ajoittain peli näytti täydelliseltä oman pään sumppupuolustukselta. Loviisa näytti kuitenkin hakkaavan päätään seinään, sillä nöyrä puolustaminen varjeli viininpunaisten maalin osumilta aina erän loppupuolelle saakka.

Ajassa 36.54 peli katkaistiin Mikko Mattilan saatua osuman kurkkuunsa. Mattila kentän sivuun ja viltissä aloittanut "ihmiskuula" Janne Savela tilalle. Puoli minuuttia myöhemmin Tomi Kaksonen venyi kolmeen perättäiseen huipputorjuntaan lähitilanteessa. Minuuttia myöhemmin omissa kuitenkin soi. Avaus laidasta Savelalle keskustaan, pallo pomppi lavassa ja Tor karvasi pallon pois. Hetkeä myöhemmin Andreas Hietala laukoi LoSB-puolustajien jaloista pallon ohi Kaksosen, joka ei selvästikään nähnyt palloa. LoSB vei erän nimiinsä, mutta Loviisan johdosta 3-2 lähdettäisiin päätöserään.

Kolmannen erän taika kestää

Viimeinen erä on osoittautunut LoSB:lle hankalaksi aikaisemminkin. Päätöserän tuloksellinen romahtaminen on käynyt ajoittain vähän turhankin tutuksi niin kentällä kuin varmasti katsomossakin.

Erän alku oli jälleen viininpunaisten. Minuutin pelin jälkeen Jere Nivukoski avaa pystyyn kapteeni Sobottille, joka pääsee Lajusen kanssa 2vs1- tilanteeseen. Laukaus kuitenkin päätyi tolppaan. Tämän hyökkäyksen vastahyökkäyksestä Loviisa sitten taas rokottikin ja siirtyi 4-2 -johtoon.

4-2 -osuman jälkeen peli tuntui siirtyvän hiljalleen Loviisan haltuun lopullisesti. LoSB taisteli, eikä yrityksen puutteesta tälläkään kertaa voi joukkuetta syyttää. Tomi Kaksonen tarjoili jälleen muutaman huipputorjunnan ja piti lukemat vielä tasaisina.

Ajassa 46.42 Petri Aaltonen sai rangaistuksen. Loviisa jauhoi ylivoimaansa ja onnistui jauhamaan puolustuksen sekaisin. Ajassa 47.32 ylivoima tuotti tulosta, kun poikkisyötöstä, maskin takaa, pallo lauottiin suoraan LoSB-maaliin. Muutama minuutti myöhemmin LoSB ahnehti hyökkäyspeliään, menetti pallon ja puolustukseen hätiin rientänyt Tommi Tukiainen joutui ottamaan rangaistuksen. Tämä ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

LoSB otti loppumetreillä vielä aikalisänkin. Samassa yhteydessä Ritvasen johtama valmentajakolmikko tiivisti viininpunaiset kahteen ketjuun. Tämä toikin kaivattua sykettä lohjalaisiin. Ajassa 56.59 kesken lohjalaisten painostuksen, Loviisa siirtyi jo 6-2 johtoon kulmavaparin jälkitilanteesta.

LoSB:n 6-3 kavennus syntyi hetkeä myöhemmin vapaalyönnistä, kun Sinkko löysi Lajusen, joka käyttösyötön jälkeen latasi pallon suoraan syötöstä sinne kuuluisaan ylämummoon. Lopussa kokeiltiin vielä kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta hyökkäys päättyi Sinkon laukaukseen päin Loviisan karvaajaa, joka syötti Tor-siivet laidoilta vapaiksi ja pohjusti näin loppunumeroiksi 7-3 jääneen osuman.

Loppumietelmiä

Loviisa siis vei ottelun lukemin 7-3. Ottelu oli tasaista vääntöä, joka olisi ollut hyvällä pelillä voitettavissa. Ottelun jälkeen oli kuitenkin positiivista nähdä LoSB-pelaajissa taistelutahtoa. Totuuden nimissä on sanottava, että Loviisa oli juuri lukemien verran parempi, muttei missään tapauksessa ylivoimainen.

Maalissa Tomi Kaksonen pelasi erittäin hyvän ottelun. Ilman "Nykäsen" muutamia maagisia torjuntoja, ottelu olisi voinut olla lukemiltaan rumempikin. Jossittelun varaa tarjoavat myös tolpat ja ylärimat puolin ja toisin, sekä Reijosen läpiajo ja Sobott-Lajusen 2vs1 -tilanteet.

Miettimisen aihetta antaa taas se tosiasia, että vaikka ketju Lajunen-Sinkko-Sobott LoSB:n kolmesta maalista kaksi tekikin, ketju myös päästi neljä maalia omiin.

Maanantaina 27.11. pelataan jälleen. LoSB matkaa Kirkkonummelle Rangersin vieraaksi. Ottelu Rangers vs LoSB pelataan Kirkkonummen väestönsuojassa klo 18:30 alkaen. Kannattajia odotetaan paikalle sankoin joukoin!