11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

LaitamainosLaitamainos näkyy kaikissa seuran harjoitus -ja ottelutapahtumissa. MainoksenLue lisää »

Miehet 1 - SB Savo (8 - 6)

Aika: 3.12.2006 15.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

156 silmäparia oli saapunut Tennariin seuraamaan miesten 1. divisioonan ottelua LoSB-SB Savo. Vierailijat olivat edellisiltana käyneet hakemassa arvokkaat vieraspisteet M-Teamin kotiareenalta maalein 2-4. Kotijoukkue puolestaan lähti hakemaan toista peräkkäistä kotivoittoa ja yritti näin kuroa etumatkaa sarjataulukossa ylempänä oleviin kiinni.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Uronen-Rask; Sobott-Sinkko-Lajunen

Nivukoski-Pekki; Aaltonen-Metso-Mononen

Juvonen-Tukiainen; Palenius-Mattila-Bergholm

Maalissa: Jani Malmelin

Hienoja maaleja avauserässä

Peli lähti käyntiin tarkkaillen ja väittäisin, että kyseessä oli tähän asti kauden laiskavauhtisin erä pelitempoltaan. Hitaus johtui pitkälti siitä, että molemmat joukkueet karvasivat melko passiivisella 1-2-2 karvauksella ja painetta annettiin vastustajan alakertaan satunnaisesti. Lähinnä silloin, kun irtopallo oli realistista voittaa omalle joukkueelle. Pelin hidas tempo sopi hyvin vierailijoille, sillä he olivat liikkeellä ainoastaan kahdella kentällisellä ja edellisillan peli varmasti painoi jonkin verran jaloissa. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen alkoi kuitenkin sitten tapahtua.

LoSB sai katkaistua keskialueella SB Savon hyökkäyksen ja Mikko Mattila  eteni muutaman potkun ja hieman onnellakin sai siirrettyä pallon Tommi Paleniukselle, joka vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Minuutti lisää ja saatiin näyte puolustaja Tommi Tukiaisen pelinäkemyksestä. "Tuhkimo" löysi keskialueelta hienolla syötöllä Tomi Monosen vapaana vastustajan maalin takatolpalta ja näin Monosella oli helppo työ siirtää viininpunaiset 2-0 johtoon.

Heti erän puolivälin jälkeen vierailijat pääsivät kaventamaan tilanteeksi 2-1 LoSB:n keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Hienot maalit kuitenkin jatkuivat kotijoukkueen toimesta. Markus Lajunen levitti hienosti peliä toiseen laitaan Henri Uroselle, joka puolestaan siirsi pelivälineen välittömästi maalille yksin jätetylle Eddy Sobotille, joka pääsi laittamaan pallon tyhjään SB Savo-maaliin. Eikä tässäkään vielä kaikki. Ensimmäisen erän lopullisiksi 4-1 numeroiksi viimeisteli jälleen hyvin esiintynyt Niko Bergholm, jonka laukaus yllätti vierailijoiden maalivahdin etukulmasta.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan lievää kotijoukkueen hallintaa ja varsinkin viimeistelyssä oli selvä ero viininpunaisten eduksi. Maalivahti Jani Malmelin oli jälleen palannut LoSB:n maalin suulle ja hän pelasikin jälleen totutusti hyvin. Vaikkei hienoista maaleista mitään extrapisteitä saakaan, niin huomioitavaa oli kotijoukkueen kolmen maalin kauniit sommitelmat. Siinä silmä lepäsi kokeneemmallakin kaverilla katsomossa.

Se kuuluisa "musta minuutti"

En tiedä oliko nukkumatti käynyt kotijoukkueen pukukopissa erätauolla, vai mitä unilääkettä siellä oli nautittu, mutta todella aneemista oli LoSB:n peli erän alussa. Erän kolme ensimmäistä vaihtoa ja SB Savo tarvitsi aikaa vain 29 sekuntia peräti kolmen maalin tekemiseen ja yhtäkkiä peli olikin tasan 4-4. Aikamoista shokkihoitoa. Kun vierailijat vielä ylivoimalla siirtyivät ajassa 24.21 jo 4-5 johtoon, niin moni jo katsomossa mietti, että näinkö tässä taas käy. Mutta ei käynyt.

LoSB on ollut tunnettu tällä kaudella hyvästä taistelumoraalistaan pelin aikana ja tänään se myös palkittiin. Viininpunaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa erän jälkimmäisellä puoliskolla ja hetken tilanne jo näytti kuivuvan kokoon, kunnes kokenut Mika Juvonen nousi vastustajan kulmapäätyyn ja näytti kehonkielellään syöttävän pallon maalin takaa omalle pelaajalle toiseen kulmaan, mutta syöttö lähtikin ovelasti koko vastustajan puolustusryhmityksen läpi suoraan Markus Lajusen lapaan, joka katsoi rauhallisesti ja sijoitti pallon maalin kattoon. Taas hieno maali.

LoSB hävisi siis toisen erän 1-4 ja näin pelin voitto oli täysin auki 5-5 tilanteessa. Se tietenkin hiukan huolestutti lohjalaisyleisöä, kun kaikkien tiedossa oli se tosiseikka, ettei LoSB ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään kolmatta erää käymissään peleissään. Vierailijat puolestaan olivat erittäin tyytyväisiä siihen, että he olivat nousseet peliin mukaan ensimmäisen erän ahdingon jälkeen.

Viimeinen erä - lopultakin voittoerä

Kotijoukkue sai lentävän lähdön kolmanteen erään, kun illan kuningas Eddy Sobott siirsi viininpunaiset 6-5 johtoon erän toisella minuutilla Henri Urosen esityöstä. Tähän minuutti lisää ja SB Savolle tuomitaan rangaistuslaukaus rikkeestä, joka oli toki selvä, mutta oliko se sitten rangaistuslaukauksen arvoinen rike, niin se onkin sitten toinen kysymys. Joka tapauksessa LoSB:n maalivahti Jani Malmelin oli jo jäädä jälkeen harhautuksessa, mutta viime tipassa jostain ilmestyi "kobrakäsi", joka esti pallon menemisen maaliin.

Peli oli edelleen melko tarkkaa ja hidasta molemmilta joukkueilta ja virheitä vältettiin viimeiseen asti. Erän siirtyessä jo jälkimmäiselle puoliskolle pääsivät vierailijat pelaamaan ylivoimaa. Tällä kertaa se myös tuotti tulosta, sillä ajassa 51.28 Timo Tahvanainen toi vierailijat jälleen tasoihin.

Kotijoukkueen kolmannen erän kirous sai kuitenkin tänään viimein väistyä ja nyt vuorostaan LoSB pääsi pelin lopussa pyörittämään ylivoimaa. Viininpunaiset saivat koko pelissä kaksi ylivoimatilannetta ja käyttivät ne tänään 100% hyväkseen. Pelikello pysähtyi ajassa 57.13, jolloin joukkueen kapteeni Eddy Sobott siirsi Markus Lajusen laukoman reboundin vastustajan verkon perukoille. Sobott viimeisteli neljän maalin iltansa tekemällä viimeisellä minuutilla tyhjiin loppulukemiksi 8-6 ja näin kotijoukkueelle kullanarvoiset sarjapisteet.

Loppukommentit:

Peli ei noussut tasoltaan historian kirjoihin, mutta kaikkein tärkeintä on nyt tietenkin se, että sarjapisteitä kertyy mahdollisimman paljon - tyylipisteistä välittämättä. LoSB nousi jo sarjataulukossa Tiikereiden rinnalle ja kun viimeinen joukkue putoaa sarjasta suoraan, niin taistelu tuon paikan välttämiseksi jatkuu kiivaana. Eivätkä seuraavatkaan joukkueet ole vielä mahdottoman kaukana, sillä SB Savoon on matkaa neljä pistettä ja Hatsinaan, M-Teamiin ja Indiansiin kuusi pistettä. Kaikki on vielä mahdollista ja mikä parasta - omissa käsissä.

Kentän kuningas oli siis tänään Eddy Sobott, jonka tulemista pisteiden muodossa on jo kiivaasti odoteltukin. Tänään joukkueen kapteeni näytti, että mikä hän on miehiään silloin, kun peli kulkee. Kerran tosin "Empankin" kädet jäätyivät avopaikassa, mutta paras tapa kuitata sellainen tilanne, on iskeä neljä häkkiä vastustajan verkkoon. Hieno suoritus.

Hyökkäysketju Palenius-Mattila-Bergholm jatkoi hyviä esityksiään ja on ainakin allekirjoittaneen yllättänyt positiivisesti tällä kaudella. Toivotaan myös, että hyvät esitykset jatkuvat ja näin LoSB:n ykkösketju Sobott-Sinkko-Lajunen saa sopivasti taustatukea muilta kentiltä. Tehojen suhteen eniten ongelmia on tällä hetkellä Aaltonen-Metso-Mononen ketjulla, mutta tärkeintä onkin, että tämäkin ketju pystyy pelaamaan nöyrää puolustuspeliä ja pitämään oman pään puhtaana.

Vaikka kolmannen erän puolivälissä LoSB siirtyikin kahteen pakkipariin, niin se ei johtunut siitä, että pakkipari Pekki-Nivukoski olisi pelannut huonosti. Päinvastoin, jokainen puolustajapari toimi tänään kiitettävästi toisen erän alkua lukuun ottamatta. Koko joukkueen koostumukset ja pelitapa ovat pikkuhiljaa löytymässä ja siihen on peli hyvä perustaa jatkossakin.

Ainoa asia, mitä voidaan tämän illan pelissä kritisoida on se, että SB Savolla oli tasan tarkkaan yksi avauskuvio käytössään koko pelin ajan ja vaikka se toistui kymmeniä kertoja pelin aikana, niin silti viininpunaiset eivät saaneet sitä kuriin. Eli muutaman alakolmiosyötön jälkeen tuli joka kerta syöttö keskelle vastaantulevalle toiselle kärkimiehelle, joka useimmiten kääntyi ja suoritti laukauksen. Kyllä se olisi jo pitänyt "osata haistaa" pelin edetessä, kun kuvio oli lähes joka kerta sama. Eli toinen LoSB:n puolustajista ei lähtenyt seuraamaan vastaanjuossutta miestä tarpeeksi lähelle, vaan jätti metrin hajuraon ja siitä rankaistiin muutaman kerran maalin muodossa.

LoSB:n taival jatkuu jo itsenäisyyspäivänä Mikkeliin ja siellä vastaan asettuu kotijoukkue Hatsina. Peli pelataan pienessä kaukalossa, mutta sehän ei ole lohjalaisille mikään outo tilanne. Sunnuntaina 10.12 puolestaan Tennariin saapuu lohkon kärkijoukkue SC Blues, joka ei ole vielä kärsinyt ainuttakaan pistemenetystä. Mielenkiintoinen viikko siis edessä.

Otteluraportti SB Savon näkökulmasta luettavissa tästä.