Pelatut ottelut

11.2.2023 17.00
Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00
NIB - Miehet edustus9 - 7 »

Verkkokauppa

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Hatsina - Miehet 1 (5 - 3)

Aika: 6.12.2006 16.00
Paikka: Rantakeidas
Sarja: 1. Divisioona, itälohko


Miesten edustusjoukkue matkasi Itsenäisyyspäivänä Linnan juhlien sijaan Hatsinan vieraaksi Mikkeliin. Sarjataulukon puolivälissä majaileva Hatsina ei ollut järin vieraanvarainen isäntä tällä kertaa. Kotijoukkue oli vahvempi lukemin 5-3.

Otteluraportin kirjoittajia ei tällä kertaa matkassa ollut, joten tämän kertainen raportti perustuu valmentaja Kari Ritvasen ja muutamien pelaajien kommentteihin ottelun kulusta.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Sobott-Sinkko-Lajunen
Aaltonen-Metso-Mononen
Palenius-Mattila-Reijonen

Rask-Uronen
Juvonen-Ståhlberg
Nivukoski-Pekki

Maalissa Herlevi.

Otteluraportti:

Avauserä oli lohjalaisten täydellistä hallintaa. LoSB hallitsi avauserää "satanolla". Lukuisista tekopaikoista kolme onnistuttiin hyödyntämään, mutta paikkoja kuulemma olisi ollut ainakin toiseen mokomaan.

Mikko Mattilan johtama "nuorisoketju" aloitti pirteästi ja järjesteli LoSB:n avausosuman ajassa 7.45. Maalintekijänä Tommi "Totti" Palenius.

Hetkeä myöhemmin Tomi Mononen rankaisi peräkkäin kahdesti. Mononen seurasi ensin Petri Aaltosen ja sitten Mika Juvosen laukaukset tiukasti, taisteli pallon itselleen ja viimeisteli kaksi maalia reboundeista.

Erän loppupuolella LoSB pääsi jauhamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, mutta ylivoima meni valitettavan tutuksi näennäispyörittelyksi. Kun vielä jälkimmäisen jäähyn loppupuolella Mikko Sinkko sai rangaistuksen, tilanne kuivui lopullisesti kokoon. Erätauolle kuitenkin lohjalaisten 0-3 johdosta.

Toisessa erässä "jäädytään"

Liekö hyvän olon tunne vallannut viininpunaisten sisuskalut erätauolla? Toiseen erään turvallisen tuntuisesta kolmen maalin etumatkasta, kentälle asteli jäätynyt LoSB-miehistö.

"Jalat unohtuivat pukukoppiin. Nimenomaan painotettiin erätauolla nöyrää puolustuspelaamista ja kurinalaista, maltillista, karvausta, mutta kun ei mene jakeluun. Ihan omaa hölmöyttämme päästettiin kaveri tasoihin", valmentaja Kari Ritvanen manasi.

LoSB otti toisessa erässä kolme rangaistusta, joista kaksi tuli toistuvasta väärästä pelitavasta. Hatsinan valmennus oli hereillä ja peluutti "kuumia" pelaajiaan. Tilastoistakin voi päätellä, että lohkon pistepörssistäkin tutut pelaajat Jukka Haimilahti ja Jarno Liikanen muodostuivat LoSB:n akilleen kantapääksi.

"Alivoima oli jotenkin laiskanoloista. Nöyryys puuttui tästäkin ja merkkausvirheet seurasivat toisiaan. Hatsinan ylivoima oli tehokasta, mutta lähinnä sen vuoksi, että me pelasimme löysästi."

Toisen erän jälkeen pukukoppeihin siirryttiin tasalukemista 3-3.

Kolmannessa erässä jalka löytyy - tehot eivät

"Kolmanteen erään päästiin taas peliin mukaan. Pidimme palloa selvästi enemmän, mutta oman päädyn pallonhallinnasta ei hyökkäyssuuntaan ole hyötyä. Kun olisi ollut nopean avauksen ja iskun paikka, peli käännetään takaisin omaan päätyyn ja jäädään ihmettelemään omaan päätyyn. Samalla tarjotaan vastustajalle mahdollisuus koota rivinsä.", Ritvanen harmitteli.

45 minuutin pelin jälkeen Hatsinalle tuomittiin rangaistuslaukaus. LoSB-puolustus pelasi palloa maalivahdin alueella. Rangaistuslaukausta asettui laukomaan Haimilahti, LoSB vaihtoi rangaistuslaukauksen ajaksi maaliin Jonas Koistisen. Haimilahti vei Koistisen sivuttaisliikkeeseen, mutta ajautui samalla pieneen kulmaan ja laukoi tolppaan. Vain hetkeä myöhemmin, kotijoukkue kuitenkin siirtyi 4-3 johtoon.

Ottelun loppu oli LoSB:n hallintaa, mutta maalit jäivät puuttumaan. Paikkoja oli, mutta tehottomuus vaivasi. Tehottomuudesta pyrittiin eroon tiivistämällä pelaaminen kahteen ketjuun. "Tero Metson kentällinen otettiin penkille kahdesta tehdystä maalista huolimatta. Puolustuspäässä pojat olivat vaikeuksissa. Sinkon ketjulta olisi kaivannut tehoja tiukassa paikassa, mutta pojille ei tänään peli maistunut.", Ritvanen harmitteli.

Ottelun lopuksi Hatsina viimeisteli 5-3 tyhjään LoSB-maaliin ja näin kaksi pistettä jäi Mikkeliin. Ottelun parhaana pelaajana lohjalaisilta palkittiin maalivahti Antti Herlevi. "Herkku pelasi erinomaisen ottelun. Toivottavasti varmat otteet karistivat viimeisetkin jännityksen rippeet pois. Kolmannessa erässä alkoivat pallot jo liimautumaankin. Veskaria ei voi tappiosta todellakaan syyttää.", Ritvanen suitsuttaa.

Rangaistuslaukausta varten maaliin asetit Jonas Koistisen? Oliko veskarin vaihto tällaista tilannetta varten erikseen sovittu?

"Kun rankkari tuomittiin, Herkku tuli itse siihen vaihtopenkille ja Koippari oli pukemassa kamoja jo päälleen. Ihan pojat itse hoitivat homman näin. Ajattelin, että mikäs siinä, kyllähän ne tietävät, kun ovat samassa joukkueessa pidempään pelanneet. Koippari oli hyvin mukana tilanteessa, vaikka veto taisi tolppaan kilahtaakin".

Menetyt kaksi pistettä harmittivat Ritvasta. "Ottelu oli ehdottomasti voitettavissa. Kun joukkueet meidän yläpuolelta hoitavat nämä ottelut, pitää meidän alkaa ottamaan jo niitä yllätyspisteitäkin kovemmiltakin joukkueilta", Ritvanen toteaa.

Seuraava ottelu pelataan tulevana sunnuntaina (10.12.) Lohjalla, Tennarissa, kun vieraaksi saapuu sarjakärki SC Blues Jyväskylästä.

"Kova ottelu on taatusti tiedossa. Meiltä on pari kaveria poissa, joten katsotaan nyt. Blues on esittänyt sarjan parasta peliä tähän asti. Tässä ottelussa ei mustaa hetkeä saa sattua. Pienemmästä kaukalosta on varmaan meille jonkin verran etua.", Ritvanen aprikoi lopuksi.


Tommi Fäldt

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 107:45Palenius TommiMattila Mikko
0 - 211:30Mononen TomiAaltonen Petri
0 - 312:39Mononen TomiJuvonen Mika
1 - 3 (yliv.)26:16Heimonen HeikkiHaimilahti Jukka
2 - 3 (yliv.)29:53Haimilahti JukkaLiikanen Jarno
3 - 3 (yliv.)38:23Haimilahti JukkaLiikanen Jarno
4 - 346:54Haimilahti JukkaLiikanen Jarno
5 - 3 (tm)59:28Liikanen JarnoHeimonen Heikki
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
14:47Tanttu Klaus2 min
15:39Tähtinen Heikki2 min
17:02Sinkko Mikko2 min
24:22Aaltonen Petri2 min
29:26Ståhlberg Jerry2 min
38:20Ståhlberg Jerry2 min
Torjunnat:
Herlevi Antti: 32 torjuntaa
Sorjonen Mikko: 22 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Herlevi Antti
Maalivahti
8Mononen Tomi
Hyökkääjä
8Uronen Henri
Puolustaja
10Ståhlberg Jerry
Puolustaja
11Juutinen Petteri
Puolustaja
12Mattila Mikko
Hyökkääjä
16Pekki Pertti
Puolustaja
18Reijonen Samuli
Hyökkääjä
19Nivukoski Jere
Puolustaja
22Metso Tero
Hyökkääjä
25Rask Pekka
Puolustaja
29Luoma Jussi
Hyökkääjä
30Aaltonen Petri
Hyökkääjä
33Koistinen Jonas
Maalivahti
47Sobott Eddy
Hyökkääjä
71Palenius Tommi
Hyökkääjä
77Juvonen Mika
Puolustaja
91Lajunen Markus
Hyökkääjä
-Ritvanen Kari
Valmentaja
-Sinkko Mikko
Hyökkääjä