Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Kannatusjäsenyys yksityishenkilöSeuran kannatusjäsenyyys kaudelle 2021-2022. Kannatusjäsenenä tuet seuran toiminnanLue lisää »

Miehet 1 - SC Blues (9 - 11)

Aika: 10.12.2006 15.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Joidenkin mielestä jo ennaltapelattu ottelu LoSB vs SC Blues muodostui tasaiseksi, tiukaksi väännöksi. Jyväskyläläiset olivat edellisenä päivänä kärsineet kauden ensimmäisen tappionsa Helsingissä M-Teamille. Lohjalle matkasikin osittain siipirikko, mutta taatusti sisuuntunut ryhmä.

LoSB:n riveistä poissa olivat: Mikko Sinkko (töissä), Dave Küttel (selkä), Tomi Kaksonen (sormi), Niko Bergholm (kantapää) sekä Antti Herlevi (jalka).

Vedonlyöjät ja kertoimienlaskijat olivat ottelun aikana ajoittain hermoromahduksen partaalla. Kun taistelu taukosi ja taistelutanner tyhjeni, tulostaululla kuitenkin seisoi todistusaineisto vierasvoitosta SC Bluesille. Loppulukemat 9-11.

Avauserä melkoista kohellusta

Ottelu alkoi rytinällä ja melskeellä. LoSB lähti karvaukseen tutulla noin 60% 1-2-2 karvauksella Bluesin ollessa aavistuksen aggressiivisempi.

LoSB sai otteluun kuitenkin lentävän lähdön, kun jo reilu minuutin pelin jälkeen avauskokoonpanoon palannut "ihmiskuula"-Janne Savela ronkki maalin edustalta pallon maaliin ja vei viininpunaiset 1-0 johtoon.

Lohjalaisten johto-osuman jälkeen iski Blues peräkkäin kolmesti. LoSB-maalissa Jani Malmelin napsi peruskopit pois, muttei mahtanut mitään sarjakärjen rynnistykselle.

LoSB:n 2-3 kavennusosuma oli kummallisen näköinen. Pallo jäi LoSB-laukauksen jälkeen pomppimaan Bluesin maalin eteen. Palloa olivat kilvan lapioimassa jyväskyläläispuolustus ja Samuli Reijonen. Reijonen iski kuokan maahan ja nosti rystyltä yläkulmaan.

Ensimmäisessä erässä tehtiin kaikkiaan kymmenen maalia, joita ei kannata kaikkia ryhtyä luettelemaan raportissa. Tilastot puhukoon puolestaan.

Avauserä oli joka tapauksessa vauhdikasta ja varmasti yleisöä viihdyttävää salibandya, mutta kontrolloidusta ja kurinalaisesta pelaamisesta ei ollut tietoakaan. Maalivahdit molemmissa päissä eivät erässä olleet parhaimmillaan, vaikka tuskin maaleja yksin veskareiden piikkiin laitetaankaan. Tasatilanteesta 5-5 ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä järki mukana

Olettaisin, että molemmissa pukukopeissa on varmaan muutama painava sana sanottu ensimmäisen erän jälkeen. Helpotuksen huokaus on saattanut päästä tasatilanteen vuoksi, mutta kurittoman pelaamisen vuoksi kymmenen maalia yhteen erään oli varmasti molempien valmentajien mielestä liikaa.

Toinen erä olikin molemmilta joukkueilta huomattavasti organisoidumpaa pelaamista. Kun viisikkopuolustuskin puolin ja toisin tiivistyi, myös maalivahtien pelaaminen helpottui.

Tähänkin erään mahtui kummallinen maali, joka varmasti herätti kysymyksiä katsomossakin. Ajassa 24.34 Mikko Mattila nousi oikeaa laitaa kohti maalia. Mattila laukoi maalin edessä ollutta Tommi Paleniusta päin, josta pallo pomppasi Blues-maaliin. Jyväskyläläiset protestoivat osumaa, mutta erotuomarit hyväksyivät maalin. Tuomio oli protestoinneista huolimatta oikein, sillä Palenius ei palloa pelannut. Yleisö olisi muutamien kommenttien perusteella ollut valmis huutamaan "Totin" nimeä maalin syntymisen merkiksi, mutta maalintekijäksi kuulutettiinkin Mattila, joka pallon tosiasiassa laukoi pelaajamassaan, josta pallo Paleniuksen kautta, maaliin meni.

Minuuttia myöhemmin Blues tuli jälleen tasoihin ja erätauolle siirryttiin kutkuttavasta 6-6 tasatilanteesta.

LoSB kaatuu saappaat jalassa

Kolmas erä alkoi lupaavasti, kun kapteeni Eddy Sobott taisteli maalinedustilanteen loppuun asti ja vei viininpunaiset 7-6 johtoon. Vajaa minuutti myöhemmin ja Henri Uroselle tuomittiin hieman kyseenalainen jäähy, josta Blues rankaisi heti vapaalyönnistä lukemat tasoihin. Tasoituksen jälkeen LoSB tiivisti kokoonpanonsa kahteen kentälliseen, joka hetkellisesti näyttikin tuovan joukkueen paremmin peliin mukaan.

Erän puolivälin tienoilla Mattila viimeisteli hattutemppunsa ja vei LoSB:n 8-7 johtoon. Tämän maalin jälkeen lohjalaisiin iski ilmiselvä hyvänolontunne. Kyllä tämä tästä hoidetaan, moni lienee tuuminut. Vaan kuinka ollakaan, kolmisen minuuttia Mattilan maalista Blues rankaisi lyhyen ajan sisään kolme kertaa peräkkäin. LoSB otti hetken tauon jälkeen kolmannen kentällisen peliin mukaan, joka sai heti poistua takaiskun kärsineenä takaisin vaihtopenkille. Kaksi seuraavaa takaiskua kirjattiin taa.s kahdelle muulle kentälliselle.

Ajassa 55.07 Mikko Mattila viimeisteli ottelun neljännen maalinsa ja toi viininpunaisiin ja kotiyleisöön vielä toivoa. Toivo kuitenkin hiipui, kun LoSB yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia ja Bluesin Lasse Mäkinen pääsi nostamaan pallon tyhjiin ja loppulukemiksi 9-11.

Loppukommentit

Tuskin monikaan etukäteen odotti lohjalaisten pysyvän Bluesin matkassa. Vaikka tappioon ei koskaan pidäkään olla tyytyväinen, voidaan kuitenkin todeta LoSB:n olleen pelissä tiukasti mukana ja voitossa kiinni oikeastaan läpi ottelun. Nälkä kasvaa syödessä ja vaikka vastassa olikin ylivoimaisia esityksiä sarjassa esittänyt kärkijoukkue, jos ollaan pelissä mukana ja voittoa lähes tarjotaan, niin kyllä tappion voi karvaaksikin lukea.

Ottelun tuomarilinja oli paikoitellen kyseenalainen, eikä yhteinäistä linjaa tahtonut löytyä. Jälkipeli ja suunsoitto selvästi oikeudenjakajien puolelta noteerattiin, muttei siihen puututtu asianmukaisin ottein. Tällaiset elkeet pitäisi pelaajista ehdottomasti kitkeä - puolin ja toisin.

Vanha totuus myös on, että osatakseen voittaa, täytyy myös osata hävitä. Voittanutta joukkuetta tulee kunnioittaa sen verran, että kaikki tappion kärsineet pelaajat osallistuisivat kättelyyn ottelun päätteeksi. Toivottavasti muutamat pojat muistavat tämän jatkossa.

Lohjalaisten näkökulmasta ottelun parasta antia oli kentällisen Palenius-Mattila-Reijonen pelaaminen. Vikkelästi liikkuva ja kurinalaisesti karvaava kentällinen oli ehdottomasti LoSB:n paras kokonaisuus tänään. Tehot 4+1 kirjauttanut Mikko Mattila pelasi huikean ottelun. Kärkeen palannut Samuli Reijonen merkkautti tehot 2+1 ja osoitti, että jalkavaivasta on toivuttu kovaan vireeseen.