Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Miehet 1 - Loviisa (5 - 3)

Aika: 12.1.2007 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Lohjan salibandypyhättöön, Tennariin, oli perjantai-iltana ahtautunut peräti 174 silmäparia seuraamaan jännittävää 1. divisioonan ottelua, jossa kohtasivat LoSB ja Loviisan Tor.

Etukäteisasetelmat olivat sellaiset, että viininpunaisilta vaadittiin lähes nappipeliä, jotta pisteet jäisivät Lohjalle. Loviisan Tor oli voittanut edellisen näiden joukkueiden kohtaamisen selvästi 7-3 kotonaan ja vierailijat kaipasivat nyt kipeästi lisäpisteitä, etteivät muut kärkijoukkueet pääsisi karkaamaan liikaa. Kotijoukkue puolestaan hamusi sarjapisteitä parantaakseen asemiaan sarjan tyvipäässä ja hienostihan viininpunaiset siinä onnistuivatkin!

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Maalissa: Jani Malmelin

1. kentällinen: Juvonen-Tukiainen, Savela-Sinkko-Sobott

2. kentällinen: Uronen-Nivukoski, Palenius-Lajunen-Reijonen

3. kentällinen: Rask-Pekki, Aaltonen-Metso-Mononen

Avauserä Loviisan painostusta, LoSB iskee vastaiskuilla

LoSB lähti peliin siis kolmella täydellä viisikolla ja taktiikka oli tuttuakin tutumpi. Karvaus 1-2-2 ja kärkikarvaaja hieman yli puolen kentän. Alakerrasta pyrittiin rakentamaan rauhassa maata pitkin syötöillä riskittömästi laitojen kautta hyökkäysalueen kulmiin ja sitä kautta pyrittiin kierrättämään palloa laajalla säteellä koko kenttää hyväksi käyttäen. Vierasjoukkue Loviisa puolestaan tuli ehkä melko yllättävälläkin taktiikalla ensimmäiseen erään, sillä se antoi todella kovaa painetta LoSB:n alakerralle muodostelmalla 2-2-1. Kaksi ylintä karvaajaa ajoivat hanakasti LoSB:n pallollisiin puolustajiin kiinni ja seuraavassa porrastuksessa alemmas kaksi seuraavaa Tor-pelaajaa ajoivat iholle kotijoukkueen siipipelaajiin ja näin Loviisan alakertaan jäi vain yksi varmistava pelaaja.

Vierasjoukkue onnistuikin saamaan painetta viininpunaisten alakertaan ja kotijoukkueen pelinrakentelu oli erässä melkoista tervanjuontia. LoSB ei osannut hyödyntää sitä tosiasiaa, että Loviisan alakerran puolustuskulmiin jäi valtavasti tyhjää tilaa, kun vierailijat karvasivat niin syvältä LoSB:n puolustusalueelta. Toisaalta osasyy siihen, ettei palloa saatu pelattua syvälle Loviisan alueelle oli tietysti siinä, ettei vierailijoiden kovan karvauksen seurauksena ollut juurikaan aikaa ja tilaa pelata palloa syvälle, kun heti oli Tor-pelaaja iholla.

On tosin annettava kunnon tunnustus myös LoSB:n taktiikalle siinä mielessä, että ensimmäinen erä tuloksen valossa meni juuri niinkuin kotijoukkue suunnittelikin, eli annetaan Torin hallita pallollista peliä ja isketään vastaiskuista omat osumat hyvällä viimeistelyprosentilla. Ja juuri näinhän siinä kävikin, sillä ajassa 6.29 Samuli Reijonen ja Markus Lajunen pääsivät kuin varkain puolittaiseen 2-1 ylivoimahyökkäykseen ja Reijonen syötti hienosti poikittain Lajuselle avopaikkaan, eikä ”Make” siitä paikasta erehtynyt. 1-0 kotijoukkueelle.

Juuri, kun erä ylitti puolenvälin niin taas viininpunaiset iskivät salamannopeasti. Eddy Sobott karvasi hienosti pallon pois Tor-puolustajalta laidan vieressä ja toimitti pallon välittömästi maalin edessä päivystävälle Mikko Sinkolle ja tämä siirsi pallon rystylle vastustajan ahdisteluista huolimatta ja sivalsi vastustamattomasti pelivälineen maalin perukoille. Tilanne 2-0 kotijoukkueelle ja hurmos alkoi myös tuntua katsomossa.

Vähän tämän jälkeen LoSB sai pelin ensimmäisen jäähyn, kun Pertti Pekki esti Loviisan pelaajaa oman maalin edessä. Vierailijat kyllä siirtelivät palloa hienosti pelaajalta toiselle, mutta ehkä vieras pelialusta teki tepposensa, sillä kovin usein Tor-pelaajan syöttö, tai useimmiten laukaus lähti pomppivana metritolkulla maalin ohi, tai yli. LoSB selvisi hienosti alivoimasta ja se toi entisestään lisää taistelutahtoa kotijoukkueen otteisiin.

Erän loppuminuuteilla LoSB-maalivahti Jani Malmelin esitti taas yhden paraatitorjunnan ja heti torjuntaa seuranneesta hyökkäyksestä Henri Uronen pääsi pienestä kulmasta nousemaan yksin vierailijoiden maalille, mutta tällä kertaa viimeistely ei onnistunut. Erän yleiskuva oli siis Torin pallollinen hallinta, mutta LoSB iski vaarallisia vastahyökkäyksiä ja käytti huomattavasti paremmin maalipaikat hyväkseen kuin vierailijat. Erätauolle kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toinen erä varovaisempaa pelaamista, tehottomuus vaivaa

Vierasjoukkue oli vetänyt omat johtopäätöksensä ensimmäisestä erästä ja he siirtyivät hieman matalampaan 1-2-2 karvaukseen niissä tilanteissa, kun ei ollut järkevää lähteä karvaamaan syvältä. Näin pelistä tuli puolin ja toisin huomattavasti tarkempaa ja painetta annettiin kunnolla ainoastaan silloin, kun oli selkeä mahdollisuus voittaa pallo omalle joukkueelle.

Vastustajan virheitä odoteltiin kärsivällisesti ja sellainen tuli ajassa 25.17, kun Tor-hyökkääjä Andreas Hietala "neppaili" ja leikitteli pallon kanssa keskialueella ja LoSB:n Samuli Reijonen tuli paikalle, kiitti ja kumarsi, ja laukaisi pallon millimetrin tarkasti vastustajan maaliiin. Näin tilanne jo 3-0 viininpunaisille ja yllätys muhi ilmassa.

Kuitti tuli kuitenkin vajaassa minuutissa, kun LoSB-pelaajat Pertti Pekki ja Tero Metso pallottelivat keskenään oman maalin takana liian kauan. Palloa olisi voitu jo pelata ylöspäin monta kertaa, mutta nyt jäätiin hieromaan palloa omaan päätyyn ja sillä seurauksella, että vastustaja iski Metsoon iholle kiinni, voitti irtopallon ja syötti pelivälineen joukkuekaverilleen LoSB-maalin eteen, jossa ei ollut yhtään LoSB-pelaajaa lähimaillakaan. Näin Tor-pelaaja Raine Norrilalla oli helppo työ kaventaa peli tilanteeksi 3-1.

LoSB ei kuitenkaan häkeltynyt kavennusmaalista millään lailla, vaan oma peli pysyi hyvin kuosissa ja paniikista ei ollut tietoakaan. Erän loppupuolella Mikko Sinkko sai heppoisesti tuomitun jäähyn estämisestä, mutta tälläkin kertaa Loviisan ylivoimaa leimasi huolimattomuus viimeistelyssä ja laukauksien epätarkkuus. Ne kerrat, kun laukaukset osuivat maalia kohti, niin Jani Malmelin esitti jälleen kerran vakuuttavaa työskentelyä maalin suulla.

Myös LoSB pääsi kerran yrittämään ylivoimaa erän lopulla ja parhaat vetopaikat pedattiin Markus Lajuselle, mutta tällä kertaa näissä tilanteissa Tor-maalivahti Tommy Grönberg oli etevämpi. Aivan erän viime sekunneilla LoSB-hyökkääjä Petri Aaltonen otti todella turhan jäähyn ja näin vierailijat pääsivät aloittamaan kolmannen erän heti ylivoimalla. Toiselle erätauolle siirryttiin siis numeroista 3-1 kotijoukkueelle.

Päätös erä Hitchcockia, LoSB vahvana lopussa

Molemmat joukkueet jatkoivat samoilla koostumuksilla kolmanteen erään ja myös pelitapa pysyi samana. Niinhän siinä sitten kävi, että Aaltosen jäähy kostautui lopulta, kun ajassa 41.15 Valtteri Etholen leipoi palloa vasemmalla laidalla ja löysi lopulta LoSB-maalin edestä vapaana olleen Niklas Anderssonin "lättysyötöllä" ja tämä ohjasi pallon Malmelinin selän taakse. Tilanteessa oli ratkaisevasti myöhässä kotijoukkueen pakkipari Uronen-Nivukoski. Tilanne siis 3-2.

Tässä vaiheessa  LoSB:n peli oli kieltämättä vähän sekaisin, sillä omaa pallollista peliä ei pystytty pelaamaan juuri lainkaan. Peli meni roiskimiseksi ja oman pään viivytystaisteluksi, sillä pallo oli käytännössä lähes koko ajan viininpunaisten puolustusalueella. Loviisan vyörytys jatkui armottomana ja tässä vaiheessa LoSB saa kiittää jälleen kerran maalivahtiaan muutamasta huippupelastuksesta.

Erän puolessavälissä sattui kuitenkin harmillinen lipsahdus Malmelinille siinä mielessä, että Tor-pelaajan heitto maalille puolesta kentästä lensi korkeassa kaaressa suoraan LoSB-maaliin kenenkään estelemättä sitä. Maalivahdin piikkiin nämäkin tietysti aina lasketaan, vaikkei Malmelin taatusti nähnyt missään vaiheessa palloa, kun harmillisesti oma puolustaja Henri Uronen teki näköestettä omalle maalivahdille. Näin tilanne jo tasan 3-3.

Tässä vaiheessa moni jo varmaan luuli Loviisan menevän menojaan, mutta tapahtuikin yllättävä käänne. Sisuuntunut LoSB sai uudestaan pelin juonesta kiinni ja tasoituksen jälkeen se olikin kotijoukkue, joka hallitsi pallollista peliä. LoSB haki vimmatusti johtomaalia ja yhtäkkiä Loviisa joutui täysin puolustuskannalle.

Kotijoukkueen raivoisa yritys palkittiin ajassa 53.34, kun illan paras pelaaja, Samuli Reijonen, karkasi läpiajoon ja vastustajan takaapäin estelyistä huolimatta Reijonen nosti pallon maalin kattoon lähietäisyydeltä. Vajaa minuutti peliin lisää ja LoSB-kapteeni Eddy Sobott oli vuorostaan yksin läpi ja häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti.

Rankkaria asettui suorittamaan Markus Lajunen, mutta totuuden nimissä on sanottava, että tällä kertaa Lajusella "kädet jäätyivät" pahemman kerran ja harhautusyritys oli huono. Tilanteesta seuranneesta ylivoimasta LoSB ratkaisi pelin lopullisesti. Kokemus astui esiin kun Mika Juvonen syötti vasemmasta laidasta pallon alas Mikko Sinkolle, jonka melkein puolesta kentästä lähtenyt "one-timer" upposi Loviisan verkkoon. Näin riemastuttavasti tilanne 5-3 kotijoukkueelle!

Erän lopulla LoSB-pelaaja Janne Savela otti tyhmän jäähyn hyökkäyspäässä ja näin vierailijoille tarjottiin vielä mahdollisuutta nousta peliin mukaan. Tor otti aikalisän ja odotetusti maalivahdin pois tässä vaiheessa ja näin he lähtivät pyörittämään ylivoimaa kuudella neljää vastaan. Pyöritys oli kuitenkin tehotonta ja näin kotijoukkue selvitti tämän alivoiman ja korjasi tärkeät sarjapisteet ”plakkariinsa” hyvällä esityksellä! Lopputulos LoSB-Loviisa 5-3!

Loppukommentit

LoSB on kasvanut kauden aikana joukkueena valtavin harppauksin. Alkukauden johto-asemassa tulleista "paniikkitilanteista" ei ole enää tietoakaan. Päinvastoin, tänäänkin joukkue näytti taistelutahtonsa siinä vaiheessa, kun Tor tuli tasoihin. Viininpunaiset eivät siitä hätkähtäneet vaan ottivat peliotteen väkisin itselleen ja runttasivat lopuksi ne vaadittavat voitto-osumat. Kerrassaan upea suoritus koko joukkueelta!

Pelitapa iskostuu koko ajan paremmin ja paremmin sisään joukkueeseen. Jokaisella alkaa olla roolit selvät kentällä ja alkukauden merkkausvirheitä ei tule lähimainkaan enää niin paljon. Lisäksi ketjukoostumukset alkavat olla stabiilit, joten se helpottaa paljon viisikkojen sisäistä työtä kaukalossa.

Jos oli alkukaudella LoSB:n pallollisena paras hyökkääjä Markus Lajunen, niin tällä hetkellä tuota viittaa kantaa ylivoimaisesti Samuli Reijonen. Aina, kun hän saa pallon hyökkäysalueella, niin hän luo vaarallisen tilanteen vastustajan maalille. Peliotteissa näkyy se valtava itseluottamus, jonka tämä kausi on tuonut Reijoselle tullessaan. Hänen peliään on tällä hetkellä todella ilo seurata. Erittäin kuuma pelaaja juuri nyt!

Ennakossa peräänkuulutin Petri Aaltoselta ja Tero Metsolta tasonnousua ja vaikkei sitä pisteiden valossa tullutkaan, niin heidän esityksensä oli kokonaisuudessaan (yhtä virhettä lukuunottamatta) kuitenkin erittäin positiivinen ja lupauksia-antava. Molemmat raatoivat kentällä valtavasti ja tekivät joukkueen eteen juuri sitä kuuluisaa "likaista työtä" hartiavoimin. Vielä niitä maalejakin alkaa tulla, se on ihan varma.

Lopuksi on pakko esittää se toive, että tämä maalivahti Malmelin saataisiin myös paremmin mukaan vieraspeleihin. Tätä kautta joukkueen kokonaismahdollisuudet sarjassa pärjäämiseen kasvavat, kun kaikki parhaat voimat saadaan jokaiseen peliin mukaan. Toivotaan, että näin kävisi jatkossa.

LoSB:n osalta homma jatkuu siten, että ensi torstaina on vieraspeli Kirkkonummella Rangersia vastaan ja sunnuntaina 21.1. LoSB matkaa SB Savon vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat täysin lyötävissä tämän hetkisellä kunnolla ja ainakin allekirjoittanut lähtee Kirkkonummelle seuraamaan peliä suurin odotuksin. Ei se voitto viimeksikään niin kaukana siellä Kirkkonummen väestösuojassa ollut. Toivottavasti lohjalaisia lähtee kannustamaan viininpunaisia sankoin joukoin Kirkkonummelle torstaina!

Palautetta otteluennakoista ja raporteista, sekä juttu- ja haastattelutoivomuksia voi esittää sähköpostitse: jarkko.hannuksela@dnainternet.net