Miehet edustus - PoRe4 - 5 » 4.2.2023 15.00

Yrityskausikortti miehet edustusMiesten edustusjoukkueen kausikortti kaudelle 2021-2022 yrityksen nimiin. KorttiLue lisää »

Miehet 1 - Indians (3 - 2)

Aika: 16.2.2007 19.00
Paikka: Tennarin Palloiluhalli
Sarja: 1. Divisioona, itälohko

Miesten ykkösdivisioonan ottelu LoSB-Indians. Tennarin palloiluhalli pullistelee katsomon täydeltä väkeä ja tiedossa kauden tärkein ottelu molemmille joukkueille. Siinä hienot lähtökohdat otteluun ja varsinaista perjantai-illan huumaa tänään yleisölle tarjottiinkin.

LoSB:n kentälliset ottelussa:

Maalissa: Jani Malmelin

Rask-Küttel, Metso-Lajunen-Hiltunen

Uronen-Nivukoski, Palenius-Mattila-Reijonen

Juvonen-Tukiainen, Savela-Sinkko-Sobott

Avauserä Indiansin hallintaa, Malmelin pitää lohjalaiset mukana pelissä

LoSB lähti liikkeelle täyden kolmen viisikon voimalla, kun taas vierailijat luottivat kahden kentällisen peluutukseen. Molemmat joukkueet karvasivat 1-2-2 systeemillä, mutta kotijoukkue LoSB otti aavistuksen ylempää kiinni verrattuna vastustajaan. Toki painettakin annettiin aivan päätylautaan asti silloin, kun siihen mahdollisuus avautui ja pallo poltteli alakerran lavassa.

Pelin ensimmäiset viisi minuuttia oli täydellistä vierailijoiden hallintaa. Kotijoukkue LoSB oli ihmeen hermostunut, vaisjani_malmelin.jpgu ja huonolla jalalla liikkeellä. Indians liikkui hyvin ja siirteli palloa näppärillä yhden kosketuksen syötöillä pelaajalta toiselle. Myös vierailijoiden karvauspeli oli huomattavasti tiiviimpää kuin viininpunaisten ja näin kotijoukkue oli todella aseeton ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Peli olisi voinut olla pahimmassa tapauksessa jo 0-4 ilman Jani Malmelinin huikeita torjuntoja poikittaissyötöistä.

Ajassa 06.27 vierailijoiden tehottomuus kuitenkin loppui avopaikoista ja tulostaululle vaihtui tilanteeksi 0-1 Indiansille. Ensin David Küttel menetti helpohkosti omassa päässä pallon kaksinkamppailussa, ja kun siitä pahasta tilanteesta selvittiin hieman onnellakin, niin heti perään hyökkäyspäässä Tuomas Hiltunen heitti oikeasta laidasta täydellisen sokkosyötön keskialueelle takaviistoon ja se napsahti suoraan vastustajan lapaan. Tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä Indiansin maalitykki Markus Helelä laukoi Jani Normalan syötöstä tilanteeksi vierasjohdon 0-1.

Indiansin hallinta jatkui oikeastaan siihen saakka, kunnes he saivat jäähyn ajassa 09.35 ja LoSB pääsi pyörittämään ylivoimaa. Vaikka LoSB ei ylivoimassa kovin vaarallisia tilanteita saanutkaan aikaan, niin tämän jälkeen erä tasoittui huomattavasti ja myös viininpunaiset saivat luotua muutaman vaarallisen tilanteen Indians-maalille. Nämä tilanteet vierailijoiden maalivahti Ville Jokinen kuitenkin selvitti vuorenvarmasti.

Erä kokonaisuudessaan oli kuitenkin selvästi vierailijoiden ja kotijoukkue saa kiittää maalivahti Malmelinia siitä, että numerot olivat vain 0-1 Indiansille. Erityisesti hyökkäysketju Palenius-Mattila-Reijonen oli kumman hermostunut ja ketjun "kapellimestarilla" Mikko Mattilalla pallot polttivat ja pomppivat lavassa useaan otteeseen. Myös puolustaja David Küttelin pitkä pelaamattomuus näkyi selvästi ja miehellä oli suuria vaikeuksia pysyä pelitempossa mukana.

Toinen erä tasaisempi, LoSB avaa maalitilinsä

Viininpunaiset olivat saaneet jalat auki erätauolla ja toinen erä lähti liikkeelle hyvin tasaisissa merkeissä. Mitään uutta ja mullistavaa ei nähty kummankaan joukkueen pelitavassa, mutta sen verran kotijoukkue oli keksinyt lääkkeitä tiiviin Indians- puolustusryhmityksen ohittamiseen, että nyt yritettiin enemmän pelata keskustan kautta siten, että toinen LoSB-laitureista tuli syvältä vastaan syöttöä keskelle ja siitä jatkettiin pallo yhdellä kosketuksella laitaan.

LoSB joutui kuitenkin erän alkuminuuteilla pelaamaan kahdesti alivoimaa ja molemmat oli vihelletty todella heppoisesti erotuomarien toimesta. Erotuomaritoiminta oli illan aikana muuten hyvää, mutta pakostakin tulee välillä "ei niin linjan mukaisia vihellyksiä",eddy_tuomarit.jpg kun kokeneen liigatuomarin (Tomi Karsio) mukaan on laitettu oppimatkalle kokematon tuomari (Henri Heinola).

Indians pyöritti näyttävästi ylivoimapeliä. Pallo liikkui nopeaan tahtiin ja viininpunaisten alivoima joutui todella koville liikkeensä kanssa siinä, että ehdittiin peittämään vastustajan syöttösuunnat pois vapaalle pelaajalle. Parhaimmat vetopaikat pedattiin Indiansin taholta alas Markus Helelälle, mutta onneksi tämän vihaisen vedon omaavan pelimiehen sihti oli tänään hakusessa useammankin kerran. Näin LoSB selvisi tukalista alivoimatilanteista.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla LoSB sai koko ajan paremmin otetta pelistä ja näytti ajoittain siltä, että Indiansilla alkaisi jalka painaa kahden kentän tiukassa peluuttamisessa. Tärkeä kotijoukkueen avausmaali näki päivänvalon ajassa 35.41 ja se syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Tilanne kehkeytyi siten, että ensin viininpunaisten kapteeni Eddy Sobott voitti vastustajan maalin edessä yksi vastaan yksi tilanteen ja pääsi askeleen sivuttaisliikkeessä karkuun vartioijalta, joka joutui maalintekotilanteessa rikkomaan Eddyä ja tuomarit nostivat käden pystyyn tulevan jäähyn merkiksi. Tästä pallo ajautui Mika Juvosen lapaan hieman onnellakin ja "Tihi" täräytti vastapalloon kovan kudin suoraan maalin kattoon ja näin ansaittu tasoitus 1-1.

Maalin jälkeen yllättäen viininpunaisten pasmat sekosivat, vaikka olisi luullut käyvän juuri päinvastoin. Heti seuraavissa vaihdoissa LoSB oli pahasti alakynnessä ja Tero Metso joutuikin rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti Indians- peluria, joka teki päädystä röyhkeän nousun LoSB-maalin eteen.

Rankkaria asettui suorittamaan Jani Normala, joka hitaasti palloa kuljettaen eteni kohti LoSB-maalia ja juuri kun hän oli siirtämässä palloa sivuttaisliikkeessä sivuun, niin LoSB-vahti Jani Malmelin syöksyi salamannopeasti eteenpäin palloa kohti ja sai näin katkaistua maalintekoyrityksen, ennen kuin Normala oikeastaan ehti tehdä yhtään mitään. Erittäin tärkeä torjunta Malmelinilta tähän paikkaan! LoSB selvisi myös alivoimasta hienosti ja näin erätauolle tilanteessa 1-1.

Päätös erässä LoSB etenee voittoon, lopussa laitetaan ottelu vielä jännäksi

Kun kolmanteen erään lähdettiin, niin viininpunaiset olivat myös tiivistäneet pakkipareja kahteen pelaavaan pariin ja myös hyökkäyksessä siirryttiin noin erän puolivälissä kahteen ketjuun. Puolustajista erätauolla käskyn penkin päähän saivat Pekka Rask ja David Küttel ja erän aikana hyökkääjistä joutuivat sivuun Tommi Palenius ja Petri Aaltonen (tuli toisessa erässä Janne Savelan tilalle).

Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä kolmannessa erässä, mutta LoSB oli pelin edetessä saanut koko ajan paremmin otetta Indiansin pelistä ja vierailijoiden puolustuskaan ei ollut lähellekään yhtä tiivistä kuin ensimmäisessä erässä. Näin viininpunaiset jatkoivat kärsivällisesti johtomaalin hakemista ja pian se myös palkittiin.

Ajassa 44.28 puolustaja Henri Uronen nousee pallollisena puoleen kenttään keskelle ja lähettää laukauksen Indiansin maalille, jossa tällä kertaa ei ollut minkäänlaista maskia. Pallo jää maalivahti Ville Jokisen haarojen alle suojuksiin ja taitaapa Jokinen itse lopulta vahingossa avittaa pelivälineen siirtymistä yli maaliviivan ja näin koko pelin hienoja otteita esittäneen maalivahdin painajainen on valmis.

Lisää seuraa kaksi minuuttia myöhemmin ja tämäkin maali voidaan ainakin osittain laittaa Indians- veskarin piikkiin siinä mielessä, että hän ei saanut liimattua Mika Juvosen kaukolaukausta näppeihinsä ja näin irtopalloon ensimmäisenä kiitänyt Mikko Sinkko siirtää reboundista aivan maalin edestä kotijoukkueen riemastuttavasti jo 3-1 johtoon.

Tästä alkoikin melkoinen viivytystaistelu kelloa vastaan kotijoukkueen osalta ja vaarallisia tilanteita alkoi syntymään molempiin päihin, kun Indians nosti karvauksen syvälle ja LoSB pääsi iskemään vastaan. Vierailijoiden karvauksen nosto saikin hetkittäin viininpunaisten alakerran sekaisin ja harhasyöttöjä sekä huolimattomia purkuja sateli kerta toisensa jälkeen.

Vielä, kun Jere Nivukoski sai ansaitusti jäähyn ajassa 54.42, niin ottelun jännitysdraama oli pelin loppuhetkille valmis. Indians pyöritti jälleen hyvää ylivoimaa, mutta kotijoukkueen onneksi viimeistely oli tänään luokatonta ja ”Mallu” maalillaan liekeissä. Viininpunaiset pelasti lopulta pinteestä Indians- puolustaja Tapani Viitanen, joka laidan vieressä torppasi Samuli Reijosen pahannäköisesti yli laidan ja tuomiona oli pelirangaistus, punainen kortti, eli ulosajo kentältä ja minuutteja 5+20.

Näin LoSB pääsi loppuminuutit pelaamaan yhden miehen ylivoimalla ja turvaamaan näin kahden maalin johtonsa. Mutta, pelin viimeisellä minuutilla oli valitettavasti jälleen Tuomas Hiltusen vuoro antaa käsittämätön syöttö hyökkäyspäässä sokkona alaspäin ja taas suoraan vastustajalle. Tästä hyökkäyksestä Indians- ikoni Mika Leiponen kavensi alivoimalla vielä tilanteeksi 3-2 ja peliaikaa oli jäljellä vielä vajaa puoli minuuttia. Onneksi loppuhetkistä kuitenkin selvittiin ilman paniikkia ja näin elintärkeät sarjapisteet jäivät Lohjalle maalein 3-2. Todellinen työvoitto LoSB:lle!

Loppukommentit

Oli hienoa olla katsomossa todistamassa salibandykulttuurin pesiytyneen jo vankasti Lohjallekin. Omaa joukkuetta kannustetaan nykyään jo pelin alkuhetkistä lähtien ja rytmikkäät taputukset kaikuvat hallissa tiheään. On fanaattisia kannattajia, jotka jaksavat pitää kovaa meteliä pienessä hallissa ja on isoja lippuja/lakanoita, jotka siivittävät kotijoukkueen pelaajat entistä kovempaan lentoon. Suuri kiitos tästäkin illasta kotiyleisölle! Lisää tällaista jatkossakin!

LoSB ei välttämättä ollut tänään Indiansia parempi pelillisesti, mutta sen minkä taidossa tänään hävittiin vastustajalle, niin se korvattiin todella kovalla taistelutahdolla ja työmoraalilla - ja se tuotti myös lopulta kaivatun lopputuloksen. On hienoa nähdä, miten tästä "noviisijoukkueesta" on kasvanut kauden mittaan taktisesti kypsästi pelaava joukkue ja henkisesti joukkue on tällä hetkellä silkkaa terästä!

Niin kuin vähän ennakossa uumoilinkin, ottelusta tuli myös kahden hyvän maalivahdin näytös ja myös eräs pelin ratkaisukohdista nähtiin tällä osastolla. Ville Jokinen pelasi kokonaisuudessaan hyvän pelin, mutta yksikin nukahtaminen oli tänään liikaa, sillä vastaavasti LoSB-vahti Jani Malmelin oli tänään huikeassa vireessä ja veti tästä taistosta itselleen pidemmän korren tuomariäänin 6-0!

Vastustaja Indians on hyvä joukkue ja aivan eri kaliiberia kuin viimeviikkoinen M-Team. "Inkkareilla" on erittäin taitavia pelaajia joukkueessa ja pallon liikuttelu pelaajalta toiselle oli ajoittain kaunista katseltavaa. Joukkue vaikuttaa myös erittäin hyvin valmennetulta joukkueelta, vaikka viime aikoina onkin tökkinyt tuloksen valossa. Näillä otteilla kuitenkin M-Teamin pitäisi sunnuntaina olla pelkkä suupala espoolaisille, mutta se jää nähtäväksi.

LoSB nousi nyt sarjataulukossa tasapisteisiin Indiansin kanssa ja keskinäisten ottelujen perusteella viininpunaiset ovat nyt sijalla 7, joka oikeuttaa suoraan säilymiseen sarjassa. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä kolme, ja jos Indians voittaa sunnuntaina M-Teamin, niin tiistaina on viininpunaisten taas kaadettava sarjajumbo Tiikerit Tikkurilassa. Seuraavan kotiottelun LoSB pelaa jälleen perjantaina, jolloin Tennariin saapuu PSS. Elämme mielenkiintoisia aikoja!

TF: LoSB:n valmennusryhmään kuuluva Timo Pekki, minkälaiset fiilikset tärkeiden ”neljän” pisteen jälkeen?

TP: Olemme tyytyväisiä pisteisiin, mutta omaan peliimme emme. Tämä oli kuitenkin tärkeä ottelu, josta saatiin lopulta ”työvoitto”.

TF: Miten kuvailisit lyhyesti ottelua?

TP: 1. erä oltiin ihan kuutamolla, Indians juoksutti meitä ja me vaan juoksimme pallon perässä. Ajatukset eivät pysyneet kasassa. 2. erän alku oli OK, mutta sitten aloimme jäähyilemään. 3. erän alku oli jälleen hyvä ja saatiin rutistettua 2-1 johto-osuma. Vähän tosin harmittaa Jokisen puolesta, kun mies pelasi muutoin hyvän ottelun. Sinkon tahtomaali 3-1:een oli myös tärkeä osuma. Lopussa iski paniikki. Ohjeistimme poikia pelaamaan maltilla, eikä lisäosumia olisi tarvittu. Konkarit olivat tänään tuloksekkaita, kun taas juniorit pörräsivät tuloksettomasti.

TF: Maalivahti Jani Malmelinia on paljon kiittäminen voitosta. Miten kommentoit ”Mallun” otteita?

TP: Kyllä ”Mallu” on huikea maalivahti. Erinomainen suoritus, ”Mallu” pelasi pisteet meille. Jos kolme tehtyä maalia riittää voittoon, voidaan kiittää veskaria pisteistä.

TF: Jäähyjä tuli tänään kohtuullisen paljon. Onneksi alivoima toimi hyvin. Mitenkäs se nyt näin?

TP: Tulimme myöhässä tilanteisiin, pelasimme itsemme ulos ja jouduimme rikkomaan. Toki joukossa oli pari hieman outoakin tuomiota, mutta niinhän niitä aina. Indiansille tuomittu rangaistuslaukaus oli oikea tuomio ja aiheesta puhallettu.

TF: Tiistaina olisi sitten jälleen tärkeä peli Tikkurilassa. Perjantaina Lohjalle saapuu PSS. Millä eväillä näihin peleihin?

TP: Mitään ei olla vielä voitettu, vaikka nyt noustiinkin ylöspäin. Ryhdistäytyä pitää, jos aiomme pisteitä näistä otteluista saada. Mahdollisuudet ovat omissa käsissämme.

Otteluraportti: Jarkko Hannuksela
Haastattelu: Tommi Fäldt

0 - 106:27Helelä MarkusNormala Jani
1 - 135:41Juvonen MikaEi syöttäjää
2 - 144:28Uronen HenriEi syöttäjää
3 - 146:32Sinkko MikkoJuvonen Mika
3 - 2 (aliv.)59:42Leiponen MikaPätynen Ville
09:35Tiihonen Juuso2 min